Не на безразсъдното шофиране!!!
Модератор: Общи модератори
73 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- Fenka85
- младши ентусиаст
-
gyrate написа:скороста не убива. тъпите хора убиват.
алкохолът не убива, пияните за волана убиват
купената книжка не убива, взетата с която не знаеш какво да правиш убива

"Бейби кажи ми къде ти е сърцето? ... Да не го забрави в на ония BMW-то?"
- BateValcho
- кандидат ентусиаст
-
Подкрепям темата на 100 процента! Карам кола от 26 години, не е малко. Колко километра съм изминал отдавна не броя. А сега някои мисли и едно предложение:
1. Бавното каране е вредно, създават се конфликтни ситуации;
2. Когато приближаваш кръстовище и идва кола без предимство, виж му главата, дали те гледа (вижда). Някои са кота коне с капаци. И ръката - готова на клаксона;
3. Не пропускай хора без предимство, освен ако вече няма накъде - това не действа възпитателно;
4. При всяка ситуация знай какво може да очакваш и как ти би реагирал. Ако нямаш отговор на един от тези въпроси, просто задръж на същата позиция, в която се намираш;
5. СВИРИ С КЛАКСОНА, СВЕТИ С ФАРОВЕТЕ И ПСУВАЙ БЯСНО, когато някой се прави на "гъзар", "майстор", "тарикат" или нещо подобно. Надеждата е, че този същия ще си има едно на ум поне през следващите 10 минути и така можеш да спасиш от инцидент някой друг;
Предложение: да сме колегиални, на всеки се случва да сгреши. Ако не е нарочно или от амбиция за себедоказване - махни с ръка и дай път. Онзи, ако е човек, ще разбере, че е минал заради твоята снизходителност и ще му стане малко тъпо.
Темата е необхватна, всеки знае сам себе си и колата. Винаги гледай и знай какво става около теб, бъди участник, а не наблюдател.
1. Бавното каране е вредно, създават се конфликтни ситуации;
2. Когато приближаваш кръстовище и идва кола без предимство, виж му главата, дали те гледа (вижда). Някои са кота коне с капаци. И ръката - готова на клаксона;
3. Не пропускай хора без предимство, освен ако вече няма накъде - това не действа възпитателно;
4. При всяка ситуация знай какво може да очакваш и как ти би реагирал. Ако нямаш отговор на един от тези въпроси, просто задръж на същата позиция, в която се намираш;
5. СВИРИ С КЛАКСОНА, СВЕТИ С ФАРОВЕТЕ И ПСУВАЙ БЯСНО, когато някой се прави на "гъзар", "майстор", "тарикат" или нещо подобно. Надеждата е, че този същия ще си има едно на ум поне през следващите 10 минути и така можеш да спасиш от инцидент някой друг;
Предложение: да сме колегиални, на всеки се случва да сгреши. Ако не е нарочно или от амбиция за себедоказване - махни с ръка и дай път. Онзи, ако е човек, ще разбере, че е минал заради твоята снизходителност и ще му стане малко тъпо.
Темата е необхватна, всеки знае сам себе си и колата. Винаги гледай и знай какво става около теб, бъди участник, а не наблюдател.
Имаше един руски виц:" Качва се мъж в такси и казва накъде да го карат. Бакшиша тръгва стига сфетофар който свети зелено..спира..после тръгва пак..на следващия сфетофар пак спира на зеленото..Клиента го пита защо спира на зеленото, а бакшиша отговаря "ами някой може да се е засилил на червеното"
)
Та както казва един човек от народа:" В България с предимство е този който си го вземе"

Та както казва един човек от народа:" В България с предимство е този който си го вземе"
The Hate U Gave Lil' Infants Fucks Everybody -
T.H.U.G L.I.F.E
T.H.U.G L.I.F.E
- Kocil
- младши ентусиаст
-
Мани,че то за предимството всеки го разбира как си знае...колко пъти съм идвал като десностоящ(с предимство демек) на четиризначно кръстовище без знаци и си имам навика да намалям...в доста случаи е имало защо...много хорица забравят правилата за движение,веднага след като вземат листовките...а за тия с купените книжки да не говорим... 

- Burningparis
- ентусиаст
-
- Кара: 320 I

много жалко, снощи пак са се ударили няк'ви с наща марка, шофера пак пиян, а дали на някой му се сяда зад волана ...след кадри от горяща кола с 4 човека вътре на фона на рева на живите от дугата кола ...оставам на Вас изводите ...
E браво бе, вчера някъв кретен на 20 с е30-ска с ВТ регистрация тръгнал да се прибира пиян, заедно с няколко момичета в колата. Някъв остър завой го взел много бързо и първо се целнал в някъв зид, после съборил ел. стълб.
ДА го Еб@ в кретена, ОК, пил 2-3 водки, не му се взима такси, 5 сутринта е, тръгнал да се прибира с колата, е поне не карай бързо като си пил бе мама му стара. Да се прави на състезател пиян моля ти се.
Нито колата му е кола, нито е в нормално състояние, нито нищо.
А най-тъпото е, че едно от момичета с бинт на главата вика, че ако трябва пак би се качила в колата. То бива да си тъпа, ама това на нищо не прилича.
Точно такива тарикати съм съгласен да си намерят смъртта по пътищата.
Ако си беше карал бабешката, независимо че е пил, щяха да си се приберат нормално, абе е*и ги в гъз@.
Сори, ама тук има хора с над 20 годишни е30-ски в окаяно състояние, а ги карат все едно са чисто нови М5-тици с ролбар, противопожарна система и т.н. системи за сигурност. ( Няма нужда да ме убеждавате в противното, не това е темата).
Добре че, има и нормални хора, които осъзнават възможностите си и тези на колата.
ДА го Еб@ в кретена, ОК, пил 2-3 водки, не му се взима такси, 5 сутринта е, тръгнал да се прибира с колата, е поне не карай бързо като си пил бе мама му стара. Да се прави на състезател пиян моля ти се.
А най-тъпото е, че едно от момичета с бинт на главата вика, че ако трябва пак би се качила в колата. То бива да си тъпа, ама това на нищо не прилича.
Ако си беше карал бабешката, независимо че е пил, щяха да си се приберат нормално, абе е*и ги в гъз@.
Сори, ама тук има хора с над 20 годишни е30-ски в окаяно състояние, а ги карат все едно са чисто нови М5-тици с ролбар, противопожарна система и т.н. системи за сигурност. ( Няма нужда да ме убеждавате в противното, не това е темата).
Добре че, има и нормални хора, които осъзнават възможностите си и тези на колата.
vutov написа:E браво бе, вчера някъв кретен на 20 с е30-ска с ВТ регистрация тръгнал да се прибира пиян, заедно с няколко момичета в колата. Някъв остър завой го взел много бързо и първо се целнал в някъв зид, после съборил ел. стълб.
Е34-ка колега. Ако беше Е30-ка не ми се мисли с тези 6 човека и тоя отсечен ел. стълб.

Сега пак гледах новините на БТВ от 25 март ( гледам ги през Нетерата на идеален запис) и много добре се вижда че, е Е30-ска.
Значи 6 човека, 5 сутринта е било, 3 момчета и 2 момичета са в болницата, а 3-тото момиче си е в тях да се лекува.
Всички са били без колани.
Ето какво снимах с фото апарата директно от репортажа на новините:
Май точно с препълнена кола и изпразнена глава се е правил на състезател, като се вижда завоя какъв е, явно нещо го е поизправил. (ама на дрифт, защото първо е удраил дясната страна на колата в няква стена, а после и стълба).
Но кво да ги правиш хората, явно са имали бърза работа, важна среща са имали в 5 сутринта, затова са бързали.
НЕ ме разбирайте погрешно, не съм против дрифта и скоростите, НО АКО ИМАШ НЕЩО В ГЛАВАТА. Карането на кола и то бързо не е за всеки. Камо ли за пияни хора с пълни коли и БЕЗ КОЛАНИ.
Значи 6 човека, 5 сутринта е било, 3 момчета и 2 момичета са в болницата, а 3-тото момиче си е в тях да се лекува.
Всички са били без колани.
Ето какво снимах с фото апарата директно от репортажа на новините:

Май точно с препълнена кола и изпразнена глава се е правил на състезател, като се вижда завоя какъв е, явно нещо го е поизправил. (ама на дрифт, защото първо е удраил дясната страна на колата в няква стена, а после и стълба).
Но кво да ги правиш хората, явно са имали бърза работа, важна среща са имали в 5 сутринта, затова са бързали.
НЕ ме разбирайте погрешно, не съм против дрифта и скоростите, НО АКО ИМАШ НЕЩО В ГЛАВАТА. Карането на кола и то бързо не е за всеки. Камо ли за пияни хора с пълни коли и БЕЗ КОЛАНИ.
хората които не трябва да са на пътя могат да бъдат ограничени по два начина:
1. на собствена глава. отговорност, личен контрол и тн.. демек- не се казчваш като знаеш че не бива- неща които са ни доста непознати като нация
2. законите са ни хубави. но не се спазват. това е по-сложния момент- че институцията която трябва да ги прилага няма авторитет а системата под нея (съдебна и изпълнителна власт) е нефункционираща. докато полицайте не започнат да се държат така че да са достойни за уважение и това не "потече" надолу към нормалните граждани и съдебната и изпълнителната власт не започнат да дават резултати - с други думи като те спрат пиян да не виждаш книжка ххх месеца/години а като те спрат без книжка да ходиш да я лежиш 2 месеца в затвора- нещата няма да сработят.
всичко е свързано.
дали снимки ще помогнат? да. забравят се, но има снимки които просто няма как да се забравят бързо- поне аз така мисля. а ако тези снимки накарат някои поне 1 седмица да кара по-спокойно- струвало си е.
1. на собствена глава. отговорност, личен контрол и тн.. демек- не се казчваш като знаеш че не бива- неща които са ни доста непознати като нация
2. законите са ни хубави. но не се спазват. това е по-сложния момент- че институцията която трябва да ги прилага няма авторитет а системата под нея (съдебна и изпълнителна власт) е нефункционираща. докато полицайте не започнат да се държат така че да са достойни за уважение и това не "потече" надолу към нормалните граждани и съдебната и изпълнителната власт не започнат да дават резултати - с други думи като те спрат пиян да не виждаш книжка ххх месеца/години а като те спрат без книжка да ходиш да я лежиш 2 месеца в затвора- нещата няма да сработят.
всичко е свързано.
дали снимки ще помогнат? да. забравят се, но има снимки които просто няма как да се забравят бързо- поне аз така мисля. а ако тези снимки накарат някои поне 1 седмица да кара по-спокойно- струвало си е.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- logout
- старши ентусиаст
-
- Кара: KiA, Volvo, Ford
- Мечтае да кара: Болид от F1
- Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021
Офф, какво да ви кажа, тая тема е от разтегливите и безкрайните... Напоследък гледам да си карам кротко, да си слушам музика (лека и приятна, че като пусна примерно Рамщайн и ставам друг човек
). Гледам да не обръщам внимание на това кой как се ръга, предрежда, засича, отнема предимство, минава на червено, престроява се неправилно и т.н. и т.н. подобни дразнещи действия. Ама не винаги се получава, за съжаление. Някои бездарници правят такива малоумни маневри, че просто така ми кипва, че искам да не са ми пред погледа и гледам да ги задмина ако може... Има и друг начин, разбира се - спирам, чакам 2 минути да отмине вълната и се вливам в друг поток от автомобили, за които все още не съм си създал негативно мнение... Оказва се също, че винаги някой познава добре някое кръстовище и в определени интервали минава на червено или се престроява в неправилната лента, като накрая минава най-отпред пред всички, с което едва ли не казва на останалите зад него: "Муахахаа, прее.ах ли ви, нещастницииии, пазете си тъпия ред, аз отпрашвам..." И така ден след ден... Накрая всички се озлобяват - нормално. И като излязем на пътя, водим война. А куките захлебват на безлюдни трасета с малоумни ограничения от 50 - и то в сухо време, когато хората настъпват малко повечко и една скорост от 80-90 на прав учатък с перфектна видимост е повече от допустима. Всички нарушаваме правилата в такива участъци, но всеки се надява да не изгори той, затова просто се залепва зад някой по-заможен с антирадар и се кефи, че е спестил 200 лева и пак прецаква системата...
Всъщност тези ми размисли са малко далеч от безрасъдното шофиране, защото тук по-скоро става въпрос за малоумното шофиране в градски условия. Да, обаче такива малоумия съм виждал, че чак косите ми са се изправяли (а аз съм къдрав по принцип
). Такива минавания на червено, че ако има някой недоглеждащ, който смело потегля веднага след светването на зелено, би станал на пихтия... Миналата година в едно нормално задръстване така зверски ме напука един отзад, че чак се наденах на теглича на тоя пред мен. Абе тежък ремонт си беше... Както и да е, отплеснах се. Сигурен съм, че много хора като мен биха изписали фермани на тая тема, ама ги мързи да тропат толкоз по клавиатурата - все пак има доста по-приятни занимания от това.
Пък и на кой ли му се четат тия простотии дето ги изписах и аз не знам защо
. И най-лошото е, че дори не мога да обобщя това, което ми е на езика и искам да го кажа. Всъщност мога, ама се броя за културен човек и ще взема да се самоцензурирам, че да не ме модерират много... Ама като се замисля, що па да не си отпусна душицата... нали, човещинка някак си. И все пак ще сложа тука едно голямо ТУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУТ (3 минути и половина
) Малииии, чак ме хвана срам какво щях да напиша тука
. Та това ми е обобщението: Да го на-тууут на всички тууут - малоумни прости некадърни. Оправия няма да има скоро
. Въпреки това подкрепям инициативата с всички ръце (мое да съм изруд, не се знае
) и се надявам повече хора да откликнат на призива. Ама нали знаете: "Като ми пееш Пенке ле..." Айде, че стана една.... няма кой да чете толкова. Ся се сещам за една дипломна работа, в която член от изпитната комисия се натъква на следното изречение: "И затова магнитопроводът се прави от бук, защото никой не го чете до тук"... Айде лека и нека спокойствието бъде с вас...

Всъщност тези ми размисли са малко далеч от безрасъдното шофиране, защото тук по-скоро става въпрос за малоумното шофиране в градски условия. Да, обаче такива малоумия съм виждал, че чак косите ми са се изправяли (а аз съм къдрав по принцип

It's not who You are, it's who You know...
Трима души загинаха при тежка катастрофа край Пирдоп
26 Март 2007
По неизвестни засега причини леката кола е навлязла в насрещното платно и се е ударила в крайпътно дърво. На място е загинал возещият се до шофьора 35-годишен мъж, а по-късно в болницата са починали още двама - шофьорът и един от пътниците - съответно на 24 и на 44 години.
За последното денонощие в страната са станали общо 10 тежки катастрофи.
Съвместната акция на bTV и вестник 24 часа - "Ако си пил - слез, искам да стигна жив!" продължава. Предложенията и сигналите, които получаваме по телефона и на e-mail ще бъдат предадени на транспортната комисия и ресорните министри и ще бъдат обсъдени на дискусия, организирана от двете медии. Тя ще се проведе в сряда - 28 март от 12:00 часа в БТА.
Пращайте всякакви мейлове, дано помогнат с нещо.
26 Март 2007
По неизвестни засега причини леката кола е навлязла в насрещното платно и се е ударила в крайпътно дърво. На място е загинал возещият се до шофьора 35-годишен мъж, а по-късно в болницата са починали още двама - шофьорът и един от пътниците - съответно на 24 и на 44 години.
За последното денонощие в страната са станали общо 10 тежки катастрофи.
Съвместната акция на bTV и вестник 24 часа - "Ако си пил - слез, искам да стигна жив!" продължава. Предложенията и сигналите, които получаваме по телефона и на e-mail ще бъдат предадени на транспортната комисия и ресорните министри и ще бъдат обсъдени на дискусия, организирана от двете медии. Тя ще се проведе в сряда - 28 март от 12:00 часа в БТА.
Пращайте всякакви мейлове, дано помогнат с нещо.
- Burningparis
- ентусиаст
-
Ето един линк към друг форум където статистиката е много мрачна... http://www.tuning.bg/forum/viewtopic.php?t=18254 с идея към админите->> приятели дръпнете тази тема на видно място щото ако сами не си помогнем няма кой. това по пътищата на страната просто е ужас и всеки от нас трябва да живее с мисълта, че всяко необмислено действие, превишена скорост в несъобразени условия ..алкохол и т.н. са потенциална опасност ....
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
значи да си призная и аз
от време на време и аз правя простотии
само дето когато има хора са преценени и се правят с простата идея да мо обърнат другите малко внимание а не да ме мачкат
иначе наскоро правих много злокобно завъртане на бул. Рожен но беше 4:00 сутринта и нямаше кьорава кола и беше преценено до послените сантиметри
поздрави и се пазете има ги секфи
заради закупена книжка сега съм подпрян отзад
от време на време и аз правя простотии
само дето когато има хора са преценени и се правят с простата идея да мо обърнат другите малко внимание а не да ме мачкат
иначе наскоро правих много злокобно завъртане на бул. Рожен но беше 4:00 сутринта и нямаше кьорава кола и беше преценено до послените сантиметри

поздрави и се пазете има ги секфи
заради закупена книжка сега съм подпрян отзад

- nightmare28
- Потребител
-

Много правилно...аз затова си карам по-разумно и не че имам книжка от дълго време но НИКОГА не карам дори и след 1 бира!За тая 1 год.дет кара...ми се е случвало да карам приятели и ми се е пиело амаа на количка колеги...според мен това е най-доброто,което човек може да направи за себе си и за другите на пътя.
- Burningparis
- ентусиаст
-
В събота към 3 през нощта един кретен с червен ГОЛФ влезна в насрещното срещу мен изпреварвайки кола ПРЕД НАРОДНОТО САБРАНИЕ!!!! Едвам се разминахме на луд късмет щото навих рязко ... инак така с около 50 и двамата екстра!!:(
73 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5