За Всички Безрасъдни Шофьори
Модератор: Общи модератори
- Phoenix_316
- Потребител
-
- Кара: 18 годишна купчина желязо
- Мечтае да кара: Toyota Avensis
- Детайли за колата: BMW 316
На магистралата - метан
На светофара - А98 ;)
Re: За Всички Безрасъдни Шофьори
Pr0gI написа:Phoenix_316 написа:Подкрепям разумното шофиране. Аз самия за 2 години преживях 3 катастрофи
Първо едно ауди се натресе в пежото на един приятел на светофара и смля задницата. Аз бях на задната седалка и се отървах само с удар на главата в тавана.
Миналата година точно на този ден обърнах Реното си на шофьорската врата след като ми завъртя задницата в завой.
А преди два месеца със същия Меган излетях от магистралата със 150, за да избегна удар в друга кола, отъркалях се и се потопих в един канал. Като по чудо излязох само с одраскана китка
http://img217.imageshack.us/img217/6206/crash1x.jpg
http://img504.imageshack.us/img504/6739/crash2b.jpg
http://yfrog.com/0lcrash21j
Какво правиш бе колега. Внимавай малко не е нормално всяка година да правиш такива катастрофи
Вярно, не е нормално и явно някой там горе ме пази. Първият път бях пасажер, втория път беше технически проблем, а за третия си бях виновен донякъде, защото се паникьосах, но може-би като се махнах от пътя избегнах много по-тежък инцидент и спасих пътниците в другите две коли..
Както и да е, винаги съм се старал да шофирам разумно и призовавам всички останали да го правят!
http://www.vbox7.com/play:511834d7
Един тон желязо и пластмаса, а един пепелник не сложили... Хубава работа, ама баварска!
- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
Като прочетох тази история..към автора да кажа...човек незнам аз пред мен никога не е умирал човек...незнам какво е чувството да погледнеш това момче и да разбереш че има пулс..и след 10 минути същият този лекар..(който помежду другото иска или не..по своя воля или не след известно време стаж гледа върху хората едва ли не като машини...не му прави впечатление дали ще види това което е видял или нещо друго...) та..незнам какво е чувството да видиш това момче и да разбереш че има пулс..и след 10 минути лекаря да ти каже не успяхме...и само като си помисля,че в погледа на това момче може да е имало думи молещи за помощ,или някакъв опит да каже да го преместите или нещо от този сорт..знае ли се ..може пък да се е ударил лошо и да е бил парализиран и не му е било удобно да диша по този начин и ...незнам не искам да се задълбочавам в тези мисли защото е просто ужасяващо..мисля,че няма смисъл от тези истории и клипчета и т.н..докато лудия рейсър не види на живо няма да се промени...колко такива клипчета съм гледал и колко истории съм чел..пак като се кача и троша педала..(с което никак не се гордея),та момчета...все пак внимавайте как карате ! замислете се какво ли е на родител да му се обадят и да му кажат.... (X)...детето ти вече го няма..аз не си представям такъв ужас...да почива момчето в мир ! ;( ;( ;(
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
- mitaka7
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е90
viewtopic.php?f=19&t=206404
Подобна тема има и тук, придружена с видео. Може да пускате клипове и тук.
Подобна тема има и тук, придружена с видео. Може да пускате клипове и тук.
случват се такива работи,
единственото решение за намаляване на жертвите е инфраструктура. В САЩ има цяла агенция която се занимава с безопасността... Пътищата там се проектират така,че да се намалят жертвите. Бетонните мантинели например така са проектирани,че дори и ТИР/Автобус няма да успее да скочи в насрещното,защото и с 90 да караш когато изведнъж ти изкочи нещо от насрещното шансовете са малки... Трябва да има беттонни мантинели по цялата републиканска мрежа и минимум 2 ленти в посока, същото важи и за дърветата и стълбовете около пътя, гледах пак за САЩ как са измислили някакви като гумени стълбове които при сблъсък се огъват и поемат удъра като забавят МПС-то без да нанасят сериозни поражения върху пътниците. В БГ засъжаление дори и да караш със съобразена скорост,дупките и всичко останало по пътя предизвиква опасност от инциденти...

- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
В днешния свят всичко е безнадежно да се сведе до нула. САЩ е пресен премер за много богата държава със сурови закони, където се наливат трилиони годишно и пак имат доста проблеми във всяка сфера!
Нито катастрофите с пияни и особено дрогирани са намаляли, нито смъртността и ненормалниците влизащи в училище или Мола с М 16 и избиващи десетки. Въпреки, че само в САЩ има смъртна присъда в повечето щати, пак се избиват, като псета по пътища и в училища.
Тук мрънкаме от състоянието на пътищата/ в правото сме/,а в Германия по перфектните аутобани стават едни от от най-кървавите катострофи.
Нито катастрофите с пияни и особено дрогирани са намаляли, нито смъртността и ненормалниците влизащи в училище или Мола с М 16 и избиващи десетки. Въпреки, че само в САЩ има смъртна присъда в повечето щати, пак се избиват, като псета по пътища и в училища.
Тук мрънкаме от състоянието на пътищата/ в правото сме/,а в Германия по перфектните аутобани стават едни от от най-кървавите катострофи.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- crazydrift_85
- Потребител
-
- Кара: e39 525i
- Мечтае да кара: e46 M3 GTR
Една от грубите истини е ,че голяма част от шофьорите дето се вика до скоро карали старите си СОЦ возила изведнаж се сдобили със поовехтяла 15 годишна "нова" кола и ги карат с такова доверие не подозорайки мощната им експлоатация от европееца довела до тоталната липса на душа в тази кола и така както си караш по магистралата те задминава с около 200 км/ч една такава подобна кола, т.е. какво може да очакваш от такива самозабравили се шофьори.Точно както колегата каза , че на хубавите аутобани в Германия с новите им лъскави коли се пребиват до неузнаваемост, та какво остава за ситуацията в БЪЛГАРИЯ!!!
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Кофти история. Просто трябва да се съобразяваме как караме. Защото после няма да сме живи, за да съжаляваме за постъпката си.
Ще използвам темата (естествено , ако колегата автор няма против) да ви разкажа още една история за безрасъдък , макар и малко шеговита . Мой приятел с E46 M3 SMG ми я разказа . Тъй като работи на доста километри от Варна , всеки ден изминава дълги разстояния и чест маршрут му е Варненската магистрала . На идване към града е шофирал с около 200км/ч в лява лента , при което след броени секунди вижда много бързо приближаващо се Subaru Impresa STI , което както се досещате , шофира с доста повече от приятеля ми . Естествено М3-то отстъпва в дясна лента и пуска другия водач без никакво намерение да го "догонва" и да си мерят пишките . Секунди по-късно водача на М3-то става свидел как Субарото прави някаква странна манипулация и в следствие излита от пътя с гореупоменатата скорост . Моят приятел спира веднага за да му помогне . С УЖАС вижда размазаното до неознаваемост Субаро и водача му в неадекватно състояние . От гледна точка на стреса , който се получава в такива ситуации , не е правилно да се изкарна потърпевшия веднага от колата , а да се проверят ориентацията и възприятията му . А от тук следва диалог:
М3: Добре ли сте ? Как се чувствате ? Осъзнахте ли какво се случи ?
STI: Как е колата ми ?
М3: Не е от значение , но е тотал .
STI: Ех , здраве да е . Ама да знаеш преди малко един с една М3-ка го оставих сам да си говори !
След този разговор просто водачът на БМВ-то си тръгва . В последствие се оказва , че "рейсъра" е около 45 годишен доктор от Варна . ПРОСТОТИЯТА И СЕЛЕНИЯТА не ходи само по младеща . Оставям коментара на вас !
М3: Добре ли сте ? Как се чувствате ? Осъзнахте ли какво се случи ?
STI: Как е колата ми ?
М3: Не е от значение , но е тотал .
STI: Ех , здраве да е . Ама да знаеш преди малко един с една М3-ка го оставих сам да си говори !
След този разговор просто водачът на БМВ-то си тръгва . В последствие се оказва , че "рейсъра" е около 45 годишен доктор от Варна . ПРОСТОТИЯТА И СЕЛЕНИЯТА не ходи само по младеща . Оставям коментара на вас !
- crazydrift_85
- Потребител
-
- Кара: e39 525i
- Мечтае да кара: e46 M3 GTR
Относно хора като тоя селянин със субаруто бих казал една "есенция":
Акъла е като мензиса на жените, или идва на време, или въобще не идва.
Акъла е като мензиса на жените, или идва на време, или въобще не идва.
Като че ли второто . Обърнете внимание на Новините по телевизиите - "катастрофа .... отне живота на ..." ; "пътен инцидент на ..." и т.н. Затова сега хората са се заели с кампанията да се осигурят писти , а не състезанията да са на улиците . Аз лично подкрепям НАПЪЛНО идеята ! За моя радост в близката година ще има много близо до Варна мотоспорт писта , отворена и за обществени цели ! Дано станат повече тези места !
- DanielzZz
- старши ентусиаст
-
- Кара: М4
Invisible написа:След този разговор просто водачът на БМВ-то си тръгва...
И к'во ? Оставил е човека да бере душа ли ? Щото ако е така,неговата постъпка е още по-селска.
DanielzZz написа:Invisible написа:След този разговор просто водачът на БМВ-то си тръгва...
И к'во ? Оставил е човека да бере душа ли ? Щото ако е така,неговата постъпка е още по-селска.
Естествено , че не . Преценил е , че е в състояние , което му позволява да си тръгне

- Ba4oIlia
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30&E36
Тая история съм я чувал , но опонента на нашия бил с друга марка ,но няма особено значение , важна е поуката !
...и доста офф , но я някой да каже нещо за тази писта ,че само слухове засега ...
А повече такива съоръжения, мисля че трябва да намалят изцепките по улиците и пътищата ...

А повече такива съоръжения, мисля че трябва да намалят изцепките по улиците и пътищата ...
Ba4oIlia написа:Тая история съм я чувал , но опонента на нашия бил с друга марка ,но няма особено значение , важна е поуката !...и доста офф , но я някой да каже нещо за тази писта ,че само слухове засега ...
Брат ми е по-запознат с изпълнението на проекта и ако не възразява автора с тази тема ще пиша подбности , а може и в нова .
Относно историята - човека с М3 ми е близък , тъй че историята няма как да е "вариационна" .