Акция "Светлина"

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: на 1,6 бара
Мечтае да кара: 911

Мнение от bmwdriver » 30 Окт 2007, 22:17

Променете тона,защото не ми харесва никак!

Благодаря предварително!
'91 Е36 32?i 24V- тия с детските болести и многото екстри 8)
Изображение
Driver's Racing Team
KBDremap

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 31 Окт 2007, 0:35

Всъщност май бъркаме протектора на зимни и летни гуми. Вторите може и да вършат работа с 1,6 мм, но първите на практика за безпомощни при тази дълбочина, затов а е 4мм. В Германия има изискване за зимни гуми от 15 октомври до 15 март, но там климата е различен. Ние сме по-скоро южна страна и би трябвало закона да е съобразен с това. Светлините винаги са полезни, така че би трябвало и без да е задължително да ги включваме. Отделен е въпроса, че масово разни кретени карат с един фар (често светещ на дълги), нерегулирани фарове и какви ли не вариации. Но тях не ги глобяват, а на мен ми пишат акт, защото съм се бил престроил рязко... Та... законите за движение по пътищата в тая държава май са създадени само, за да създава корупционна среда за някого... за останалите закони не коментирам в тази тема. ;)
Never mistake motion for action...

Потребител
Аватар
Кара: VAG

Мнение от neon » 31 Окт 2007, 3:13

От всичко изчетено тук ( а и в други форуми) ми става ясно, че трябва да карам с включени светлини и гуми с НЕ ПО-МАЛЪК ОТ 4мм.ГРАФЕР! Но никъде не пише че трябва да са зимни!!! Поправете ме ако греша! :confused:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 31 Окт 2007, 3:59

... и сега шублерчета ли ще раздават на ченгетата ;) не че гумите ми не са на 1 сезон ама ако се заядат нещо, много ми е интересно как ще го измерят грайфера.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от MaXimal » 31 Окт 2007, 9:23

[steeN] написа:... и сега шублерчета ли ще раздават на ченгетата ;) не че гумите ми не са на 1 сезон ама ако се заядат нещо, много ми е интересно как ще го измерят грайфера.

Има си някви специални инструменти. В автобилд май веднъж бяха проверявали колко са се износили гумите...
Изображение

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Мнение от bmwfena » 31 Окт 2007, 10:22

ми то всяка есен все ни плашат---тук при нас всичко си кара с лятно още тъй че...дрън дрън хорото си върви рушвета също :mhihi: :mhihi: забранявали Антирадарите--ми те отдавна са забранени :!: ама нали трябва да ни стряскат 8)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 xDrive30d N57T
Мечтае да кара: 911 Turbo

Мнение от AGD » 31 Окт 2007, 11:09

Не разбирам защо ви изненадват "шублерите" - те винаги са си имали едни малки дълбокомери - каква е разликата дали ще проверяват за 4мм или 1,6мм - все с нещо трябва да установят точно колко е дълбок грайфера.
Колкото до зимните гуми и 4-те мм - ето една новина от днес http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=193669 - струва ми се, че някой журналист леко си е доизмислил глобите и отнемането на точки за каране с летни гуми в информацията от миналата седмица.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 31 Окт 2007, 11:13

MaXimal написа:
[steeN] написа:... и сега шублерчета ли ще раздават на ченгетата ;) не че гумите ми не са на 1 сезон ама ако се заядат нещо, много ми е интересно как ще го измерят грайфера.

Има си някви специални инструменти. В автобилд май веднъж бяха проверявали колко са се износили гумите...

Мда, малка кутийка, от която ислизат тънки ленти и измерват. Те и сега ги имат катаджиите, но не ги ползват ;) На мен са ми ги мерили два пъти...
Never mistake motion for action...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 31 Окт 2007, 16:28

Когато устройството за измиване на предното стъкло не е вред –

мухаххаххахах устройството ... мухахахаа
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 31 Окт 2007, 16:41

Абе цирка е пълен :mhihi:
Това със зимните гуми е измишльотина,струва ми се и това за "устройството" е от същата порода :bang:

Георги Пенчев
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 31 Окт 2007, 18:55

Leon написа:
MaXimal написа:

Мда, малка кутийка, от която ислизат тънки ленти и измерват. Те и сега ги имат катаджиите, но не ги ползват ;) На мен са ми ги мерили два пъти...

никога не са ми проверявали гумите :shock:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 31 Окт 2007, 19:01

оо на мене на мотора са ми ги проверявали .. то една проверка беше

"Момче тва е изтрита гума бе немое така"
"г-н полицай тва са сликове"
"кви били ...аве к'вото и да са били вече са се изтрили "
"хлъц :mhihi: "
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

ентусиаст
Аватар

Мнение от lubeto » 31 Окт 2007, 19:22

:ahah: наште полицаи са най-информирани :ahah: :clap:

ентусиаст
Аватар
Кара: 330Ci SMG, Suzuki GSX-R 750cc

Мнение от _BoBI_ » 01 Ное 2007, 5:05

Добре къде в закона пише, че трябва да се кара зимата от еди когаси до еди кога си с не по-малко от 4мм граифер, защото аз лично него намерих.Възможно е да е стар вече, както каза един колега по горе го сменят всяка седмица...Аз знам, че неможе да се кара с гума под 2мм но незнаех пък сега за 4 че имало и такова чудо.
Миналата година като не падна нито веднъж сняг как пък ще ме задължат да карам с зимни гуми, това е поредната глупост.
Да съгласен съм че е редно, но е редно и чисто нови БМВ-та да караме и да взимаме по 2000 евро ама не ги взимаме.
Когато е да иска държавата знае, когато е да се вдига заплати с 300 зора едва, едва някакви си 30-50 лева.
За фарове ОК аз винаги съм ги пуснал за да ме виждат другите това е разумно, но не съм съгласен с всяка глупости която им хрумне, че трябва да е така защото един къдеси било така.

драфтаджия
Аватар
Кара: '93 316ix Touring
Мечтае да кара: далеч
Детайли за колата: Хубавица =)

Мнение от bigmurzi » 01 Ное 2007, 6:23

Има разлика да караш зимата с летни гуми и със зимни...
Що примерно не караш лятото със зимните, м :?:

:winky:
Изображение
Е30 на десен завой бензин НЯМА!

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум