Мерак
Модератор: Общи модератори
66 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- t_andonov
- ентусиаст
-
- Кара: Е 30
- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
Мисля че 3-ка и автомат са пълни антиподи и за мен BMW обезсмисля идеята, философията на марката. За мен това е толкова еретично, колкото и BMW с предно.
shekito написа:да ви кажа..брат ми има 320д автомат и е много яко!Наистина си е супер удобство.Аз няма да карам автоматик сега, защото ми се кара ръчка.Прави ми кеф да си включвам.А и зимата е много важно (особено при задното предаване) като минаваш на по-ниска предавка да внимаваш как да пуснеш съединителя..е с автомат как ще го контролираш?или като закъсаш как ще направиш лашка с полусъединител да излезеш?Това са му ,според мен, минусите,но както казва брат ми-Е кат е кофти нали има Х3
П.С на тая 3-ка автоматика и е страшен и ако го ръчнеш на спорт прави каквото си поискаш.Даже се съмнявам дали с ръчка ще мога да ускоря по бързо..сериозно..
Ами много просто, като си в снега просто не даваш газ,тя си върви сама,ако не си забелязал

Иначе хората говорят,че автоматика е кофти,но караш ли веднъж хубав автоматик(например някой по-съвременен) няма да искаш ръчка

P.S. Kick Down-a е хубаво нещо.

gyrate написа:sieg написа:gyrate написа:t_andonov написа:автомата винаги е по бърз от ръчката
както и дизела от бензина
че той дизела си е... прочети по форума...
принципно
Че то някои дизелови коли са по-бързи от бензиновите еквиваленти:
например 120d и 120i , 320d и 320i, 330d и 330i са на кантар при ускорение от 0-100.
MaXimal написа:shekito написа:да ви кажа..брат ми има 320д автомат и е много яко!Наистина си е супер удобство.Аз няма да карам автоматик сега, защото ми се кара ръчка.Прави ми кеф да си включвам.А и зимата е много важно (особено при задното предаване) като минаваш на по-ниска предавка да внимаваш как да пуснеш съединителя..е с автомат как ще го контролираш?или като закъсаш как ще направиш лашка с полусъединител да излезеш?Това са му ,според мен, минусите,но както казва брат ми-Е кат е кофти нали има Х3
П.С на тая 3-ка автоматика и е страшен и ако го ръчнеш на спорт прави каквото си поискаш.Даже се съмнявам дали с ръчка ще мога да ускоря по бързо..сериозно..
Ами много просто, като си в снега просто не даваш газ,тя си върви сама,ако не си забелязал
Иначе хората говорят,че автоматика е кофти,но караш ли веднъж хубав автоматик(например някой по-съвременен) няма да искаш ръчка
P.S. Kick Down-a е хубаво нещо.gyrate написа:sieg написа:gyrate написа:t_andonov написа:автомата винаги е по бърз от ръчката
както и дизела от бензина
че той дизела си е... прочети по форума...
принципно
Че то някои дизелови коли са по-бързи от бензиновите еквиваленти:
например 120d и 120i , 320d и 320i, 330d и 330i са на кантар при ускорение от 0-100.
принципно, газта > дизела.
да aко сравняваш някакъв мизерен 4 цилиндров бензин с 5 цилиндров дизел или турбодизел...
имах бмв, но си купих мерцедес преди доста време... предадох ви!!!
sieg написа:gyrate написа:принципно, газта > дизела.
да не изпадаме пак в тия спорове! нафтата е по-калорична от бензина и при необходимото устройство на ДВГ-то, то е по-бързо, по-мощно или каквото ти е кеф да си го направиш.
да но хората предпочитат бензин за това този велик нефтен мотор няма да бъде разработен в близкото бъдеще.
иначе щяхме да имаме М5 Дизел, или формула едно дизел.. или подобни. а не влак дизел или камион дизел.
имах бмв, но си купих мерцедес преди доста време... предадох ви!!!
- OPASNO LUD
- младши ентусиаст
Най-шибаното в автоматите е първоначалното свикване особено при нова кола.При новите баварци спирачката се самонагажда първите км,а краката първоначално бъркат огромния педал със съединител и стават високоадреналинови ситуации(добре,че има система за предупреждение за коланите,че иначе щеше да има разлепени по стъклото).Иначе в зависомост от начина на шофиране автомата си има предимствата и недостатъците-лично мен ме дразни твърде дългите прдавателни числа и мега дългия диф
gyrate написа:sieg написа:gyrate написа:принципно, газта > дизела.
да не изпадаме пак в тия спорове! нафтата е по-калорична от бензина и при необходимото устройство на ДВГ-то, то е по-бързо, по-мощно или каквото ти е кеф да си го направиш.
да но хората предпочитат бензин за това този велик нефтен мотор няма да бъде разработен в близкото бъдеще.
иначе щяхме да имаме М5 Дизел, или формула едно дизел.. или подобни. а не влак дизел или камион дизел.
аз съм фен на дизела, но и на мен ми се кара бензин и ще си го призная...
а иначе и навремето като се е появило БМВ дизел, хората не са вярвали че има такова... и М5 Дизел ще има, щом има на Лъо Ман TDI-кола...
Това с рязкото сваляне на предавка на снега май отдавна е решено при новите коли? Освен "умните" автоматици и стабилизационните програми се намесват. Не съм чул стандартен автоматик да ускорява по-добре от ръчна, дори и Porsche Tiptronic добавя почти цяла седкунда от 0-100. Това е по-скоро измамно усещане.
А за дизела, признавам че никога няма да разбера мисленето на хората, които дават между 80 и 160 хиляди лева за кола и после икономисват от горива. Не казвам, че е грешно, просто не го разбирам.
А за дизела, признавам че никога няма да разбера мисленето на хората, които дават между 80 и 160 хиляди лева за кола и после икономисват от горива. Не казвам, че е грешно, просто не го разбирам.
Modulo написа:А за дизела, признавам че никога няма да разбера мисленето на хората, които дават между 80 и 160 хиляди лева за кола и после икономисват от горива. Не казвам, че е грешно, просто не го разбирам.
Мисля че отдавна е минало времето когато хората са купували дизели щото са икономични и за да икономисват от горива. Литър дизел и литър бензин цена еднаква. Подръжката на дизела е по скъпа от на бензина. Хората просто обичат дизели и тва е, на става дума за икономия.
- WeiSTD
- главен сектант :)
-
- Кара: E36 325i
- Детайли за колата: Септември 1991
M50B25 - Без VANOS
GAZ Gold Coilover Kit
Eibach 28мм Предна Стабилизираща Щанга
М3 Ево 20мм Задна Стабилизираща Щанга
325мм предни спирачки от Е46 330i
294мм задни спирачки от Е46 328i
Zimmermann Дискове, Carbone Lorraine накладки, Goodridge маркучета
Карал съм доста автоматици . . . те тук в Австралия са повече от ръчките, и смело мога да заявя че това не е кола за мен.
Като компромис бих се навил на механична кутия с автоматична смяна като СМГ или СелеСпийд, но ако имам избора, взимам ръчката без да се замислям.
Най добрия пример който мога да дам е Е34 520и с М50 мотора. Както някои от вас помнят, бях с такава на 2005та събора и колата беше много на место. . . бърнаутове, драгове. . . яката работа.
Тука карах за известно време същата кола но с по малко километри и автоматични скорости . . . .КУР. . . от светофара Автобусите ме задминаваха . .. трагедия пълна, и на сухо по смъртно не ставаше дрифт. 150 коня, ама 148 от тях оставаха некъде по скоростната кутия.
Сега естествено че ако ще си купувам 760Ли или нещо такова бих си взел автоматик, но иначе не ме кефят.
Като компромис бих се навил на механична кутия с автоматична смяна като СМГ или СелеСпийд, но ако имам избора, взимам ръчката без да се замислям.
Най добрия пример който мога да дам е Е34 520и с М50 мотора. Както някои от вас помнят, бях с такава на 2005та събора и колата беше много на место. . . бърнаутове, драгове. . . яката работа.
Тука карах за известно време същата кола но с по малко километри и автоматични скорости . . . .КУР. . . от светофара Автобусите ме задминаваха . .. трагедия пълна, и на сухо по смъртно не ставаше дрифт. 150 коня, ама 148 от тях оставаха некъде по скоростната кутия.
Сега естествено че ако ще си купувам 760Ли или нещо такова бих си взел автоматик, но иначе не ме кефят.
БИАД Авто-Пазар Тийм
You can take the people out of Bulgaria, but you can never take the Bulgarian out of people.
You can take the people out of Bulgaria, but you can never take the Bulgarian out of people.
66 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5