1лв за всеки cc екотакса (пример 2000cc = 2000лв) коментари
Модератор: Общи модератори
пари
vutov написа:УЖАС!
Аз не мога да си позволя да плащам по 1800 лева годишно ( 1800 кубика) и кво ще трябва да продавам колата ( на кой ли, сигурно ще трябва някъде в чужбина) и да почвам да ходя до университета с автобуса. Лощо...
Имаш грешка приятел това не годиен данък или такса а еднократна такса при регистриране на нов внос автомобил.

Plague написа:vutov мисля че става въпрос само при внос а не всяка година.. т иначе няма да останат коли преди 2004-та в движение :![]()
а предложението за вдигане на бензина с 1 лев е смехотворно.... bader като гледам как "събираш пари за е34 или е36" едва ли ще ти е готино ако бензина стане 3 лева.. пък и такава цена на горивото че нанесе доста промени във всички свери .
Ясно ,че това не хубаво затова не съм оставил коментар по този въпрос защото нз какво би сатанло единия варянт е бензина става 3лв голяма маса от ора се оринтират към градски транспорт и задръстванията зачезвам в следсвие на това разхода на колта ти пада значително кое е подобре с 3лв/1л и да няма задръсвание или 2лв/1л и да изминаваш 100м за 30 мин при гигаснки разход на гориво на тероия звучи хъбаво обаче филосфоията на мн българи е такава че дори да няма какво да ядът пак ще карат колите си и ефектът е ннулев а от това няма да спечли държавата от изкусвено вдигнати цени на бензинът а ще загубят бензиностанциите понеже ще стане като с цигарите преди 6 месеца всеки ще купува контрабадна
стари коли
Honzik написа:Бензин по 3 лв. и ще стане война... да знаете... толкова пари е бензина в Германия (бензиностанция Shell, Super Bleifrei (A98))... само че там взимат по 2000 евро при 1.45 цена на А98.... та така...
Според мен трябва да се вкарат тия яки екотакси за стари автомобили т.е. над 10г. от датата на вноса... просто е кретения да се внасят 97> автомобили, който каквото и да си мисли... за немците коли над 7-8г. вече не са стока, що ние трябва да им "приютяваме" евтините 15 годишни бараки.... това е...... по-стара от 10г. -> екотаксата, дето е в заглавието на темата.. така поне ше се внасят по-нови автомобили, а старите ще си останат вътрешен пазар....
батка като гледам бмв то ти е 96 как може да оплюваш коли по стари от 97 а и нещата са относителни може да е 99 колата да е бракма и да 95 и да е перфектна .
- Tvrrr
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
- Мечтае да кара: V8 Bi-turbo
- Детайли за колата: пенсионерска
Проблема не е, че всички внасят коли от 90тте, проблема е че всички се нанасят с колите си в Софията и друите ни 5 големи града. Ако всеки си седи и си действа по задачите там кадето се е родил всичко ще е наред, а то селата и малките градове пустеят и замират а София се пръска по шевовете. Е и 10лв да стане литъра и по 10бона да е таксата за дъртите коли нищо няма да се промени.
А тия дето казват че БГ било моргата на евро съюза и не знам си кво да си погледнат колите на паркинга и ако са преди 2002г. да вземат да си изтрият постовете и да млъкнат. Това можем това караме.
Всяка жаба да си знае гьола!!!
А тия дето казват че БГ било моргата на евро съюза и не знам си кво да си погледнат колите на паркинга и ако са преди 2002г. да вземат да си изтрият постовете и да млъкнат. Това можем това караме.

коментар
Honzik написа:Виж сега.... аз не намесвам темата чисто нови срещу употребявани.... аз казвам, че примерно тези над 10г. да са с яката еко такса.... сега ти ако не можеш да си купиш 10г. кола, кво остава за другото.... който може чисто нова - взима си чисто нова... който не може - купува нещо по-старо...
Но не ми казвай, че 10г. кола не е достатъчно евтина.... сега това ако не можеш да си позволиш... според мен е толкова егоистично да искаш възможност да си купиш някой трошляк на 15г. за малко пари и да си една от 1 000 000 коли в София/България, колкото и аз да искам тази възможност да е утежнена от здрава еко такса... т.е. дай тия хора, дето имаме някой лев отгоре за 10г. или по-нова кола да страдаме заради желанието на някой да си ВНЕСЕ дърта кошница за 500 евро и да й се радва...
Отново казвам.... не говоря да се махнат старите коли, ами просто да се утежни вноса на по-стари от 10г. автомобили... докато го имаше ДДС-то на конете донякъде нямаше начин.... скъпа работа...... ама сега.... хваща някоя кошница за 7-800 евро и е готов.... горд от себе си, че е минал тънко... българска му работа... евтина.... нали върви... другото няма значение...
Аз съм ЗА и да се спират от движение занемарените стари автомобили... като например 15-18 годишен Кадет, който е над 50% изгнил... от къде знаеш, че утре тая катафалка няма да залети в насрещното срещу теб и да ти "уреди" живота... викаш технически прегледи.... ама там се плаща..... но ако се затегнат нещата не всеки ще може да мине... и другите като се отсеят от КАТ.... все ще има подобрение... като му шибнат стикер "спряна от движение" докато не я оправи да видиш как тая гробница ще отиде за скраб веднага... щото никой няма да иска да се занимава да дава пари да я прави... и така трябва да бъде.

стига си хвалил тия 10 год коли
кое по доре да караш
форд фиеста 97
или бмв 92
кое по качествено
идея
Honzik написа:SlipKnoT написа:Нещата на в нормалните страни ..
....да, ама ние не сме нормална страна.... и на българина трябва изрично да му се казва и показва.... внос на дърто - можеш, ма си плащаш еко таксата.... според мен така ще подтикнат голяма част от хората да се насочат към по-нов автомобил точно заради разликата в цената... то като има още 1800лв еко такса.... по-добре ги дай за по-нова кола....
Тов звучи добре само ,че кат не го талкуват правлино ново,старо екотакста е за всички като даже за коли по нови от 4 год ще повече пари примерно 2лв на кубик измислено е да замени бившото ддс което го забраниха от евросъюза България няма право да налага вето на никакви стоки от евросъюза имено идеята на евро съюза а свободното предвижване на хора и стоки всичко да е като една цяла държава.
безработица
Tvrrr написа:Проблема не е, че всички внасят коли от 90тте, проблема е че всички се нанасят с колите си в Софията и друите ни 5 големи града. Ако всеки си седи и си действа по задачите там кадето се е родил всичко ще е наред, а то селата и малките градове пустеят и замират а София се пръска по шевовете. Е и 10лв да стане литъра и по 10бона да е таксата за дъртите коли нищо няма да се промени.
Това хубаво иди го кажи на хората дето няма какво да ядът в дълбоката провинция за фирмите не изгодно да инвеситат там поради липса на квалифицирана работна ръка и липсата на пазар а пък дърввата не си мърда пръста за тези региони трявба да се развива селкото стопаство а не да пустее ако на държавата не и се занимава да се разреши най накраия продажбата на чужденци да додидат те да
я управляват тази земя и да се въведе америнаския модел да има данъчни обелкчения и въоще по малки данъци в изостанлите райони за да са привлекателни поне с нещо на хората и фирмите.
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Re: коментар
bader написа:
![]()
стига си хвалил тия 10 год коли
кое по доре да караш
форд фиеста 97
или бмв 92
кое по качествено
Аз не хваля 10г. автомобили.... казвам ДО 10г. включително... и примера ти е доста неправилен в смисъл избираш едната и другата крайност... и не си мисли, че всички '92 BMW-та са много добре... бас ловя, че само на повечето хора от форума, дето си ги пазят BMW-тата от тази или близки години са читави... много добре знаеш кви лайна се движат по пътищата... дето направо се плаша... пък и не само фиеста-та е възможност за избор на марка, различна от BMW или изобщо...
И да... карам '96 кола.... и ако трябваше щях да си взема '97 вариант... не са толкова по-скъпи, важно е състоянието... и тук отново опираме до момента със състоянието на колата.... съгласен съм, че тия TUV и т.н. могат да оправят доста неща, ама в BG... трябва някой да го контролира това, ма наистина... иначе масово Москвич-ите ше имат TUV....

И да, кофти е в провинцията, ама не само в София има работа, това не е единственият голям град в BG с възможности... ма София е София... столицата.... голям'та раута.... аре стига...
екотакса
за това става дума че примерно ти си намерил добро бмв 96 представи си че има такса дето те принъждава да тарсиш кола след 97 какво ако не успеш да немриш читава бмварка след 97 на дори пари ще се принудиш да вземеш някое бмв в по гадно състояние с по малко екстри на повече киломтри само и само да е 97 или 98 се в гъз 1 ли 2 год не променят толкова много колата .Колкото до основния въпрос сораничването на вноса на коли няма да подобри условията за предвижване еднистеното нешо което ще стане е ,че няма да се влошат като навлязат още коли ,какво предложение имаш ти с което да се подбори движението защото в момнета е ужас особено сутрин като патуваш за работа.
Докато не ни се оправи икономиката, докато не махнем от власт кърлежите и докато заплатите не ни станат "Европейски" (защо ли като е чуя тая дума ме избива на смях) никой няма да плаща такова нешо. Мисля че първо господата управляващи трябва да се замислят над това преди да измислят някакъв нов начин да ни пият кръвчицата. Вече ми писна отвсякъде... тук стана удобно само за мангалите. Всеки гледа по какви ли не начини да те изгони от страната...
Само за справка... как при ~300-400лв заплата можеш да имаш кола, жилище, семейство и да се изхранваш. Какво да плащаме по напред? ток, вода, телефон, храна, дрехи... то май парите свършиха и за дрехи неостанаха пък камоли за нещо друго... коментарите ми от тук нататък са излишни
Само за справка... как при ~300-400лв заплата можеш да имаш кола, жилище, семейство и да се изхранваш. Какво да плащаме по напред? ток, вода, телефон, храна, дрехи... то май парите свършиха и за дрехи неостанаха пък камоли за нещо друго... коментарите ми от тук нататък са излишни

Ако неможеш да караш, НЕДЕЙ! Уважавай живота на другите ако не ти пука за твоя.
АЗ КАРАМ СПОРЕД ПРАВИЛНИКА ЗА ДВИЖЕНИЕ. А ВИЕ?
АЗ КАРАМ СПОРЕД ПРАВИЛНИКА ЗА ДВИЖЕНИЕ. А ВИЕ?
пари
DJJonny написа:Докато не ни се оправи икономиката, докато не махнем от власт кърлежите и докато заплатите не ни станат "Европейски" (защо ли като е чуя тая дума ме избива на смях) никой няма да плаща такова нешо. Мисля че първо господата управляващи трябва да се замислят над това преди да измислят някакъв нов начин да ни пият кръвчицата. Вече ми писна отвсякъде... тук стана удобно само за мангалите. Всеки гледа по какви ли не начини да те изгони от страната...
Само за справка... как при ~300-400лв заплата можеш да имаш кола, жилище, семейство и да се изхранваш... коментарите ми от тук нататък са излишни
Абсолютно си прав аз ги смятал ако живеш в София не говоря за другите градове там разходите са по малко от това което съм смятал ти тряват мин 800лв на месец да живеш ако си под наем
200лв квартира с консумативи
200лв харна
200лв разгходи по кола и безнин ако не караш кои нзае каква кола
200лв да си имаш за теб да заделяш като ти трява да ремотираш коалта като или да си купуаш дрехи или някаква придовка или лятото да отидеш на почивка .
Не мисля , че държава е виновна предполагам не си на държавна работа изтината е ,че собствениците на фирми печелят милиони а се стискат да дават заплати карат последни модели коли в бг има повече s класи от Германия това е факт ако трагнеш да бориш по улиците колите за над 100000лв ще изгувиш броиката според мен единсвеното нещо което може да направи държавата е да въведе една справедлива мин заплта от 500лв за ЕС е приетно мин възнаграждение на труда 500еур аре да сме поне на полвината не ЕС и това да се конторилра и да има санкции за некоректни рабодатели то на запад ако ста дума не чакаш 2 мес заплата а ти плащат всяка седмица

И все пак не всеки европец е с кола замисли се как в германия или италия при тези ниски цени на употребяваните коли защо по голямата част от населнието е с градски траспорт неможе всеки да е с кола това трябва да е придовка за по заможни граждани ти знаеш ли примерно ,че в румания зимат заплати по мин 350евро а едва 1 на всеки 10 души има кола тука как е траганало колите скоро ще станат повече от хората още малко ще купуват коли и на първолаците дето трагват на училище.
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Re: пари
bader написа:...
То така на думи е лесно, а?
Ама българино в 90% процента от случайте го мързи да гледа, дори и да ходи на работа, то е само за присъствие и се чуди как да скатае и после, ЗАПЛАТИТЕ ни са малки, онова ни е малко, това ни е малко. Малко Я, като не се работи.

Политиците нЕма какво да ги коментираме, докато тия не изпукат всичките, на нас ще ни пукат ушите здраво.
You said: "Time will change!" What if it changes you?
vicho написа:bader написа:...
Ама българино в 90% процента от случайте го мързи да гледа, дори и да ходи на работа, то е само за присъствие и се чуди как да скатае и после, ЗАПЛАТИТЕ ни са малки, онова ни е малко, това ни е малко. Малко Я, като не се работи.![]()
![]()
![]()
Политиците нЕма какво да ги коментираме, докато тия не изпукат всичките, на нас ще ни пукат ушите здраво.
Гледам си говориш мн отворено явно не спаваш към работническаа калса ,а като знаеш много иди ти робуваи за 300лв на някои и да се гаври на всичко отгоре с теб докатао си кара е60 примерно не мерси по добре да съм бандит и да ходя въоражен и такива като срещам да ги убивам като по филмите с познатата реплика "мада фака"ше се гаврат с мен като червей и едва ще свързеам давата края и ще се чудя кво да ям как пак не .
vicho написа:bader написа:...
Ама българино в 90% процента от случайте го мързи да гледа, дори и да ходи на работа, то е само за присъствие и се чуди как да скатае и после, ЗАПЛАТИТЕ ни са малки, онова ни е малко, това ни е малко. Малко Я, като не се работи.![]()
![]()
![]()
Те ни плащат колкото да не умрем, пък ние работим колкото да не заспим.

Кажи ми, примерно за 180лв как очакваш една магазинерка да се усмихва на всеки клиент? А ако случайно иска да си върши работата добре и го прави, кой ще и вдигне заплатата?
Давам най-просто пример - не съм магазинер аз

G-force написа:vicho написа:bader написа:...
![]()
![]()
Те ни плащат колкото да не умрем, пък ние работим колкото да не заспим.![]()
Кажи ми, примерно за 180лв как очакваш една магазинерка да се усмихва на всеки клиент? А ако случайно иска да си върши работата добре и го прави, кой ще и вдигне заплатата?
Давам най-просто пример - не съм магазинер аз
стига бе човек каде е 180лв заплтата може би у ниякое село
300лв си е енда заплта и за жалост си е се отлкова от 1999 а цените на всичко са в пати по високи от тогава