BMW 535i срещу Mercedes E 350 CGI

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Re: BMW 535i срещу Mercedes E 350 CGI

Мнение от Top Gun Maverick » 02 Юли 2010, 13:59

msi200, щом не знаеш за М5 Е60, ама чудовищния звук на онова те кефи толкова(плюс звука на всички от АМГ), вземи си една снимка на това ''чудовище'' и му се наслаждавай.За мен SLS пък е просто ГРОЗНА кола с противен дизайн, връщат ме към 60-те някъде.На звук съм го слушал само по ТВ, но и наживо да чуя все тая.Колата е прекалено противна откъм дизайн ЗА МЕН и това ми стига за да не мога дори да я гледам.Те от Щутгарт си го казаха де, че я правят в чест там на някакъв си техен легендарен модел, забравих му наименованието.Вратите се отварят по доста противен начин, вертикално нагоре! :mhihi: :mhihi: :mhihi: А иначе двигателя звучал мъжкарски и т.н.!За какво ти е двигателя да звучи мъжкарски след като дизайна ти отпред прилича на нещо вървяло през 60-те, вратите ти се отварят нагоре по някакъв доста ''ляв'' начин, а като тръгнеш да сядаш се чудиш как да стигнеш тъпата врата за да я свалиш надолу?Тук малко коментара ми тръгна като този на Кларксън за въпросния автомобил, но не може да им се отрече на Топгиър въпреки пристрастията към британските коли, че понякога казват истината болезнено в очите! :mhihi: Ако трябва да призная нещо за дизайна на колата то е, че отстрани прилича на нещо хубаво и може би отзад, но това не може да компенсира адски противната предница, съчетана с вратите.
Който се блазни от този Мерцедес или от, който и да е друг, веднага да минава към други бряг и да оставя братството на нас! :twisted:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 02 Юли 2010, 14:11

Все бях виждал сектанти ама ти ги сложи всичките в малкия си джоб. Относно звука, М- ките са брутални, но 63амг е просто извънземен.
Изображение

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 02 Юли 2010, 15:54

Няма секти.Просто сърце!Това е все едно да си за някой футболен отбор(давам личен пример с мен, аз съм от Милан) и някой друг отбор да ти е някак симпатичен, но не може да си и негов фен, а да се кефиш на играта на кръвния враг пък...няма начин!Предпочитам да се откажа от колите, отколкото да допускам дори и миг колебание в моята глава, дали Мерецедес ще ми хареса с нещо! :mhihi: И да, SLS за мен е грозен отпред и това с вратите е голям недостатък.Нека си има хубав двигател, спирашки и поведение.Важното е, че е красив отпред колкото новата ''Е'' класа! :mhihi:
Нямам търпение БМВ да пусне конкурента му в неговия клас и да видим кой и какво! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 02 Юли 2010, 16:07

BMWPOWERRR_ACM написа:Няма секти.Просто сърце!Това е все едно да си за някой футболен отбор(давам личен пример с мен, аз съм от Милан) и някой друг отбор да ти е някак симпатичен, но не може да си и негов фен, а да се кефиш на играта на кръвния враг пък...няма начин!Предпочитам да се откажа от колите, отколкото да допускам дори и миг колебание в моята глава, дали Мерецедес ще ми хареса с нещо! :mhihi: И да, SLS за мен е грозен отпред и това с вратите е голям недостатък.Нека си има хубав двигател, спирашки и поведение.Важното е, че е красив отпред колкото новата ''Е'' класа! :mhihi:
Нямам търпение БМВ да пусне конкурента му в неговия клас и да видим кой и какво! :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Айде де откога го чакаме този конкурент? За мен СЛСа изглежда страхотно отвсякъде, и като се качвах в него вобще не ми се сториха неудобни вратите. За съжаление нямах възможност като колегата да го покарам, но мерцедес не са вадили нещо по-хубаво в последните 10 ,че и повече год.
Но това е сигурно защото освен "ретро" двигатели, харесвам и "ретро" коли. За мен няма по хубави от тези от 60те особено фераритата. Като вида някаква остра модерна трансформърс играчка кола като лексус ЛФА и направо :fart:

А иначе в този клас невярвам в следващите 5 год да излезе нещо по добро от новия Макларън.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Воденичаров » 02 Юли 2010, 16:22

Относно звука ти на въпросния Мерцедес, нали знаеш, че просто вече не правим подобни модели двигатели?Такава кубатура вероятно щяхме да изкараме на новото М5 ако не бе новата политика и щеше да звучи доста по-добре от Мерцедеса.

Говориш все едно ти ги правиш. Направо ще падна. Това са просто коли ве. Как може някой да защитава една кола само защото е някаква марка. Ако ми е кеф и шкода ще си купя, стига да ми хареса. Много ми е интересно колегата BMWPOWERRR_ACM какво бмв кара, че толкова ревностно си го защитава.

Та за звука на въпросния Мерцедес, ако имаш предвид версиите в Е63 на АМГ или МЛ63, там звука ти харесва повече само защото кубатурата е голяма, а конете мисля 514.Няма как М5 с 5000 кубика , форсиран на 510 коня да звучи по начина на Мерцедеса с тази му кубатура.Двата звука се различават главно заради оборотите на двигателите, но на теб това буботене явно ти харесва, на мен обаче звука на оборот повече ме кефи.

Не ги разбирам много, ама все си мислех, че звукът идва от гърнетата. Но ако си прав, че зависи от броя цилиндри, мощност и кубатура, значи тези момчета от мерцедес са магьосници. 63 и 65 амг имат еднакъв звук. Че и 500 с амг пакет и той със същия звук.

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 02 Юли 2010, 16:37

Все си мисля, че ако колегата BMWPOWERRR_ACM покара един SLS ще запее съвсем друга песен.... ма кво ли разбирам аз.
Si non confectus, non reficiat.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Воденичаров » 02 Юли 2010, 16:40

Zagy написа:Все си мисля, че ако колегата BMWPOWERRR_ACM покара един SLS ще запее съвсем друга песен.... ма кво ли разбирам аз.

Аз подозирам, че и едно S500 да покара, пак ще е същият ефекта.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 02 Юли 2010, 17:00

Воденичаров написа: Говориш все едно ти ги правиш. Направо ще падна. Това са просто коли ве. Как може някой да защитава една кола само защото е някаква марка. Ако ми е кеф и шкода ще си купя, стига да ми хареса. Много ми е интересно колегата BMWPOWERRR_ACM какво бмв кара, че толкова ревностно си го защитава.

Не ги разбирам много, ама все си мислех, че звукът идва от гърнетата. Но ако си прав, че зависи от броя цилиндри, мощност и кубатура, значи тези момчета от мерцедес са магьосници. 63 и 65 амг имат еднакъв звук. Че и 500 с амг пакет и той със същия звук.

Ами аз някъде да съм написал каква кола да караш? :shock: И какво значи, че говоря все едно аз ги правя?Не е важно кой ги прави, а за кого са насочени, ако ми плащат и Мерцедес ще правя, но какво ще харесвам е друг въпрос.Първо не говоря, а пиша, второ за теб са просто коли, но за мен не и трето аз какво да направя, че ти ''не разбираш как можело някой да защитава една кола(визираш просто кола) само защото била НЯКАКВА марка''?!?! :mhihi: Това не е ревностно защитаване, това си е просто защитаване, ревностното е като срещна някое келеме по пътя с някакъв скъп напомпан Мерцедес и си го потормозя, стига да сме на двупосочен път с движение разбира се. :mhihi: От това по-хубаво няма!
Относно това какво карам, може да го видиш долу в галерията на Е39, едно 528и, даже е такси. :mhihi:

За гърнетата е много ясно, че звука идва от тях, дори да питаш бебетата, затова не съм го написал.Мисълта ми там беше друга, че една кола с да кажем 5000 кубика и мощност 400 коня(да вземем за пример Е39 М5) ще звучи по един начин, а друга със същата кубатура, но да кажем 500 коня(като М5 Е60) ще звучи по съвсем друг, ако ще гърнетата да са им 1:1 без капка разлика!

Гледам ме бъзикате с нещо какво ще говоря ако покарам еди какво си, но явно не сте разбрали основното, за мен нещата в този случай са черни и бели, не ми пука какво правят Мерцедес, те са на другия бряг.Ако искам ''Ес'' 500 или 600, ще си взема 760и и пак ще си карам такъв вид кола.Така, че стига сте се мъчили да ме зомбирате, БМВ и всичко останало, а то е твърде малко.Има куп други японски автомобили, които биха ми хванали окото преди въпросния Мерцедес.За пример ще ви дам последния Нисан gtr, това е колата, която бих карал ако по някаква причина всички БМВ-та на Земята изчезнат! :mhihi: Първо е ДОСТА по-достъпна от Ес-Ел-Ес и второ, характеристиките и са подобни, плюс доста по-добро ускорение от 0-100, да не говорим, че носи тунинг с турбото до безбожност и има версии, които правят Вейрон дори да си натика 4-те турбини отзад. :mhihi:
Но вместо Ес-Ел-Ес, ако доживея да видя толкова пари за кола, бих карал версията на G-power върху М5 или М6.Вие си мечтайте за Ес-Ел-Ес ако така искате, все ми е тая! :mhihi:

нафтения
Аватар

Мнение от Zagy » 02 Юли 2010, 17:10

Поне си признаваш, че си зъл сектант :yes: Това не е малко. Мога да го разбера...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Z3 Roadster 2.8
Мечтае да кара: едно да беше...

Мнение от The7omahawk » 02 Юли 2010, 17:13

Воденичаров написа:

Абе, звука че идва от гърнетата - идва.Но броят цилиндри определено има влияние върху звука - например сравни V10 в M5, Gallardo, R8 V10 , посля няколко V8 - E39 M5 ; 63 AMG ; RS4 и няколко V12 - S600 Murcielago DBS

Колите с еднакъв прой цилиндри просто си звучат подобно :) за това и S500 и 63 AMG звучат толкова близко, а обяснение за 65 нямам - може би просто защото не е кой знае колко цеден...

BMWPOWERRR_ACM, твоето е баш ревностно защитаване "от мойто по-хубаво няма" , а "тормозенето" на хора с Мерц се надявам, че си го казал на шега :nono: А пък изказванията, че Мерцедес са "смъртен враг" дори няма смисъл да ги коментирам - само ако разгледаш философията на трите германски премиума ще видиш, че Ауди всъщност са тея, които биха били заплаха за клиентите на BMW, които оценяват по-финото поведение, защото залагат на подобни на нашата марка качества.Ама не, нали трябва да се делим на лагери, вместо да оценяваме колите по истинските им качества и да бъдем обективни, но симпатизиращи на дадена марка...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW_RIDER » 02 Юли 2010, 18:01

Не ги разбирам много, ама все си мислех, че звукът идва от гърнетата. Но ако си прав, че зависи от броя цилиндри, мощност и кубатура, значи тези момчета от мерцедес са магьосници. 63 и 65 амг имат еднакъв звук. Че и 500 с амг пакет и той със същия звук.[/quote]

Значи звукът зависи от безброй много неща, но това което го характеризира е броя на цилиндрите. 63амг и 500 с амг пак и 55 амг са V8. Ако чуеш звука примерно на сатрото Х5 4.8 или на някоя американска кола пак с 8 цилиндъра звука на всички много си прилича.
65 амг според мен само в ниските ти е звучало еднакво с 63 при потегляне, но като се завъти мотора звучи различно.

Иначе, колега BMWPOWERRR_ACM , не си прав ,че звука на колата зависи от съотношението и мощност/ кубатура. Щото мога да ти кажа ,че едно е39 м5 може да се тунингова до 500кс и звука няма да му се измени много. Ето ти и още един пример колата от клипа вади от 5.7 литра 580кс амтосферно и не звучи като М5.
http://www.youtube.com/watch?v=ouRwAd8Nk3c

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Воденичаров » 02 Юли 2010, 18:23

BMW_RIDER написа:Не ги разбирам много, ама все си мислех, че звукът идва от гърнетата. Но ако си прав, че зависи от броя цилиндри, мощност и кубатура, значи тези момчета от мерцедес са магьосници. 63 и 65 амг имат еднакъв звук. Че и 500 с амг пакет и той със същия звук

Значи звукът зависи от безброй много неща, но това което го характеризира е броя на цилиндрите. 63амг и 500 с амг пак и 55 амг са V8. Ако чуеш звука примерно на сатрото Х5 4.8 или на някоя американска кола пак с 8 цилиндъра звука на всички много си прилича.
65 амг според мен само в ниските ти е звучало еднакво с 63 при потегляне, но като се завъти мотора звучи различно.

Иначе, колега BMWPOWERRR_ACM , не си прав ,че звука на колата зависи от съотношението и мощност/ кубатура. Щото мога да ти кажа ,че едно е39 м5 може да се тунингова до 500кс и звука няма да му се измени много. Ето ти и още един пример колата от клипа вади от 5.7 литра 580кс амтосферно и не звучи като М5.

CL или S 500 с 65 амг пакет по нищо не може да се познае че е 500. Когато 500 или 600 са без амг пакет пак се чуват еднакво. Старото Х5 ръмжи, но същият мотор в 750 е65 е тих. Според мен е само от гърнета работата :D
Последна промяна Воденичаров на 02 Юли 2010, 18:24, променена общо 1 път

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 02 Юли 2010, 18:24

БМВ райдър,вярно е, че и броя цилиндри оказва вляние, но и съотношението има значение.Няма как иначе. :mhihi:
Zagy ме нарекъл зъл сектант, но това е малко прекалено, просто аз го казах, сърце и нищо повече!
Писнало ми е от наложените стереотипи, че БМВ-тата горели много и как ходовата им част била по-слаба от на Мерцедес.Изпитал съм и двете доста, откъм разход грешката идва в главите на някои хора защото взели някое старо БМВ с проблеми и като харчи край, всички са такива!А дори не вярват какво разходи могат да дават ако се карат нормално.А за ходовата част, изпитал съм доста и двете, доста мои колеги също караха бая Мерцедеси и в това отношение сме далеч пред тях, поне що се отнася до 90-те години, след това не вярвам нещата много да са се променили.Вярно е, че в световен мащаб колите станаха малко по-трошливи за да се печели и от части, понеже продажбите вече се делят и нови марки, които продават евтино, но...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW_RIDER » 02 Юли 2010, 18:31

Воденичаров написа:
BMW_RIDER написа:Не ги разбирам много, ама все си мислех, че звукът идва от гърнетата. Но ако си прав, че зависи от броя цилиндри, мощност и кубатура, значи тези момчета от мерцедес са магьосници. 63 и 65 амг имат еднакъв звук. Че и 500 с амг пакет и той със същия звук

CL или S 500 с 65 амг пакет по нищо не може да се познае че е 500. Когато 500 или 600 са без амг пакет пак се чуват еднакво. Старото Х5 ръмжи, но същият мотор в 750 е65 е тих. Според мен е само от гърнета работата :D

силата на звука зависи главно от гърнето, но "характера" му зависи от броя цилиндри и хода на буталото и т.н. Ма много се отколонихме та мисля да пусна в "извън темата" една тема за звук.

нафтения
Аватар

Мнение от Zagy » 02 Юли 2010, 18:51

BMWPOWERRR_ACM написа:Zagy ме нарекъл зъл сектант, но това е малко прекалено, просто аз го казах, сърце и нищо повече!

Не съм го казал с лоши чувства - и аз съм така за едни други работи :mrgreen: .
:bchug:

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум