ИМАТЕ ПРОБЛЕМИ С КАТ - ние ще ви помогнем !
Модератор: Общи модератори
- bau.bg
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Bugatti Veyron
Re: ИМАТЕ ПРОБЛЕМИ С КАТ - ние ще ви помогнем !
куфара написа:Да попитам,какъв е размера на акта,ако те спрът с кола без номера,която съм купил преди има няма 30мин от автокъща и съм им представил и документи за покупко-продажбата,ако има значение.Имам ли право да обжалвам акта или нищо не може да се направи? Благодаря.
Чл. 175. (1) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) Наказва се с лишаване от
право да управлява моторно превозно средство за срок от 1 до 6 месеца и с глоба от 50
до 200 лв. водач, който:
1. управлява моторно превозно средство, което не е регистрирано по надлежния ред или
което е регистрирано, но е без табели с регистрационен номер или табелите с
регистрационния номер не са поставени на определените за това места;
Обжалването е задължително поради следните причини:
1. Могат да ти натресат отнемане на книжка за 6 месеца, както и максимална глоба от 200 лв.
2. При правилно обжалване можеш да минеш с 1 месец отнемане и 50 лв глоба
Аз мисля че си заслужава .....ако не заради парите, то заради книжката
поздрави
ШОФИРАЙ ЖАДЕН, ОСТАВИ ЕДИН ПОЛИЦАЙ ГЛАДЕН !!!
- fxp
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36 318is
- Мечтае да кара: e36 m3
И мен ме хванаха най-накрая в крачка
Относно нарушението .. спряха ме в населено място с 73 км/ч при допустими 50 км/ч ... малко преди табелата за излизане от населено място .. та вече бях почнал да ускорявам... шанс
Съставиха ми акт... като гледам в сайта на МВР..
Не ми е ясно колко ще трябва да заплатя като глоба...
Писал съм възражения, че господата полицаи стояха и дебнеха в засада .. това предполагам няма да отхвърли акта, но такова е положението.
Аз пък се бях зачел в акта след това .. писането на възражението и забравих да се подпиша на 2-те места ... от това какво може да последва?
Тъпо ми стана как се бяха скрили на една автобусна спирка (терена/отбивката е малко по-навътре) зад висока дворна ограда (плътна от тухли) и допълнително наличие на храсталаци ... чак като се показа чичко полицай с палката се разбра че там има ченгета. Този радар не ми е ясно как ме засече при това положение без пряка видимост. Взеха да мрънкат за възражението, казах им че нямат право да се крият по закон и те още повече взеха да намилат.. че ние (шофьорите) сме можели да нарушаваме законите пък те що да не можели .. като взех да им обяснявам че уж те са органите на реда и трябва да са за пример, а ние като нарушители си плащаме глобата .. оня взе да мънка като пеленаче и не можа нищо да каже .. и така си и тръгнах..

Относно нарушението .. спряха ме в населено място с 73 км/ч при допустими 50 км/ч ... малко преди табелата за излизане от населено място .. та вече бях почнал да ускорявам... шанс

Съставиха ми акт... като гледам в сайта на МВР..
За превишаване на разрешената максимална скорост се отнемат, съответно:
- от 21 до 30 км/ч. включително - 3 контролни точки;
Не ми е ясно колко ще трябва да заплатя като глоба...
Писал съм възражения, че господата полицаи стояха и дебнеха в засада .. това предполагам няма да отхвърли акта, но такова е положението.
Аз пък се бях зачел в акта след това .. писането на възражението и забравих да се подпиша на 2-те места ... от това какво може да последва?
Тъпо ми стана как се бяха скрили на една автобусна спирка (терена/отбивката е малко по-навътре) зад висока дворна ограда (плътна от тухли) и допълнително наличие на храсталаци ... чак като се показа чичко полицай с палката се разбра че там има ченгета. Този радар не ми е ясно как ме засече при това положение без пряка видимост. Взеха да мрънкат за възражението, казах им че нямат право да се крият по закон и те още повече взеха да намилат.. че ние (шофьорите) сме можели да нарушаваме законите пък те що да не можели .. като взех да им обяснявам че уж те са органите на реда и трябва да са за пример, а ние като нарушители си плащаме глобата .. оня взе да мънка като пеленаче и не можа нищо да каже .. и така си и тръгнах..
Не вярвам на нищо което кърви по пет дни и не умира!
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
от къде да си набавя този документ
- "карта за медицински преглед на водач на МПС или протокол от Транспортна областна лекарска ескпертна комисия /ТОЛЕК/ или Транспортна централна комисия /ТЦЛЕК/;"
благодаря
- "карта за медицински преглед на водач на МПС или протокол от Транспортна областна лекарска ескпертна комисия /ТОЛЕК/ или Транспортна централна комисия /ТЦЛЕК/;"
благодаря
You said: "Time will change!" What if it changes you?
- SpUd3r
- FiRe WaLK WiTh Me !
-
- Кара: винаги с усмивка :)
- Детайли за колата: 316is touring - Виолетка
ако са те пратили на комисия си приготви целия ден да загубиш Вичка,
аз такова си вадих в транспортна болница и в общи линии си губиш целия ден

Tux0 Ca !

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
spdrrk0 написа:ако са те пратили на комисия си приготви целия ден да загубиш Вичка,
не са , ще си подменям книжката и в сайта пише, че ми трябва това нещо ... а последния път не си спомням от къде съм го взел

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- SpUd3r
- FiRe WaLK WiTh Me !
-
- Кара: винаги с усмивка :)
- Детайли за колата: 316is touring - Виолетка
тогава най-вероятно е нормалното медицинско от личния лекар 

Tux0 Ca !

- pkw08
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: от време на време
- Мечтае да кара: всеки ден
vicho написа:spdrrk0 написа:ако са те пратили на комисия си приготви целия ден да загубиш Вичка,
не са , ще си подменям книжката и в сайта пише, че ми трябва това нещо ... а последния път не си спомням от къде съм го взел
Колега, ако имаш кат."А" или "В" за медицинското ходиш на очен доктор и се заверява от личния или доктор вътрешни болести, става във всяка болница (поликлиника), бланката се взима от регистратурата на здравното заведение. За кат."С" и други по-голями ходиш на всички лекари упоменати в бланката.След това си подменяш СУМПС за 10г. ,и след 10г. правиш същата процедура.Надявам се да съм ти помогнал.
- Veson
- младши ентусиаст
-
- Кара: E87 120d
- Мечтае да кара: x6
"1. За издаване на свидетелство за управление на МПС, поради изтичане срока
на валидност, подмяна на стар образец с нов или промяна в данните на водача:
• документ за самоличност по ЗБДС;
• документ за платена такса - заплаща се в ОПП-СДП
• или в банките и банковите клонове, обслужващи СДП и РПУ;
• карта за медицински преглед на водач на МПС или протокол от
Транспортна областна лекарска ескпертна комисия /ТОЛЕК/ или
Транспортна централна комисия /ТЦЛЕК/;
• старото свидетелство за управление на МПС;
• квитанция за дължими платени глоби по ЗДВП."
Ако си сменям постоянния адрес от един в София на друг такъв, трябва ли да нося нещо друго с мен при подаване на документите ? В момента са ми изтекли и личната карта и СУМПС... Подал съм в районното по новия ми адрес документи за подмяна на ЛК и паспорт само.
Във връзка с тази промяна на адреса трабва да си сменя и Регистрационното свидетелство на автомобила. Това може ли да стане успоредно с тези документи, или първо трябва да сменя ЛК и СУМПС, и тогава Регистрацията на автомобила ? Моля , ако някой е минал по този ред да пише )) Ще ми спести едно ходене до КАТ
на валидност, подмяна на стар образец с нов или промяна в данните на водача:
• документ за самоличност по ЗБДС;
• документ за платена такса - заплаща се в ОПП-СДП
• или в банките и банковите клонове, обслужващи СДП и РПУ;
• карта за медицински преглед на водач на МПС или протокол от
Транспортна областна лекарска ескпертна комисия /ТОЛЕК/ или
Транспортна централна комисия /ТЦЛЕК/;
• старото свидетелство за управление на МПС;
• квитанция за дължими платени глоби по ЗДВП."
Ако си сменям постоянния адрес от един в София на друг такъв, трябва ли да нося нещо друго с мен при подаване на документите ? В момента са ми изтекли и личната карта и СУМПС... Подал съм в районното по новия ми адрес документи за подмяна на ЛК и паспорт само.
Във връзка с тази промяна на адреса трабва да си сменя и Регистрационното свидетелство на автомобила. Това може ли да стане успоредно с тези документи, или първо трябва да сменя ЛК и СУМПС, и тогава Регистрацията на автомобила ? Моля , ако някой е минал по този ред да пише )) Ще ми спести едно ходене до КАТ
stay tuned

Здравейте , колеги!
В края на месеца изтича 3м .лишаване от правоуправление.
Утре съм на дело / първо / относно обжалване постановлението .
Дайте съвет : да ходя на делото или да изчакам 3месечното лишаване ?
Благодаря !
Благодаря !
- bau.bg
- младши ентусиаст
-
doc4e написа:Здравейте , колеги!
Благодаря !
Задължително отиваш на делото !
- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
За последните 3 години са ме спирали точно 2 пъти, като и 2-та пъти, след рутинна проверка на документите, полицаите ми пожелаваха приятен път. Даже последния път ми напомниха, че до края на месеца трябва да мина на преглед, което нямаше да се сетя сам със сигурност. Всеки ден минавам поне 60 км. в София и често пътувам извънградско. Днес прочетох всичките 23 страници в темата и искам да попитам Бау.бг - аз някакво невероятно изключение ли съм, че досега не съм се сблъсквал с описания от него и колегите ужасен полицейски тормоз и произвол? Също така ме интересува, дали има случаи, в които шофьорите са виновни или винаги вината е в полицаите? Чудесно е, че има подобна организация, която да защитава правата на гражданите и аз го адмирирам с цялото си сърце, но аз не видях нито веднъж да се даде съвет за спазване на правилата или някакъв упрек към потенциални убийци на пътя, изповядващи се в тази тема. Ако имаше форум на престъпниците, там също някой адвокат може да им дава съвети как да се измъкват безнаказано, но после всички ние псуваме като гледаме новините и виждаме как ги пускат на свобода или делата се точат с години. Разбирам, че като юрист, Бау.бг гледа твърде едностранчиво, но аз си мисля, че една подобна тема трябва да има и възпитателен ефект. По-добре е да се спаси живот, отколкото 10-20-30 или 100 лв. Очаквам да бъда подобаващо напсуван, но всеки има право на мнение. Иначе ще се радвам много ако се направи промяна в законът и се отмени безумието, според което глоби до 50 лв. не могат да се обжалват. Съгласен съм и че мнозинството полицаи не им пука въобще за хората, мързи ги да работят и самите те нарушават законите доста често. Това, обаче, съвсем не означава, че и ние трябва да постъпваме така.
Anthony_J написа:За последните 3 години са ме спирали точно 2 пъти, като и 2-та пъти, след рутинна проверка на документите, полицаите ми пожелаваха приятен път. Даже последния път ми напомниха, че до края на месеца трябва да мина на преглед, което нямаше да се сетя сам със сигурност. Всеки ден минавам поне 60 км. в София и често пътувам извънградско. Днес прочетох всичките 23 страници в темата и искам да попитам Бау.бг - аз някакво невероятно изключение ли съм, че досега не съм се сблъсквал с описания от него и колегите ужасен полицейски тормоз и произвол? Също така ме интересува, дали има случаи, в които шофьорите са виновни или винаги вината е в полицаите? Чудесно е, че има подобна организация, която да защитава правата на гражданите и аз го адмирирам с цялото си сърце, но аз не видях нито веднъж да се даде съвет за спазване на правилата или някакъв упрек към потенциални убийци на пътя, изповядващи се в тази тема. Ако имаше форум на престъпниците, там също някой адвокат може да им дава съвети как да се измъкват безнаказано, но после всички ние псуваме като гледаме новините и виждаме как ги пускат на свобода или делата се точат с години. Разбирам, че като юрист, Бау.бг гледа твърде едностранчиво, но аз си мисля, че една подобна тема трябва да има и възпитателен ефект. По-добре е да се спаси живот, отколкото 10-20-30 или 100 лв. Очаквам да бъда подобаващо напсуван, но всеки има право на мнение. Иначе ще се радвам много ако се направи промяна в законът и се отмени безумието, според което глоби до 50 лв. не могат да се обжалват. Съгласен съм и че мнозинството полицаи не им пука въобще за хората, мързи ги да работят и самите те нарушават законите доста често. Това, обаче, съвсем не означава, че и ние трябва да постъпваме така.
Защо псуван? Напротив, би било хубаво да се коментира мнението ти. Това е форум на БМВ, а не на Дачия....БМВ автомобилът е направен да бъде управляван с превишена скорост и не виждам нищо лошо в това всеки да си задава въпросите....
- bau.bg
- младши ентусиаст
-
Anthony_J написа:За последните 3 години са ме спирали точно 2 пъти, като и 2-та пъти, след рутинна проверка на документите, полицаите ми пожелаваха приятен път. Даже последния път ми напомниха, че до края на месеца трябва да мина на преглед, което нямаше да се сетя сам със сигурност. Всеки ден минавам поне 60 км. в София и често пътувам извънградско. Днес прочетох всичките 23 страници в темата и искам да попитам Бау.бг - аз някакво невероятно изключение ли съм, че досега не съм се сблъсквал с описания от него и колегите ужасен полицейски тормоз и произвол? Също така ме интересува, дали има случаи, в които шофьорите са виновни или винаги вината е в полицаите? Чудесно е, че има подобна организация, която да защитава правата на гражданите и аз го адмирирам с цялото си сърце, но аз не видях нито веднъж да се даде съвет за спазване на правилата или някакъв упрек към потенциални убийци на пътя, изповядващи се в тази тема. Ако имаше форум на престъпниците, там също някой адвокат може да им дава съвети как да се измъкват безнаказано, но после всички ние псуваме като гледаме новините и виждаме как ги пускат на свобода или делата се точат с години. Разбирам, че като юрист, Бау.бг гледа твърде едностранчиво, но аз си мисля, че една подобна тема трябва да има и възпитателен ефект. По-добре е да се спаси живот, отколкото 10-20-30 или 100 лв. Очаквам да бъда подобаващо напсуван, но всеки има право на мнение. Иначе ще се радвам много ако се направи промяна в законът и се отмени безумието, според което глоби до 50 лв. не могат да се обжалват. Съгласен съм и че мнозинството полицаи не им пука въобще за хората, мързи ги да работят и самите те нарушават законите доста често. Това, обаче, съвсем не означава, че и ние трябва да постъпваме така.
Здравей, ще се опитам да ти дам отговор на поста ти:
За да бъдеш шофьор означава да си едно цяло с автомобила който управляваш, да го усещаш, да го контролираш и да го поддържаш, автомобила се е превърнал в част от нашия живот.
С времето автомобилите ставаха все повече и все повече, оказа се че са нужни закони ....първия ЗДВП мисля че е писан през 60-те години на миналия век, пак тогава на някой му е хрумнало че за да управляваш ти трябва и обучение, после дошла книжката а с нея и всичко останало..... пак през годините на някой му хрумнало че може да се пишат актове, да се взимат пари които да пълнят хазната. На по късен етап /разбирай в зората на демокрацията/ изведнъж се оказало че чрез изнудване на водачите на МПС могат да се докарват добри парички за лични нужди, но колкото повече ставали автомобилите, толкова повече нараствала наглостта.... /разбирай - ставам катаджия за да си храня семейството/ ...... докато в един момент КАТ вече се е превърнала в частна фирма работеща изцяло в интерес не на държавата, не на гражданите си , а в личен интерес / разбирай .... на колегите /.
Сега ще върна историята пак назад:
В началото се изграждали пътища, стандартизирали се, не се крадели материали и не се слагали знаци за щяло и нещяло..... имало подготвени пътни специалисти и те си вършели съвестно работата....
Пак от зората на демокрацията се оказало че по добре пътищата да се кърпят отколкото да се оправят...имало повече пари в тази далавера, и така вече 20 години....дупка до дупка и кръпка до кръпка....
Гора от знаци и табели, не знаеш вече какво да гледаш и откъде да го гледаш.... пътя от средство за бързо придвижване се превърнал в арена на смъртта.
И става все по зле....
Две неща обаче остават непроменени....
1. Корупцията в КАТ
2. За всичко са виновни шофьорите
И двете са изключително удобни, първото защото пълни джобовете на хора които са на тази работа само заради парите от "почерпки" , а второто защото винаги трябва някой да е виновен.... но не и тези които наистина трябва да са виновни.
Така разпределена баницата става сладка, а корупцията безнаказана.... /има специален текст от закона/
И двете неща се основават на незнанието на шофьорите за своите права и задължения, но не онези вменени задължения които всеки ти ги говори както му дойде, а задължението да познаваш закона и да изискваш както ти го спазваш, така да се спазва и от служителите на КАТ.
Един пример: За спиране и престой върху зелени общински площи глобата е от 100 до 500 лв, като обикновенно ти пишат 500 лева а ти иди се оплачи на селския поп.
Аз лично виждам на едни и същи места полицейски коли по време на изпълнение на "служебния си дълг" да седят в засада върху същите зелени площи и да дебнат прегрешилите престъпници шофьори....но тях никой не ги глобява...
Ние като сдружение се стремим доколкото можем да ви научим кое как е и защо е така, а дали вие ще се възползвате от това знание си е лично ваша работа.
Също така вярваме че колкото повече знае за закона един водач, толкова по дисциплиниран ще бъде той.
Знанието е велика сила !
мнението е цезнурирано
Последна промяна Spoony на 05 Юли 2010, 19:44, променена общо 1 път
.
- yarov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 Touring
Привет bau.bg,
Поздравления за идеята и добрата тема!
Ето го и моят случай
Преди около месец на влизане във Велико Търново ме спря КАТ за превишена скорост 74 km/h при ограничение 50km/h.
Че съм превишил, превишил съм - не споря, ама като ми подаде акта да го подпиша, видях че куката е написал освен обичайното основание за спирането ми и следният текст "...... скоростта е показана на водача с тех. средство ...........". В този момент се сетих, че нищо такова ни ми беше показано - само ми съобщи скоростта с която ме е спрял (горе/долу съвпадаше с тази от километража ми - веднага го погледнах когато видях палката).
Веднага поисках да ми покажат записа (тук едниният се плесна по челото и каза: - вЕрно бе!!! - и ми го показаха).
Подразних се, а пък по принцип не се подписвам под нещо което не се е случило, не съм направил или не съм казал.
Затова написах едно възражение, че запис не ми е показан при спирането ми, а едва при подписване на акта и то при поискване от моя страна.
еее
в тази връзка искам да попитам дали някъде (в нормативен документ: закон, наредба, правилник и др.) са описани точно реда и действията на контролните органи, например: 1во - при регистриране на нарушения служителя спира .........., 2ро - при регистриране на нарушения служителя се лигитимира ........... 10то - при регистриране на нарушения служителя е длъжен да покаже показанията на тех. средства (радар, камера) на водача при регистриране на нарушения или нещо подобно и т.н.
вече съм прeгледал:
#
Закон за движение по пътищата;
#
ПРАВИЛНИК за прилагане на Закона за движението по пътищата;
#
наредба І3-1959 от 27 декември 2007 г.;
#
Списък на нарушенията, за които се отнемат контролни точки;
но УВИ нищо такова няма там!!!!
PS: Питам за да знам на какво да стъпя при подаването на жалбата.
ТУК НЕ ОСПОРВАМ САМОТО НАРУШЕНИЕ А ДОПУСНАТАТА ФАКТИЧЕСКА ГРЕШКА ОТ СТРАНА НА КОНТРОЛНИТЕ ОРГАНИ.
Благодаря предварително!
Поздравления за идеята и добрата тема!
Ето го и моят случай
Преди около месец на влизане във Велико Търново ме спря КАТ за превишена скорост 74 km/h при ограничение 50km/h.
Че съм превишил, превишил съм - не споря, ама като ми подаде акта да го подпиша, видях че куката е написал освен обичайното основание за спирането ми и следният текст "...... скоростта е показана на водача с тех. средство ...........". В този момент се сетих, че нищо такова ни ми беше показано - само ми съобщи скоростта с която ме е спрял (горе/долу съвпадаше с тази от километража ми - веднага го погледнах когато видях палката).
Веднага поисках да ми покажат записа (тук едниният се плесна по челото и каза: - вЕрно бе!!! - и ми го показаха).
Подразних се, а пък по принцип не се подписвам под нещо което не се е случило, не съм направил или не съм казал.
Затова написах едно възражение, че запис не ми е показан при спирането ми, а едва при подписване на акта и то при поискване от моя страна.
еее
в тази връзка искам да попитам дали някъде (в нормативен документ: закон, наредба, правилник и др.) са описани точно реда и действията на контролните органи, например: 1во - при регистриране на нарушения служителя спира .........., 2ро - при регистриране на нарушения служителя се лигитимира ........... 10то - при регистриране на нарушения служителя е длъжен да покаже показанията на тех. средства (радар, камера) на водача при регистриране на нарушения или нещо подобно и т.н.
вече съм прeгледал:
#
Закон за движение по пътищата;
#
ПРАВИЛНИК за прилагане на Закона за движението по пътищата;
#
наредба І3-1959 от 27 декември 2007 г.;
#
Списък на нарушенията, за които се отнемат контролни точки;
но УВИ нищо такова няма там!!!!
PS: Питам за да знам на какво да стъпя при подаването на жалбата.
ТУК НЕ ОСПОРВАМ САМОТО НАРУШЕНИЕ А ДОПУСНАТАТА ФАКТИЧЕСКА ГРЕШКА ОТ СТРАНА НА КОНТРОЛНИТЕ ОРГАНИ.
Благодаря предварително!
"... няма такава сила на света, която да спре оная луда глава, която сама е решила да се отдели от тялото си ..."
!!! на година и 1 месец моето зверче вече познава перката и казва "БЕ Е МЕ", "БЕ Е МЕ", "БЕ Е МЕ", "БЕ Е МЕ", "БЕ Е БЕ", "БЕ Е МЕ" ... - ЯКО
!!! а другото няма още и 1 месец - да видим кога ще познае перката
!!! на година и 1 месец моето зверче вече познава перката и казва "БЕ Е МЕ", "БЕ Е МЕ", "БЕ Е МЕ", "БЕ Е МЕ", "БЕ Е БЕ", "БЕ Е МЕ" ... - ЯКО
!!! а другото няма още и 1 месец - да видим кога ще познае перката