Още веднъж за и против автоматиците

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

Какво предпочитате?

Автоматик - в задръстването тъй и тъй ползвам само 1-ва и 2-ра
62
21%
Ръчни скорости - аз да се возя ли към се качил, или да карам?!
118
41%
SMG/типтроник - хем вълкът сит, хем агнето цяло
109
38%

Общо гласове : 289
старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 22 Май 2007, 8:38

paxaH написа: ..беше 4 степенен на 1,9 тди 2002 г...

хай-тек, а :mhihi: :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Едно М60 и някви М-ки
Детайли за колата: ...плаши ме ....винаги ....

..

Мнение от Is. » 22 Май 2007, 8:45

Още един глас за ръчката.Твърдо!!!
А-а-ама-ха!! :evil: :evil: :evil:
Въпросче: Аз ли ше казвам на колата"какво да прави",или тя на мен???Замислете :kuku: :kuku: :kuku: :ahah: :ahah: :kuku: :kuku: :kuku: се над това,плиийз!!!
Is написа:. . . чукайте си яйцата, точете си рендетата, викайте си "БРАВООО", но като видите 4-те фара зад вас, учтиво отбийте в дясно, щото иначе за всички става по трудно, а резултата ще е все същия

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от paxaH » 22 Май 2007, 9:15

по - скоро хеви метъл - особено зимата на студеното :)
Селото се оказа точно във града

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Exy » 22 Май 2007, 10:17

От автомата по-благо нема :mhihi: Само ме дразни наиситна, че не можеш да отпуснеш съединителя в обороти и да изпилиш яко гумите. То може, ама ако си с много коне, а също с кикстарт ама май е вреден за кутията. Дадох глас за автомата, но не съм пробвал тия новите. Само на Алфа селеспийда ама той е малко бавен и определено класическия автоматик най ми харесва. Усещането само с настъпване на педала до долу да полетиш напред е страхотно!
We love you Ronnie!

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 22 Май 2007, 10:41

Exy написа:От автомата по-благо нема :mhihi: Само ме дразни наиситна, че не можеш да отпуснеш съединителя в обороти и да изпилиш яко гумите. То може, ама ако си с много коне, а също с кикстарт ама май е вреден за кутията. Дадох глас за автомата, но не съм пробвал тия новите. Само на Алфа селеспийда ама той е малко бавен и определено класическия автоматик най ми харесва. Усещането само с настъпване на педала до долу да полетиш напред е страхотно!
ако искаш да ти метна една ръчка :mhihi:
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Exy » 22 Май 2007, 11:05

Явор написа:
Exy написа:От автомата по-благо нема :mhihi: Само ме дразни наиситна, че не можеш да отпуснеш съединителя в обороти и да изпилиш яко гумите. То може, ама ако си с много коне, а също с кикстарт ама май е вреден за кутията. Дадох глас за автомата, но не съм пробвал тия новите. Само на Алфа селеспийда ама той е малко бавен и определено класическия автоматик най ми харесва. Усещането само с настъпване на педала до долу да полетиш напред е страхотно!
ако искаш да ти метна една ръчка :mhihi:

Ааа не ща, ще си изхабя зимните гуми :mhihi:
We love you Ronnie!

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: touring 318tds

Мнение от Shider » 26 Май 2007, 9:43

За нормално каране, което си между 95 до 100% от случаите при различните шофери автоматика си е на място. Хора всякакви, но доста си мислят, че са големи състезатели и все нещо ги спъва, или не са пробвали въобще, но си знаят тяхната... :roll:
Гласувам за типтроник/SMG, защото са си крачка напред, въпреки че едва ли някой продължава да си играе с лоста/бутоните след като го изпробва/начеше си крастата в началото! После се кара (почти) винаги на автомат - по-удобно си е :winky:

луд с палатка
Аватар
Кара: Хората да залягат
Детайли за колата: кихащо кабрио

Мнение от ТУРБО » 27 Май 2007, 13:39

Само ръчката дава усешане за шофирането,ТРОЛЕИ не ми се карат!!! :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 27 Май 2007, 14:09

СМГ ама докато съберем пари за СМГ, ръчка ...
че на 150 коня автоматик .. не мерси ...
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

клавиатурен мунингист
Аватар
Кара: E39 520i 1997
Мечтае да кара: E36 323ti

Мнение от amd » 27 Май 2007, 14:50

Най-върховното усещане от автоматика е като колата е някакви смешни коне, примерно онези японските/корейските бангии 3 цилиндровите :mhihi: Макар, че там е по-удачен, защото така и така ти е тъпо докато караш, поне да ти е и удобно.
BMW only!

кавалер-монтьор
кавалер-монтьор
Аватар
Кара: леки BMW-та :):):)
Мечтае да кара: Ferrari F12 Berlinetta

Мнение от gazzzar » 28 Май 2007, 14:00

Автоматика е много хубава работа (говоря за стептроника всъщност) и е задължително поне за мен ако е дизелова кола или голяма лимузина да е с такава кутия, защото дизела не е мислен да има нещо кой знае колко спортно в него, а ръгачката си е за бързи бензинови мотори. А и автоматика определено щади мотора, а при капризните нови дизели това си е задължително условие иначе тия двигатели с нашето (моето) каране ще са избили буталата на 20к км :mhihi:
Та обобщено - бензинова кола ....задължително с ръчни скорости
дизелова и голяма лимузина .....автомат/типтроник/стептроник....ала бала троник ;)
ВСЕКИ ИСТИНСКИ BMW ЕНТУСИАСТ РАНО ИЛИ КЪСНО СИ КУПУВА Е30 ///M3.... 8) 8) 8)
Изображение
"The main thing is to be yourself. Many times its through a mistake that you learn. And the main thing is to make sure you learn through your mistakes and get better.”
Ayrton Senna

Crash Master
Аватар
Кара: '86 316; '89 520i
Мечтае да кара: Е28 М5

Мнение от viper » 28 Май 2007, 16:23

WeiSTD написа:Ауууу.. . . СРАМ!

Кви автоматици бе хора? Има толкова по хубави коли за возене от БМВ. Мерцедес примерно.

БМВто трябва да се кара. Не че новите автоматици са лоши, но нищо не може да бие чувството да ритнеш амбряжа или да се изнесеш от светофара леко на страни.

С други думи, всичко което може да се прави с автомат се прави и с ръчка, но обратното не става. 8)

1 Глас за РЪЧКАТА . . . . и Секса без презерватив :mhihi:

Имаш и моя глас в подкрепа на това мнение :mhihi: Имаме служебна 147 Селеспийд - няма такова извращение :evil: Истината е в Ръчччкааатааа-та-та-та :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 540i
Мечтае да кара: Z4 M

Мнение от p01s0n » 01 Юни 2007, 20:59

Определено СМГ имах възможност да покарам 6 такива автомобила и то БМВ просто за ръчка не искам и да чувам вече .....

младши ентусиаст
Аватар

ре

Мнение от NESH » 02 Юни 2007, 11:12

Kris написа:Попринцип съм за автоматиците, но цъкнах типтроника щото е по-добрия автоматик.

:yes:

ентусиаст
Аватар

a

Мнение от pinko_23 » 02 Юни 2007, 23:43

Интересна тема еми сега аз кжо 6ти кажа автоматика е за инвалиди имам един такав и то бус ама щото е хамерикански и се правят за малоумници е верно като му набия педала до тенекията звука е невероятен а пак и там кадето го карам нето требват скорости.

но пак казвам мързела води до безброй ненужни изобретения, е има пак и нещо друго майками много по се кефи на афтомат щото так не забравя че и сфетоварите и знаците трябва да се гледат.
Няма начин да няма начин

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум