ИМАТЕ ПРОБЛЕМИ С КАТ - ние ще ви помогнем !
Модератор: Общи модератори
- torre
- Потребител
-
- Кара: М550Д
Re: ИМАТЕ ПРОБЛЕМИ С КАТ - ние ще ви помогнем !
torre написа:здравейте,
искам малко съвет относно следната случка ...
по принцип съм от провинцията и днес отивам софия към летището и от цариградско завивам посока летище...не знам точно как се казва булеварда и полицайте с една лада нивичка си седат под сянка ама точно там където аз се включвам в булеварда,който отива към летището и подминавам ги аз и тоа единия в последния момент ми маха с палката ама аз бях на някъде поне наравно с него като извади палката абе...направо си бях подминал и в последния момент спрях и аз будалатата...идва тоя един такъв млад и ми вика:документи раути там... и :прозорците на колата къде са затъмнявани? и аз му казвам,че така си е фабрично така е купена от Германия и тоя зима да гледа ръба където свършва фолиото ама то грам не си личи че не е оригинално(пък то ... в софия ми правиха фолиото ама не е от тъмното ами 34%...та е супер малко затъмнено,а аз между другото имам и на челното стъкло ама тоа не се сети,че и там имам
) и ми вика : ще ти напишем акт за фолиото
и написаха де.... че съм ограничавал видимостта
и имам два въпроса и моля за съвети ....
1. Ако бях ги подминал и да не спра какво става ... след като абсолютно в последния момент ми дига палката !?
2. писах в акта възражение , че стъклата са оригинално затъмнени и колко ще е прословутата глоба![]()
мерси на всички и си фъркайте ... те теа паляци така или иначе си ни мразят щото сме с бмв-та пък аз даже и с провинциална регистрация![]()

- THE_PREDATOR
-
-
абе искам и аз да си излея мъката че днеска цял ден не се сдържам, след като ми развалиха настроението някав пишлигар, който ми удари огледалото при разминаване с него, нямаше нужда да спирам ,но се пак ме хвана яд и слязох да видя шофиорчето , неговото огледало на смотаната му астричка беше на няколко парчета и бе успял вече да звънне на Кат , взе да говори по телефона да се праи на тешкар в количката си вместо да се извини, мн се изнервих и реших да исчакам кат , таткото на синчето се появи и Кат дойдоха малко след него и решиха на барзо, че аз съм виновен понеже в моето платно имало паркирали коли , опитах се да им обясня че има достатачно място за 3 коли и че "астра маняка" е карал доста бързо, те обаче си имаха тезата вече кво е що е станало и точка АЗ СЪМ ВИНОВЕН и да не ми пишат акт 200 лв незнам за кво казаха ми някав номер 4цифрен и казаха утре да идем с другото лица да попалваме някви двустранни протоколи да му покрият щетата в моята застрахователна агенция, да не сме били плащали нищо нито тои нито аз, да ама на мен нишо ми няма на огледалото Та мн ми е интересно ако му кажа на тоя маняк утре да си пали астрата и да се хварли на вторични с нея барабар кво ще стане. Щото нямам намерение да се занимавам зарди неговото глупаво огледало,
може ли няква жалба или нещо такова да подаде и да пишат актове и т.н. или да ме занимават, някой ако може нещо да каже как да не излезе той печеливш от цялата ситуация

може ли няква жалба или нещо такова да подаде и да пишат актове и т.н. или да ме занимават, някой ако може нещо да каже как да не излезе той печеливш от цялата ситуация

Брех
- bau.bg
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Bugatti Veyron
Cristian написа:Интересен ми е друг казус: ако кажа, че е карал брат ми, който не живее в България от 10 години к'во ще стане?!
Ще му пратят призовка на последния адрес, който им е известен, т. е. у майка ми и баща ми! И той няма да отиде и после какво? Ще му издадат заповед за напускане на страната ли? Като си дойде да не може да си тръгнеЩе ме убие
![]()
Въобще какво става, ако не открият този, който съм посочил?
ПП: А иначе, мерси за консултацията по телефона - чухме се с Вас вчера...
Ако не открият кой е карал го отнася собственика на колата ....
ШОФИРАЙ ЖАДЕН, ОСТАВИ ЕДИН ПОЛИЦАЙ ГЛАДЕН !!!
- bau.bg
- младши ентусиаст
-
THE_PREDATOR написа: Та мн ми е интересно ако му кажа на тоя маняк утре да си пали астрата и да се хварли на вторични с нея барабар кво ще стане. Щото нямам намерение да се занимавам зарди неговото глупаво огледало,
може ли няква жалба или нещо такова да подаде и да пишат актове и т.н. или да ме занимават, някой ако може нещо да каже как да не излезе той печеливш от цялата ситуация![]()
![]()
Тогава оня ще иде в КАТ и ще каже че си избягал от ПТП-то .... сиреч, подвел си го и си го прецакал... отнасяш акт, с 2 х 100 лв + 1 месец без книжка
- THE_PREDATOR
-
-
как ще докаже че се е бласнал с мене, след като мойто огледало е здарво и нямаме фишове или протоколи някви от КаТ когато доидоха на "птп" - то
Брех
- bau.bg
- младши ентусиаст
-
THE_PREDATOR написа:как ще докаже че се е бласнал с мене, след като мойто огледало е здарво и нямаме фишове или протоколи някви от КаТ когато доидоха на "птп" - то
Задаваш въпрос който няма смисъл, аз ти обяснявам каква е практиката...... после за теб остава да докажеш че не си ти ..... което ще ти струва много пари, нерви и време.
Закона е написан изключително тъпо, да не говорим че вече се върти такава застрахователна измама......
Здравейте,
вчера ми писаха акт за без гражданска отговорност, тъй като се оказа, че ми е изтекла на 8.06.2010
Интересува ме дали взимат точки от контролния талон, освене че ще ми вземат към 500лв ?
вчера ми писаха акт за без гражданска отговорност, тъй като се оказа, че ми е изтекла на 8.06.2010

- torre
- Потребител
-
- Кара: М550Д
има ли някой който може да ми каже колко ще ми е акта за затъмнени стъкла ? или по-точно "ограничаване на видимостта"

- bau.bg
- младши ентусиаст
-
zumitaka написа:Здравейте,
вчера ми писаха акт за без гражданска отговорност, тъй като се оказа, че ми е изтекла на 8.06.2010Интересува ме дали взимат точки от контролния талон, освене че ще ми вземат към 500лв ?
Точки няма да ти вземат, ще ти вземат 400 лева....
- bau.bg
- младши ентусиаст
-
torre написа:има ли някой който може да ми каже колко ще ми е акта за затъмнени стъкла ? или по-точно "ограничаване на видимостта"![]()
![]()
Малка глоба, може да е 50 лв...
- the__assassin
- Потребител
-
- Кара: и пуши! :D
- Мечтае да кара: и да не пуши! :D
Здравейте, имам и аз един въпрос, който на мнозина сигурно ще се стори и проява на наглост! Та питането ми е следното-имам известно количество неплатени наказателни постановления в рамките на 1 година, но все още си имам точки...след това ми пишат акт за неправилно паркиране, който щях да обжалвам ама се зафичих и изпуснах срока, та с него си карам година и 6 месеца...януари 2011 ще минат 2 години откакто ми го написаха и...днес на Орлов мост към 12 и 30 вечерта ме снима камерка! Карах си бързичко за което съм виновен и нямам оправдание...хубаво обаче светофара светеше зелено и тотално забравих за "врага" с/у спирката! В същото време 2 "бакшиша" набиха спирачки и за да не се получи прецунване-газ в лява лента...! Допълнението е, че този път бях с колата на майками, която за 20 години няма отнети точки и никакви нарушения, но и не си е изкарвала никакви бонус талони и всякакъв тип джокери. Желателно е тя изобщо да не разбира какво се е случило, въпреки че това е малко вероятно! Въпросът ми е следният: Каква е процедурата сега и колко време трябва да чакам пред пощенската кутия въпросната снимка? Има ли гаранции, че са ме снимали и има ли шанс да не са? Много голям ли ще го ям като се разбере че имам висящи постановления? Мога ли да си платя задълженията преди да ми връчат снимката и това да не се отрази на крайния резултат? Ако в крайна сметка ми се размине със снимката "по един или друг начин", като ми изтекат 2те години, от както ми е писан акта, какво следва и има ли значение, че не съм си взел постановлението за него? Благодаря предварително за търпението и оказаното съдействие! 

When every day of my life
Is a constant fight between wrong and right
- the__assassin
- Потребител
-
П.С. А ще идват ли ушаци вкъщи да притесняват майками! Не живея с нея, но когато ги види и чуе, че ме призовавт някъде, направо колабира! Пример: 2 години ми кри призовките от военните за мед. преглед!

- the__assassin
- Потребител
-
П.С. Доколкото си спомням, скороста ми в поза пред камерата беше около 80, но не мога да кажа със точност-много е вероятно и да съм я надвишавал! 

- bau.bg
- младши ентусиаст
-
Твоето не е въпрос а разказ, и няма как да ти отговоря конкретно.
Камерата на орлов мост е вече активна, или по точно разпраща покани за срещи в КАТ от началото на месец юли.
Досега е била в тестов период, снима без да отразява нарушенията.
Нямам идея дали те е снимала, нито с колко си се движил....
Разбира се можеш да си платиш задълженията към КАТ за стари далавери, но да ти кажа че криенето не е в твой интерес поради едно нещо.
Член 58 е за така нареченото служебно връчване, и ти влиза в сила без да си разбрал какво се е случило.
Тотално си прецакан, защото така тихомълком си ти взимат книжката и си чао....
Трудно е и за обжалване, въпреки че имаме няколко случая в които съда е отменял заповедите за отнемане на СУМПС заради точки.
Камерата на орлов мост е вече активна, или по точно разпраща покани за срещи в КАТ от началото на месец юли.
Досега е била в тестов период, снима без да отразява нарушенията.
Нямам идея дали те е снимала, нито с колко си се движил....
Разбира се можеш да си платиш задълженията към КАТ за стари далавери, но да ти кажа че криенето не е в твой интерес поради едно нещо.
Член 58 е за така нареченото служебно връчване, и ти влиза в сила без да си разбрал какво се е случило.
Тотално си прецакан, защото така тихомълком си ти взимат книжката и си чао....
Трудно е и за обжалване, въпреки че имаме няколко случая в които съда е отменял заповедите за отнемане на СУМПС заради точки.
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
Не разчитам нищо в акта си. Какви може да са последиците от пързаляне по пътната мрежа? Слаб контрол? Други санкции?