Е46 или Е39 ?

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

хехехех

Мнение от 535 » 04 Окт 2006, 11:18

приатели съфорумци
да ви светна ли на една тайан това ми е първото бмв досега обаче не съм имал кола с 4 ри врати !! :)))

в абсолютно всички марки незнам за бмв не съм проверявал
купетата тоест 3 вратите автомобили са много по широки на предните седалки отколкото 4 вратите ...

демек купе иам повече място за шофьора от 4 вратка :)) как го измислихте че е по тясно от 4 врата версия незнам

вратата е по голяма и се изнася по назад седалката

ентусиаст
Аватар
Кара: мел
Мечтае да кара: танк

Мнение от XaMaB » 04 Окт 2006, 11:46

ivo gazcom написа:Е46 е наистина по пъргавия варянт но както беше писано за купе изобщо не става дума.Просто ми е тясно вътре :mhihi: .Но е добър варянт защото карам по 50 -100км. градско на ден.
Е39 е много по комфортна и аз често пътувам извън града с много хора,багажи,скари,каси :mhihi: и т.н. и по голямата кола ще ми е по полезна но пък петиците по бързо се обезценяват от тройките и след една две години отЕ39 ще съм загубил повече пари

Няма да си загубил много повече, просто защото в момента за Е46 трябва да дадеш 5 бона отгоре на цената на свястно Е39 същата година. Аз минах от Е36 на Е39 и съм супер доволен. Друго си е когато може да събереш 5 човека с чантите багаж за морето и да пътуваш спокойно.

Отделно че тройката си ми остана "моя до гроб" и събота/неделя като ми се бърза само трябва да взема ключовете :mhihi:
Така че ако нямаш намерения да продаваш комбито по-добре си вземи една петица, а като ти се кара бързо се качвай на старата. :D
Кой ми затри подписа, за неспазване на правилата, при условие че подписа ми беше по-стар от правилата

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 04 Окт 2006, 16:33

ябълки и круши? ....

колите са много различни. както казаха хората по-горе - най-малкото - двете коли са различни класове. е39 е по-мудна, по-мека, по-комфортна, е46 е по-невротична, и се усеща по-бърза.. ако и да не е задължително да е вярно...

също ако имаш семейство и това ти е семейната кола- взимаш 5цата...

консумативите са сходни по цени.. разхода на гориво най-общо казано- същия... като на градско 5цата ще гори малко повече ...

но има едно златно правило- сядаш, палиш и караш .. и което ти залепне повече... то е ..

ако трябва да подходя съесем неконструктивно- ако си под 35 караш е46, ако си над 35 - е39 или е60 ;) просто 3та серия винаги е била премерена във младежта а 5та - малко по-нагоре ;)
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ataman » 04 Окт 2006, 17:03

много съм съгласен с alx.
Тройката дава (понякога лъжливо) усещане за динамика, докато петицата може да е по-скучна. С едната по-върви да си играеш отколкото с другата. Но не е задължително обаче тройката да е по-бърза! с is-ката се изживявам като Фитипалди и пак се предвижвам по-бавно от 525d-то.
Според мен това е най-основната им разлика. Решаваш какво искаш и го взимаш.
Само ако пътуваш много и вземеш тройката да не разправяш като един тип с Фиеста, който карал 1000км СЕДМИЧНО и никога не се изморявал :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 TDS
Мечтае да кара: E31 M60B40

Мнение от naki4a » 04 Окт 2006, 18:03

Аз бих заложил на Е46,въпреки в момента карам Е34 и знам че е по-добра от Е36.

Нощния ездач
Нощния ездач
Аватар
Кара: дългия по таван

Мнение от Engi » 04 Окт 2006, 19:08

naki4a написа:Аз бих заложил на Е46,въпреки в момента карам Е34 и знам че е по-добра от Е36.

дай да не хващаме тоя дълбок спор, че се исказа неподготвен:)
Изображение

кавалер-монтьор
кавалер-монтьор
Аватар
Кара: леки BMW-та :):):)
Мечтае да кара: Ferrari F12 Berlinetta

Мнение от gazzzar » 04 Окт 2006, 20:05

братчед, ко да ти кажа......най-добре е да седнеш и да караш наистина и която ти ареса повече тя ще е, ако аз трябва да ти казвам, ще ти предложа Е46....по същата причина по-която и сега е си купих петица, а пак тройка, просто това е моята кола, аз не се виждам в по-голяма от тая....ако питаш Киселия ще ти кажа Е39, щото сега си е избрал такава...ама дали го кефи повече от Е46...хммм има време да стане ясно ;) ....така че мнения много, ама ти избираш ;)
ВСЕКИ ИСТИНСКИ BMW ЕНТУСИАСТ РАНО ИЛИ КЪСНО СИ КУПУВА Е30 ///M3.... 8) 8) 8)
Изображение
"The main thing is to be yourself. Many times its through a mistake that you learn. And the main thing is to make sure you learn through your mistakes and get better.”
Ayrton Senna

Turbo Pilot
Аватар
Кара: X5 F15 m50d,E30 TURBO
Мечтае да кара: Това което си карам

Мнение от Cobra » 04 Окт 2006, 21:08

Engi написа:
naki4a написа:Аз бих заложил на Е46,въпреки в момента карам Е34 и знам че е по-добра от Е36.

дай да не хващаме тоя дълбок спор, че се исказа неподготвен:)

Kaжи му,ха такаааа ;) :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Stoyan7777 » 05 Окт 2006, 0:24

Е39 vs E46
Очаквайте още снимки на моята и тази на Scouser
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Местоположение: софия в тих квартал,вчера убиха 2ма ,3 ма.Стрелбище

Мнение от pepibmwe30 » 07 Окт 2006, 15:16

вземеш ли си едно Е36 купе ама поне да е 2.5 няма да съжаляваш.
:mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

Абе като се качиш на БМВ после други коли не ти се карат нали!

младши ентусиаст
Аватар
Местоположение: софия в тих квартал,вчера убиха 2ма ,3 ма.Стрелбище

Мнение от pepibmwe30 » 07 Окт 2006, 15:17

но ако те влече повече Е46 в Mobile.bg има едно е46 328и с М Пакет ако те интересува :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

Абе като се качиш на БМВ после други коли не ти се карат нали!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от versaceto » 07 Окт 2006, 16:08

pepibmwe30 написа:но ако те влече повече Е46 в Mobile.bg има едно е46 328и с М Пакет ако те интересува :mhihi: :mhihi: :mhihi:

точно тук идва въпроса и за външния вид.Може да отидеш да гледаш някое е39 в окаяно състояние и да не ти хареса и да вземеш 46 и обратното.
Изображение
Изображение

Капетано
Аватар
Кара: '90 328i/6 '95 540i/6

Мнение от LeX » 07 Окт 2006, 20:34

обаче как сменяме гаража, не е истина :mhihi: :mhihi: :mhihi:

п.с. (лимонената компания)
Изображение

"My ambition....by the end of the day, to be the world champion" Colin McRae

Слави
Аватар

Мнение от © » 07 Окт 2006, 20:39

Engi написа:доооооста дълго време се блъсках точно в същата дилема и ми трябваха месеци за да направя своя избор и каране на голям брой играчки и от двете серии. факт е, че е въпрос на личен вкус, не друго. Е46 е пъргавелка и подходяща за фън, Е39ката е кораб подходящ за киселия. ( п.с.: тези 2 факта обясняват защо аз карам Е46, а дългия Е39 :lol: )
след дълго колебание, просто открих коя е моята кола, така да се каже не съм дорасъл за Е39;)

:mhihi:
Е46 разбира се, щом до сега си карал Е36 и ти е било добре ...

ентусиаст
Аватар
Кара: 330Ci SMG, Suzuki GSX-R 750cc

Мнение от _BoBI_ » 08 Окт 2006, 0:16

И аз да си кажа мнението въпреки, че си прилича с това на други преди мен :winky:

За мене няма голяма разлика между примерно 520 и 320и Е46

защото и двете коли са с еднакви параметри на ускорение и максилама горе долу, ако искаш колата и си улегнал вече вземи Е39, ако искаш да си правиш кеф в смисал повече фън вземи Е46, но с колкото по-голям мотор можеш толкова по-добре трябва да си прецениш какво те влече и какво очакваш от колата ния и да ти говорим ти тия неща си ги знаеш седни караи мисли, пак караи и пак мисли :D

Лично предпочитание
Ако аз имах едни примерно 30 хиляди не бих си взел нито едно от двете :) ако имах само 15 бих си взел Е39 и ще ти кажа защо, защото за 15 немога да си взема ацки бързо Е36(каквото искам ,но пък ще се возя на голяма кола) Е39...
Ако ще е гарга да е рошава ако искаш да се возиш защо не помислиш за Е38 цените им падат и мисля, че е наистина кола за возене :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум