3 ЮНИ АКО ИСКАТЕ ПО ЕВТИНО ГОРИВО

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

Ще ни подрепите ли.

Да ,категорично!
153
74%
Не ,идеята е лоша!
7
3%
Няма да мога в този ден.
18
9%
Едва ли ще успея.
29
14%

Общо гласове : 207
младши ентусиаст
Аватар

Мнение от AHTuBuPyC » 22 Май 2008, 21:57

Човека от новините днес беше прав в анализа си. Ако се понижи акциза на минималния праг на Евро съюза, цената като краен продукт ще падне с 7-8 стотинки, което е нищо, само за една седмица ще се навакса отново. Другото което е, имаме възможност да махнем акциза на горивата за 2 години, но после трябва да го въведем отново и ръста в цената на литър ще бъде огромен около 1лв. отгоре.

Дайте поне да ги притиснем по другите въпроси. Пътищата, дупките, осъвременяване на закона за движение, и др. подобни социални. Лошото е че ако няма развитие по цената с дизела, животът ни ще стане нетърпим, тва азначава увеличение на ВСИЧКО което виждате, ядете, пиете и изразходвате. То достига до нас посредством ДИЗЕЛ!

Нека не им позволяваме да ни тъпчат повече! СРЕДНАТА ЗАПЛАТА ЗА 2009-ТА ГОДИНА Я ВДИГАТ С 20ЛВ. КОЛКО ПО-НАГЛО ТРЯБВА ДА СЕ ДЪРЖАТ С ВАС, ЗА ДА ИЗЛЕЗЕМ И ДА ИМ ПОКАЖЕМ КОЙ ГИ ИЗБРА И КОЙ ЩЕ ГИ СВАЛИ!! СТИГА ПОВЕЧЕ ГАВРИ! ВРЕМЕ Е ....

Затварянето на безмитните магазини щяло да струва 460 милиона обещетения за държавата. Забележете, ние с нашите данъци ще обещетим далавераджиите щото сме им спряли там откъдето е текло винаги ....
Уверен съм че толкова много пари не са отишли за пътищата за сигурно не една ами две и повече години! Просто е смешно, нагло, безочливо. Провокира в мен желание за мъст и правота, ако няма държава която да я изрази, то в нас е последната надежда!
bmw

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 22 Май 2008, 22:54

AHTuBuPyC написа:Човека от новините днес беше прав в анализа си. Ако се понижи акциза на минималния праг на Евро съюза, цената като краен продукт ще падне с 7-8 стотинки, което е нищо, само за една седмица ще се навакса отново. Другото което е, имаме възможност да махнем акциза на горивата за 2 години, но после трябва да го въведем отново и ръста в цената на литър ще бъде огромен около 1лв. отгоре.

Дайте поне да ги притиснем по другите въпроси. Пътищата, дупките, осъвременяване на закона за движение, и др. подобни социални. Лошото е че ако няма развитие по цената с дизела, животът ни ще стане нетърпим, тва азначава увеличение на ВСИЧКО което виждате, ядете, пиете и изразходвате. То достига до нас посредством ДИЗЕЛ!

Нека не им позволяваме да ни тъпчат повече! СРЕДНАТА ЗАПЛАТА ЗА 2009-ТА ГОДИНА Я ВДИГАТ С 20ЛВ. КОЛКО ПО-НАГЛО ТРЯБВА ДА СЕ ДЪРЖАТ С ВАС, ЗА ДА ИЗЛЕЗЕМ И ДА ИМ ПОКАЖЕМ КОЙ ГИ ИЗБРА И КОЙ ЩЕ ГИ СВАЛИ!! СТИГА ПОВЕЧЕ ГАВРИ! ВРЕМЕ Е ....

Затварянето на безмитните магазини щяло да струва 460 милиона обещетения за държавата. Забележете, ние с нашите данъци ще обещетим далавераджиите щото сме им спряли там откъдето е текло винаги ....
Уверен съм че толкова много пари не са отишли за пътищата за сигурно не една ами две и повече години! Просто е смешно, нагло, безочливо. Провокира в мен желание за мъст и правота, ако няма държава която да я изрази, то в нас е последната надежда!

и нещо друго казаха едни умни глави ... да се компенсира цената с намаляне на данъци осигуровки и тем подобни глупости, чудят се къде ще пробият и да успокоят населението .. какво като ти намалят данъка с 10-20-50 кинта за година .. ти само с 1 зареждане и си ги дал ... така че май ще има голямо надлъгване .. само накрая да видим кои ще са прецаканите пак ;)
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от bobi_maxo » 22 Май 2008, 23:02

Е сега на "Драган Цанков" изобщо не се вижда някаква малка гадна и дълбока дупка, сигурно няма 3-4 павета! И резултата е леко смачкана задна джанта, която тресе на над 60 км/ч и когато спирам! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

А, кажете ми как да не се протестира? Там съм!

Днес я оставих да я правят, двете десни джанти са криви с балони от удара! Ремонта със изправяне 120 лв.!
Няма да плащам данъци!!!
Последна промяна bobi_maxo на 23 Май 2008, 10:55, променена общо 1 път

Аватар
Кара: си двойката че е най-сигурна

Мнение от Shondy » 22 Май 2008, 23:33

ако сега цената на бензина е 2,30 ,цената му без акциз би трябвало да бъде 1,62лв .как да се съглася с това ? немога да трая повече на тая цена ,другия вариант е да инвестирам в бомба :mhihi: 1500 лв и да карам 2 години ,после да хвърля мотора и нов. :confused: не става тая както и да я въртиме ми се струва че това ни остава основен проблем на констатация :roll:
ИзображениеИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 22 Май 2008, 23:54

Shondy написа:ако сега цената на бензина е 2,30 ,цената му без акциз би трябвало да бъде 1,62лв .как да се съглася с това ? немога да трая повече на тая цена ,другия вариант е да инвестирам в бомба :mhihi: 1500 лв и да карам 2 години ,после да хвърля мотора и нов. :confused: не става тая както и да я въртиме ми се струва че това ни остава основен проблем на констатация :roll:

чак за 2 едва ли .. малко спекулираш или четеш много форума и верваш на всичко :)
пък и за 2 каране при тея цени ще спестиш за 3 нови мотора .. така че не го мисли ами действай и си вози гъза евтино че едва ли ще видиш някога през живота си горивата да са под 2 лв ;)
по скоро да не ги видим 3-4 ... тогава май бомбите ще са на мога :)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330cd
Мечтае да кара: zonda

Мнение от Stili » 23 Май 2008, 0:57

антивируса е прав и аз съм за него!Проблема колеги е че изписахме 11 страници в темата която аз пуснах и сега тука 3 и нищо не се прави!!!!!!!!! и кво братлета дето организирате събори и тем подобни като стана дума за протест................. мани мани

Аз предлагам тоя нашия човек Деян Енчев (deyan-enchev) понеже ми хареса как отговори на мистър компетенция на първата страница та предлагам да се заемеш братле с организирането и да действаме че ми изглеждаш по интелигентен!Иначе доста хора вече като гледам са навити одеве гледах по ТВ че протеста на тировете пак почва тоя път доста ше бъдат май от тая седмица и във Варна некви с некви лодки са протестирали днеска и почват редовно в подкрепа на тировете щото лодките им били на навта и незнам си кво!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mariovj » 23 Май 2008, 9:59

добре де,мога ли да задам въпроса на други колеги,които не получиха отговор:

УС на клуба,няма ли да вземат някакво отношение по въпроса :?: :?: :?:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от twin spark » 23 Май 2008, 10:52

Акциза в момента е ПОД МИНИМАЛНИЯ ЗА ЕС. Именно защото сме бедни още не сме на мин.нива на акциза.
Парите от винетки дори не стигат за текуща поддръжка на второкласната пътна мрежа...
Парите от акциза на горивата не е 30% от бюджета ...

Влезте в час най-накрая. Ще палите и хвърляте камъни ли? Тогава ви пожелавам компания на феновете в Сандански.
За последно - почти всичко по форумите е бля-бля, "скъпо ми е, искам да съм богат". Напишете си домашното! Ако трябва препишете, но от грамотни хора.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

Мнение от Anthony_J » 23 Май 2008, 11:12

twin spark написа:Акциза в момента е ПОД МИНИМАЛНИЯ ЗА ЕС. Именно защото сме бедни още не сме на мин.нива на акциза.
Парите от винетки дори не стигат за текуща поддръжка на второкласната пътна мрежа...
Парите от акциза на горивата не е 30% от бюджета ...

Влезте в час най-накрая. Ще палите и хвърляте камъни ли? Тогава ви пожелавам компания на феновете в Сандански.
За последно - почти всичко по форумите е бля-бля, "скъпо ми е, искам да съм богат". Напишете си домашното! Ако трябва препишете, но от грамотни хора.

Точно заради това и УС не взима отношение според мен. Просто исканията са безсмислени и няма как да се удовлетворят. Че това правителство ако можеше да направи нещо, щеше веднага да махне акцизите на горива, цигари и алкохол, да качи заплати и пенсии и да остана на власт завинаги (по-точно докато държавата умре напълно след тези действия). Протест срещу жегите и снегът ще има по-голям ефект сигурно.

Вижте какво става - http://dnes.dir.bg/2008/05/23/news3029231.html

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 23 Май 2008, 11:27

един протест срещо дупките,ще е по ефикасен,и шанса да направат нещо е доста по голям,нема да апдне бензина,ама поне да не сменяме с маслото и цялото окачване :confused:
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vutov » 23 Май 2008, 11:36

Момчета, цените нито на газта, нито на бензина, нито на дизела няма шанс да паднат надолу. Въпроса е какво да правим ние.
Карам на дизел и преди два дена заредих за 50 лева - познайте...
18литра.
Преди известно време за 50 лева можех да заредя близо 25 литра, а сега 18, е ето на със същите пари минавам повече от 100 км по-малко.

Повече от ясно е че ще поскъпва и моето предложение е да сформираме фонд и който желае да участва.
Идеята е следната сега Премиум дизела е 2, 65 ( поне толкова беше преди два дена), спринт дизела не го знам колко е, НО нека започнем да събираме пари и като се съберат достатъчно хора ( примерно 20 човека), всеки да даде по 200 лева да купим 2-3-4-5 тона нафта и още 2-3-4 тона бензин.
Просто да се помъчим да купим нафта/ бензин от ОМВ/ЕКО/ Лукойл с 5 ст. отсъпка, но поне като всеки си вземе по 100-200 литра за себе си при сегашните цени поне ще му даде някъква отсрочка, защото лично за мен 200 литра ми стигат за поне едно тримесечие, че и малко отгоре, а не се знае август/ септемви на колко лева ще е нафтата.

Просто да купим сега нафта/ бензин при 2.55 лева литъра, кой колкото литра може и известно време да не се притеснява от поскъпването толкова много.
Вижте ако няма интерес, аз лично ще си купя нафта тия дни за 250 лева някъде, но работата е там, че ако сме много хора може да дадат някоя друга стотинка отсъпка.

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 23 Май 2008, 11:49

Mario Pankov написа:И какво очаквате да постигнете? В Германия бензина мина вече 1.45 евро, тук е все още 1.23 за 98. Да изпратим писмо до ОПЕК осъждащо действията им? Трябва да е скъп, защото Китай и развиващите се държави започнаха да изразходват много, така поради ниският стандарт там се ограничава потреблението на петролни продукти. До 5 години се очаква над 35% от домакинствата в Китай да имат собствен автомобил ( според проучване от преди 4 месеца ), това по моите сметки е около 460 милиона нови коли по пътищата само там.

Вместо да си губите времето с протести, потърсете начин да изкарате още пари и компенсирайте повишаването в цената на горивата или си купете по една Корса 1.5D и карайте.

Отчасти и ти си прав, но ние ще акцентираме най-вече върху намалянето на акциза, който у нас формира около 50% от цената, а в чужбина за различните страни - около 30%. Че не можем да повлияем на цените в световен мащаб е ясно...но да псуваме управляващите, че грам не мислят за нас, и не изпълняват нищо обещано няма кой да ни попречи... :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Аватар

Мнение от Shondy » 23 Май 2008, 12:02

Колеги,трябва много да се внимава с исканията ни! Ако някой вчера е гледал как един "учен" се опита да обясни ситуацията с акцизите,трябва да му е станало ясно,че пак ще ни изклатят.Значи,в момента ситуацията(доколкото разбрах)е такава:
Ето това е важно
Съотношението на акциза между средния европейски и българския е 540 лв./тон срещу 620лв/тон,демек ние плащаме 80лв акциз на тон(8ст. на литър)повече,което е дошло от завишаването на акцизната ставка 2г. предварително-трябвало е тази стойност да се постигне до 2010г.
Дори и да го свалят акциза с 70-80лв. крайната цена за потребителя щяла да падне със 7-8ст. на литър-нещо което не устройва никой от нас!!!
Така че,трябва внимателно да се обсъди точно какво ще искаме!!!
Според много запознати е редно да се процедира по този начин:

Искаме да може средния българин да приближи максимално до покупателната си способност до тази на средния европеец.Пример:
В Европа с една средна дневна надница се купува 80л. бензин.
Нека да се направи така,че в БГ да може да се купуват поне 30л.(а не 10л. ,както е в момента) което ще рече:средна заплата 500лв(22лв. надница),цена на горивото-0.80лв !!! ;)
Как ще го постигат си е тяхна работа-ако искат да задържат сегашното ниво на цените и акцизите,то трябва да дадат на хората такава надница,че да може да се купят 30л гориво днес-всичко друго е прах в очите и мизерия до дупка!!!

Колеги както сами стигнахте до извода - каквото и да поискаме ,едва ли ще го одобрят , а най-силно ни вълнува факта че с тея 25 лв дневна надница (според средната реална заплата у нас) можем да си купим 10.96литра гориво ,ако сме в европа съотношението ще е следното 98 лв надница на ден ,и 42,98 литра на ден , това е 3,92 пъти повече от нас ,кой би могъл да се съгласи при положение че и всички останали цени са европиейски . само заплатите ни , пътищата ни и политиците ни останаха MADE IN BULGARIA. Аз днес съвсем сериозноотивам да подпиша поредният договор за поредният кредит ,за последните 2 години имам близо 15 хиляди лв кредити ,не съм съгласен ше им се незнае и политиците....... който е с мен да идва ,който не ще го разбрера ,но хора без позиции са овце.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

Мнение от Anthony_J » 23 Май 2008, 12:17

А защо не спомена, че по производителност на труда сме на последно място в ЕС? Искаме да работим като българи, а да печелим като германци. Е, няма как да стане. Доходите са ни ниски, ама и ние сме си мърлячи. Не случайно имаме много популярна поговорка: Колкото и малко да ми плащат, пак ще е повече отколкото работя.
Българите сме царе на претенциите. Винаги сме най-недооценените, всеки ни е длъжен да ни даде нещо, правителството трябва да ни даде пари (заплати), не трябва да плащаме никакви данъци, но пътища, полиция, здравеоопазване трябва да са перфектни. Я да видя колко от вас с ръка на сърцето ще си признаят, че си плащат съвестно всички данъци, че не кръшкат в работата, че не гледат все далаверката? Тези неща не са познати на един германец. В Швейцари преди няколко години на поредният им референдум хората гласуваха за увеличаване на голяма част от данъците, защото искат повече сигурност и услуги от държавата. Ние искам обратното. Правителството е боклук - спор няма. Нека го изритаме, ама после какво? Бойко ще промени ли нещо? Съмнявам се. Трябва да си променим манталитета първо, да се научим да даваме, а не само да искаме, да се образоваме, да четем, да не завиждаме за всичко на всеки, да не се мислим за най-умните и най-великите, но най-неразбраните и най-преебаните от живота. Разберете, че всичко е в наши ръце, а не в ръцете на правителството. Те са част от нас, не идват от Луната. Затова всеки докоснал се до властта става лайно, защото по принцип голяма част от населението гледаме само себе си и не ни пука за нищо друго. Този протест пак е един вид егоизъм. Защо никой не направи протест за мизерията и смъртта в домовете за сираци, за пенсионерите превърнати в клошари и т.н.? Защото нас това не ни касае. Ние си гледаме себе си и джоба си. Съжалявам за дългият пост, може би не съм прав, но това чувствам. Може да почвате да ме псувате.

Аватар

Мнение от Shondy » 23 Май 2008, 12:28

какво искаш да ми кажеш че понеже работя на 2 места и имам 15 хиляди лева кредит и всичко в къщи ми седи моите ръце- аз съм неудачник ,който скътава и манталитета ми не е правилен ,или че другите млади колеги са такива???????аз ли направих така че производителноста да е ниска , или може би хората от селата ,на които им зависи хляба от тая производителност ,не мойто момче ти си искривения ,защото за да си позволиш да я караш тая е39-тка ти не взимаш мойте пари и нямаш мойте нелепи разходи ,така че най-малко имаш право да се обаждаш .Ако искаш да знаеш един интересен факт ,хиляди са хората като мен ,който искат ,но всеки път щом надигнат глава и се показва някой като тебе много учен ,дето ще го сложи на място .Сега схващаш ли защо даже и в ада няма кой да ни пази котлето на нас БЪЛГАРИТЕ ,щото като един тръгне да дърпа на горе ,искачат тея като тебе и го дъпрат обратно ,протест ще има независимо дали ти харесва или не ,ти не си ми критерии за одобрение . Мислех те за по разумен човек.

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум