казус за безколан и акт

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Sve » 12 Ное 2005, 12:04

Терзийски написа:и при тази ситуация с 30 км. Колана ще те оправи божеееееееееее стига глупости :!:

Само информативно: AIRBAG SRS се активират при удар със скорост над 36км/ч. Но това според теб сигурно е за да продават повече резервни части???????

Виждам че си студент, "smart guy", малко елементарна физика не би трябало да ти е проблем. Сметни си по килограмите и удар в кола движеща се с 30км/ч срещу теб, ако ти се движиш с 20км/ч какво ще изпитат горките ти ребра и органите под тях, като бонус калкулирай срещата на главата ти с челното стъкло....

Само не ме захапвай сега, имай в предвид че въпросната ситуация съм я изживявал, резултата НЯМА да ти хареса повярвай ми...

Имайте в предвид че "резервни части" за хора няма по магазините!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от The_Wizard. » 12 Ное 2005, 13:30

Терзийски написа:Никой не може да се разпорежда как да живееш и какво да правиш и на коя страна да пикаеш с извинение ... :evil: :evil: ааааее стига писа глупости като те кефи слагай си :idea: :!: ..АЗ КОЛАН НЕ СЛАГАМ И НЯМА И ДА СИ СЛОЖА ... :!: :!: :!: Въпрос на лично виждане ..... така, че си запази примерите за себе си ! ! ! Това, че на мнозина ви го навиха, че колана е супер удобно нещо и без него не може и така е по белите Държави е отделен въпрос... :idea: :!: А това, че лятото се чувстваш като копърка в собствен сос ... :mhihi: Ама ко ви казвам предполагам знаете... :idea: който иска да си слага ...аз предпочитам да се пазя от околните с други методи не да се омотая с каиши като в лудницата... ;) :shock: :mhihi:

Недей така моля те, това дава лош пример (прозвуча като на майка ми конското :mhihi: ) Като не искаш да слагаш колан, не го прави. Това си е за теб и толкова.

P.S.
И май е време да спрем с този офтопик, а? ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: KiA, Volvo, Ford
Мечтае да кара: Болид от F1
Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021

Мнение от logout » 12 Ное 2005, 17:08

Ами ако може и аз да се вмъкна за малко в менията :D . Става въпрос за коланите на задната седалка. Има един клип, някои може и да са го гледали, как шофьора (или шофьорката, не помня, но в случая определено няма никакво значение) на една кола кара бавничко (май беше с 40-50) се зазяпва замалко настрани и БАМ в една спряла на пътя кола. На тези отпред им нямаше абсолютно нищичко - само уплах. Обаче отзад седеше едно момче, което си натресе мутрата така яко в предната седалка, че всичко омаза в кървища. Който има деца сигурно го заболява сърчицето от такива писания, но това е самата действителност.
It's not who You are, it's who You know...

Аватар

Мнение от DA WOLF » 12 Ное 2005, 21:27

bum_bum написа:По твойта логика мога да си извадя бележка, че клякам с 200 и по тая причина имам тежък крак, та мога да карам със 100 в града щото не мога леко да натисна педала.

:mhihi: :mhihi: :mhihi:
DaWolf
ИзображениеИзображениеИзображение
:bowdown::bowdown::bowdown: forced induction M42B18

ентусиаст
Аватар

ре

Мнение от Angel_Georgiev » 13 Ное 2005, 1:10

Обжалването си е решение! С добър адвокат куките винаги се дънят! Вий статистиката! За миналата година са потвърдени от съда под 16% от обжалваните АКТ-ове!!! За съд са! Закона може да е ок, но полицейщината в България е безпрецедентна! Курупция, засади, полицаите се държат като шерифи... ако ние (обществото) не реагираме адекватно ще става и по-зле! То вече в София си имате кмет полицай, скоро няма да се изненадам ако премиер и президент изберат с коефициент на интелигентност и манталитет на старшина от МВР!

Потребител
Аватар

личен опит

Мнение от yoz » 13 Ное 2005, 13:35

" Последно: в моята кола моля и хората на задната седалка да се "връзват", защото не желая ако се се случи (не дай боже) нещо такова, нечии 80кг. да се "прехвърлят" през седалката и да ми счупят врата. "

Колегата е много прав за това. Имал съм два инцидента - след първия колата ми за нищо не става вече. Колана не ми помогна тъй като удара беше страничен и аз си ударих главата в страничната колона ( без сериозни поражения ). При втория бях пътник на задната седалка - ударихме се с около 40 км/ч челно в стълб :uups: . Причината за удара беше един изрод, който ни излезе насреща от другото платно. Аз седях в средата за да гледам напред, и от там се оказах между двете седалки на една страна, а главата ми се джасна в CD-то отпред. Незнам какво щеше да стане ако бях зад някоя седалка, най-бероятно щях да си разбия носа.
Инцидента за щастие стана с ниска скорост, не желая да си помислям какво щеше да стане ако скороста беше 80 км/ч . Ако погледнем от техническа гледна точка. Представете си тегло 80 кг. което се е движело с 80 км/ч и в следващия момент балансът на системата пътник - автомобил се нарушава т.е. колата вече е със скорост 0 км/ч, а тялото продължава да се движи с 80 км/ч. Всички сте карали с 80, така че сами си правете изводи.
Не съм мног запознат, но мисля че Crash тестовете на автомобилите се правят с кукли имитиращи човешкото тяло при определани скоросни не надвишаващи в повечето случай 60 км/ч. Това за мен означава, че коланите и други предпазни средства за безопасност са ефективни до определена скорост. От там нататък само могат да намалят пораженията. Но при всички случай е по-добре да си с колан отколкото без.

кандидат ентусиаст
Аватар

пак относно задължителността на коланите

Мнение от bk » 18 Ное 2005, 12:24

Точно допреди 2-3 месеца мислех, че задължителното ползване на колани е глупост. Всеки би трябвало сам да реши дали да кара с колан или не. Аз за себе си бях взел решението - градско - както дойде, извънградско задължително с колан. Една случка с много близък човек промени това мое разбиране.

Кара си пича(1) по първокласен път и му изскача кола(2) отдясно без предимство. Пича с колан, водача на 2 - без. Сблъсък по диагонала. Резултат 1:0 за св. Петър, а (1) го боляха ребрата 1 седмица, но това се оказа най-малкото. Следователи, рулетки, спирачен път, експерти, експертизи. Резултат от експертизата: (2) е причинил катастрофата, но (1) е карал с 99 км/ч при ограничение 90 и е ВИНОВЕН!. Следват безкрайни разходки до следовател в провинцията, следствие, срещи с алчни роднини и като резултат: условна присъда и 3 години без книжка на първа инстанция. Финансовите щети на (1) са 5 цифрени.

Колцина от вас карат с 90 извънградско?

Оттогава люто кълна всеки без колан.

Предишна

Назад към Основен Форум