За всички които не вярваха че ДДС-то ще падне!!!

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

Според вас акциза ще падне ли ?

Анкетата свършва на 24 Дек 2006, 10:55

Ще падне.
25
35%
Не няма да падне.
26
37%
Ще падне, но не през 2007.
20
28%

Общо гласове : 71
кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от x » 07 Дек 2006, 16:05

© написа:какво значение има дали си я купувал нова
въпросе е, че като отидеш да купиш някъде кола, нова или не, в ЕС си плащаш ДДС-то. България като част от ЕС няма да прави разлика дали колата си я купуваш от България или някоя друга страна членка на ЕС

Хората няколко пъти казаха, че ДДС-то е платено когато колата е нова и повече не се дължи дори да смени 20 собственика в цялото EU.
За коли които са купувани от фирми като нови и ДДС-то не е платено защото колата е разход- се дължи ДДС което задължително е включено и упоменато в цената на обявата.
В BG голяма част от колите, които се внасят на по малко от 5-6 години са точно такива/купуват се без ДДС защото са експорт, но вече няма да се водят като такъв/ затова в статията се казва, че цените им ще останат същите, а за по скъпите 2годишни-ще се повишат.

Слави
Аватар

Мнение от © » 07 Дек 2006, 23:49

тази схема "ДДС то е платено от първият собственик" ми звучи някак измислено. Всеки месец т.е. обикновено до 14то число :D се сблъсквам с тези проблеми, не за внос на коли :mhihi: но ДДС си е сериозен данък който почти винаги ти бърка в джоба :mhihi:
Както и да е - говорим за едно и също нещо

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 08 Дек 2006, 1:39

Не виждам смисъла от анкетата, но щом ви влече...
Never mistake motion for action...

Разработва двигатели и хотели
Аватар
Кара: M3 s54 , e23 745i ,e36 328, M3 s38
Мечтае да кара: отново м3 е30 :)

Мнение от BESSNIA » 08 Дек 2006, 3:58

ддс-то че ще падне ще падне но ще измислят някоя глупост. примерно акциза ще скочи. Така че кола над 163 -коня ще бъде непосилно да се вкара в бг. А представете си ,че свалят конете на долу. И на мен ми се иска да паднат ддс-та и всичко но просто не ми се вярва защото сме в бг.
А на мен лично ,а и на вас ви е се тая тия (примерно 1000лв ) на границата дали са ддс ,мито ,акциз , еко такса или някви др.

Слави
Аватар

Мнение от © » 08 Дек 2006, 8:42

да, няма никакъв смисъл от тази анкета

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 08 Дек 2006, 14:38

BESSNIA написа:ддс-то че ще падне ще падне но ще измислят някоя глупост. примерно акциза ще скочи. Така че кола над 163 -коня ще бъде непосилно да се вкара в бг. А представете си ,че свалят конете на долу. И на мен ми се иска да паднат ддс-та и всичко но просто не ми се вярва защото сме в бг.
А на мен лично ,а и на вас ви е се тая тия (примерно 1000лв ) на границата дали са ддс ,мито ,акциз , еко такса или някви др.

То за хиляда да кажем, че ни е все тая, ама за 10к лв си е друго (е36 325 192 коня = 9000лв. ++) :(
You said: "Time will change!" What if it changes you?

ентусиаст
Аватар
Кара: MB w212 AMG
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от kronos » 09 Дек 2006, 2:15

питах тук там и разбрах че всъщност тази разлика (става въпрос за експортната цена) ти се възтановява при представяне на документи за експорт, понеже всяка автокъща в германия е длъжна да дава 6 месеца гаранция за по новите автомобили. А след нова година става така че няма да има експорт защото нали уж ще влизаме в ЕС. И ме интересува как ще става номера с този експорт, или вече няма да го има? :(
някой по компетентен да се изкаже щото е важно, все пак на 10к евро това са 1600 евро, може да се вземат едни яки 18"-ки с гуми :D

кандидат ентусиаст
Аватар

smart za upranicite

Мнение от bader » 31 Дек 2006, 18:55

моито мение е че трябва да се премахнат всички такси и данаци които товарят хората това никаде го няма големи данаци итакци и ниски запалта само у нас какво ме интересува че упранците исакт да лижат задници като се фукат еди колко си нови автомобила са продадени нека няма ддс с 4000лв да се купува кола която в момента е 6000-7000лв

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW M6 Cabrio V10 manual
Детайли за колата: Единственото в Европа M6 Cabrio V10 с ръчни скорости

Мнение от AlibiTu » 01 Яну 2007, 14:53

Утре един приятел пътува за БГ за да си внесе колата (да я регистрира в БГ). Такаче като се чуя след ден, два ще кажа от първа ръка как стоят нещата. За в момента се изисква още ЕВРО 1, защото той си взе, след като се обади директно на митницата.
Такова нещо като Експорт вече няма. Идеята преди беше да си вземем експорта и с него да си покрием импорта :mhihi: Няма как да стане сега да не плащаме импорт, а да зимаме експорт.
Проблемно остава акцизчето ... мам*а му. А видяхте ли кога е гласуван акциза ... 1993 година :mhihi: Егати и тъпотата.....почти 15 години без промяна.... дано от ЕС да ги претиснат и да го направят поне малко по-нормално, защото това си е ъпсурдица....
Примерно нямам нищо напротив да платя по 35 лв на киловат, но след тея 120кв. Примерно мойто животно е 125 киловата и съответно акциза ми да 5х35=175лв. или даже да увеличат таксата, но да си плащаме само тези киловати които са над 120-те. С удоволствие ще си регистрирам бимата в БГ и БГ ще печели от мен, а не Германците ;)
Е30 325 > Е30 318ис (М50Б25) > Е36 316 > Е38 728 > F32 435i > E64 M6 V10

Разработва двигатели и хотели
Аватар
Кара: M3 s54 , e23 745i ,e36 328, M3 s38
Мечтае да кара: отново м3 е30 :)

Мнение от BESSNIA » 01 Яну 2007, 18:22

Оп готово вече сме европейци :mhihi: :mhihi: Няакой наясно ли какво става с митата ,ддс или като са ги нарекли наще упавници.
Демек ,ако си купя кола утре от европейския съюз, какво трябва да платя за да я ргистрирам. Да кажем колта е 90кс. :D :D

Полковника
Аватар
Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло

Мнение от TheBoss » 01 Яну 2007, 19:25

BESSNIA написа:Оп готово вече сме европейци :mhihi: :mhihi: ...

За протокола, европейци сме от средата на СЕДМИ век след Христа. Сега просто се намъкнахме в поредната политическа групировка (четворния съюз през I св. война, Оста през II св. война, Варшавският договор, сега и Европейски съюз.) Ако погледнем назад май не сме видели нищо хубаво от предишните ни "партньори". Да видим какво ни чака. Като начало - дадохме 3 млн. лева за фойерверки, които ги видяха 10-12 хиляди души на площада(а пък май зарята в Надеждите беше по-грандиозна) и ни спряха АЕЦ-а. Таз година няма да ни дават да изнасяме месо и зеленчуци, защото .....(и аз не знам защо), догодина няма да изнасяме, защото производителите вече ще са фалирали. Заплатите, естествено, няма да се повишават, защото нямаме производство, т.е. няма от къде да се вземат повече пари. И т.н., и т.н. Айде да не си развалям настроението.
Изображение

Аватар
Кара: Кво ли не...

Мнение от Nasti » 01 Яну 2007, 19:27

Aйде колите са по 2 за лев... налитайте :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Предпочитам да сера на метеното, отколкото да мета насраното...

дере дънки сред голи мадами
Аватар

Мнение от Mamouk » 01 Яну 2007, 19:37

Nasti написа:Aйде колите са по 2 за лев... налитайте :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Искам коли за 4лв. :mhihi:
Legends may sleep...but they never die!
Плюй си на гъза и се пързаляй!

младши ентусиаст

Мнение от OPASNO LUD » 01 Яну 2007, 19:56

Оказа се,че ДДСто,вече се начислява върху стойността на колата.Така че така наречения мощностен акциз изчезва в тази си форма-сега ще се плаща ддс по фактура :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:.И Тарикатското е,че отпада и ограничението за максимална възраст за връщане на ддс.Тоест купуваш М и плащаш 20% от фактурната стойност,ако няма фактура от стойността на сделката.А в мобилето има едни хубави алпини :mhihi: :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: m52 e36
Мечтае да кара: е38 ;)
Детайли за колата: е36

Мнение от t0sh » 01 Яну 2007, 22:04

както казах - зззземи :)
сега най-изгодни са май колите които са точно под акциза, защото 20% на 3000 евро за едно е36 320 купе примерно, са 600 евро данък, вместо досегашния около 1400 евро заради 150-те коня. Ако е под 100 коня, почти се изравняват... айде на врътките кой за колко ще пише договори :)

а мм къде излетяха оптимистите засилени да взимат коли за без пари точно? :) за акциза поне навреме се успокоихте с флоода ;)

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум