ПОДПИСКА ПРОТИВ АКЦИЗА!!!

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 07 Юни 2007, 10:55

еми прати едно ЛС като разбереш къде какво и как плс
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: е30
Детайли за колата: е39

Мнение от pits » 07 Юни 2007, 17:43

М значи прочетох пъвите 2 странци, но това с акциза наистина го има в България, т.е. съвсем не само в България, в Гърция е още по страшно там да караш кола на 2.0 е наараво върха на гъзарията. Иначе с 2 думи най-добрата идея е да се направи формуляр за подписка, и да се събират подписи отпечатваш си една бланка и колеги приятели, да се носи такава на срещите, да се разпространи по другасрските форуми и да се прати до еди кой си, в момента не се сещам точно кой. Ще се съберат много стабилен брои подписи

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 07 Юни 2007, 18:39

и като се съберат подписи какво ще стане? некой от парламента ще си бърше дебелия г*з с тях :evil:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

аз имам идея събираме я и в електронен вид

Мнение от 535 » 07 Юни 2007, 21:33

аз имам идея събираме я и в електронен вид
демек сканираме я
и до всички в евро парламента с 2 изречения ... на 3-4 езика в балгария събират такса на колите над 163 коня каквато няма никаде в Европа

не сме съгласни спрете наще рекетьори разчитаме на вас те се мислят над вашия закон

и подписката
да се казва подписка в защита на европейското законодателство и общноста на чесността :))

мое и да не го мислиме ама ще се трогнат те са политици
Последна промяна 535 на 07 Юни 2007, 21:38, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M3CSL » 07 Юни 2007, 21:36

И 5 подписки да направите ефект няма да има.
Аз примерно мисля ,че акциза трябва да е за коли над 200 коня ама кой ме пита мене:)
Fehlende PS werden durch den Wahnsinn ersetzt :mrgreen:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 07 Юни 2007, 21:45

M3CSL написа:И 5 подписки да направите ефект няма да има.
Аз примерно мисля ,че акциза трябва да е за коли над 200 коня ама кой ме пита мене:)

аре да са над 211 и да си стискаме лапите ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

акциз

Мнение от KPETEH » 07 Юни 2007, 23:52

Акциза си е за луксозни стоки, тоест за стоки който не са от първа необходимост. Работа можеш да си свършиш и с 100 коня. Отделно стоките за които се плаща акциза по един или друг начин са вредни. Имам предвид, цигари, алкохол, вредни емисии... Без тях животът ни ще бъде по-здравословен. :winky:
Държавата се грижи за хората - за наше добро е! Целта е да се ограничи до минимум потреблението им, чрез тази такса "глоба". Не случайно, някой модели коли са точно по 163 конски сили. (120д - примерно, Ситроен, незнам си къв си VTS) Това е общоприета норма. Навремето не са се замисляли, за тези неща, нямало е ограничения, затова 325 е 171 коня. Пусти 8 коня, ни делят от най-добрата... Е30 нали :D

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kocil » 08 Юни 2007, 1:32

Бе не знам какъв им е критерия за определянето на тия прословути 163 коня за акциз,ама според мен е меко казано тъпо - един пример само - 520,525 и 525tds - каква е разликата в "лукса" между трите?А първото и третото не попадат в тая граница само заради по-малкото магарета под капака?Въобще определянето на категория "лукс" над 163 коня е безумно тъпа идея...друг е въпроса,че това е един от начините митничарите да не умрат от глад...горките... :mhihi:

ПП.И още нещо - у нас немалък процент на катастрофите се дължат не чак толкова на лошо каране или лоши коли,а на лошите и необезопасени пътища - вместо да оправят дупките и да сложат маркировки,мантинели и знаци,от КАТ се оправдават винаги със шофьорите...като караш по някой път без маркировка и вали дъжд или сняг,ходи разбери какво има пред тебе...път ли е,поле ли,пропаст ли е...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Kenslay » 08 Юни 2007, 10:56

Абе не е така.
Ако си природно тъп и не можеш да си представиш какъв ефект ще има два тона ламарина, забиваща се в някоя стена/стълб/ограда/камион с 90-100 км, тогава и на американските интерстейтски пътища ще се птретрепеш.Истината е че в момента дават книжки и съответно по пътищата са неспособни и безотговорни хора, на които в повечето случаи им липсва реална представа за шофирането.

Ето аз ви предлагам друг начин да се вкара мечтаната шестица акула :)
Обакова се у фолио, завързва се отзад на някой параход по дунава и се влачи по дъното на реката от немско до ломско :) След тва колата се пооправя, ест не се регистрира и се слага табелка "доган е мръсен рязан педераззз". След тва си караш и внимаваш за полицията :)
"Провалът не е опция, провалът не е вариант, провалът не е избор - той не може да бъде и решение."

ентусиаст
Аватар
Кара: 330Ci SMG, Suzuki GSX-R 750cc

Мнение от _BoBI_ » 10 Юни 2007, 19:58

За моторите как са акцизите ми е интересно пак ли над 163, че тогава новите модели са овехнали от към цена :mhihi:

Според мен някой ден ще паднат акцизите и на тяхно място просто ще има огромни данъци и такси както е в много други страни, но това е по-добрия вариант.Защото поне една година ще може човек да се порадва на сериозна кола и догодина, ако не може да си позволи ще продава и така.Колкото и да е по-добрее от това пък никога да не подкараш такава :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от cod-cdbp » 17 Юни 2007, 17:52

мисля че е много по добре държавата да си ги събира на час по лъжичка всяка година от данъците на колите тия пари
поне ми звучи по разумно от това да дадеш един човал пари на веднъж
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от gyrate » 23 Юни 2007, 12:08

никога няма да го махнат

виж под аватара ми.. майка им шибана да им се! :twisted: :evil:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от cod-cdbp » 25 Юли 2007, 13:52

ми аз предлагам на целия форум тогава да дръпнем по един заем от една банка за акциза и след това да обявим протест под надслов "Държавата да върне парите за акциза" :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Изображение

Аватар

Мнение от HAMANN » 31 Юли 2007, 21:08

_65536_kb_sec_ написа:ми аз предлагам на целия форум тогава да дръпнем по един заем от една банка за акциза и след това да обявим протест под надслов "Държавата да върне парите за акциза" :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Колкото и да ви се струва смешно аз съм тотално зад тази идея. И нека тази банка да бъде БНБ или ОББ.

Относно акциза, че вие не знаете ли че 20 годишна Е30 325 е луксозна кола? Че то само като влезеш вътре и си е лукс. Къде ще ми я сравнявате с някви си коли 2007 година. Че те не са луксозни. Най-малкото което не са издържали 20 години по пътищата. :)
Бръм, бръм, бръм.......скръц, скърц, скръц............. ! Бах маааамуу някои да има нови гуми?!?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 01 Авг 2007, 14:50

аз пък викам да искаме държавата да ни подари по една нова е39 и понеже такива вече няма българия да задължи германия да произведе юбилеина сериа за 10 годишнината от пускането на модела и да ги подари на българия която от своя страна да ги подари на всички участващи в бмв форума А? как ви се вижда има ли шанс и справедливо ли е ????

Ето ви и отговора на вашия въпрос за акциза. Смятам че щом можеш да си позволиш 2.5 +++++ мотор ко та бърка акциза (имам познати с 4.2FSI мотор дето даже незнаят колко точно са дали за джипа си тах не ги бърка акциза) като искаш да си гъзар с 16х +++ коня треа си платиш , ми ако свалат акциза след 2-3 години ще искаме държавата да поема част от цените на колите при внос че да са ни по ефтинки нал тъй ??? Да не говорим за коктеилите дето ги бълват тия 15+++ годишни 2.5 +++ литрови мотори.

пък и що не пуснете една анкета за годините и образованието на част от хората писали специално в тая тема че ми е много интересно, сигурно ще е нещо от сорта на 18 и полвина - СПТУ по строителна механизация "Кухчо Кухчев" - любима певачка Глория и тн. :twisted: :lol: :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум