Не на безразсъдното шофиране!!!

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fenka85 » 05 Мар 2007, 20:29

gyrate написа:скороста не убива. тъпите хора убиват.

алкохолът не убива, пияните за волана убиват

купената книжка не убива, взетата с която не знаеш какво да правиш убива

:yes: :bowdown: :yes:
"Бейби кажи ми къде ти е сърцето? ... Да не го забрави в на ония BMW-то?"

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BateValcho » 16 Мар 2007, 11:02

Подкрепям темата на 100 процента! Карам кола от 26 години, не е малко. Колко километра съм изминал отдавна не броя. А сега някои мисли и едно предложение:
1. Бавното каране е вредно, създават се конфликтни ситуации;
2. Когато приближаваш кръстовище и идва кола без предимство, виж му главата, дали те гледа (вижда). Някои са кота коне с капаци. И ръката - готова на клаксона;
3. Не пропускай хора без предимство, освен ако вече няма накъде - това не действа възпитателно;
4. При всяка ситуация знай какво може да очакваш и как ти би реагирал. Ако нямаш отговор на един от тези въпроси, просто задръж на същата позиция, в която се намираш;
5. СВИРИ С КЛАКСОНА, СВЕТИ С ФАРОВЕТЕ И ПСУВАЙ БЯСНО, когато някой се прави на "гъзар", "майстор", "тарикат" или нещо подобно. Надеждата е, че този същия ще си има едно на ум поне през следващите 10 минути и така можеш да спасиш от инцидент някой друг;
Предложение: да сме колегиални, на всеки се случва да сгреши. Ако не е нарочно или от амбиция за себедоказване - махни с ръка и дай път. Онзи, ако е човек, ще разбере, че е минал заради твоята снизходителност и ще му стане малко тъпо.
Темата е необхватна, всеки знае сам себе си и колата. Винаги гледай и знай какво става около теб, бъди участник, а не наблюдател.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от THuGGy » 16 Мар 2007, 11:59

Имаше един руски виц:" Качва се мъж в такси и казва накъде да го карат. Бакшиша тръгва стига сфетофар който свети зелено..спира..после тръгва пак..на следващия сфетофар пак спира на зеленото..Клиента го пита защо спира на зеленото, а бакшиша отговаря "ами някой може да се е засилил на червеното" :))
Та както казва един човек от народа:" В България с предимство е този който си го вземе"
The Hate U Gave Lil' Infants Fucks Everybody -
T.H.U.G L.I.F.E

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kocil » 20 Мар 2007, 2:28

Мани,че то за предимството всеки го разбира как си знае...колко пъти съм идвал като десностоящ(с предимство демек) на четиризначно кръстовище без знаци и си имам навика да намалям...в доста случаи е имало защо...много хорица забравят правилата за движение,веднага след като вземат листовките...а за тия с купените книжки да не говорим... :no:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 320 I

Мнение от Burningparis » 25 Мар 2007, 19:56

:yes:

много жалко, снощи пак са се ударили няк'ви с наща марка, шофера пак пиян, а дали на някой му се сяда зад волана ...след кадри от горяща кола с 4 човека вътре на фона на рева на живите от дугата кола ...оставам на Вас изводите ...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vutov » 25 Мар 2007, 22:43

E браво бе, вчера някъв кретен на 20 с е30-ска с ВТ регистрация тръгнал да се прибира пиян, заедно с няколко момичета в колата. Някъв остър завой го взел много бързо и първо се целнал в някъв зид, после съборил ел. стълб.
ДА го Еб@ в кретена, ОК, пил 2-3 водки, не му се взима такси, 5 сутринта е, тръгнал да се прибира с колата, е поне не карай бързо като си пил бе мама му стара. Да се прави на състезател пиян моля ти се.
Нито колата му е кола, нито е в нормално състояние, нито нищо.
А най-тъпото е, че едно от момичета с бинт на главата вика, че ако трябва пак би се качила в колата. То бива да си тъпа, ама това на нищо не прилича.
Точно такива тарикати съм съгласен да си намерят смъртта по пътищата.
Ако си беше карал бабешката, независимо че е пил, щяха да си се приберат нормално, абе е*и ги в гъз@.

Сори, ама тук има хора с над 20 годишни е30-ски в окаяно състояние, а ги карат все едно са чисто нови М5-тици с ролбар, противопожарна система и т.н. системи за сигурност. ( Няма нужда да ме убеждавате в противното, не това е темата).
Добре че, има и нормални хора, които осъзнават възможностите си и тези на колата.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Газ-ка

Мнение от бонго » 26 Мар 2007, 12:51

vutov написа:E браво бе, вчера някъв кретен на 20 с е30-ска с ВТ регистрация тръгнал да се прибира пиян, заедно с няколко момичета в колата. Някъв остър завой го взел много бързо и първо се целнал в някъв зид, после съборил ел. стълб.
ДА го Еб@ в кретена, ОК, пил 2-3 водки, не му се взима такси, 5 сутринта е, тръгнал да се прибира с колата, е поне не карай бързо като си пил бе мама му стара. Да се прави на състезател пиян моля ти се.
Нито колата му е кола, нито е в нормално състояние, нито нищо.
А най-тъпото е, че едно от момичета с бинт на главата вика, че ако трябва пак би се качила в колата. То бива да си тъпа, ама това на нищо не прилича.
Точно такива тарикати съм съгласен да си намерят смъртта по пътищата.
Ако си беше карал бабешката, независимо че е пил, щяха да си се приберат нормално, абе е*и ги в гъз@.

Сори, ама тук има хора с над 20 годишни е30-ски в окаяно състояние, а ги карат все едно са чисто нови М5-тици с ролбар, противопожарна система и т.н. системи за сигурност. ( Няма нужда да ме убеждавате в противното, не това е темата).
Добре че, има и нормални хора, които осъзнават възможностите си и тези на колата.

Е34-ка колега. Ако беше Е30-ка не ми се мисли с тези 6 човека и тоя отсечен ел. стълб. :evil:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vutov » 26 Мар 2007, 17:32

Сега пак гледах новините на БТВ от 25 март ( гледам ги през Нетерата на идеален запис) и много добре се вижда че, е Е30-ска.

Значи 6 човека, 5 сутринта е било, 3 момчета и 2 момичета са в болницата, а 3-тото момиче си е в тях да се лекува.
Всички са били без колани.

Ето какво снимах с фото апарата директно от репортажа на новините:

Изображение

Изображение

Изображение

Май точно с препълнена кола и изпразнена глава се е правил на състезател, като се вижда завоя какъв е, явно нещо го е поизправил. (ама на дрифт, защото първо е удраил дясната страна на колата в няква стена, а после и стълба).
Но кво да ги правиш хората, явно са имали бърза работа, важна среща са имали в 5 сутринта, затова са бързали.

НЕ ме разбирайте погрешно, не съм против дрифта и скоростите, НО АКО ИМАШ НЕЩО В ГЛАВАТА. Карането на кола и то бързо не е за всеки. Камо ли за пияни хора с пълни коли и БЕЗ КОЛАНИ.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 26 Мар 2007, 20:12

хората които не трябва да са на пътя могат да бъдат ограничени по два начина:

1. на собствена глава. отговорност, личен контрол и тн.. демек- не се казчваш като знаеш че не бива- неща които са ни доста непознати като нация

2. законите са ни хубави. но не се спазват. това е по-сложния момент- че институцията която трябва да ги прилага няма авторитет а системата под нея (съдебна и изпълнителна власт) е нефункционираща. докато полицайте не започнат да се държат така че да са достойни за уважение и това не "потече" надолу към нормалните граждани и съдебната и изпълнителната власт не започнат да дават резултати - с други думи като те спрат пиян да не виждаш книжка ххх месеца/години а като те спрат без книжка да ходиш да я лежиш 2 месеца в затвора- нещата няма да сработят.

всичко е свързано.

дали снимки ще помогнат? да. забравят се, но има снимки които просто няма как да се забравят бързо- поне аз така мисля. а ако тези снимки накарат някои поне 1 седмица да кара по-спокойно- струвало си е.
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: KiA, Volvo, Ford
Мечтае да кара: Болид от F1
Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021

Мнение от logout » 27 Мар 2007, 0:30

Офф, какво да ви кажа, тая тема е от разтегливите и безкрайните... Напоследък гледам да си карам кротко, да си слушам музика (лека и приятна, че като пусна примерно Рамщайн и ставам друг човек :mhihi: ). Гледам да не обръщам внимание на това кой как се ръга, предрежда, засича, отнема предимство, минава на червено, престроява се неправилно и т.н. и т.н. подобни дразнещи действия. Ама не винаги се получава, за съжаление. Някои бездарници правят такива малоумни маневри, че просто така ми кипва, че искам да не са ми пред погледа и гледам да ги задмина ако може... Има и друг начин, разбира се - спирам, чакам 2 минути да отмине вълната и се вливам в друг поток от автомобили, за които все още не съм си създал негативно мнение... Оказва се също, че винаги някой познава добре някое кръстовище и в определени интервали минава на червено или се престроява в неправилната лента, като накрая минава най-отпред пред всички, с което едва ли не казва на останалите зад него: "Муахахаа, прее.ах ли ви, нещастницииии, пазете си тъпия ред, аз отпрашвам..." И така ден след ден... Накрая всички се озлобяват - нормално. И като излязем на пътя, водим война. А куките захлебват на безлюдни трасета с малоумни ограничения от 50 - и то в сухо време, когато хората настъпват малко повечко и една скорост от 80-90 на прав учатък с перфектна видимост е повече от допустима. Всички нарушаваме правилата в такива участъци, но всеки се надява да не изгори той, затова просто се залепва зад някой по-заможен с антирадар и се кефи, че е спестил 200 лева и пак прецаква системата...

Всъщност тези ми размисли са малко далеч от безрасъдното шофиране, защото тук по-скоро става въпрос за малоумното шофиране в градски условия. Да, обаче такива малоумия съм виждал, че чак косите ми са се изправяли (а аз съм къдрав по принцип :mhihi: ). Такива минавания на червено, че ако има някой недоглеждащ, който смело потегля веднага след светването на зелено, би станал на пихтия... Миналата година в едно нормално задръстване така зверски ме напука един отзад, че чак се наденах на теглича на тоя пред мен. Абе тежък ремонт си беше... Както и да е, отплеснах се. Сигурен съм, че много хора като мен биха изписали фермани на тая тема, ама ги мързи да тропат толкоз по клавиатурата - все пак има доста по-приятни занимания от това. :mhihi: Пък и на кой ли му се четат тия простотии дето ги изписах и аз не знам защо :mhihi: . И най-лошото е, че дори не мога да обобщя това, което ми е на езика и искам да го кажа. Всъщност мога, ама се броя за културен човек и ще взема да се самоцензурирам, че да не ме модерират много... Ама като се замисля, що па да не си отпусна душицата... нали, човещинка някак си. И все пак ще сложа тука едно голямо ТУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУТ (3 минути и половина :mhihi: ) Малииии, чак ме хвана срам какво щях да напиша тука :uups: . Та това ми е обобщението: Да го на-тууут на всички тууут - малоумни прости некадърни. Оправия няма да има скоро :evil: . Въпреки това подкрепям инициативата с всички ръце (мое да съм изруд, не се знае :mhihi: ) и се надявам повече хора да откликнат на призива. Ама нали знаете: "Като ми пееш Пенке ле..." Айде, че стана една.... няма кой да чете толкова. Ся се сещам за една дипломна работа, в която член от изпитната комисия се натъква на следното изречение: "И затова магнитопроводът се прави от бук, защото никой не го чете до тук"... Айде лека и нека спокойствието бъде с вас...
It's not who You are, it's who You know...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vutov » 27 Мар 2007, 9:06

Трима души загинаха при тежка катастрофа край Пирдоп
26 Март 2007
По неизвестни засега причини леката кола е навлязла в насрещното платно и се е ударила в крайпътно дърво. На място е загинал возещият се до шофьора 35-годишен мъж, а по-късно в болницата са починали още двама - шофьорът и един от пътниците - съответно на 24 и на 44 години.

За последното денонощие в страната са станали общо 10 тежки катастрофи.

Съвместната акция на bTV и вестник 24 часа - "Ако си пил - слез, искам да стигна жив!" продължава. Предложенията и сигналите, които получаваме по телефона и на e-mail ще бъдат предадени на транспортната комисия и ресорните министри и ще бъдат обсъдени на дискусия, организирана от двете медии. Тя ще се проведе в сряда - 28 март от 12:00 часа в БТА.

Пращайте всякакви мейлове, дано помогнат с нещо.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Burningparis » 01 Май 2007, 2:43

Ето един линк към друг форум където статистиката е много мрачна... http://www.tuning.bg/forum/viewtopic.php?t=18254 с идея към админите->> приятели дръпнете тази тема на видно място щото ако сами не си помогнем няма кой. това по пътищата на страната просто е ужас и всеки от нас трябва да живее с мисълта, че всяко необмислено действие, превишена скорост в несъобразени условия ..алкохол и т.н. са потенциална опасност ....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 03 Май 2007, 10:59

значи да си призная и аз
от време на време и аз правя простотии
само дето когато има хора са преценени и се правят с простата идея да мо обърнат другите малко внимание а не да ме мачкат
иначе наскоро правих много злокобно завъртане на бул. Рожен но беше 4:00 сутринта и нямаше кьорава кола и беше преценено до послените сантиметри :)
поздрави и се пазете има ги секфи
заради закупена книжка сега съм подпрян отзад :evil:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от nightmare28 » 05 Май 2007, 21:23

:clap: :yes:
Много правилно...аз затова си карам по-разумно и не че имам книжка от дълго време но НИКОГА не карам дори и след 1 бира!За тая 1 год.дет кара...ми се е случвало да карам приятели и ми се е пиело амаа на количка колеги...според мен това е най-доброто,което човек може да направи за себе си и за другите на пътя.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Burningparis » 14 Май 2007, 10:38

В събота към 3 през нощта един кретен с червен ГОЛФ влезна в насрещното срещу мен изпреварвайки кола ПРЕД НАРОДНОТО САБРАНИЕ!!!! Едвам се разминахме на луд късмет щото навих рязко ... инак така с около 50 и двамата екстра!!:(

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум