ИМАТЕ ПРОБЛЕМИ С КАТ - ние ще ви помогнем !
Модератор: Общи модератори
- bau.bg
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Bugatti Veyron
Re: ИМАТЕ ПРОБЛЕМИ С КАТ - ние ще ви помогнем !
Bavaro написа:мене ме интересува, сега както несам си платил данъка, като отида да си плащам акта за колана ще искат първо да си платя данъка, нали така ???
Няма връзка между двете .
ШОФИРАЙ ЖАДЕН, ОСТАВИ ЕДИН ПОЛИЦАЙ ГЛАДЕН !!!
- Demo 9
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е53 4.4
- Мечтае да кара: Е60 V10
Demo 9 написа:Полицай на пътя при проверка има ли право да гледа вътре в колата(набутвайки се почти целия) или да отваря капака? За багажника знам, че имат право и гледат.

- bau.bg
- младши ентусиаст
-
Demo 9 написа:Demo 9 написа:Полицай на пътя при проверка има ли право да гледа вътре в колата(набутвайки се почти целия) или да отваря капака? За багажника знам, че имат право и гледат.
Имат право дори да извадят хората от колата и да им проверят документите.... имат всички права !
Много ще се радвам,ако някой ми помогне ,защото вече се отчайвам.Повече от година неможем да намерим номерата на колата ни-преди също толкова време спират съпруга ми в Австрия и свалят номерата на колата(причината не е нарушение а просрочено време в държавата с чужди номера),плаща също и глоба.Та проблема е че номерата са пратени в Бг.посолството в Австрия на момента,а от там за България чак след 6-7месеца и от там вече се губят дирите.От посолството му казват,че са в КАТ София,а от там...хората въобще нищо незнаят
Интересното е ,че в КАТ Пловдив едва ли не ни се подиграват-те въобще незнаят къде ли може да са тези номера
вече повече от година ходим и искаме информация,ате дори в софия немогат да се обадят и да питат пристигали ли са такива номера.А забравих да ви кажа ,че и малкият талон е с тези номера.Съпругами вече е отчаян и се чуди какво да измисли,аз съм навита да направим фалшиви номера и да я караме така,но нетрябва да бъде така.Не може нашите институции да не ни помагат и да не желаят да работят за нас,толкова ли е трудно да ни дадът номер на който да звъннем и да разберем къде са и да отидем да ги вземем
Моля кажете какво да правим,как и къде да ги търсим.

Моля кажете какво да правим,как и къде да ги търсим.

- bau.bg
- младши ентусиаст
-
Сканирайте и ни изпратете на мейла документите които имате.
Без да ги проучим няма как да ви дадем съвет.
Смятаме че проблема е лесно решим, но нека първо видим подробностите...
поздрави
Без да ги проучим няма как да ви дадем съвет.
Смятаме че проблема е лесно решим, но нека първо видим подробностите...
поздрави
- xdriver
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: x3
- Мечтае да кара: m5 e60; x6
Здравейте, bau.bg,
Първо искам да кажа, че сте много полезни на всички във форума!
Моят въпрос е следния: Имам акт за превишена скорост - 70 км/ч в града, и синия талон остана при КАТ. Това се случи преди една година. Искам да попитам дали ако отида в КАТ и си платя акта, ще ми вземат ли допълнителни точки заради това че не съм платил толкова време? Ще ми върнат ли талона веднага? Горе-долу какво е оскъпяването при такова забавяне, т.е. има ли лихва? Благодаря Ви!
Първо искам да кажа, че сте много полезни на всички във форума!

Моят въпрос е следния: Имам акт за превишена скорост - 70 км/ч в града, и синия талон остана при КАТ. Това се случи преди една година. Искам да попитам дали ако отида в КАТ и си платя акта, ще ми вземат ли допълнителни точки заради това че не съм платил толкова време? Ще ми върнат ли талона веднага? Горе-долу какво е оскъпяването при такова забавяне, т.е. има ли лихва? Благодаря Ви!
- bau.bg
- младши ентусиаст
-
xdriver написа:Имам акт за превишена скорост - 70 км/ч в града, и синия талон остана при КАТ. Това се случи преди една година. Искам да попитам дали ако отида в КАТ и си платя акта, ще ми вземат ли допълнителни точки заради това че не съм платил толкова време? Ще ми върнат ли талона веднага? Горе-долу какво е оскъпяването при такова забавяне, т.е. има ли лихва? Благодаря Ви!
Акта не е наказание а предложение за наказание. След него се издава Наказателно постановление.
Няма допълнително наказание за това че не си си взел постановлението от КАТ.
Наказанието влиза в сила 7 дни след като си получиш НП, или в момента в който го платиш.
Ако го обжалваш пред съд, наказанието влиза в сила след решение на съда.
В съда има две инстанции - Районна и Административна.
Върху глобите не текат лихви.
- alpina-ma6inata
-
'2002' fanatic
-
- Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii
И аз имам въпрос - имам два изтекли акта и онзи ден ме спряха и искаха да ми вземат книжката и директно да ходя после от КАТ да си я взимам - както и да е, не ми я взеха, само ми записаха данните от личната карта в някаква тетрадка, не знам честно казано защо и ме пуснаха. Казаха ми, че трябва веднага да отида да си взема наказателните постановления в КАТ и да си платя актовете. И тъй като досега не съм минавал по този път, искам да попитам до колко време след като си взема наказателните постановления трябва да си платя актовете?
'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.

2x Alpine white E30's
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
alpina-ma6inata написа:И аз имам въпрос - имам два изтекли акта и онзи ден ме спряха и искаха да ми вземат книжката и директно да ходя после от КАТ да си я взимам - както и да е, не ми я взеха, само ми записаха данните от личната карта в някаква тетрадка, не знам честно казано защо и ме пуснаха. Казаха ми, че трябва веднага да отида да си взема наказателните постановления в КАТ и да си платя актовете. И тъй като досега не съм минавал по този път, искам да попитам до колко време след като си взема наказателните постановления трябва да си платя актовете?
Плащат се на място, на момента.

Интересувам се от една правна подробност и искам да се консултирам
При какви обстоятелства се съставя на човек досие и всъщност задължително ли е досието да е винаги с негативна информация за човека? Примерно имам едно спечелено дело срещу КАТ (обжалвах акт), писал съм обяснения в полицията веднъж, как стоят нещата по принцип? 

- bau.bg
- младши ентусиаст
-
alpina-ma6inata написа:И аз имам въпрос - имам два изтекли акта и онзи ден ме спряха и искаха да ми вземат книжката и директно да ходя после от КАТ да си я взимам - както и да е, не ми я взеха, само ми записаха данните от личната карта в някаква тетрадка, не знам честно казано защо и ме пуснаха. Казаха ми, че трябва веднага да отида да си взема наказателните постановления в КАТ и да си платя актовете. И тъй като досега не съм минавал по този път, искам да попитам до колко време след като си взема наказателните постановления трябва да си платя актовете?
1. При два изтекли акта обикновенно се пише 3-ти - кара с изтекъл акт - глоба 10 лв..или нещо подобно.
2. Книжката се отнема само с издадена заповед от началника на КАТ, другото са вицове...
3. Тетрадките станаха задължителни - проверяваш някой и го вписваш , отделно ти правят проверка дали не те издирват , това са някакви милиционерски трикове.....
4. НП се плащат когато си поискаш, в смисъл няма глоба за неплащане, няма и лихви за просрочени плащания.
В нашата държава всичко е наобратно, КАТ събират глоби... а това е работа на НАП....
- bau.bg
- младши ентусиаст
-
Naiob написа:При какви обстоятелства се съставя на човек досие и всъщност задължително ли е досието да е винаги с негативна информация за човека? Примерно имам едно спечелено дело срещу КАТ (обжалвах акт), писал съм обяснения в полицията веднъж, как стоят нещата по принцип?
Досие е нещо като да картотекираш отделния човек какви нарушения е извършил .... за период .... чиста статистика.
Но ако съдиш КАТ и печелиш делата няма да ти го пишат кат очервена точка в досието...
Лошото е че този вид досие няма давност..... а дори престъпник с присъда получава реабилитация и св. за съдимост му е чисто ..... както написах и в горния пост - сбъркана държава !
- alpina-ma6inata
-
'2002' fanatic
-
- Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii
bau.bg написа:alpina-ma6inata написа:И аз имам въпрос - имам два изтекли акта и онзи ден ме спряха и искаха да ми вземат книжката и директно да ходя после от КАТ да си я взимам - както и да е, не ми я взеха, само ми записаха данните от личната карта в някаква тетрадка, не знам честно казано защо и ме пуснаха. Казаха ми, че трябва веднага да отида да си взема наказателните постановления в КАТ и да си платя актовете. И тъй като досега не съм минавал по този път, искам да попитам до колко време след като си взема наказателните постановления трябва да си платя актовете?
1. При два изтекли акта обикновенно се пише 3-ти - кара с изтекъл акт - глоба 10 лв..или нещо подобно.
2. Книжката се отнема само с издадена заповед от началника на КАТ, другото са вицове...
3. Тетрадките станаха задължителни - проверяваш някой и го вписваш , отделно ти правят проверка дали не те издирват , това са някакви милиционерски трикове.....
4. НП се плащат когато си поискаш, в смисъл няма глоба за неплащане, няма и лихви за просрочени плащания.
В нашата държава всичко е наобратно, КАТ събират глоби... а това е работа на НАП....
Мерси, значи са искали да ги черпя, ама пред заплата така или иначе нямаше как да стане.

'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's

2x Alpine white E30's
- Cristensen
- Потребител
-
Имам един въпрос.
Преди няколко дни в едно задръстване, стане леко съприкосновение между мен и една друга кола, аз правих ляв завой той беше спрял и леко го подпрях, даже в първия момент не съм разбрал, и си продължих.
На колата има лека драскотина по бронята около 5-6 сантиметра.
Въпроса ми е какво може да последва от това че не спрях?
Преди няколко дни в едно задръстване, стане леко съприкосновение между мен и една друга кола, аз правих ляв завой той беше спрял и леко го подпрях, даже в първия момент не съм разбрал, и си продължих.
На колата има лека драскотина по бронята около 5-6 сантиметра.
Въпроса ми е какво може да последва от това че не спрях?
- motg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320 '97
Днес си карам по всички правила за движение по пътищата ,при което на МОЛ София ме изпреварва една полицейска кола и почва да кара с 20 пред мен и на пешеходната пътека след светофара(на Стамболийски посока западен парк)се отбива в дясно към чакащ пешеходец,заобиколих ги (пешеходеца си седеше на тротоара,стресиран от полицаите) и те ме спряха по надолу.Писаха ми фиш за 50лв.-неправилно преминаване на пешеходна пътека(през цялото време се държаха мн нагло и провокативно)
Как да постъвам в подобни ситуации?
Как да постъвам в подобни ситуации?