ИМАТЕ ПРОБЛЕМИ С КАТ - ние ще ви помогнем !
Модератор: Общи модератори
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Re: ИМАТЕ ПРОБЛЕМИ С КАТ - ние ще ви помогнем !
Псуваш и плащаш за съжаление- до 50 кинта включително нищо не можеш да направиш...
- bau.bg
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Bugatti Veyron
Cristensen написа:Имам един въпрос.
Преди няколко дни в едно задръстване, стане леко съприкосновение между мен и една друга кола, аз правих ляв завой той беше спрял и леко го подпрях, даже в първия момент не съм разбрал, и си продължих.
На колата има лека драскотина по бронята около 5-6 сантиметра.
Въпроса ми е какво може да последва от това че не спрях?
Отива и се блъска силно на заден...после в КАТ и ти дава номера и пише обяснения че си избягал от местопроизшествието.... и следва една епопея ....
Избягал от произшествието....може би алкохол или дрога.....
Жена му до него е била бременна и е пометнала.... или приятелката ....или съседката.....
И застрахователят му плаща , ама твоя застраховател може и да не ти плати ....
Голямо приключение е това , чистата работа е ...протокол и кой от къде е ....
Поздрави, дано тоя сценарии не ти се случи
ШОФИРАЙ ЖАДЕН, ОСТАВИ ЕДИН ПОЛИЦАЙ ГЛАДЕН !!!
- bau.bg
- младши ентусиаст
-
motg написа:Днес си карам по всички правила за движение по пътищата ,при което на МОЛ София ме изпреварва една полицейска кола и почва да кара с 20 пред мен и на пешеходната пътека след светофара(на Стамболийски посока западен парк)се отбива в дясно към чакащ пешеходец,заобиколих ги (пешеходеца си седеше на тротоара,стресиран от полицаите) и те ме спряха по надолу.Писаха ми фиш за 50лв.-неправилно преминаване на пешеходна пътека(през цялото време се държаха мн нагло и провокативно)
Как да постъвам в подобни ситуации?
Псуваш .... !!! наум...
- motg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320 '97
bau.bg написа:motg написа:Днес си карам по всички правила за движение по пътищата ,при което на МОЛ София ме изпреварва една полицейска кола и почва да кара с 20 пред мен и на пешеходната пътека след светофара(на Стамболийски посока западен парк)се отбива в дясно към чакащ пешеходец,заобиколих ги (пешеходеца си седеше на тротоара,стресиран от полицаите) и те ме спряха по надолу.Писаха ми фиш за 50лв.-неправилно преминаване на пешеходна пътека(през цялото време се държаха мн нагло и провокативно)
Как да постъвам в подобни ситуации?
Псуваш .... !!! наум...
след като го поизбистрих,явно най-добре е да се правим на ударени и да кимаме(дори и да нямаме никаква вина),особено след като по никакъв начин не може да се успорва (нарушение с глоба до 50лв):evil:
- valdesbg
- Потребител
-
- Кара: Partner VTC/Mondeo
- Мечтае да кара: E90 330Xd
Питанка : След колко време фиша се трансформърс в акт и защо след като нарушението НЕ е за акт ? Въпросния после води със себе си отнемане на точки - нарушението не е свързано с отнемане на точки (превишена скорост до 15км/ч) ?
Ето какво стана....карам аз по магистралата и някъде към 50-60-и километър карайки на автопилот с 140 (дали не беше 139 даже защото стрелката беше една идея под 140) ме спират за превишена скорост и аз си викам са 9-10км/ч няма проблем нали и кога гледам на радара им 147
и им викам тва е ъпсурт не е възможно колата мие на автопилот и т.н. и си викам я да погледна часа (както съм чел в тая тема) кога гледам 10:13ч и викам абе тва не е от сега бе и оня вика е от кога и си гледам аз часовника беше и 19мин.....ОБАЧЕ 11ч и 19мин обаче кво ми стана и въобще пропуснах часа а гледах минутите и си мисля че е 10:19 и почвам спор викам им абе тва е от преди 5мин и така разправяхме се и оня ми вика избери си акт или фиш като фиша беше за 30лв и се чудех и избрах фиша накрая защото честно казано от както съм взел книжка не съм стъпвал в кат и грам и не искам.
Та ме интересува в такава ситуация какво трябва да направя. Мислех си да зема акта и да пиша че имам възражения и т.н. а и бях с още 4 човека....ама после да хода в КАТ да се разправям
Другото което е какво да им кажа също така за разни проверки на радара и т.н. Принципно съм им ебал майката на куките като цяло, страшно много ги мраза и съм готов винаги да се разправям с тях....

Та ме интересува в такава ситуация какво трябва да направя. Мислех си да зема акта и да пиша че имам възражения и т.н. а и бях с още 4 човека....ама после да хода в КАТ да се разправям
Другото което е какво да им кажа също така за разни проверки на радара и т.н. Принципно съм им ебал майката на куките като цяло, страшно много ги мраза и съм готов винаги да се разправям с тях....
- bau.bg
- младши ентусиаст
-
valdesbg написа:Питанка : След колко време фиша се трансформърс в акт и защо след като нарушението НЕ е за акт ? Въпросния после води със себе си отнемане на точки - нарушението не е свързано с отнемане на точки (превишена скорост до 15км/ч) ?
Фиша не може да се трансформира в акт

Фиша е глоба !
Акта е предложение за наказание !
На следващия милиционер който ви каже такава глупост, просто му се усмихнете и не дискутирайте ...нека си говори
поздрави
- bau.bg
- младши ентусиаст
-
BMW120 написа:Ето какво стана....карам аз по магистралата и някъде към 50-60-и километър карайки на автопилот с 140 (дали не беше 139 даже защото стрелката беше една идея под 140) ме спират за превишена скорост и аз си викам са 9-10км/ч няма проблем нали и кога гледам на радара им 147![]()
и им викам тва е ъпсурт не е възможно колата мие на автопилот и т.н. и си викам я да погледна часа (както съм чел в тая тема) кога гледам 10:13ч и викам абе тва не е от сега бе и оня вика е от кога и си гледам аз часовника беше и 19мин.....ОБАЧЕ 11ч и 19мин обаче кво ми стана и въобще пропуснах часа а гледах минутите и си мисля че е 10:19 и почвам спор викам им абе тва е от преди 5мин и така разправяхме се и оня ми вика избери си акт или фиш като фиша беше за 30лв и се чудех и избрах фиша накрая защото честно казано от както съм взел книжка не съм стъпвал в кат и грам и не искам.
Като цяло номера с часа е класически сред катаджийте.
Спират някой за превишена скорост, или му пишат акт или го сурвакат ....
В следващите до 10 минути се спират още ....1 или 2-ма в опит да им се припише същата скорост ....
Обикновенно ако има написан акт, на следващите им се взимат кеш пари.....
Два акта обаде за една скорост в един и същи час не минават.....
Всичко е премислено

демек трябваше да ми напишат акт и да се разправям така ли?
а имам ли шанс в такава ситуация ако напиша възраженията и имам 4 свидетели после тоя акт да ми падне?
а имам ли шанс в такава ситуация ако напиша възраженията и имам 4 свидетели после тоя акт да ми падне?
- bau.bg
- младши ентусиаст
-
BMW120 написа:демек трябваше да ми напишат акт и да се разправям така ли?
Имаш шанс, това е ясно.
Един съвет:
Когато ти пишат акт...за нещо и има с теб пътник/ци, искай за свидетел по акта да ти бъде написан не колеката на катаджията, а пътник от твоята кола ....
Няма причина да ти бъде отказано.... закона казва че свидетел по акта може да бъде и ..служебно лице.
Искай твоя пътник да е свидетел...

bau.bg написа:BMW120 написа:демек трябваше да ми напишат акт и да се разправям така ли?
Имаш шанс, това е ясно.
Един съвет:
Когато ти пишат акт...за нещо и има с теб пътник/ци, искай за свидетел по акта да ти бъде написан не колеката на катаджията, а пътник от твоята кола ....
Няма причина да ти бъде отказано.... закона казва че свидетел по акта може да бъде и ..служебно лице.
Искай твоя пътник да е свидетел...)
аааа мерси тва е добър съвет вече

- _BmW_™
- Шами
-
- Кара: с 240 бавно из града
- Мечтае да кара: Е36 с V10....
- Детайли за колата: Много бързо V10
bau.bg написа:valdesbg написа:Питанка : След колко време фиша се трансформърс в акт и защо след като нарушението НЕ е за акт ? Въпросния после води със себе си отнемане на точки - нарушението не е свързано с отнемане на точки (превишена скорост до 15км/ч) ?
Фиша не може да се трансформира в акт)) стига с тия милиционерски изцепки !!!
Фиша е глоба !
Акта е предложение за наказание !
На следващия милиционер който ви каже такава глупост, просто му се усмихнете и не дискутирайте ...нека си говори
поздрави
А какво ставва ако не си платя фиша, в понеделник ми истича срока. какво са последствията ?
(извинявам се предполагам че въпроса е задаванно не ми се рови да търся)
///M

- bau.bg
- младши ентусиаст
-
(2) Незаплатени глоби по издадени до влизането в сила на този закон фишове по реда на
чл. 186 от Закона за движението по пътищата се заплащат в 6-месечен срок от
влизането в сила на този закон в данъчното подразделение по местоживеене, без да се
изпраща покана за доброволно изпълнение. След изтичането на 6-месечния срок
издаденият фиш се счита за влязло в сила наказателно постановление и наложената
глоба се събира по реда на Данъчния процесуален кодекс.
чл. 186 от Закона за движението по пътищата се заплащат в 6-месечен срок от
влизането в сила на този закон в данъчното подразделение по местоживеене, без да се
изпраща покана за доброволно изпълнение. След изтичането на 6-месечния срок
издаденият фиш се счита за влязло в сила наказателно постановление и наложената
глоба се събира по реда на Данъчния процесуален кодекс.
Да попитам,какъв е размера на акта,ако те спрът с кола без номера,която съм купил преди има няма 30мин от автокъща и съм им представил и документи за покупко-продажбата,ако има значение.Имам ли право да обжалвам акта или нищо не може да се направи? Благодаря.
- EnimEn
- ентусиаст
-
- Кара: яки шестаци...
от 50 до 150 лв и от 1 до 6 месеца лишаване.