Първото BMW с предно предаване дебютира наесен
Модератор: Общи модератори
46 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Re: Първото BMW с предно предаване дебютира наесен
intention написа:Но да се казва че задното не струва зимата - е пълна глупост!
Да се казва, че зимата в снега задното е проходимо колкото предното, че и още по- добро също е глупост-поне според мен. Че кефа е по- голям със задно, и че големите скъпи коли са с такова ОК, ама на черното бяло да казваме

Никой не мое ма връне на селу!
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Разбира се че задното е по-нестабилно на сняг , но пък презавиване се контролира по-лесно и е по-предвидимо от недозавиване . Освен това при наличие на тракшън контрол , задницата вече не се носи . Ако пък е по-старо БМВто нищо не пречи да се инвестират няколко стотин лв. в LSD и тогава ще закъсваш доста по-рядко от ФВД
Друг минус на предното е при спускане на заснежено, особено ако говорим за коли на базата на голф - АУДИ ТТ , АУДИ А3 и тем подобни с разпределение на масите 70:30
И все пак - темата е дайте да се посмеем , че има БМВ напредно . Ами то си има от доста време - в дамския клас под името МИНИ . Сега вече се появавя и градко кенефче произведено от БМВ и алуди булгериън може да се радва , че най-нисшия клас на БМВ , има общи черти с А6 и компания

ПС: полото от подписа ти кефи

Друг минус на предното е при спускане на заснежено, особено ако говорим за коли на базата на голф - АУДИ ТТ , АУДИ А3 и тем подобни с разпределение на масите 70:30

И все пак - темата е дайте да се посмеем , че има БМВ напредно . Ами то си има от доста време - в дамския клас под името МИНИ . Сега вече се появавя и градко кенефче произведено от БМВ и алуди булгериън може да се радва , че най-нисшия клас на БМВ , има общи черти с А6 и компания

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
acho.rs написа:Разбира се че задното е по-нестабилно на сняг , но пък презавиване се контролира по-лесно и е по-предвидимо от недозавиване . Освен това при наличие на тракшън контрол , задницата вече не се носи . Ако пък е по-старо БМВто нищо не пречи да се инвестират няколко стотин лв. в LSD и тогава ще закъсваш доста по-рядко от ФВД![]()
Друг минус на предното е при спускане на заснежено, особено ако говорим за коли на базата на голф - АУДИ ТТ , АУДИ А3 и тем подобни с разпределение на масите 70:30![]()
И все пак - темата е дайте да се посмеем , че има БМВ напредно . Ами то си има от доста време - в дамския клас под името МИНИ . Сега вече се появавя и градко кенефче произведено от БМВ и алуди булгериън може да се радва , че най-нисшия клас на БМВ , има общи черти с А6 и компания![]()
![]()
Днес гледам едно ХалУди с един приятел от 20-на метра някъде и го питам сега това какво, А5, или А4, а той ми отговаря, че е нещо в гамата от А4, до А7.

Поне ще изпробват предното върху коли с разлика в големината от по 1 сантиметър.
Но БМВ сега изкарвали някаква сапунерка с предно, което само доказва, че то не става за нищо друго освен да те закара от точка А до точка Б, като е произведено с по-малко разходи и струващо по-малко. Скучно до безкрайност и осигуряващо невероятен център на тежестта.

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
acho.rs написа:Е колко сериозни автомобили производители залагат на задното .
Само БМВ,Мерцедес,Ягуар,Инфинити,Лексус,Акура,Кадилак ...
Всъщност задното използват още доста..

Porsche - всички са със задно с излючение на 911 Turbo и Cayenne (които са AWD)..
Chevy - Camaro, Corvette
Toyota - Supra, и MR2...
Nissan - със задно са спортните им coupe-та.. Z-какво беше там..

Mazda - RX-7, MX-5 Miata, и забележителната RX-8 с ванкеловия двигател..
Maserati - Всички модели

Lotus - също
Cadillac - CTS и SRX..
Jaguar-ите Всички са със задно, с изключение на X-type..
Lexus - почти Всички са със задно мисля.. IS, GS, LS, SC
Infiniti - също.. M45,G35, M35, Q45
Chrysler - 300C/M
Dodge - Magnum, Charger & Challenger..
Hyundai - Луксозните им лимузини (Genesis, но мисля имаше и други) и спортните им купета Genesis Coupe.
Доста компании използват задното за не малко свои модели..

Само АЛди, и за лимузини и за спортни седани и за купета - FWD..

А на онова ''спортно'' недуразомение ТТ, и задно да му бяха сложили... пак си остава нещо между хлебарка и жаба..

В твоя случей колега пуснал темата - Аз коли със задно не карам = Аз коли със задно не умея да карам. - Някак си така звучи.

А колата която BMW може да пуснат на пазара с FWD, ами... политика. Определена концепция, (малка градска въшка) за определени клиенти, с цел сваляне на разходите, печалби чрез заемане на позиция в съответния клас спрямо конкуренцията.
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
С един колега (не от форума), преди доста време минаваме покрай един CL63. Аз цъкам, възхищавам се на звука и викам - "Бая голям капак има отпред". А той - "Ми така е като използват остаряла технология - задно предаване. Моята Панда е наполовина на тоя Мерцедес, а си има бая място вътре, щото е с предно! Ще се сетят някой ден да ползват и те предно."
Не го храних човека, такива са му разбиранията
Ухилих му се и си замълчах 

Не го храних човека, такива са му разбиранията

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
А на онова ''спортно'' недуразомение ТТ, и задно да му бяха сложили... пак си остава нещо между хлебарка и жаба..
ТТ си е много успешно - хубави ламарини върху евтината платформа на Голф . Получава се мечтата на жената на зъболекаря ... като има леко объркване на това , кое е предница и кое задница ама карай . Поне сложиха един спойлер от както няколко човека се прибиха , повярвали че може да има спортна кола със 70:30

Всъщност задното използват още доста..![]()
- сигурно ги знам тия , но имах друг в предвид

В интерес на истина Ауди имаха подобно на Ай3 автомобилче - малкия кенеф А2 който беше с алуминиева каросерия . Сега БМВ пускат автомобил с изцяло КАРБОНОВА рама , превърщайки го в първия масов автомобил с толкова широко използване на карбон и то в ниския ценови клас .
За целта БМВ развиха мощности за производство на огромни количества от ценния материал , като може да означава само че в бъдеще ще виждаме все по-широко използване на материала в останалите серии

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
Nickelback написа:С един колега (не от форума), преди доста време минаваме покрай един CL63. Аз цъкам, възхищавам се на звука и викам - "Бая голям капак има отпред". А той - "Ми така е като използват остаряла технология - задно предаване. Моята Панда е наполовина на тоя Мерцедес, а си има бая място вътре, щото е с предно! Ще се сетят някой ден да ползват и те предно."![]()
![]()
![]()
Не го храних човека, такива са му разбираниятаУхилих му се и си замълчах

[/quote]
- сигурно ги знам тия , но имах друг в предвид...[/quote]
Знам че ги знаеш друже, наясно съм.
изброих ги повечето, не за теб, а за автора пуснал темата в случей че не се е замислял човека, че всъщност използването на RWD далеч не се ограничава до 2-3 компании.
А и защото някъде из FWD форум четох нещо от сорта: - ''то само BMW и Mercedes останаха да правят четириместни автомобили със задно, ама ше се светнат и те кое е по-правилното''...
Относно примера на колегата за човека с Fiat-чето... ще споделя:
Във Варна, има един (може и повече да са, не знам) Mercedes SLS... Четох за ''немският супер автомобил'' какво ли не, и преди няколко седмици го видях. Беше спрял в една малка уличка, и аз вървейки минах покрай него. Няколко дни го чувах и виждах как ускорява по булевардите - брутален звук... Обаче не всички с които разговарях за тая кола бяха впечетлени... Даже едни мадами, ми я определиха като "грозилище"
, 2-3ма авери пък баха замаяни от тая SLS. Ами.. аз лично не я харесвам чак толкова, но не и оспорвам качествата на тая машина.
Да, всеки вижда различни неща в един автомобил, в една концепция. Едни не признават нищо в евтините мъници, други пък гледащи само практичността не оценяват стойността на някой истински спортни шедьоври (било то немски, италиански британски, японски или американски)...
Малко се отплеснах...
Интересно ми е защо BMW ще се хрърлят в клас където... продажбите вървят добре - за евтините смешни градски сапунерки...., как я смятат реализцията на продажбите с кола която 90% ще бъде по-скъпа от всичко в тоя клас FWD сапунерка/и.
- сигурно ги знам тия , но имах друг в предвид...[/quote]
Знам че ги знаеш друже, наясно съм.

А и защото някъде из FWD форум четох нещо от сорта: - ''то само BMW и Mercedes останаха да правят четириместни автомобили със задно, ама ше се светнат и те кое е по-правилното''...

Относно примера на колегата за човека с Fiat-чето... ще споделя:
Във Варна, има един (може и повече да са, не знам) Mercedes SLS... Четох за ''немският супер автомобил'' какво ли не, и преди няколко седмици го видях. Беше спрял в една малка уличка, и аз вървейки минах покрай него. Няколко дни го чувах и виждах как ускорява по булевардите - брутален звук... Обаче не всички с които разговарях за тая кола бяха впечетлени... Даже едни мадами, ми я определиха като "грозилище"

Да, всеки вижда различни неща в един автомобил, в една концепция. Едни не признават нищо в евтините мъници, други пък гледащи само практичността не оценяват стойността на някой истински спортни шедьоври (било то немски, италиански британски, японски или американски)...
Малко се отплеснах...

Интересно ми е защо BMW ще се хрърлят в клас където... продажбите вървят добре - за евтините смешни градски сапунерки...., как я смятат реализцията на продажбите с кола която 90% ще бъде по-скъпа от всичко в тоя клас FWD сапунерка/и.
Няма нищо лошо да се направи БМВ с предно предаване. Зависи какъв сегмент от пазара е целта.ако излезе БМВ с предно предаване,пак ще е по- качествено от цялата гама на ВАГ. Новата първа серия ще предлага и 4х4. Мерцедес предлагат новата А класа с предно предаване и тя прилича много на БМВ първа серия. Това е борба за пазарна ниша във всеки сегмент.
Тъпото в случая е, че някой мисли, че не знаем какви модели ще излязат от БМВ и ни подлага гръмко заглавие, за да го видим как се излага. С навлизането на хибридите и електрическите коли, инженерите ще търсят оптимално разпределение на центъра на тежестта и БМВ не са изключение.
Предстоят ни години на промяна на концепциите за колите и е неуместно да се твърди, че всичко ще остане ,както си е в момента по отношение на окачването и предаването на движението.
Тъпото в случая е, че някой мисли, че не знаем какви модели ще излязат от БМВ и ни подлага гръмко заглавие, за да го видим как се излага. С навлизането на хибридите и електрическите коли, инженерите ще търсят оптимално разпределение на центъра на тежестта и БМВ не са изключение.
Предстоят ни години на промяна на концепциите за колите и е неуместно да се твърди, че всичко ще остане ,както си е в момента по отношение на окачването и предаването на движението.
- Colder
- Потребител
-
- Кара: BMW e39 520i
- Мечтае да кара: Bmw e38 728i,730d
Бмв с предно предаване,ще има!Харесва ли ви или не това е факт!Отделно се предвиждат три цилиндрови двигатели за някой модели?Информацията е от AutoBuild България.Сещам се радоста на Бмв фенове който се радваха за напускането на Бенгъл...Довиждане "грозен"
дизайн!Здравей предно и три цилиндров мотор...Не знам кое е по-зле!Къде отидоха редовите шестаци и този невероятен звук?Предпочитам "грозните" 5-ци и 7-ци на Бенгъл пред Бмв с 3 цилиндъра или Бмв с предно (колко грозно звучи)!Мое мнение,не се обиждайте. Мир!
дизайн!Здравей предно и три цилиндров мотор...Не знам кое е по-зле!Къде отидоха редовите шестаци и този невероятен звук?Предпочитам "грозните" 5-ци и 7-ци на Бенгъл пред Бмв с 3 цилиндъра или Бмв с предно (колко грозно звучи)!Мое мнение,не се обиждайте. Мир!
Най-лесното нещо на света е да откажеш цигарите.Аз самият съм го правил хиляди пъти!
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Colder написа:Бмв с предно предаване,ще има!Харесва ли ви или не това е факт!Отделно се предвиждат три цилиндрови двигатели за някой модели?Информацията е от AutoBuild България.Сещам се радоста на Бмв фенове който се радваха за напускането на Бенгъл...Довиждане "грозен"
Колега, доколкото разбирам, а е и логично с предно да бъдат разни градски въшки... Едва ли ще направят(скоро

Същото се отнася и за трицилиндровите двигатели -> пак са предвидени за малки колички. Така че спокойно

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
Colder написа:Бмв с предно предаване,ще има!Харесва ли ви или не това е факт!Отделно се предвиждат три цилиндрови двигатели за някой модели?Информацията е от AutoBuild България.Сещам се радоста на Бмв фенове който се радваха за напускането на Бенгъл...Довиждане "грозен"
Колега, V12 умря отдавна, V6 уби V8 при масовите марки. От V8 се минава на турбинирана редова шестица. При все по-високите цени на петрола, звука на V8 и V12 скоро ще се чува само на празник и при слънчево време.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
ааааа
то много неща не са като едно време ама не винаги е повод за радост
нали не смяташ, че тука някой ще се радва, че колите стават все по-малко коли
и все повече някакви маркетингови и сейфти недоносчета
сори ама не ме кефи ...
то много неща не са като едно време ама не винаги е повод за радост

нали не смяташ, че тука някой ще се радва, че колите стават все по-малко коли
и все повече някакви маркетингови и сейфти недоносчета
сори ама не ме кефи ...

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
46 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4