регистрация след 01.01.2007
Модератор: Общи модератори
48 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- HenpokncaHuka
- Потребител
-
Зна4и аиде и от мен малко инфо:Няма да има промяна в акциза или 6те си остане както си бе6е!Над 161 к.с. 6те се плаща по 245лв на кВ а под тези норми не плащаш нищо! Еко таксата е 120лв а за над 10 год нищо не знам все още....
Или аз не съм написал правилно или ти не си чел внимателно!!!
Всяка една кола до сега се облагаше с акциз ако беше над 163 кс.
Сега е от 161кс....Но се облага с акциз както казах 245лв на Кв само че плащаш само тези който са над 120Кв или ако е 150кв колица ще платиш само за 30 Кв акциз по 245 кинта или зна4и прави някаде7350лв!!!
аз съм плащал а колкото за екотаксата ви казах 120лв...инфо от кухнята

Или аз не съм написал правилно или ти не си чел внимателно!!!
Всяка една кола до сега се облагаше с акциз ако беше над 163 кс.
Сега е от 161кс....Но се облага с акциз както казах 245лв на Кв само че плащаш само тези който са над 120Кв или ако е 150кв колица ще платиш само за 30 Кв акциз по 245 кинта или зна4и прави някаде7350лв!!!
аз съм плащал а колкото за екотаксата ви казах 120лв...инфо от кухнята

Последна промяна HenpokncaHuka на 01 Яну 2007, 11:45, променена общо 3 пъти
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
HenpokncaHuka написа:Зна4и аиде и от мен малко инфо:Няма да има промяна в акциза или 6те си остане както си бе6е!Над 161 к.с. 6те се плаща по 245лв на кВ а под тези норми не плащаш нищо! Еко таксата е 120лв а за над 10 год нищо не знам все още....
Уфффффффффффф :Вече ми писна да чета щуротии за акцизи и ДДС-та
1. След 163.2 коня което е равно на 120 киловата се плаща акциз
2. Акциза е по 35 лева на киловат и след около 200 коня скача на 60 лева
3. Я сметни по твойта теория за 245 лв. едно БМВ 325 дали няма да има акциз около 30000 - 40000лв.
4. Екотаксата ще я видим като му дойде времето (след няколко дни)
И това какво трябва да значи:
или
няма да има промяна в акциза
или
ще си остане както беше

Яката работа
като
"Искате ли да продължите"
"No" "Цанцел"
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
по лошо ще става по хубаво не така че карайте си тупалките и си ги потдържайте щото по хубави като гледам май няма да има

- _BoBI_
- ентусиаст
-
- Кара: 330Ci SMG, Suzuki GSX-R 750cc
sonny
"Ей тука съм на 00% зад тбе Тоест твоето мнение.
Колите които имат реални документи и прегледи по европата са в пъти по-скъпи от колите в БГ в момента. Знаете ли, че колите които идват от Италия са с документи за старо желязо? Те са бракувани в страната си. Колите които са в Австрия са само за кспорт, те нямат прегледи и по техните стандарти, такъв немогат да минат. Ако искате е34 от италия без преглед плащат там 200 евра и я получавате. А ко искате е34ка с преглед от австрия, ще платите поне 2500 евра."
Добре аз мисля, че колите от mobile.de например са си коли с напълно редовни документи и много от тях от авто къщи и забележи колко много по-скъписа от колите в Бълагиря
Например едни от най-евтините 320-ки Е36 са по 1500 евро това прави 3000 лева, е много скъпо няма що тук и най-скапаната 320-ка под 5-6 хиляди лева в момента неможеш да намериш.Най-евтините Е39-ки са по 8-9 бона, тук най-евтината в обявите започват от 12-13...
П.С
Е38 740 са масово не една и две по 6 хиляди евро
"Ей тука съм на 00% зад тбе Тоест твоето мнение.
Колите които имат реални документи и прегледи по европата са в пъти по-скъпи от колите в БГ в момента. Знаете ли, че колите които идват от Италия са с документи за старо желязо? Те са бракувани в страната си. Колите които са в Австрия са само за кспорт, те нямат прегледи и по техните стандарти, такъв немогат да минат. Ако искате е34 от италия без преглед плащат там 200 евра и я получавате. А ко искате е34ка с преглед от австрия, ще платите поне 2500 евра."
Добре аз мисля, че колите от mobile.de например са си коли с напълно редовни документи и много от тях от авто къщи и забележи колко много по-скъписа от колите в Бълагиря

Например едни от най-евтините 320-ки Е36 са по 1500 евро това прави 3000 лева, е много скъпо няма що тук и най-скапаната 320-ка под 5-6 хиляди лева в момента неможеш да намериш.Най-евтините Е39-ки са по 8-9 бона, тук най-евтината в обявите започват от 12-13...

П.С
Е38 740 са масово не една и две по 6 хиляди евро

- Nasti
-
-
- Кара: Кво ли не...
Абе капацитет, я ми кажи къде в Италия са по 200евро Е34-ките да хода да напълня 2-3 камиона да си ви продавам тука във форума?!?
Е заради тия приказки след НГ ще гледате като пребозали цените по автокъщите, ще цъкате с език и ще викате "тия политици какви катили са".
Относно това какви трошки са колите от Италия я докарай твоя батал при мен да го сравним с някоя от колите ми, за да ми покажеш с какво е по-хубав от това което продавам аз! Или викаш те са лъснати симпатични ама "италианеца никога не им е сменявал маслото защото жабарите са цигани"

Е заради тия приказки след НГ ще гледате като пребозали цените по автокъщите, ще цъкате с език и ще викате "тия политици какви катили са".
Относно това какви трошки са колите от Италия я докарай твоя батал при мен да го сравним с някоя от колите ми, за да ми покажеш с какво е по-хубав от това което продавам аз! Или викаш те са лъснати симпатични ама "италианеца никога не им е сменявал маслото защото жабарите са цигани"

Предпочитам да сера на метеното, отколкото да мета насраното...
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Защо се карате. Ще минат още няколко дни и ще видим кой се е преебал и кой не

- BESSNIA
- Разработва двигатели и хотели
-
- Кара: M3 s54 , e23 745i ,e36 328, M3 s38
- Мечтае да кара: отново м3 е30 :)
Аз чувам няколко слуха първия е че ще се плаща на килограм за внесена кола, другия е ,че колите с мощност над 90кс ще са акцизни а акциза скочи вече(това е сигурно).
Коли под незнам си коя година няма да могат да се вкарват, коли без тюф(преглед) няма да може да се вкарват или ще е много скъпо.
Но вместо да гадаем нека да изчкакме още няколко дена ще видим или поне ще почнат проблемите с недоизяснените неща. защото както каза Вичо на 2-ри нещата няма да са ясни и ще има много преебани.
Коли под незнам си коя година няма да могат да се вкарват, коли без тюф(преглед) няма да може да се вкарват или ще е много скъпо.
Но вместо да гадаем нека да изчкакме още няколко дена ще видим или поне ще почнат проблемите с недоизяснените неща. защото както каза Вичо на 2-ри нещата няма да са ясни и ще има много преебани.
- Nasti
-
-
Ти пък няма каране, на тема кой спечелил кой загубил или нещо такова.
Аз казвам, че като цяло в България нормално и разумно и много по-плодотворно би било, ако хората действаме както го правят в други точки по света, а именно всеки да си разбира от работата, от това което му е ежедневие и това което разбира. Докато тук всички са капацитети по всичко, ще си затъваме и ще се самозалъгваме колко успяваме като държава.
Пример ти давам, преди години се занимавах с компютри и нямах нужда от съвети за много неща свързани като цяло с IT. От доста време обаче съм се откъснал от тези пущини и сега когато ми трябва това или онова питам, интересувам се, посрещам съветите на хората и се съобразявам с тях, в момента разпитвам активно, какъв лаптоп да си купя и седя и слушам. Не ме е яд че този или онзи ще спечели някой лев от мен, нали това му е работата, аз после ще си ги взема когато, той се допита за това или онова до мен, нещо напълно нормално.
При колите нещата седят по следния начин:
Всички много разбират, заничат по стъклата да видят дали не си ги чукнал с годината - минимум 1-2 на горе, гледат под капака, въпреки че незнаят кое какво е ама си гледат, целта на занятието е да всеят респект в теб за да не ги излъжеш и накрая се мятат в такова дърво, че жална им майка. Други пък, са на принципа, аз на тия ли ще им пълня гушата, я да ида до Германия и да си докарам една хубава кола, ще ми излезе по-евтино. В крайна сметка колата му се чупи точно толкова колкото и италианската, но я пали като флинстоун, няма грам екстра и се поти лятото докато колегата до него с италианския аналог си е пуснал климатика. Въпреки всичко за него остава успокоението, че кара истински немски автомобил а тоя до него жабарска тоалетна. Защото когато е сметнал колко пари е изхарчил за да отиде до немско, да купи колата и да се прибере, е оставил около 1000лв. повече отколкото ако бе обиколил софийските автокъщи.
Забавни са и моментите, когато някой отива до Германия, купува си кола от там и в крайна сметка се оказва, че всички лепенки за обслужването и са на 'талянски, какво ли значи това?!
Друг интересен момент, е че всички са много ама много наясно с вноса на коли от Италия. За никого няма тайни, ние тези коли ги купуваме от морги, вадим ги от там с фалшиви документи и тук изкарваме по един кашон пари без да си мърдаме пръста. Купуваме 2, подаряват ни 3 и сме в джаза...
Това е причината поради която се ядосвам, защото всичко в България се крепи на 90% на слухове и легенди пуснати от този или онзи разбирач!
Аз казвам, че като цяло в България нормално и разумно и много по-плодотворно би било, ако хората действаме както го правят в други точки по света, а именно всеки да си разбира от работата, от това което му е ежедневие и това което разбира. Докато тук всички са капацитети по всичко, ще си затъваме и ще се самозалъгваме колко успяваме като държава.
Пример ти давам, преди години се занимавах с компютри и нямах нужда от съвети за много неща свързани като цяло с IT. От доста време обаче съм се откъснал от тези пущини и сега когато ми трябва това или онова питам, интересувам се, посрещам съветите на хората и се съобразявам с тях, в момента разпитвам активно, какъв лаптоп да си купя и седя и слушам. Не ме е яд че този или онзи ще спечели някой лев от мен, нали това му е работата, аз после ще си ги взема когато, той се допита за това или онова до мен, нещо напълно нормално.
При колите нещата седят по следния начин:
Всички много разбират, заничат по стъклата да видят дали не си ги чукнал с годината - минимум 1-2 на горе, гледат под капака, въпреки че незнаят кое какво е ама си гледат, целта на занятието е да всеят респект в теб за да не ги излъжеш и накрая се мятат в такова дърво, че жална им майка. Други пък, са на принципа, аз на тия ли ще им пълня гушата, я да ида до Германия и да си докарам една хубава кола, ще ми излезе по-евтино. В крайна сметка колата му се чупи точно толкова колкото и италианската, но я пали като флинстоун, няма грам екстра и се поти лятото докато колегата до него с италианския аналог си е пуснал климатика. Въпреки всичко за него остава успокоението, че кара истински немски автомобил а тоя до него жабарска тоалетна. Защото когато е сметнал колко пари е изхарчил за да отиде до немско, да купи колата и да се прибере, е оставил около 1000лв. повече отколкото ако бе обиколил софийските автокъщи.
Забавни са и моментите, когато някой отива до Германия, купува си кола от там и в крайна сметка се оказва, че всички лепенки за обслужването и са на 'талянски, какво ли значи това?!

Друг интересен момент, е че всички са много ама много наясно с вноса на коли от Италия. За никого няма тайни, ние тези коли ги купуваме от морги, вадим ги от там с фалшиви документи и тук изкарваме по един кашон пари без да си мърдаме пръста. Купуваме 2, подаряват ни 3 и сме в джаза...

Това е причината поради която се ядосвам, защото всичко в България се крепи на 90% на слухове и легенди пуснати от този или онзи разбирач!
- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
Те тава е БацеNasti написа:Това е причината поради която се ядосвам, защото всичко в България се крепи на 90% на слухове и легенди пуснати от този или онзи разбирач!

"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
- Nasti
-
-
Тебе ще те водя ли до Италия да напълним 3-4 автовоза с БМВ-та по 200 евра бе, малко са с документи са старо желязо, ама неква схема ще измислим

- zipper
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36, 320i coupe 93'; E91 325xi 07'
- Мечтае да кара: M3
Много се изписа и ние доста поспорихме на тази тема.А сега и аз да споделя догатките и слуховете,които се носят от КАТ.Мисля че вече някои неща са гласувани в Държавен вестник,но не зная в кой тояно брой.Та,за коли до 93г. екотаксата ще е около 250лв,до 95г. 200лв,98-150лв,до 2002-100лв,и май само за новите коли няма да има екотакса.А някви такси ще се плащат за автомобили над 150к.с. и мисля че ще е около 63лв за конска сила.Но както и други колеги писаха-ще поживеем и ще видим,но със сигурност ще ни го начукат

- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
Друг момент на който много се кефя...Разбирачи са поцелата глава.И си купуват Голф3 97 без Нито един Еър бег,без ел.стъкла,без централно
климата е мираж на който казват "то голф3 с клима няма"
Бял на фризер! Е те тия са ми любими 

"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
Re: регистрация след 01.01.2007
DA WOLF написа:от нова година коли внесени от EU ще се пререгистрират директно в нашите отделения на кат само че задължителни ще са оригиналните документи на колата от покупката, талона, и ПРЕГЛЕДА който трябва да е ВАЛИДЕН било то пикел за австрия тюф за германия и т.н....новина от кухнята на КАТ враца- днес е пристигнала официалната заповед до началникъ![]()
пс.чакайте а паднат цените от нова годин
хм .. а това не означава ли че и кола в България , която е спряна от движение и няма номера вече не може да се пусне в движение ?!?!? нешо гнило ми се вижда

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
madpetio написа:...Разбирачи са по целата глава...

Re: регистрация след 01.01.2007
mitak_o написа:DA WOLF написа:от нова година коли внесени от EU ще се пререгистрират директно в нашите отделения на кат само че задължителни ще са оригиналните документи на колата от покупката, талона, и ПРЕГЛЕДА който трябва да е ВАЛИДЕН било то пикел за австрия тюф за германия и т.н....новина от кухнята на КАТ враца- днес е пристигнала официалната заповед до началникъ![]()
пс.чакайте а паднат цените от нова годин
хм .. а това не означава ли че и кола в България , която е спряна от движение и няма номера вече не може да се пусне в движение ?!?!? нешо гнило ми се вижда
или ГТП от България

48 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4