Гражданската отговорност в КОНКРЕТНИ ЦИФРИ
Модератор: Общи модератори
68 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- XaMaB
- ентусиаст
-
- Кара: мел
- Мечтае да кара: танк
- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
Днеска направихме на 2 коли и резултата е следният:
Застраховахме в Алианц и двете коли, а те са до 1800сс
Единият шофьор в на 64г. женен без проишествия през последните 2 години и колата е негова собственост, взел е книжка преди 25 години - цена 69лв !!!
Другият шофьор е на 23 години, като е взел книжка преди 5 години и има кола от преди 3г. и няма никакви проишествия, но е неженен, иначе колата пак е негова собственост и цената е 295лв!!!
И аз питах на каква база скача таак цената между двете застраховки, а застрахователката ми вика, ами защото не е навършил 24 и не е женен, а и няма голям стаж.
Е кажете ми на къде отива таз ш**ана държава. Ясно че межу 18 и 23 години са най рисковите шофьори, но трябва ли да има такава възрастова дискриминация? Нима няма добри млади шофьори, колкото и малко да са, мисля че заслужават равни права с пенсионерите, особено ако за повече от 1-2 години не са направили никакво проишествие! Незнам вашете мнение, но за мен това е някакъв абсурд, защото ще излезе че за да платя най малко гражданска, просто трябва да прехвърля колата на името на дядо ми или баба ми и готово.
Между другото докато правех застраховките се обади някакъв клиент и цената която му казаха беше 39лв, попитах ги после защо са му казали толкова малко, а те ми казаха, ми човека е късметлия, адресната му регистрация е в Силистра, ама иначе си кара в София, а па ние балъците дето сме си регистрирали колите тука, нека ни дерат нали сме балъци
Застраховахме в Алианц и двете коли, а те са до 1800сс
Единият шофьор в на 64г. женен без проишествия през последните 2 години и колата е негова собственост, взел е книжка преди 25 години - цена 69лв !!!
Другият шофьор е на 23 години, като е взел книжка преди 5 години и има кола от преди 3г. и няма никакви проишествия, но е неженен, иначе колата пак е негова собственост и цената е 295лв!!!

И аз питах на каква база скача таак цената между двете застраховки, а застрахователката ми вика, ами защото не е навършил 24 и не е женен, а и няма голям стаж.
Е кажете ми на къде отива таз ш**ана държава. Ясно че межу 18 и 23 години са най рисковите шофьори, но трябва ли да има такава възрастова дискриминация? Нима няма добри млади шофьори, колкото и малко да са, мисля че заслужават равни права с пенсионерите, особено ако за повече от 1-2 години не са направили никакво проишествие! Незнам вашете мнение, но за мен това е някакъв абсурд, защото ще излезе че за да платя най малко гражданска, просто трябва да прехвърля колата на името на дядо ми или баба ми и готово.
Между другото докато правех застраховките се обади някакъв клиент и цената която му казаха беше 39лв, попитах ги после защо са му казали толкова малко, а те ми казаха, ми човека е късметлия, адресната му регистрация е в Силистра, ама иначе си кара в София, а па ние балъците дето сме си регистрирали колите тука, нека ни дерат нали сме балъци

- Гецата
- некъв ентусиаст
-
- Кара: ///М3
- Мечтае да кара: ///М3
според мен рисковите шофери неса тези между 18 и 23г. а тези който са между 60-80г. 

"90 Е30 316i "95 Е36 318i "00 Е46 320i "88 E30 320i "92 E36 318is''95 Е36///М3 ''92 E30 325i LA ''91 E30 316i ''05 E90 320d ''02 E46 330d ''03 E53 3.0d
- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
Абе рискови шофьори има във всички възрастови групи, ма не е нормално да има възрастова дискриминация, има достатъчно разнообразнио критерии за да си измислят по обективно оценяване.
Колкото до изчисляването при няколко шофьори, най верочто иосновните критерии са къде ще се ползва колата, дали са от софия, кой от тримата е собственик и колко от шоферите са имали ПТП през последните 3 години. ААА питат и дали колата има АВS!
Колкото до изчисляването при няколко шофьори, най верочто иосновните критерии са къде ще се ползва колата, дали са от софия, кой от тримата е собственик и колко от шоферите са имали ПТП през последните 3 години. ААА питат и дали колата има АВS!

- karaibrahim
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: f31
- fastestbmw
- кандидат ентусиаст
-
БЪЛГАРСКИ ИМОТИ 1600=72лв.
2500=99лв.
Всичко, което ги интересува е колко години практика имаш.
В ДЗИ е с около 20-30лв. по-скъпо, но дават & картонче с някаква отстъпка на техническите прегледи, която важи само в СБА.
2500=99лв.
Всичко, което ги интересува е колко години практика имаш.
В ДЗИ е с около 20-30лв. по-скъпо, но дават & картонче с някаква отстъпка на техническите прегледи, която важи само в СБА.
You meet many faces in town but you remember only a few
ANI4KA
ANI4KA
- Терзийски
-
поклонник на E36
-
- Местоположение: София, София, София, София, София, София, София, София, София, София:
- Кара: Mercedes, BMW, Subaro
coolio написа:Днес направих в "Лев ИНС" на бензиностанция на "Лукоил-Петрол" за 89,10 лв. и дават талон за 30 лв. гориво, от което излиза, че застраховката е 59,10 лв.
това е за до 1800 кб и аз съм в таз графа и така направих още в понедалник ...мисля, че това е офертата на сезона ...
за над 1800 до 2500 - е 107 лв. а за другите е над 2500 е 130 лв. и всичките са с 30 лв. гориво

68 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5