Акцизи на големите двигатели след влизането в ЕС...
Модератор: Общи модератори
69 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- tin
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 328i
- Детайли за колата: Estoril blue Convertible - the best e36 :)
....които запълват доста дупки в изпосталялата хазна, която гореспоменатите точат години наред...
Проста сметка : като дигнат годишният данак с 50лв, на 2 мил. автомобила на година с 50лв = 100 мин. на година !
Последна промяна tin на 14 Сеп 2006, 14:26, променена общо 1 път

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
До колкото знам, ако ни приемат на 1.1.2007г. ще спре регистрацията на коли нов внос с 1-ва регистрация преди 1.1.2003г.... т.е. очаква се да еб@т майката на всичко де що е 2002г. или по-старо.... единствено вече внесените автомобили няма да имат проблеми с регистрацията...
Така че ако това стане така, машините преди 2003г. няма да има сми да се внасят, щото няма да може да се регистрират... и примерно ако искаш такава ще трябва да е на някой твой познат немец и да караш с немски номера в BG...
А ако направят тази простотия само правете сметка как ще скочат цените на вече внесените коли....
Така че ако това стане така, машините преди 2003г. няма да има сми да се внасят, щото няма да може да се регистрират... и примерно ако искаш такава ще трябва да е на някой твой познат немец и да караш с немски номера в BG...
А ако направят тази простотия само правете сметка как ще скочат цените на вече внесените коли....

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Има нещо такова, но възрастовите ограничения за регистрация ще се въведат поетапно, най-вероятно първо ще отпаднат колите без Евро 2, което май е 1999-2000 г...
Never mistake motion for action...
- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
Може би, но това означава от Е46 нагоре
Аз му разправям на баща ми сега да вземем Е36-ца, той не - след нова година ще се по-евтини. Е така е, но каква файда като не може да се регистрира.

BMW only!
- XaMaB
- ентусиаст
-
- Кара: мел
- Мечтае да кара: танк
Супер. Значи след нова година ще може да си зема повече кинти на 318ката дето сега няма продаване 

Кой ми затри подписа, за неспазване на правилата, при условие че подписа ми беше по-стар от правилата
re
Ще ни чукнат освен с регистрацията, и с гражданската , а накрая ще докомпенсират с това че ще се палщат на занижен "силни" процент щетите на по-старите от 10 год, коли, а като ни напънат и за вредните емисий с данък над определени граници и всичко ще си дойде на мястото....нови катализаторни бангийки!
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
четох четох и едно не разбрах, ще мога ли след 2007-ма да карам 325/8 е36 или 320/3iS e30 или няма и срещу каква цена, защото до тогава не виждам как ще си купя такава
Някой да обясни! Ако пък не е 100% ясно. Направо си го кажете

Някой да обясни! Ако пък не е 100% ясно. Направо си го кажете

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- amd
- клавиатурен мунингист
-
Абе ясно си е напълно едно - коли над 163 коня няма как да внесеш, освен ако не платиш соления акциз. Тъй, че Е30 320ИС си остава химера
Както и 325/328 Е36

BMW only!
баси аз пак вярвам че ще можем
баси аз пак вярвам че ще можем
м5 ми е мечта .... ама няма такъв акциз
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
Добре де, а ако съм супер заможен колекционер и искам 2002tti, например, какво правя с вноса и регистрирането му? 

Това което аз знам че наистина ще има някаква "солена" първоначална регистрация, но няма такъв вариант като по-старо от 2003 неможе да се регне ... на по-старите коли данъкат ще е по-голям но от чисто икономическа гледна точка от страна на западните ни съседки те са надалавера ние да караме по-старите коли защото именно от тях ще си ги купуваме което значи приход в тяхната икономика и повече екология за тях защото ние ще се тровим с таралястниците .. така че има дадежда и то усезателна да се порадваме на коли от нашата си черга ... 

BMW never stop's ....
Любо Тодоров
Любо Тодоров
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Re: баси аз пак вярвам че ще можем
535 написа:баси аз пак вярвам че ще можем
Хич не го вярвай това- на М5 акциза е около 18х. , а ДДС-то е 10х. - това по спомени, но е горе-долу толкова. Е ти да не смяташ, че държавата ще изтърве съвсем кинтите

А да- пълен абсурд е да кажат "Кола преди хххх година НЕ може да се регистрира". Ще може да се регистрират и стари автомобили, но примерно ще има яка еко такса за автомобили без Евро2...
- amd
- клавиатурен мунингист
-
Ако сте заможни колекционери нема да има проблем, просто ще трябва да се бутнат парици на подходящия човек
Проблемите винаги са за бедните 

BMW only!
69 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5