Ще се включите ли в протест с колите си с/у хаоса по улиците

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

Бихте ли се включили в организиран протест срещу хаоса по улиците си?

ДА
99
69%
НЕ
45
31%

Общо гласове : 144
Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 11 Окт 2006, 8:19

Pin2 написа:... Отвратен съм от шофьорите в София. Мамка му и аз винаги искам да съм на време, но въпреки това карам съобразително...

Онзи ден отивах на работа и чух по радиото едно изречение, което оправдава това, което каза ти. "В София, по улиците, или си глупак, или си простак". Засега предпочитам да съм от втория тип. :uups:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

глупаци

Мнение от 535 » 11 Окт 2006, 20:03

глупаци са наще управляващи....

неможе така ... така създават корупция .....

полицийте не на смяна и други лаинари свързани с политиката пак ще карат като идиоти ....

имам и историй истински за разказване ако има полицай с висок чин да ми пишат ще им разкажа конкретен случай ще им хареса но само ако ще взимат мерки

та идиоти по улицата бол и с 20 и лошо каране пак си е ебало майката ... и после по големи рушвети заради санкцията ... нали се сещае и накрая ... хора без книжки дето карат !!!! тоя един месец или 3 .. извън еада на магистрала 180 км в час и ти зимат книжката ???? 160 и кур баце ....

90 на цаяриградско и без книжка за 3 месеца то е в града .... знаците са без значение нали е в града какво като пише 80

не е това начина .. за колан ок за гражданска ок гсм ок .... но ... мислете

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ultimate_driver » 11 Окт 2006, 20:30

глупаци са наще управляващи....

Хич не са глупаци те си правят пачките... :P

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 520

Мнение от fANTONa » 11 Окт 2006, 21:40

едно примерче от мен.

в тая пуста чужбина ... в моя случай - Германия , за една година само 2 пъти не ми спряха на пешеходна пътека която пресичам всеки ден ! единият път аз изкочих от изневиделица и човека не можа да спре , а другия , просто мадамата се беше загледала някъде и не успя да спре, но се извини през прозореца ... а и 80 % от хората спират на знак стоп , за сфетофарите съм видял десетима човека да минат почти на червено , но повечето бяха чужденци .. правете си сметка ...
ако се питате защо е така ? ами най-малката глоба е 40евро, глобата за не спиране на пешеходна пътека мисля че е повече , за червено да не говорим , а ако си пил ... забрави за книжката , а ако не дай си боже бутнеш човек на пешеходна пътека ... дупе да ти е здраво и банковата сметка да ти е голяма ... а ако причиниш по-големи травми - затвор ....
тва го казвам за едно сравнение - преди 3-4 месеца , на пешеходна пътека в смолян до нас блъснаха възрастна жена - тя един месец в болница с счупен таз , той .... май не успяха да го осъдят ... а на другия ден пак си караше кола ...
в англия - хващат един пич (българин) пиян - последствието - или 2 месеца общополезен труд (или както се казваше там) - а този човек живее седмица за седмица , демек абсурд, другия избор беше , ако в срок от 2 години го хванат пак пиян - 6 години затвор ... е тоя човек от тогава като погледне бутилка и пред него изкача числото 6 ....
има и много други примери , сега не ми се изброява всичко
коментарите ги оставям на вас , на мен ми е писнало вече ...
БМВ

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ultimate_driver » 13 Окт 2006, 21:09

ВMW се вряза в рейс с 40 пътници и го подпали
13 октомври 2006 /
Един труп с неустановена самоличност има в изгорялото на Е-80 BMW, предаде БГНЕС в Хасково. Загиналият е водачът на врязалата се в автобус кола.
Няма пострадали сред пътниците в автобуса на фирма “Мариета“ - Кърджали. Сред тях има само пострадали с охлузни рани, на които е оказана медицинска помощ. Те са отпътували за София с друг автобус. Три противопожарни автомобила успяха да загасят пожара при сблъсъка на BMW с кърджалийска регистрация и автобус. Катастрофата стана в района на паркинг “Върбица“ на международния път Е-80. БНТ показа изцяло изгорелия след катастрофата автобус.

Без коментар!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ultimate_driver » 13 Окт 2006, 21:15

Раздават 100 000 стикери ”Карай умно, стигни жив!”
04 септември 2006 / News.dir. bg
100 000 стикера с надпис “Карай умно, стигни жив!“ пуска днес “24 часа“ заедно с броя на вестника, съобщиха на БТА от ежедневника. Днес и репортери на БНР ще раздават стикерите на шофьорите в София.
Това е опит на медиите, заедно с Министерството на вътрешните работи, Министерството на регионалното развитие и благоустройство, Агенция “Пътища“да спре избиването на българите по пътищата. Акцията на “24часа“ да представя съвети на хора, които носят отговорност за безопасността на пътя или имат голям обществен авторитет, започна на 10 август. Оттогава само за 3 седмици загинаха 78 души, 15 от тях са само от последните три дни. Ако утре залепите безплатния стикер на колата си, ще могат да го прочетат и шофьорите зад вас. Така със сигурност ще спасите човешки живот, коментират от в. 24 часа.

:idea: Ето тук може да се включим и ние, ако се организираме и се свържем с 24 часа да с еогранизира нещо подобно ще стане добре.Нека да се обадим до редакцията и да заявим готовността си за подкрепа на тази кампания и измислим начин за добра организация.
:idea:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ivan_krilov » 20 Окт 2006, 0:11

1.Наистина и аз съм много възмутен от минаването на червено!трябва да се сложи край!много ме е яд и на тези които изпреварват в завои-иде ми да ги догоня и набия?!!!!!Не,че не нарушавам правилника постоянно,ама тука всички ги е обхванала енда лудост....направо :?????а на отговора,де... всеки ден във варна си викам много зле стана,няма накъде повече.....,а в софия направо е ад.....ама като се сетя какво беше в каиро и някак се успокоявам...... има още мноооогонакъде да се влошава положението

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 5er

Мнение от aero » 20 Окт 2006, 1:24

ivan_krilov написа:1.Наистина и аз съм много възмутен от минаването на червено!трябва да се сложи край!много ме е яд и на тези които изпреварват в завои-иде ми да ги догоня и набия?!!!!!Не,че не нарушавам правилника постоянно,ама тука всички ги е обхванала енда лудост....направо :?????а на отговора,де... всеки ден във варна си викам много зле стана,няма накъде повече.....,а в софия направо е ад.....ама като се сетя какво беше в каиро и някак се успокоявам...... има още мноооогонакъде да се влошава положението

никъде не видех втора точка :mhihi:
аз лично не познавам човек който да спазва правилника :confused: Дори да си спазвал някакви закони, виждайки останалите какво правят несъзнателно почваш да нарушаваш...докато накрая почнеш да смяташ нарушенията за нищо нередно и ги правиш по навик :confused:
Изображение

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ultimate_driver » 27 Окт 2006, 7:20

Статистиката:
75 от 109 ще се включат в протеста а 38 от 65 карат като ИДИОТИ в тоя форум http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=40986

На предложението ми да се свържем с "24 часа" и да подкрепим кампанията им никои не отговори от тея 75 човека готови да се включат :?: защо се заблуждаваме така :?: на никои тук не му пука
Изказвания от вида:
"гледаи сега за карам като идиот ,много бързо защото съм с Бима и ограниченията не важат за мен, влизам с 120 в града АМА знам че не бива така и това не е похвално"
са НЕЛЕПИ

всеки да си кара както иска ама да не се прави на много загрижен като кара като идиот

Потребител
Аватар

Мнение от Andjela » 02 Дек 2006, 12:56

Аз също съм ЗА!Не се знае какво ще стане след това,но ако не опитаме,няма да разберем!Определено трябва да се направи нещо,защото лудницата по пътищата наистина е много изнервяща...А протеста,дори само на един човек да повлияе,пак е нещо.Сигурна съм,че все още се намират разумни хора,които ще разберат смисъла на значението на това "начинание",така да го кажа...
Drag racing is my lifestyle! I can't yield to this temptation!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от BAYRON » 02 Дек 2006, 13:10

да стане по голям хаос ли ??????
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Потребител
Аватар

Мнение от Andjela » 02 Дек 2006, 13:16

Защо мислиш,че ще стане по-голям хаос?!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от BAYRON » 02 Дек 2006, 13:49

защото виждам ежедневните протести .............Защото всеки протест прераства в хаос а ние срещу това ще се борим като го предизвикваме
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Потребител
Аватар

Мнение от Andjela » 02 Дек 2006, 16:12

Ами да...може би си прав,но определено трябва да се направи нещо...Аз все пак съм застъпник на идеята за...не за протест,а за някаква кампания,по-скоро,която да вразуми разбеснелите се шофиори...Ако представим на хората някакви не особено известни данни...да кажем на жертви в автомобилни катастрофи...Понякога е шокиращо.Още по-въздействащо ще е ако знаем колко катастрофи са станали,в които не е имало жертви (а те са още повече),защото хората може да не са пострадали,но колите са-а мен и за тях ми е жал...Не знам,може да има хора,които да им пука за автомобилите им и само от желание да си ги запазят здрави и стабилни да се позамислят за начена на шофиране(най-малко)...

Потребител
Аватар

Мнение от QuickSilveR » 05 Дек 2006, 0:50

Здравейте. Това за неразборията по пътищата си го правим ние самите шофьори и най-голямата причина за това е КОРУПЦИЯТА. Защото мн лошо се научихте - "Е той и да ме спре аз ще му дам някви пари и ще се оправим без да пишем актове" или още на изпитите за шофьорска книжка - инструкторът към кандидатът за шофьорска книжка: "той ДАЙ-аджията е мой човек, ако искаш да минеш дай някви пари и той ще те пусне" Това са си живи примери, не си мислете че си измислям.
Друга причина за неразборийте по пътищата е липсата на изпитите по паркиране, а и това че някой инструктори въобще не преподават паркирането и след това всеки си паркира както може и въобще не го интересува че може да пречи на някой и че е паркирал там кадето не трябва.
Аз се радвам че попаднах на мн свестен инструктор, защото колкото и да се караше и правеше забележки след това осъзнах че това е за мое (и не само мое) добро и почнах да осъзнавам и коригирам грешките. Имах при него 4 или 6 часа (вече не си спомням) на полигон, и сега всеки се учудва как съм се научил да паркирам само с 1 маневра.
Друга причина: По пътищата няма никаква колегиалност! Защото всеки с "лъскаво возило" като види примерно москвич, лада, жигула и си мисли че те трябва да му направат път да мине той. Аз карам Москвич 2140 и съм участвал в доста такива ситуаций в които като видят че по пътя с предимство се задава Москвич и веднага изскачат пред мен като подценяват Москвича, или се натискат да им направа път да минат и всякакви такива. Другото от което искам да се оплача е че когато спирам на пешеходна пътека винаги спирам със страх някой да не ми дойде на гости в багажника, защото на никой не му прави впечатление че наближава пешеходна пътека и че може някой да реши внезапно да пресече.
Айде стига се оплаквах че почнах пак да се ядосвам :)

П.П. Аз съм си казал, че на КАТ-аджия и на какъвто и да било друг човек няма да дам подкуп за да се измъкна. Ако аз съм виновен за нещо ще си понеса последствията, да пише актове и каквото си иска. Аз се старая да спазвам "Закона за движение по пътищата" и го правя. Направете го и вие независимо каква кола карате!

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум