BMW организира специален шофьорски тест
Модератор: Общи модератори
Turturelo написа: .. тук има разни умници, които разправят тъпотии по мой адрес, че съм бил комплексар и съм бил надут, но мисля че до сега не съм отрязал никой, който е искал да си говорим за BMW-та и автомобили като цяло или е дошъл да каже, че е от форума!
Не бе , те другите са комплексари затова са те отрязали теб

Turturelo написа:...и откъде са ме отрязали интелигентни ми, завистлив приятелю?
Да си кажа честно -сигурно има доста хора на които завиждам/благородно/ , ма ти пък защо трябва да попадаш в тази категория въобще не ми е ясно. Аз на чужди баварци съм се накарал отдавна , сега не ми е интересно. Сега само мои карам , може да са по-старички , ма са си мои.

- THUNDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: vRS
Много късно видях темата, иначе щях да дам инфо на варненската група
.
Колиците са си зад мен от вторник мисля /30.05.2006/ - кротуват си на паркинга, а аз си ги гледам през стъклото
, късния следобед ще вкарваме 3 коли в шоурума /120d + 325i + 535d/ за събитието утре и вдругиден. Лично аз нямам търпение да карам 330-ките
.
Turturelo е тук с колегите от "Камор", надявам се да се запознаем и да поговорим за любимата марка и академията на БМВ
Очаквайте снимков материал от мен
.

Колиците са си зад мен от вторник мисля /30.05.2006/ - кротуват си на паркинга, а аз си ги гледам през стъклото

Turturelo е тук с колегите от "Камор", надявам се да се запознаем и да поговорим за любимата марка и академията на БМВ

Очаквайте снимков материал от мен

Live and let Die!
- Инаф
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: много
- Мечтае да кара: винаги
добре де,някой от Плевен или София няма ли да каже как протече тест-драйвът,какво точно правихте,зиг-заг на полигон или дълъг път,нещо по-екстремно ще има ли да упражним.Ходих на Performance Days и не беше зле,айде дайте инфо!
E60 ///M5 is the ultimate BMW.
..."The second race saw one of Andy Priaulx’s famous solo escapes from the pole position on the reverse grid."
..."The second race saw one of Andy Priaulx’s famous solo escapes from the pole position on the reverse grid."
bawareca написа:Turturelo написа:...и откъде са ме отрязали интелигентни ми, завистлив приятелю?
Да си кажа честно -сигурно има доста хора на които завиждам/благородно/ , ма ти пък защо трябва да попадаш в тази категория въобще не ми е ясно. Аз на чужди баварци съм се накарал отдавна , сега не ми е интересно. Сега само мои карам , може да са по-старички , ма са си мои.
не ми отгорови на въпроса откъде са ме отрязали?
Песента със собствеността на BMW я изпя одавна, смени репертоара! Мен не ми е омръзнало да карам "чужди" баварци, защото карам такива, които ти гледаш в интернет на spy снимки и ще видиш след година-две по улиците. Естествено това изречение ще породи поредния ти елементарен и скучен коментар, и си мисля дали си заслужава да ти напиша ЛС с надеждата веднъж завинаги да си затвориш устата или е само хабене на приказки. По добре да си запазя силите за някой, който му е интересно да научи нещо ново, а не да го превръща в тема за заяждания.
Дали ми завиждаш или не ми е през ... прага на колата, факт е че ти станах кисел, когато аз се качих на едно стъпало, на което ти не можа. Следователно бавно и старателно се катеря по стълбичката, която съм си избрал, а типове като теб постоянно свирукат отдолу.
Жив и здрав! Have a nice life!
Инаф написа:добре де,някой от Плевен или София няма ли да каже как протече тест-драйвът,какво точно правихте,зиг-заг на полигон или дълъг път,нещо по-екстремно ще има ли да упражним.Ходих на Performance Days и не беше зле,айде дайте инфо!
Аз ще ти кажа тъй като имам удоволствието да водя BMW Innovation Days в 4 града. М/у другото го казвам на всички гости, че е особено голямо удоволствие за мен да го правя, защото това е първия ми ангажимент за BMW в България. До момента съм работил само в други страни и на родна земя с колегите от дилърите, с които сме работили преди ми е особено приятно.
Та ..
Идеята на мероприятието, което се провежда в цяла Европа в момента е да се покажат технологиите въплътени в новите модели на BMW, затова road show-то се нарича BMW Innovation Days.
На разположение са 10 автомобила - 5бр. 3Series и 5бр. 5Series
Всички с изключение на 2бр. за със задвижване xDrive. Имаме едно 530d, 535d, останалите 3 петици са 530xd, имаме 2бр. 325xi, една 330xi //MTech, 2бр. 330xd + "моя" автомобил със стикери Instructor, който е 325xi.
Програмата започва с около 30 мин. презентация, в която много набързо обяснявам системите, които има в автомобилите, кратки филчета и графики, за да стане ясно на всички с какво разполагат модерните BMW-та. Следват инструкции относно маршрута, по който ще караме, хората се настаняват по автомобилите. Движим се в колона по предварително избран маршрут, като колоната водя аз с инструкторския автомобил и налагам темпото (лееееко над ограниченията

В Плевен използвахме летище Долна Митрополия, където напраих високоскоростен слалом. Всички минават по него, като получават напътствия ако бъркат някъде. След това се разменят автомобилите от Серия 5 на Серия 3 и обратно, така че всички да са карали всичко.
После разделяме автомобилите, правим упражнение с по-висока скорост и екстремно спиране с елемент на смяна на платната - сиреч спира се с все сила докато завиваш и се опитваш да влезеш в другия коридор очертан с конуси.
Другото упражнение е отново ускорение, влизане в коридор от конуси, където се намира един такъв точно с/у колата и място точно за колата от ляво и дясно. Трябва да минеш от там със 60км/ч. Упражнението е трудно, затова оставям повечко място или намалям скоростта ако видя, че не всички са добри шофьори.
Следва размяна на хората и отново.
После се прибираме обратно в дилъра отново в колона, участниците получават сертификат и подаръци.
Във Варна имахме на разположение по-малко пространство, затова напрвих техничен слалом, с по ниска скорост, по спънат, който кара хората да въртят повече волана и наблегнах на разликата в автомобили с Active Steering и без.
Второто упражнение беше коридор от конуси при засилване с определена от участниците скорост и в момент отново продиктуван от самите тях да спрат екстремно така, че да не съборят конус поставен пред автомобила. Наистина бях ограничен от мястото, но поради разгара на сезона нямаше вариант да се разположим на летището.
Така или иначе не видях до момента човек, който да си тръгна сериозен без широка усмивка на лицето, което е най-голямата награда за мен, защото съм накарал хората да се забавляват!
Това е всичко ..

- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Turturelo написа:...
Във Варна имахме на разположение по-малко пространство, затова напрвих техничен слалом, с по ниска скорост, по спънат, който кара хората да въртят повече волана и наблегнах на разликата в автомобили с Active Steering и без.
Второто упражнение беше коридор от конуси при засилване с определена от участниците скорост и в момент отново продиктуван от самите тях да спрат екстремно така, че да не съборят конус поставен пред автомобила. Наистина бях ограничен от мястото, но поради разгара на сезона нямаше вариант да се разположим на летището.
Така или иначе не видях до момента човек, който да си тръгна сериозен без широка усмивка на лицето, което е най-голямата награда за мен, защото съм накарал хората да се забавляват!
Това е всичко ..
Теста си мина почти идеално

Единственото което не ми хареса толкова беше, че всички коли бяха автоматици - или аз така си мисля... Не че са лоши колите- напротив. Идеално си дърпат и вървят, но аз просто мразя автомата да решава вместо мен кога да смени предавките, а да правя опита да сменям ръчно скоростите не посмях... Мога да изкажа само благодарности към организаторите за дадената възможност да пробваме новите модели

П.С.: Да не пропусна да си призная- единствено аз успях да събера всички конуси на слалома

- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
Ще ви помоля (Владо и Киро) да си изяснявате отношенията на Л.С,за
да не се наложи да заключвам тази така интересна тема
да не се наложи да заключвам тази така интересна тема

- BMW-X5
- Е53 Фанатик
-
- Кара: xDrive
Turturelo написа:Във Варна имахме на разположение по-малко пространство, затова напрвих техничен слалом, с по ниска скорост, по спънат, който кара хората да въртят повече волана и наблегнах на разликата в автомобили с Active Steering и без.
Това е всичко ..
Аз съм много доволен от мероприятието добре замислено и организирано...
Изживяването беше 1 път ще ме държи минимум една седмица

Презентацията за новите технологии във БМВ беше доста добре направена от Владо ...и докато не съм забравил да го помоля ако е възможно да ми прати 10 БМВ заповеди като предварително благодаря ...
Доста добро впечатление ми направи тройката (325xi) като возия и интериор бях малко резервиран към нея ,но определено мога да кажа ,че надмина очакванията ми

Доволен съм ,че имах възможноста да тествам 535д и 530хд...
На слалома имах леки затруднения със системата за завиване (Active Steering), практика се иска...Смятам ,че системата си заслужава отличната оценка като нововъведение.
ms написа: Но поне на спирането само първият път отнесох конуса- някои хора дори се опитаха да си го вземат с тях...
Е добре де признавам си аз бях ...какво да направя харесах си го тоя конус и въобще не съм опитвал ами директно си го взех с мене на разходка

Много жалко наистина ,че нямаше възможност да сме на летището , но в крайна сметка всички много се забавляваха и останаха доволни от Теста

Потвърждавам думите на Turturelo всички бяха усмихнати до уши за което искам да му благодаря !!!
Специални благодарсти за приятното изкарване и към Светослав Стоянов от Варна Карс , Thunder от Каргоекспрес(който също очаквам да се включи със снимки...) и Даниела мисля ,че се казваше от Камор Ауто и всички знайни и не знайни войни включили се в организацията и подготовката

P.S. Иска ми се всеки ден да е BMW Innovation Days

Малко снимков материал

BMW-X5 написа: ...и докато не съм забравил да го помоля ако е възможно да ми прати 10 БМВ заповеди като предварително благодаря ...
те са така наречените "наши" 10 Божи (не BMW) заповеди .. това са препоръките към участниците, с които молим да осигурят спокойна работа и се стараем да избегнем инциденти.
1. Моля, следвайте препоръките на инструктура.
2. Не шофирайте, ако сте консумирали алкохол.
3. Не пушете в автомобилите.
4. Заемете правилна позиция за шофиране.
5. Сложете предпазните колани!
6. Оставете късите светлини включени през цялото време.
7. Следвайте водещата кола. Не изпреварвайте.
8. Не използвайте мобилните си телефони, докато шофирате.
9. Шофирайте отговорно и безопасно.
10. Забавлявайте се!!!
THUNDER написа:Turturelo е тук с колегите от "Камор", надявам се да се запознаем и да поговорим за любимата марка и академията на БМВ
мисля, че успяхме да го направим

Ми ко да ви кажа момчета , просто нямам думи . Друго такова преживяване не съм имал . Изпитах най - високата скорост с която съм се возил някога в кола , също най - невероятното набиране което съм изпитвал ... все чувства и емоции за които наистина нямам думи да ги опиша . Просто нещо неописуемо велико . Усмивката наистина не слезе от лицето ми цял ден . И само тоя тест ми е и все още в главата .
Мерси много на организаторите на цялото мероприятие за невероятната възможност която ни предоставиха за абсолютно незабравимото преживяване . Мерси много и на Тошко и Милен , без които пък нямаше да можем да се възползваме от тази прекрасна възможност за невероятни емоции . И двамата се справиха страхотно и в крайна сметка те бяха тези които бяха зад волана и изцедиха възможностите на тези брутални колици. Т.е. вие двамата бяхте тези които ни доставиха пряко тези емоции на мен и авера с който дойдох . И двмата съжалявахме за едно единствено нещо . Що да му ......... сме още на 17год. и тъпите закони не ни позволяват да земем книжки .
Нищо надявам се и догодина да има подобни прояви и да мога най - после да си покарам на спокойствие по този начин такива избухнали баварки .
М/у другото мисля че тук му е мястото да споделя че винаги съм харесвал чистата зверска мощ на старите машини , които се оставят да бъдат обуздани само от опитни шофьори , че даже напрао пилоти , и поради тази причина аз също мразя автоматиците и тия толкова ограничаващи и прекалено перфектни електроники . Винаги съм казвал че обичам да карам бързо заради тръпката и големия риск дори за здраввето и точно това кара адреналина да скача и прави шофирането най - голямото удоволствие което човек може да изпитва в продължение на толкова дълго време и въобще ... ! След този ден обаче определено гледам на новите технологии и на електрониките с много различно отношение . Все още не бих се отказал от механичната скоростна кутия ама видях и усетих системи които ме докараха в екстаз . И тъй като старите зверски мощни коли винаги са ми били страст още не мога да се откажа от тях в мечтите си ама тука искам да кажа нещо на Turturelo :
Човек не само си признавам че ти завиждам изклиучително много ( благородно разбира се - иначе нямаше въобще да го казвам ) ( в тая връзка просто ти се кланям доземята ) ами винаги съм си мечтал за професия като твойта . Ама като казвам винаги имам точно това в предвид . Още в края на 6-ти клас знаех че искам да уча автомобилостроене в Мюнхен за да мога после цял живот да тествам и да се човъркам из бъдещите и старите вече легендарни модели на BMW и на сичкото отгоре да ми плащат за това удоволствие . Та ние не се познаваме за жалост , можеби дори няма да си спомняш кой от сичките тъпаци , от тия на Тест - драйв-а , дето гледаха ненаситно BMW- тата съм аз ама мисля че преди да си кажа заключението трябваше да споделя тая мечта с всички запалени и с теб най - вече щот " заключението" ми е свързано с теб и работодателите ти които са организирали това меромприятие . Тая мечта която описах по - горе винаги е била свързана и с един огромен личен гараж пълен с няколко модела - все леко възрастни BMW шедьоври . Сега в този мой мечтан гараж влезе и един последен модел набухан със сичките BMW технологии . Мисълта ми е че има и хора които за разлика от мен не само мечтаят ( засега ) , ами имат парите да напраят мечтите си реалност и също като мен , самоче наистина без да се замислят много биха си купили някой от тия моделчета дето ги тествахме . Демек смятам че наистина постигна възложената ти задача перфектно и ти пожелавам това да се забележи и от работодателите ти .
Накрая след като казах че гледам на електрониката вече с други очи искам само да спомена и да споделя колко много впечатлен съм например от системата която ти държи колата изправена в завоите и като не позволява неравномерно разпределение на тежестта вдига доста скоростта с която можеш да звиеш без да се занесеш . Мисля че по пътя на няколко пъти доста ни помогна тази с-ма .
Че така де , просто невероятно преживяване . Следващия път аз съм шофьор
П.П. Апарата беше на аверчето и си е внего сега го чакам да уплоадне някъде снимките и аз ше ги сложа тука . То и аз още не съм ги виждал кви са станали . Ма довечера се надявам вече да ги сложа тук. Само да не каже пак че няма трафик , щот ше трябва да ходя до тях да земам апарата с кабелите и ше се забавим .

М/у другото мисля че тук му е мястото да споделя че винаги съм харесвал чистата зверска мощ на старите машини , които се оставят да бъдат обуздани само от опитни шофьори , че даже напрао пилоти , и поради тази причина аз също мразя автоматиците и тия толкова ограничаващи и прекалено перфектни електроники . Винаги съм казвал че обичам да карам бързо заради тръпката и големия риск дори за здраввето и точно това кара адреналина да скача и прави шофирането най - голямото удоволствие което човек може да изпитва в продължение на толкова дълго време и въобще ... ! След този ден обаче определено гледам на новите технологии и на електрониките с много различно отношение . Все още не бих се отказал от механичната скоростна кутия ама видях и усетих системи които ме докараха в екстаз . И тъй като старите зверски мощни коли винаги са ми били страст още не мога да се откажа от тях в мечтите си ама тука искам да кажа нещо на Turturelo :
Човек не само си признавам че ти завиждам изклиучително много ( благородно разбира се - иначе нямаше въобще да го казвам ) ( в тая връзка просто ти се кланям доземята ) ами винаги съм си мечтал за професия като твойта . Ама като казвам винаги имам точно това в предвид . Още в края на 6-ти клас знаех че искам да уча автомобилостроене в Мюнхен за да мога после цял живот да тествам и да се човъркам из бъдещите и старите вече легендарни модели на BMW и на сичкото отгоре да ми плащат за това удоволствие . Та ние не се познаваме за жалост , можеби дори няма да си спомняш кой от сичките тъпаци , от тия на Тест - драйв-а , дето гледаха ненаситно BMW- тата съм аз ама мисля че преди да си кажа заключението трябваше да споделя тая мечта с всички запалени и с теб най - вече щот " заключението" ми е свързано с теб и работодателите ти които са организирали това меромприятие . Тая мечта която описах по - горе винаги е била свързана и с един огромен личен гараж пълен с няколко модела - все леко възрастни BMW шедьоври . Сега в този мой мечтан гараж влезе и един последен модел набухан със сичките BMW технологии . Мисълта ми е че има и хора които за разлика от мен не само мечтаят ( засега ) , ами имат парите да напраят мечтите си реалност и също като мен , самоче наистина без да се замислят много биха си купили някой от тия моделчета дето ги тествахме . Демек смятам че наистина постигна възложената ти задача перфектно и ти пожелавам това да се забележи и от работодателите ти .
Накрая след като казах че гледам на електрониката вече с други очи искам само да спомена и да споделя колко много впечатлен съм например от системата която ти държи колата изправена в завоите и като не позволява неравномерно разпределение на тежестта вдига доста скоростта с която можеш да звиеш без да се занесеш . Мисля че по пътя на няколко пъти доста ни помогна тази с-ма .
Че така де , просто невероятно преживяване . Следващия път аз съм шофьор

П.П. Апарата беше на аверчето и си е внего сега го чакам да уплоадне някъде снимките и аз ше ги сложа тука . То и аз още не съм ги виждал кви са станали . Ма довечера се надявам вече да ги сложа тук. Само да не каже пак че няма трафик , щот ше трябва да ходя до тях да земам апарата с кабелите и ше се забавим .
В предния поуст пропуснах да кажа нещо което доказва колко страхотно съм си прекарал наистина . :
Във връзка с тази моя мечта която описах по - горе първо трябва да науча немския . Еми след 7-ми клас не ми стигна бала да вляза в немска гимназия , не ми се обяснява що че още се ядосвам кат си помисля и сега съм принуден да цедя и последните левчета от наще , които и без това нямат много такива в наличност , за да ходя на един много качествен ама и много скъп курс , който обаче ми дава вече единствената възможност да продължа да работя по евентуалното , поне до някъква степен , реализиране на тази моя мечта . Знимавам ва със сички тези глупости за да обясня че тоя курс ми е наистина много важен .
Еми в тая неделя когато беше Тест драйв-а ( от Владиславово в 14:30h) , Аз от 13:30 до 17:45 трябваше да съм на тоя курс ( в Чайка ) . Естествено предпочетах да отида на тест-а и да закъснея за курса после. В края на тест-а ми звъни един авер от курса и ма пита що не съм бил на курс , а аз му викам че само закъснявам ма ше дойда след малко , пък той смотолеви после нещо засмян и доста очуден . Качвам се аз в автобуса с момчето което беше с мен на теста и двамата ентусиазирани не спряхме да обсъждаме случилото се , той слиза пък аз след няколко спирки вече в Чайка си поглеждам часовника и се удрям по челото .
На курса отидах за последните 15 минути просто защото след това преживяване бях изгубил сяква представа за времето

Във връзка с тази моя мечта която описах по - горе първо трябва да науча немския . Еми след 7-ми клас не ми стигна бала да вляза в немска гимназия , не ми се обяснява що че още се ядосвам кат си помисля и сега съм принуден да цедя и последните левчета от наще , които и без това нямат много такива в наличност , за да ходя на един много качествен ама и много скъп курс , който обаче ми дава вече единствената възможност да продължа да работя по евентуалното , поне до някъква степен , реализиране на тази моя мечта . Знимавам ва със сички тези глупости за да обясня че тоя курс ми е наистина много важен .
Еми в тая неделя когато беше Тест драйв-а ( от Владиславово в 14:30h) , Аз от 13:30 до 17:45 трябваше да съм на тоя курс ( в Чайка ) . Естествено предпочетах да отида на тест-а и да закъснея за курса после. В края на тест-а ми звъни един авер от курса и ма пита що не съм бил на курс , а аз му викам че само закъснявам ма ше дойда след малко , пък той смотолеви после нещо засмян и доста очуден . Качвам се аз в автобуса с момчето което беше с мен на теста и двамата ентусиазирани не спряхме да обсъждаме случилото се , той слиза пък аз след няколко спирки вече в Чайка си поглеждам часовника и се удрям по челото .

На курса отидах за последните 15 минути просто защото след това преживяване бях изгубил сяква представа за времето

- BMW-X5
- Е53 Фанатик
-
- Кара: xDrive
BraZeN написа:...
Иво радвам се ,че сте си изкарали добре и ще запазите добри спомени от тази Неделя

По повод на това което си написал за мечтите мога да ти кажа само едно...
Следвай мечтите си до край,дерзай и рано или късно мечтите се сбъдват!!!
Поздрави
Очаквам снимковия материал