ИМАТЕ ПРОБЛЕМИ С КАТ - ние ще ви помогнем !

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Re: ИМАТЕ ПРОБЛЕМИ С КАТ - ние ще ви помогнем !

Мнение от ms » 02 Апр 2010, 22:24

Псуваш и плащаш за съжаление- до 50 кинта включително нищо не можеш да направиш...
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Bugatti Veyron

Мнение от bau.bg » 03 Апр 2010, 20:45

Cristensen написа:Имам един въпрос.
Преди няколко дни в едно задръстване, стане леко съприкосновение между мен и една друга кола, аз правих ляв завой той беше спрял и леко го подпрях, даже в първия момент не съм разбрал, и си продължих.
На колата има лека драскотина по бронята около 5-6 сантиметра.
Въпроса ми е какво може да последва от това че не спрях?

Отива и се блъска силно на заден...после в КАТ и ти дава номера и пише обяснения че си избягал от местопроизшествието.... и следва една епопея ....
Избягал от произшествието....може би алкохол или дрога.....
Жена му до него е била бременна и е пометнала.... или приятелката ....или съседката.....
И застрахователят му плаща , ама твоя застраховател може и да не ти плати ....
Голямо приключение е това , чистата работа е ...протокол и кой от къде е ....

Поздрави, дано тоя сценарии не ти се случи
ШОФИРАЙ ЖАДЕН, ОСТАВИ ЕДИН ПОЛИЦАЙ ГЛАДЕН !!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bau.bg » 03 Апр 2010, 20:47

motg написа:Днес си карам по всички правила за движение по пътищата ,при което на МОЛ София ме изпреварва една полицейска кола и почва да кара с 20 пред мен и на пешеходната пътека след светофара(на Стамболийски посока западен парк)се отбива в дясно към чакащ пешеходец,заобиколих ги (пешеходеца си седеше на тротоара,стресиран от полицаите) и те ме спряха по надолу.Писаха ми фиш за 50лв.-неправилно преминаване на пешеходна пътека(през цялото време се държаха мн нагло и провокативно)

Как да постъвам в подобни ситуации? :dunno:

Псуваш .... !!! наум...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320 '97

Мнение от motg » 05 Апр 2010, 0:11

bau.bg написа:
motg написа:Днес си карам по всички правила за движение по пътищата ,при което на МОЛ София ме изпреварва една полицейска кола и почва да кара с 20 пред мен и на пешеходната пътека след светофара(на Стамболийски посока западен парк)се отбива в дясно към чакащ пешеходец,заобиколих ги (пешеходеца си седеше на тротоара,стресиран от полицаите) и те ме спряха по надолу.Писаха ми фиш за 50лв.-неправилно преминаване на пешеходна пътека(през цялото време се държаха мн нагло и провокативно)

Как да постъвам в подобни ситуации? :dunno:

Псуваш .... !!! наум...

след като го поизбистрих,явно най-добре е да се правим на ударени и да кимаме(дори и да нямаме никаква вина),особено след като по никакъв начин не може да се успорва (нарушение с глоба до 50лв):evil:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: Partner VTC/Mondeo
Мечтае да кара: E90 330Xd

Мнение от valdesbg » 12 Апр 2010, 17:39

Питанка : След колко време фиша се трансформърс в акт и защо след като нарушението НЕ е за акт ? Въпросния после води със себе си отнемане на точки - нарушението не е свързано с отнемане на точки (превишена скорост до 15км/ч) ?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW120

Мнение от BMW120 » 12 Апр 2010, 19:36

Ето какво стана....карам аз по магистралата и някъде към 50-60-и километър карайки на автопилот с 140 (дали не беше 139 даже защото стрелката беше една идея под 140) ме спират за превишена скорост и аз си викам са 9-10км/ч няма проблем нали и кога гледам на радара им 147 :shock: :kuku: и им викам тва е ъпсурт не е възможно колата мие на автопилот и т.н. и си викам я да погледна часа (както съм чел в тая тема) кога гледам 10:13ч и викам абе тва не е от сега бе и оня вика е от кога и си гледам аз часовника беше и 19мин.....ОБАЧЕ 11ч и 19мин обаче кво ми стана и въобще пропуснах часа а гледах минутите и си мисля че е 10:19 и почвам спор викам им абе тва е от преди 5мин и така разправяхме се и оня ми вика избери си акт или фиш като фиша беше за 30лв и се чудех и избрах фиша накрая защото честно казано от както съм взел книжка не съм стъпвал в кат и грам и не искам.

Та ме интересува в такава ситуация какво трябва да направя. Мислех си да зема акта и да пиша че имам възражения и т.н. а и бях с още 4 човека....ама после да хода в КАТ да се разправям

Другото което е какво да им кажа също така за разни проверки на радара и т.н. Принципно съм им ебал майката на куките като цяло, страшно много ги мраза и съм готов винаги да се разправям с тях....
ЛУД УМОРА НЕМА

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bau.bg » 14 Апр 2010, 13:31

valdesbg написа:Питанка : След колко време фиша се трансформърс в акт и защо след като нарушението НЕ е за акт ? Въпросния после води със себе си отнемане на точки - нарушението не е свързано с отнемане на точки (превишена скорост до 15км/ч) ?

Фиша не може да се трансформира в акт :))) стига с тия милиционерски изцепки !!!
Фиша е глоба !
Акта е предложение за наказание !

На следващия милиционер който ви каже такава глупост, просто му се усмихнете и не дискутирайте ...нека си говори

поздрави

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bau.bg » 14 Апр 2010, 13:36

BMW120 написа:Ето какво стана....карам аз по магистралата и някъде към 50-60-и километър карайки на автопилот с 140 (дали не беше 139 даже защото стрелката беше една идея под 140) ме спират за превишена скорост и аз си викам са 9-10км/ч няма проблем нали и кога гледам на радара им 147 :shock: :kuku: и им викам тва е ъпсурт не е възможно колата мие на автопилот и т.н. и си викам я да погледна часа (както съм чел в тая тема) кога гледам 10:13ч и викам абе тва не е от сега бе и оня вика е от кога и си гледам аз часовника беше и 19мин.....ОБАЧЕ 11ч и 19мин обаче кво ми стана и въобще пропуснах часа а гледах минутите и си мисля че е 10:19 и почвам спор викам им абе тва е от преди 5мин и така разправяхме се и оня ми вика избери си акт или фиш като фиша беше за 30лв и се чудех и избрах фиша накрая защото честно казано от както съм взел книжка не съм стъпвал в кат и грам и не искам.

Та ме интересува в такава ситуация какво трябва да направя. Мислех си да зема акта и да пиша че имам възражения и т.н. а и бях с още 4 човека....ама после да хода в КАТ да се разправям

Другото което е какво да им кажа също така за разни проверки на радара и т.н. Принципно съм им ебал майката на куките като цяло, страшно много ги мраза и съм готов винаги да се разправям с тях....

Като цяло номера с часа е класически сред катаджийте.
Спират някой за превишена скорост, или му пишат акт или го сурвакат ....
В следващите до 10 минути се спират още ....1 или 2-ма в опит да им се припише същата скорост ....
Обикновенно ако има написан акт, на следващите им се взимат кеш пари.....
Два акта обаде за една скорост в един и същи час не минават.....
Всичко е премислено :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW120 » 14 Апр 2010, 15:05

демек трябваше да ми напишат акт и да се разправям така ли?
а имам ли шанс в такава ситуация ако напиша възраженията и имам 4 свидетели после тоя акт да ми падне?
ЛУД УМОРА НЕМА

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bau.bg » 14 Апр 2010, 21:11

BMW120 написа:демек трябваше да ми напишат акт и да се разправям така ли?
а имам ли шанс в такава ситуация ако напиша възраженията и имам 4 свидетели после тоя акт да ми падне?

Имаш шанс, това е ясно.

Един съвет:

Когато ти пишат акт...за нещо и има с теб пътник/ци, искай за свидетел по акта да ти бъде написан не колеката на катаджията, а пътник от твоята кола ....
Няма причина да ти бъде отказано.... закона казва че свидетел по акта може да бъде и ..служебно лице.
Искай твоя пътник да е свидетел...:))

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW120 » 17 Апр 2010, 18:15

bau.bg написа:
BMW120 написа:демек трябваше да ми напишат акт и да се разправям така ли?

Имаш шанс, това е ясно.

Един съвет:

Когато ти пишат акт...за нещо и има с теб пътник/ци, искай за свидетел по акта да ти бъде написан не колеката на катаджията, а пътник от твоята кола ....
Няма причина да ти бъде отказано.... закона казва че свидетел по акта може да бъде и ..служебно лице.
Искай твоя пътник да е свидетел...:))

аааа мерси тва е добър съвет вече :)
ЛУД УМОРА НЕМА

Изображение

Шами
Аватар
Кара: с 240 бавно из града
Мечтае да кара: Е36 с V10....
Детайли за колата: Много бързо V10

Мнение от _BmW_™ » 18 Апр 2010, 4:28

bau.bg написа:
valdesbg написа:Питанка : След колко време фиша се трансформърс в акт и защо след като нарушението НЕ е за акт ? Въпросния после води със себе си отнемане на точки - нарушението не е свързано с отнемане на точки (превишена скорост до 15км/ч) ?

Фиша не може да се трансформира в акт :))) стига с тия милиционерски изцепки !!!
Фиша е глоба !
Акта е предложение за наказание !

На следващия милиционер който ви каже такава глупост, просто му се усмихнете и не дискутирайте ...нека си говори

поздрави

А какво ставва ако не си платя фиша, в понеделник ми истича срока. какво са последствията ?
(извинявам се предполагам че въпроса е задаванно не ми се рови да търся)
///M
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bau.bg » 18 Апр 2010, 19:13

(2) Незаплатени глоби по издадени до влизането в сила на този закон фишове по реда на
чл. 186 от Закона за движението по пътищата се заплащат в 6-месечен срок от
влизането в сила на този закон в данъчното подразделение по местоживеене, без да се
изпраща покана за доброволно изпълнение. След изтичането на 6-месечния срок
издаденият фиш се счита за влязло в сила наказателно постановление и наложената
глоба се събира по реда на Данъчния процесуален кодекс.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от куфара » 18 Апр 2010, 23:14

Да попитам,какъв е размера на акта,ако те спрът с кола без номера,която съм купил преди има няма 30мин от автокъща и съм им представил и документи за покупко-продажбата,ако има значение.Имам ли право да обжалвам акта или нищо не може да се направи? Благодаря.

ентусиаст
Аватар
Кара: яки шестаци...

Мнение от EnimEn » 19 Апр 2010, 2:40

от 50 до 150 лв и от 1 до 6 месеца лишаване.
Изображение
Read the fuckin` MANUAL!!!
Never took this road before... destination unknown!

"Good drivers,Just drive!"

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум