1лв за всеки cc екотакса (пример 2000cc = 2000лв) коментари

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Re: пари

Мнение от vicho » 29 Мар 2007, 11:21

G-force написа:...

Бих заложил пари, че същата тая магазинерка и 1800 лв. да взема пак няма да се усмихва и само ще гледа как по бързо да свърши работния ден, че се е изморила :roll: :roll: :roll: .

Не е до пари, до манталитет е!

темата беше за коли, нали?!

От догодина това с ДО 10 годишните коли ще е модерно, няма да има човек с по-дърта кола от е46 и е39 :mhihi: :mhihi: :mhihi:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

кандидат ентусиаст
Аватар

коли

Мнение от bader » 29 Мар 2007, 11:24

да за коли беше идеи как може да се подобри движението да се намлят малко задрастванията ма явно тва е болна тема на хората и от един пробелм скачат на друг.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
Мечтае да кара: КА-50

Мнение от predel » 29 Мар 2007, 11:44

Красота :roll: тука май само "Софиянци" пишат, ама нейсе, ще си носим кръста на "тъпички провинциалисти" :twisted: дето незнаят от каде се влиза в супермаркет....
Екотакси ще има, лошото е, че се бъркат нещата ЕКОТАКСА - ДАНЪК...
ПРОИЗВОДСТВО - ОБСЛУЖВАНЕ... :D А иначе съм съгласен с повечето от изказванията "голяма глупост ще бъде сс=1лв.". Така излиза, че ако си карам трабанта ще имам символична такса - е как ще се чувстват "батковците" с по 3,4-5000 сс ?
А техните коли може и да са мнооого по добре от мен....
А за парите и работата - май никой от тези дет обсъждат работа не е ПРОИЗВЕЖДАЛ... или пък "на другия работата е по-лесна..."
:bang:
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bader » 29 Мар 2007, 11:49

predel написа:Красота :roll: тука май само "Софиянци" пишат, ама нейсе, ще си носим кръста на "тъпички провинциалисти" :twisted: дето незнаят от каде се влиза в супермаркет....
Екотакси ще има, лошото е, че се бъркат нещата ЕКОТАКСА - ДАНЪК...
ПРОИЗВОДСТВО - ОБСЛУЖВАНЕ... :D А иначе съм съгласен с повечето от изказванията "голяма глупост ще бъде сс=1лв.". Така излиза, че ако си карам трабанта ще имам символична такса - е как ще се чувстват "батковците" с по 3,4-5000 сс ?
А техните коли може и да са мнооого по добре от мен....
А за парите и работата - май никой от тези дет обсъждат работа не е ПРОИЗВЕЖДАЛ... или пък "на другия работата е по-лесна..."
:bang:

Явно ти бъркаш екоткаса и данък това e такса при регистарция на коли нов внос кои щe трагне да внася трабанти и e еднократна такса не бyрка потребителя на коли обикновения шофиор а потенцилания клиент на кола нов внос макар ,че нещата са лавинообразни дигне ли се цената на новя внос коли автоматично спекулативно ще се дигнат цените и на стария внос.

старши ентусиаст
Аватар

Re: коли

Мнение от WilliamsF1Team » 29 Мар 2007, 12:03

bader написа:да за коли беше идеи как може да се подобри движението да се намлят малко задрастванията ма явно тва е болна тема на хората и от един пробелм скачат на друг.

Следя темата от началото и реших най-накрая да се намешам... :idea:
Как може да твърдите, че ако се възпрепядства вноса на стари автомобили задръстванията ще намалеят... :shock: :?: Ми ще започнат да се внасят нови коли за същите пари, само че за 6000лв няма да карам хубава Е34-ка ами ще карам Фиеста "Б" от последните. НЯМА ЩО... :!: :!: :!: :evil: И 2 лв. на куб. см. да плащам пак бих предпочел да карам БМВ пред Форд. И колегата "Honzik" говори пълни глупости. Колкото и да е многословен е факт, че има коли 98 година абсолютни кочове. Мога да те зарина с примери, но ще дам само един... Астра 98 година от последните струваща точно 1050Е докато дойде в БГ (на ход) и изпусна единия амортесьор, изпокриви дискове, дясно каре за смяна и т.н., но иначе минава преглед в Германия. Да не говорим, че цялата беше изгнила... :idea: Ако не вярваш мога да те зарина със снимки... :confused:
Така че въобще не бъдете толкова върли привърженици на новите коли. Кой от вас по-точно ще си купи Дачия Логан вместо да си вземе Е39-ка или ще си вземе 7местна Логан-ка вместо да вземе Е38, а... :?:

Имам достъп и до нови коли даже повечето време изминато по пътищата е с нови КОЧИНИ... Аз лично не мога да твърдя, че Сузуки Суифт е по-добро от Е46 (за тези пари). Като мина през дупка и ми падат пломбите. Не мога да твърдя, че Сузуки Лиана е по-добра кола от Е39 3.0д примерно, както не мога да твърдя, че Волво С60 Д5 е по-добро от Е60 2.5д. Нали като влезне някоя от колите в бокса и 2000лв. си отиват веднага още с влизането. Е извинявай ама не всеки има по 2000лв. да дава само за поддръжка на някаква си кола. Друг въпрос е че са направени да издържат точно докато им изтече гаранцията. За тези пари ще си купя някоя по стара кола и с 2000лв, ще я направя не да лъщи ами не знам какво. А и тия 2000лв. които ще дам за екотакса ще си ги избия още на втората година от ремонти примерно на новата ми "хубава" кола.
Влезте малко в Рено форума и попрочетете за Симбол-а, който се продава с пълна сила в БГ. Те не са шумове от оплътненията на вратите, не са потропвания, почуквания, скърцания... Е аз такава кола не искам. А струва 20000лв. :shock: :shock: :shock:

А заплатите всъщност имат много общо като цяло с проблема. Кой може да си позволи на днешно време да си купи нова кола... :?: Малко са хората, които го правят. Не гледайте, че по улиците има само С-класи и МЛ-и. Ситуацията е доста различна, а ние виждаме само лъскавата страна на нещата... :!: :!: :idea: Има хора, които не могат да си купят дори и Полски Фиат, но няма да ги видите в центъра нито някъде другаде където могат да ви направят впечатление. Сестра ми работи в тази сфера и се сблъсква всеки ден с такива и казва, че бедността в България се увеличава с всеки изминал ден, а след като сме влезли в ЕС убеднелите са почти двойно (а все още няма кой знае какви промени).

Аз не искам държавата ни да става като Румъния и да гледам само строшени Дачии и Рендета.... :idea:

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: коли

Мнение от bader » 29 Мар 2007, 12:10

WilliamsF1Team написа:
bader написа:
Аз не искам държавата ни да става като Румъния и да гледам само строшени Дачии и Рендета.... :idea:

:mhihi:

Що бе ще стане както едно време по време на социализмът с ладите,жигулите и москвичите

сега ще бадем с логани,клиа и фабии примерно

кандидат ентусиаст
Аватар

мерки

Мнение от bader » 29 Мар 2007, 12:12

Виж за държави като Румъния и Русия има смисъл от такива мерски хората си насърчават родното производство .
Но за България не е ясно какво точно се насърчава обаче :confused:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от WilliamsF1Team » 29 Мар 2007, 12:14

Насърчават се грабежите от средностатистическия българин... :idea:

кандидат ентусиаст
Аватар

извод

Мнение от bader » 29 Мар 2007, 12:20

Сигорно те защитават частни интереси а не тези на хората.
Незнам знам само , че в момента в КАТ е ад хората спят по колите си и чакат с дни да влезнат в каналите побъркали са се тези екотакси като се седя ,че след 1 или 2 седмици и аз трябва да ходя ми се гади :help:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от WilliamsF1Team » 29 Мар 2007, 12:22

А пък за КАТ да не говорим, че срещу 100лв. минаваш всички процедури за около 2 часа... ;) :idea:

кандидат ентусиаст
Аватар

отг

Мнение от bader » 29 Мар 2007, 12:26

Не е съвсем така много яки вразки ти трябват за да се оправишза 2 часа ако допираха нещата до 100лв ги давам веднага аз само от това ,че не ходя наработа 3 дни примерно губя 60лв едиственото което можеш да направиш е рано суринта като отварят кат и се местят колите да дадеш 10лв на катджия да те прекара яко напред и с тая далвера с катадвията за 2 дни и полвина мина цялата процедура .

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от WilliamsF1Team » 29 Мар 2007, 12:28

Е аз ти казвам, че срещу 100лв. си в играта пък ти ако искаш ми вярвай... Даже ако си послушен може и хубаво номерче да си вземеш... :idea:

кандидат ентусиаст
Аватар

?

Мнение от bader » 29 Мар 2007, 12:31

И на кои се дават ако не е тайна

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от WilliamsF1Team » 29 Мар 2007, 12:32

На ЛС-то ми... :mhihi: :mhihi: :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

!