ИМАТЕ ПРОБЛЕМИ С КАТ - ние ще ви помогнем !

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Re: ИМАТЕ ПРОБЛЕМИ С КАТ - ние ще ви помогнем !

Мнение от kriso85 » 03 Авг 2010, 18:15

Здравейте колеги,
Днес един приятел ми сподели доста комплициран казус относно ЗДвП и искам да се допитам до вас.
Случая е следния:
Моят приятел по постоянен адрес се води в София (там си живее), обаче книжката му се води все още в Благоевград. Няколко наказателни постановления му пристигат по постоянен адрес в София. Тях си ги плаща и след последното му казват , че му остават 17 контролни точки.

Преди няколко месеца (2-3) му пишат акт на Дупница за превишена скорост над 31км/ч и трябва да му отнемат СУМПС за срок от 1 месец. Днес отива в Кат – Сандански с надеждата да си завери акта за 1 месец, но му връчват НП , както и още 2 такива. Общо с 3-те НП му отнемат 19 контролни точки. Служителката от КАТ Сандански се обажда по телефона в Благоевград за справка на оставащите точки и там казват , че момчето има 35 оставащи точки и от тях му вадят тези 19.
Книжката му е отнета за изтърпяване на наказанието лишаване от право тук, в Санданският КАТ.
Въпросът е , когато пратят актовете след този 1 месец в София, защото момчето има подадени документи за прехвърляне на книжката там (в КАТ София) , дали като видят че с последните 3 акта са му отнети 19 точки, а де факто според КАТ София има оставащи 17 няма отново да му отнемат книжката.

Въпросите са два : Възможно ли е да има такова противоречие м/у КАТ София и КАТ Благоевград за оставащия брой точки?
Ако сега се запише на курс за възстановяване на точки , дали когато актовете отидат в София, възстановените точки няма да му помогнат да не му се отнеме СУМПС отново, в следствие на 0 оставащи точки ?

Благодаря Ви предварително
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Bugatti Veyron

Мнение от bau.bg » 03 Авг 2010, 20:48

BMW120 сценария е следния:

Спират те за нещо - превишена скорост - ще ти пишат акт....
Преди ад започне с отразяването на фактическата обстановка казваш следното ..... искам за свидетел очевидец по акта да напишете .....еди кой си пътник от моята кола /няма никаква причина това да ти бъде отказано/.След което обжалваш акта /НП и отиваш на съд където актосъставителя застава срещу теб и свидетеля по акта....
останалото е ясно ....в съда печелиш ти
ШОФИРАЙ ЖАДЕН, ОСТАВИ ЕДИН ПОЛИЦАЙ ГЛАДЕН !!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bau.bg » 03 Авг 2010, 20:51

Runnaway това с притежаването на златен талон не го разбирам.... същата хартийка с друг цвят... най вероятно няма да вземеш, но пък погледнато правилно фишовете не се отразяват в досието , което означава че според досието ти си водач за пример и показ и заслужаваш златния медал..... талон :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: пасатор с турбо..
Мечтае да кара: самолет

Мнение от gog_g » 03 Авг 2010, 20:53

колега до колко кубика можеш да караш мотор с категория м?
не става само с БМВ....трябва и акъл...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bau.bg » 03 Авг 2010, 20:55

kriso85 отговора е следния:

Можеш да възстановяваш точки само ако имаш в актива си поне 1 бр.
Ако имаш нула /0/ точки губиш правоспособност....взимат ти книжката и всичко от начало ...ама след 6 месеца.
Дори да се запише на курс за възстановяване ако има нула точки няма да му възстановят нищо.
Интересното е че не могат да ти отнемат книжката за нула точки, но не ти и дават да възстановяваш....
Общо взето в София ще го надушат веднага за точките ....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bau.bg » 03 Авг 2010, 20:56

gog_g само по спомени знам че е до 51 кубика....нямам идея

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: пасатор с турбо..
Мечтае да кара: самолет

Мнение от gog_g » 03 Авг 2010, 22:16

и аз знам така НО сега се говори че било до 150 кубика.....заради италианския внос...според мен е глупост ама аз да попитам,ако не те затруднява да провериш ще съм благодарен :)
не става само с БМВ....трябва и акъл...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bau.bg » 03 Авг 2010, 23:19

gog_g написа:и аз знам така НО сега се говори че било до 150 кубика.....заради италианския внос...според мен е глупост ама аз да попитам,ако не те затруднява да провериш ще съм благодарен :)

Водачът, който притежава правоспособност за управление на МПС от катег. "М" има право да управлява мотопед. Мотопеди са дву- или триколесни превозни средства, които имат двигател с работен обем до 50 куб.см и чиято конструктивна максимална скорост не надвишава 45 км/ч. Кандидатите трябва да имат навършени 16 години.

Е30 IS Crasher
Аватар
Кара: Е30 М42Б18, E61 M54B25

Мнение от ge_a » 05 Авг 2010, 23:38

Здравей, аз имам също едно питане с голям филм и е интерсно и се надявам да го опиша разбираемо:

Та случката е следната: С цел да паркирам на един паркинг пред магазин тръгвам да навлизам в паркинга в който момет изкача велосипедистка която минава пред колата в следствие на което тя пада на около 1.5 - 2 метра след колата, така и не знам дали се е закачила в колата или не е или просто от вида на колата си падна сама(писах че не е се закачила в колта и си е паднала сама) след което слязох от колат и помогнах на жената да стане и т.н. Тя обаче "Убиец", "Нехранимако" и т.н., а обаче "кажете с какво да помогна","Какво ще правиме" и т.н. Тя "Нищо не можеш да ми помогнеш и нищо няма да правиме", по едно време ми за иска моите данни ( само да вметна убеден в своята невинност и ги дадох щот и тя не беше пострадла видимо ) и аз си ги дадох. Тя си замина, аз си свърхиш работа в магазина и забравих за случая, да обаче към 10.40 ми звъни телефона и някакъв ми се представя за служебно лице и иска да отида на мястото на случката( а случката се случва накъде между 18.30 и 19.00), естествено отказвам да отида, при което лицето ми казва че то ще дойде при мен и аз казвам няма проблем(бях в компания с приятели и си казах кво толкова ще ги набиеме, щот си помислих че тя е повикала някой за саморазрава) и казвам къде се намирам, да обаче тя пристига с патрулката, при което полицая ми иска документите, аз му давам личната си карата, а той а другите документи, а аз какви други документи и защо ? той познаваш ли тази жена, аз да виждал съм я, той буквално "Няма да се разправям с теб!!!" и с почти груба сила ме натика в патрулката след което, отидохме на мястото където се случи сличката и той попита тука ли стана съответно и двамата отговорихме с да, след което ходихме до деноношния магазин полицая да си купи цигари и след това отидохме в РПУ-то, след което полицая явно звъня на своя началник и му обясни каква е ситиацията и какво да прави той (там докато говореше разбрах че тя е ходила в болницата за медицинско но от там са я изхвърлили, в същия разговор чух наставление да ми пише акт, пък аз ако искам да обжалвам) след което ни вкараха в една стая и ни дадоха по един лист да пишеме обяснение какво се е случило, в което време господина полицая извади кучана с актове и почана и той да си пише, след като свършихме да пишеме ми показа че ми е написал два акта щот всичко не се събира в един, съответно в актовете пишеше, че не предоставам СУПМС, Гражданска отговорност, технически преглед, отнемане на предимство, не уведомяване на органите на МБР за настъпило ПТП и напускане на ПТП, тва цялото написано подробно в два акта, съответно в 3 дневен срок подавам въражение с входящ номер и почнах да чакам НП. И така дойде НП и какво се получава, за това че не съм представил документи по 10 лв глоба за всеки документ, за не уведомяване на МВР за настъпило ПТП 100 лв глоба и за напускане на ПТП глоба 150 лв и 4 месеца лишаване, вследствие на което казах, че ще подам жалба и ми беше дадено само едното НП, това с не представяне на документи така и не ми го дадоха( тука въпроса ми е, ако някога се наложи да ги плащам на основание какво ще стане ), другото ми го дадоха и написах жалба и сега живи и здражи чакам съд .
Въпроса ми е какво да пледирам пред съда и каква вратичка да ползвам или направо да се свържа с вас ? Защото цялата история ми се струва абсурдна, след като не е пожелала да викаме кат в един момент да и трекава и да стават циркове :dunno:
Най-обичам да вадим теловете на гумите !!!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 05 Авг 2010, 23:50

ge_a написа:Здравей, аз имам също едно питане с голям филм и е интерсно и се надявам да го опиша разбираемо:

Та случката е следната: С цел да паркирам на един паркинг пред магазин тръгвам да навлизам в паркинга в който момет изкача велосипедистка която минава пред колата в следствие на което тя пада на около 1.5 - 2 метра след колата, така и не знам дали се е закачила в колата или не е или просто от вида на колата си падна сама(писах че не е се закачила в колта и си е паднала сама) след което слязох от колат и помогнах на жената да стане и т.н. Тя обаче "Убиец", "Нехранимако" и т.н., а обаче "кажете с какво да помогна","Какво ще правиме" и т.н. Тя "Нищо не можеш да ми помогнеш и нищо няма да правиме", по едно време ми за иска моите данни ( само да вметна убеден в своята невинност и ги дадох щот и тя не беше пострадла видимо ) и аз си ги дадох. Тя си замина, аз си свърхиш работа в магазина и забравих за случая, да обаче към 10.40 ми звъни телефона и някакъв ми се представя за служебно лице и иска да отида на мястото на случката( а случката се случва накъде между 18.30 и 19.00), естествено отказвам да отида, при което лицето ми казва че то ще дойде при мен и аз казвам няма проблем(бях в компания с приятели и си казах кво толкова ще ги набиеме, щот си помислих че тя е повикала някой за саморазрава) и казвам къде се намирам, да обаче тя пристига с патрулката, при което полицая ми иска документите, аз му давам личната си карата, а той а другите документи, а аз какви други документи и защо ? той познаваш ли тази жена, аз да виждал съм я, той буквално "Няма да се разправям с теб!!!" и с почти груба сила ме натика в патрулката след което, отидохме на мястото където се случи сличката и той попита тука ли стана съответно и двамата отговорихме с да, след което ходихме до деноношния магазин полицая да си купи цигари и след това отидохме в РПУ-то, след което полицая явно звъня на своя началник и му обясни каква е ситиацията и какво да прави той (там докато говореше разбрах че тя е ходила в болницата за медицинско но от там са я изхвърлили, в същия разговор чух наставление да ми пише акт, пък аз ако искам да обжалвам) след което ни вкараха в една стая и ни дадоха по един лист да пишеме обяснение какво се е случило, в което време господина полицая извади кучана с актове и почана и той да си пише, след като свършихме да пишеме ми показа че ми е написал два акта щот всичко не се събира в един, съответно в актовете пишеше, че не предоставам СУПМС, Гражданска отговорност, технически преглед, отнемане на предимство, не уведомяване на органите на МБР за настъпило ПТП и напускане на ПТП, тва цялото написано подробно в два акта, съответно в 3 дневен срок подавам въражение с входящ номер и почнах да чакам НП. И така дойде НП и какво се получава, за това че не съм представил документи по 10 лв глоба за всеки документ, за не уведомяване на МВР за настъпило ПТП 100 лв глоба и за напускане на ПТП глоба 150 лв и 4 месеца лишаване, вследствие на което казах, че ще подам жалба и ми беше дадено само едното НП, това с не представяне на документи така и не ми го дадоха( тука въпроса ми е, ако някога се наложи да ги плащам на основание какво ще стане ), другото ми го дадоха и написах жалба и сега живи и здражи чакам съд .
Въпроса ми е какво да пледирам пред съда и каква вратичка да ползвам или направо да се свържа с вас ? Защото цялата история ми се струва абсурдна, след като не е пожелала да викаме кат в един момент да и трекава и да стават циркове :dunno:

Леле човеко ебаси филма. Ма и ти си един прям. Вместо да дойдат всичките ти приятели и да свидетелстват ,че не познаваш тая жена и по време на инцидента си бил с тях, ти си си признал за нещо което не си виновен. Майка им мръсна на тия на пари се е надявала сигурно, аз помня едно време циганетата като се завираха под колите и айшето седи отстрани чака да тръгнеш.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

Е30 IS Crasher
Аватар

Мнение от ge_a » 06 Авг 2010, 0:01

BMW_RIDER написа:Леле човеко ебаси филма. Ма и ти си един прям. Вместо да дойдат всичките ти приятели и да свидетелстват ,че не познаваш тая жена и по време на инцидента си бил с тях, ти си си признал за нещо което не си виновен. Майка им мръсна на тия на пари се е надявала сигурно, аз помня едно време циганетата като се завираха под колите и айшето седи отстрани чака да тръгнеш.

Ако е искала пари да си беше казала докато бяхме там на място, интресното е че си говорих с нея след като напоснахме РПУ-то и я питам "И защо всичко това госпожо?" и тя "Ами ти каза, че не си виновен и аз за това, ако си беше казал веднага че си виновен нямаше да подавам жалба" и аз :shock: , и аз "ами нали знаете какво следва сега, аз ще обжалвам" и тя "Ами ти си добро момче, ама аз бях афектирана и ......" и аз, ами най вероятно ще трябва да се видим с съда, а тя "Ами дано не се налага..."

П.С. Кво да ти кажа, мислех че ми се е случвало всичко по питищата и с полицейскат простотия, но това определено не мога да го изтълкувам по нъкакъв начин, тука почтни няма ясни неща, не съм адвокат и познанията не ми стигат да се оправя сам, трябва ми юридически съвет и то от хора като това сдружение, които се занимават само с това, а не обикновен адвокат, щот тълкуването на закона се оказа, че е доста относитело понятие, както се вижда от моя случай :dunno:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: BMW 318I 2000г.

Мнение от poluhin » 06 Авг 2010, 19:03

Здравейте,
с колегата ми имаме спор по следния въпрос:
Става въпрос за кръстови'ето което се намира под путя за летището "Брюксел".Въпроса е идвам от циганската махала
Все едно по източната тангента и след което искам да премина през кръговото и да продължа по неделчо бончев все едно направо трябва ли да давам някакъ мигач преди къстовището?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bau.bg » 06 Авг 2010, 19:07

ge_a направо си се вкарал в екшън !

Първо , редови полицай да ти напише акт за бутане на пешеходец е тъпо - при блъскане н ачовек и оплакване задължително отиват от - Тежки произшествия при СДВР.
Там те си мерят, чертаят, установяват следи по колата , по колелото и т.н. дърга процедура
Мисля че при теб силно са се престарали, а най вероятно са ти написали в актовете 2 тона глупости.
Ясно е че ще минеш през съда, но сам няма да се оправиш с тая каша...
В съда не е като по филмите, тук съдията е гледал в същия ден преди твоето дело още 50 дела и изобщо няма да ти обърне внимание..... а отреже ли те отиваш 4 месеца без книжка.
Ела с актовете и постановленията при нас за да прочетем за какво става въпрос.... после ще ти кажа какво и как трябва да се направи и къде са слабите места ....ако са ти оставили такива.

поздрави

Е30 IS Crasher
Аватар

Мнение от ge_a » 06 Авг 2010, 22:03

bau.bg написа:ge_a направо си се вкарал в екшън !

Първо , редови полицай да ти напише акт за бутане на пешеходец е тъпо - при блъскане н ачовек и оплакване задължително отиват от - Тежки произшествия при СДВР.
Там те си мерят, чертаят, установяват следи по колата , по колелото и т.н. дърга процедура
Мисля че при теб силно са се престарали, а най вероятно са ти написали в актовете 2 тона глупости.
Ясно е че ще минеш през съда, но сам няма да се оправиш с тая каша...
В съда не е като по филмите, тук съдията е гледал в същия ден преди твоето дело още 50 дела и изобщо няма да ти обърне внимание..... а отреже ли те отиваш 4 месеца без книжка.
Ела с актовете и постановленията при нас за да прочетем за какво става въпрос.... после ще ти кажа какво и как трябва да се направи и къде са слабите места ....ако са ти оставили такива.

поздрави

Ами май ще се наложи !

Мен основно ме интересуваше, какво им е правото да ме отвличат посред нощ почти и да ми пишат актове ?
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от simobg » 07 Авг 2010, 11:58

Един въпрос и от мен.
Как да съм сигурен, че данните, които показва апаратът за отмерване на алкохола в кръвта, са верни?

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум