BMW 760Li M-Sports Package vs. Mercedes S63 AMG
Модератор: Общи модератори
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Re: BMW 760Li M-Sports Package vs. Mercedes S63 AMG
много свежо, винаги има с какво да изненадат от топ гиър.
което ми направи най-голямо впечатление е, че на мерцедес им се свиди за блокиращ диф? гледам, че поне го предлагат като екстра...
най-много ми хареса как завършиха в стил доналд тръмп...
- мерцедес с63 амг... ти си уволнен!
...само не разбрах как можахте да наречете 12 цилиндров, битурбо двигател, сешуар
544 кончета и 750 нютончета...
което ми направи най-голямо впечатление е, че на мерцедес им се свиди за блокиращ диф? гледам, че поне го предлагат като екстра...
най-много ми хареса как завършиха в стил доналд тръмп...
- мерцедес с63 амг... ти си уволнен!
...само не разбрах как можахте да наречете 12 цилиндров, битурбо двигател, сешуар

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
споделям мненията за s65, изрод е на доускорение. правил съм опита на мей да се возя без колан в такова и добре, че е меко отвътре. опитвал съм и да го следвам по магистрала с едно леко купе и оня не падна под 260, а нагоре по-добрата ми аеродинамика никак не помогна.
за 7цата нямам лични наблюдения, но е красиво да гледаш нещо огромно носещо се настрани. не знам защо се сещам за бентли бруклин пак в топ гиър.
за 7цата нямам лични наблюдения, но е красиво да гледаш нещо огромно носещо се настрани. не знам защо се сещам за бентли бруклин пак в топ гиър.
what a helluva ride
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
steeN написа:...само не разбрах как можахте да наречете 12 цилиндров, битурбо двигател, сешуар544 кончета и 750 нютончета...
А бе сешоар си е както и да го гледам- с тея две духалки какво да е

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
ms написа:steeN написа:...само не разбрах как можахте да наречете 12 цилиндров, битурбо двигател, сешуар544 кончета и 750 нютончета...
А бе сешоар си е както и да го гледам- с тея две духалки какво да еАма пък с кеф бих си взел "сешоара", даже и 2 броя бих взел- един като тествания + един с Х-драйв, че зимата ще си е бая зор с толкова мощност и нютони...
Ще се предлага ли Х драйв за флагмана ?
- bozukov_a
- Малката Базука
-
- Кара: e46 e30
Туй било,онуй било. Опука ли го-пука го,сегааа ако тази беше с това ама гругата ако и се сложи оноваа.
Седмицата е страХОтня и клипа бая са го барнали.
Седмицата е страХОтня и клипа бая са го барнали.

- quickshare
-
-
- Кара: Хулиган по пътищата
- Детайли за колата: Екстри много :)
acho.rs написа:ms написа:steeN написа:...само не разбрах как можахте да наречете 12 цилиндров, битурбо двигател, сешуар544 кончета и 750 нютончета...
А бе сешоар си е както и да го гледам- с тея две духалки какво да еАма пък с кеф бих си взел "сешоара", даже и 2 броя бих взел- един като тествания + един с Х-драйв, че зимата ще си е бая зор с толкова мощност и нютони...
Ще се предлага ли Х драйв за флагмана ?
Тц........от 750 надолу има Х драйв
- quickshare
-
-
- Кара: Хулиган по пътищата
- Детайли за колата: Екстри много :)
Хорейшио написа:xDrive не е ли само за 750i/Li
Да,така е само в 750-то го има....бях мярнал и че и в 740 го има ама само ми се е видяло
- sonic
- младши ентусиаст
-
- Кара: му се с повече от 525 hp
- Мечтае да кара: ама честно: ONE1
- Детайли за колата: важи
До 7цата не съм се докосвал, но Ес63 покарах малко и после едвам си стъпвах на краката- само външния вид и устойчивастта и в завои показва, че това е лимузина. След това покарах и новия GTR и честно да ви кажа, въпреки че нисана ускоряваше и доускоряваше по-добре, останах по-очарован от "лимузината". Тези автомобили са си направо от клас суперспортни. Дано да мога да се докосна и до 760 или защо не и до Ммм.
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
" ... That's the problem with the Mercedes , it has a strangely confused personality ... " ХАХАХАХАХА Евалата Джеймс

Говорете ми колеги ,говорете ми пак за безкрайно всемогъщата еС класа с двигатели от реактивен самолет , с двигатели от совалка и за двигатели от ракета
Не са това златните еС класи , които някога се целеха във върха и успяваха благодарение на годините правилна посока и прецизна премереност от страна на хората в чиито умове десетилетия наред последователно се е раждала и живяла тя
Сега в момента те се опитват да създадат и да наложат на всички вас и вашият разсъдък ,че произвеждат автомобил , който може всичко и е най-великият от всички ,но с тази агресивна политика ТЕ забравиха много неща , те се хвърлиха да правят още повече пари ,но и създадоха продукт ,който е нафрашкан с каквото трябва и каквото не трябва , да изглежда както трябва и както не трябва
Това е крайно жалко за една такава солидна компания с жестоки традиции именно в този ексклузивен клас
Какво обаче според мен печелят от всичкия този качамак с познатата емблема - звезда отпред на капака Баварците
Те поазват ,че с всяка следваща генерация вървят напред и нагоре ,но не с цената на някаква луда смесица от провокативни идеи и виждания а с цената на това да създават още по-интелигентни и сдържани продукти по своята същност и традиции , като хем "рафинират" линиите и общите усещания за класика и лукс дори от пръв поглед , хем вървят нагоре по стълбата към още по-съвършенно управление и боравене с автомобила за да не загърбват традициите си
Това е моето лично мнение и на никого не го налагам.
За клипа няма какво да кажа , тия хора направо са създали киното
Егати емоциите удрят направо от екрана ,имах чувството ,че аз съм там в БМВ-то 
Естествено ,че веднага както винаги Ачо се хваща за едни цифри "ако обаче еди кой си модел бяха сложили ,какво щеше да се случи ,ако това бяха направили какво щеше да се случи ..." Чисто и просто Мерцедес преминаха от компресорния 5,5 литра на атмосферен 6,3 ,който е по-добър , по-бърз и по-екологичен от пет и половина литровия двигател останал назад в историята. Топ модела им с 6,5 литра за мен е абсолютно излишен и неосмислен модел
Имат си супер луксозното купе в гамата ,което винаги е било капака на ексклузивитета ,капака на ценовата им листа - един модел ,който не е за всеки и не е за всичко - там само да го предлагат в комкбинация с активни доработки по рамата и ходовата част - "да" , но в една такава лимузина на общо основание , това за мен е манджа с грозде
Помнете ми думата ,че БМВ отсега занапред ,че предлагат на финния и сдържан продукт в този клас.Аз лично от А8-цата очаквам в известна степен нещо подобно на тази бъркотия ,която MB показват и продават ,но едва ли в чак такава степен ... и няма да бъде бестселър естествено
п.с. И един съвет към Ачо
Ачо ,заобичай най-накрая БМВ-тата да му се невиди
Георги Пенчев

Говорете ми колеги ,говорете ми пак за безкрайно всемогъщата еС класа с двигатели от реактивен самолет , с двигатели от совалка и за двигатели от ракета

Какво обаче според мен печелят от всичкия този качамак с познатата емблема - звезда отпред на капака Баварците

За клипа няма какво да кажа , тия хора направо са създали киното

Естествено ,че веднага както винаги Ачо се хваща за едни цифри "ако обаче еди кой си модел бяха сложили ,какво щеше да се случи ,ако това бяха направили какво щеше да се случи ..." Чисто и просто Мерцедес преминаха от компресорния 5,5 литра на атмосферен 6,3 ,който е по-добър , по-бърз и по-екологичен от пет и половина литровия двигател останал назад в историята. Топ модела им с 6,5 литра за мен е абсолютно излишен и неосмислен модел

Имат си супер луксозното купе в гамата ,което винаги е било капака на ексклузивитета ,капака на ценовата им листа - един модел ,който не е за всеки и не е за всичко - там само да го предлагат в комкбинация с активни доработки по рамата и ходовата част - "да" , но в една такава лимузина на общо основание , това за мен е манджа с грозде

Помнете ми думата ,че БМВ отсега занапред ,че предлагат на финния и сдържан продукт в този клас.Аз лично от А8-цата очаквам в известна степен нещо подобно на тази бъркотия ,която MB показват и продават ,но едва ли в чак такава степен ... и няма да бъде бестселър естествено

п.с. И един съвет към Ачо

Георги Пенчев
- acho.rs
- старши ентусиаст
-

steeN написа:което ми направи най-голямо впечатление е, че на мерцедес им се свиди за блокиращ диф? гледам, че поне го предлагат като екстра...
на меро лсд-то е много здраво направено и доста скъпо.... а не го слагат фабрично защото от него има само една истинска полза и това е бързото излизане от завои.. нещо което е нетипично за типичното ползване на тези коли... а ползата от здравото ускорение по права линия с лсд се "симулира" при колите без лсд от дсц-то което просто бие спирачки на пързалящата се гума и така предава въртящия момент където трябва. идеален вариянт? не разбира се. но работи достатъчно добре за средния потребител.
което ме навежда на мисли върху това което пенчев е написал- написано от типичния бмв заклет ентусиаст. лошо няма

мерцедес са точно премерени в клиенти/хора които имат много други проблеми и задачи в живота и са достатъчно порастнали да имат ясно усещане за житейските рискове. знам - звучи доста мъгляво. ще се опитам да обясня.
типичния притежател на дебел меро е бизнесмен. човек които е все на телефона (буквално или преносно). човек които кара често "отсъствайки" от процеса на карането. или го возят. такъв човек иска да му е тихо, да вози меко за да си събере мислите, да е голямо и сигурно за да не може плебса да го разсейва като се блъсне в него с астричките си. той не иска да поема рискове на пътя- има си достатъчно такива в бизнеса... и кара кола която не го стимулира да го прави. послушна. мека. едновремено с това на моменти иска да я настъпи обаче. всеки успешен бизнесмен над 40 е дозирано-агресивен. но такъв човек знае че настъпването е най-безопасно на магистрала. и затова иска от време на време като всичко му е наред (или не съвсем) да може да строши звуковата бариера при сигурни условия. ама ако може да не е много рисковано (по права линия без много да го мисли), да не бие на очи (да не е с вратите напред) и да има все пак някаква полза от него (да стигне по-бързо за където е тръгнал).
написах го много постно, но това е посоката... като си дадеш сметка какво един такъв клиент изисква и се оказва че меро са точно премерени.
единственото оплакване което аз лично имам е че са много трошливи. рано и то сериозни неща. но всички немци са трошливи.. така че.. се сливат с пейзажа.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
на тези 2-те кое би се сравнявало от ауди ???
S8 или А8 W12
брутално бмв
моля да не ме сметнете че съм ауди фен или от техния форум
S8 или А8 W12
брутално бмв

не barabaga , а barabqga ама се обърках
- ///M3
- младши ентусиаст
-
- Кара: '02 BMW E46 330i
Страхотна гледка наистина. Малко истински машини - стилни, елегантни, адски сериозни. Чисто и просто не са за всеки.
Не искам да влизам в спора кое е по-добро, защото не съм имал никакъв досег до машини от този ранг, но честно казано и двете са уникални за мен... и еднакво недостижими за момента
На фона на тези коли, Citroen C1, Audi A2, VW Polo и другите от техния ранг изглеждат някак си... пластмасови играчки? Шегички с автомобилостроенето
Не искам да влизам в спора кое е по-добро, защото не съм имал никакъв досег до машини от този ранг, но честно казано и двете са уникални за мен... и еднакво недостижими за момента

На фона на тези коли, Citroen C1, Audi A2, VW Polo и другите от техния ранг изглеждат някак си... пластмасови играчки? Шегички с автомобилостроенето

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
barabaga написа:на тези 2-те кое би се сравнявало от ауди ???
S8 или А8 W12
брутално бмв
Ни едно - А8 няма пряк конкурент на тези модели .