Истината за логото на БМВ...
Модератор: Общи модератори
55 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Re: Истината за логото на БМВ...
Kris написа:А дали е вярно това което съм чувал за "бъбреците", че реално изобразяват отворена книга, гледана насрещно откъм страниците ( и в последствие модернизирани) ???
не т'ва са мустаците на хитлер

- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
Абе пичове като вие толкова интересно - ами вземете да прочетете малко - я книга , сайт или каквото и да е ...
едно и също се дъвчи 1000 пъти... перка - никва перка няма ... тва че се появява такава реклама с перка през 1912-13 или нещо такова е друг въпрос
Емблемата е флага на Бавария в кръг..
едно и също се дъвчи 1000 пъти... перка - никва перка няма ... тва че се появява такава реклама с перка през 1912-13 или нещо такова е друг въпрос

Емблемата е флага на Бавария в кръг..

- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
В една книга посветена на цялата история и всички модели,самолети,мотоциклети и т.н абе книга от 500-страница с много писано,картинки на всяка кола,детаил и т.н пише че е самолетна перка в баварските цветове.. 

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- climbernoob1
- кандидат ентусиаст
-
Интересна информация.

- KoolyO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е63 650iLCI&E93 325i&Z3 1.9
- Мечтае да кара: 612
Не съм казвал, но ще повторя: НЯМА ПЕРКА!
И понеже не съм казвал и това, да повторя за тези, които не четат предишните страници:
И понеже не съм казвал и това, да повторя за тези, които не четат предишните страници:
KoolyO написа:Логото на BMW няма нищо общо със самолетна перка![]()
Самото лого е създадено през 1917г, и е дериват на логото на RAPP Motoren Werke.
Изобразява флага на Бавария, но с грешна конфигурация, защото по това време е било забранено да се използват официални държавни символи в лога на частни компании. (то и сега може да е така, но не знам)
Заблудата, че изобразява въртящ се пропелер идва от реклама създадена 12 години по-късно.
Ето и концепцията:
Ето и официалното "осветляване" по въпроса от BMW:
http://www.youtube.com/watch?v=znBnNJ1Fv08&feature=player_embedded
Мисля, че точно това е "разследването" направено от NYT. Факт е, че е публикувано и от BMW.
Едит: Това е дискутирано не веднъж през годините. Трябваше да има една тема в "Полезна информация", но не можах да я намеря.
Laugh...
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!
- kalin4o0o_
- Потребител
-
- Кара: Е46/E61 touring
- Мечтае да кара: Е21
- HeBePeH
- Lulin Boys Cska Sofia
-
- Кара: го на все по силни тройки, е46 330i
- Мечтае да кара: ///M4™ /G65 ////AMG
Както ми каза едно приятелче ..... знаеш ли ,че БМВ преди са правели самолети и логото на емблемата е самолетна перка . Отговора ми беше , ми те и сега си правят самолети само ,че на 4 гуми
.

Американски форум: питаш и ти отговарят.
Руски форум: питаш и те питат.
Български форум: питаш и ти обясняват колко си ТЪП.

Руски форум: питаш и те питат.
Български форум: питаш и ти обясняват колко си ТЪП.

- Ogi
-
Плевен тийм
-
- Кара: 323ti
- Мечтае да кара: 332ti
- Детайли за колата: сива
Немога да си намеря тъпия каталог за да го снимам... за това нека някой от вас който го има да го снима и да го качи...
има един каталог на БМВ "Моделите на БМВ за 2010, 2011 г." един бял... с няква шарена е92-ка доколкото си спомням... на някоя от страниците пишеше "И както е в духа на емблемата на БМВ, която изобразява самолетна перка в синьото небе бла бла бла..." не си спомням точния текст... но щом в официален каталог на БМВ го пише, макар и преведен на Български, аз съм склонен да вярвам че емлемата означава точно това... именно самолетна перка в небето...
моля някой който има този каталог да се разрови и да намери този текст...
намираше се на някоя от десните страниците долу
има един каталог на БМВ "Моделите на БМВ за 2010, 2011 г." един бял... с няква шарена е92-ка доколкото си спомням... на някоя от страниците пишеше "И както е в духа на емблемата на БМВ, която изобразява самолетна перка в синьото небе бла бла бла..." не си спомням точния текст... но щом в официален каталог на БМВ го пише, макар и преведен на Български, аз съм склонен да вярвам че емлемата означава точно това... именно самолетна перка в небето...

- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Ogi написа:Немога да си намеря тъпия каталог за да го снимам... за това нека някой от вас който го има да го снима и да го качи...

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- gergindimitrov44
- Потребител
-
- Кара: bmw 3
- Мечтае да кара: bmw 3
55 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4