Първото BMW с предно предаване дебютира наесен

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: AUDI TT 1.8T + Smart ForTwo 0.7

Re: Първото BMW с предно предаване дебютира наесен

Мнение от audi_bulgarian » 15 Юни 2012, 14:32

BMW FWD :driving: :yes:

Изображение
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 17 Юни 2012, 11:40

intention написа:Но да се казва че задното не струва зимата - е пълна глупост!

Да се казва, че зимата в снега задното е проходимо колкото предното, че и още по- добро също е глупост-поне според мен. Че кефа е по- голям със задно, и че големите скъпи коли са с такова ОК, ама на черното бяло да казваме :wave: Закъсали шофьори винаги ще има, по- миналата зима за една вечер два пъти закъсахме с Лада Нива в преспите, ама това не означава, че не е проходим автомобил.
Никой не мое ма връне на селу!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 17 Юни 2012, 12:45

Разбира се че задното е по-нестабилно на сняг , но пък презавиване се контролира по-лесно и е по-предвидимо от недозавиване . Освен това при наличие на тракшън контрол , задницата вече не се носи . Ако пък е по-старо БМВто нищо не пречи да се инвестират няколко стотин лв. в LSD и тогава ще закъсваш доста по-рядко от ФВД :idea:
Друг минус на предното е при спускане на заснежено, особено ако говорим за коли на базата на голф - АУДИ ТТ , АУДИ А3 и тем подобни с разпределение на масите 70:30 :winky:
И все пак - темата е дайте да се посмеем , че има БМВ напредно . Ами то си има от доста време - в дамския клас под името МИНИ . Сега вече се появавя и градко кенефче произведено от БМВ и алуди булгериън може да се радва , че най-нисшия клас на БМВ , има общи черти с А6 и компания :mhihi: :mhihi: :mhihi:

ПС: полото от подписа ти кефи :mhihi:

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 17 Юни 2012, 15:35

acho.rs написа:Разбира се че задното е по-нестабилно на сняг , но пък презавиване се контролира по-лесно и е по-предвидимо от недозавиване . Освен това при наличие на тракшън контрол , задницата вече не се носи . Ако пък е по-старо БМВто нищо не пречи да се инвестират няколко стотин лв. в LSD и тогава ще закъсваш доста по-рядко от ФВД :idea:
Друг минус на предното е при спускане на заснежено, особено ако говорим за коли на базата на голф - АУДИ ТТ , АУДИ А3 и тем подобни с разпределение на масите 70:30 :winky:
И все пак - темата е дайте да се посмеем , че има БМВ напредно . Ами то си има от доста време - в дамския клас под името МИНИ . Сега вече се появавя и градко кенефче произведено от БМВ и алуди булгериън може да се радва , че най-нисшия клас на БМВ , има общи черти с А6 и компания :mhihi: :mhihi: :mhihi:

ПС: полото от подписа ти кефи :mhihi:

Днес гледам едно ХалУди с един приятел от 20-на метра някъде и го питам сега това какво, А5, или А4, а той ми отговаря, че е нещо в гамата от А4, до А7. :mhihi: За последното сега беше ясно, че няма да е, но честно казано се чудих, а бая ХаЛудита съм "видял". Заложих на А4, като го погледнах отзад и то било...новото А6. :mhihi: Голям смях беше. Едно, че на габарити наистина наподобяваше на А4, ами нещо сравнимо с БМВ 5-та серия изглежда направо мъничко. Там се чудя сега колко още еднакви кенефа с наименованието А ще изкарат? А9, А10?
Поне ще изпробват предното върху коли с разлика в големината от по 1 сантиметър.
Но БМВ сега изкарвали някаква сапунерка с предно, което само доказва, че то не става за нищо друго освен да те закара от точка А до точка Б, като е произведено с по-малко разходи и струващо по-малко. Скучно до безкрайност и осигуряващо невероятен център на тежестта. :mhihi: :mhihi: :mhihi:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 17 Юни 2012, 15:54

Изображение
:roll:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Sea Eagle » 17 Юни 2012, 18:37

acho.rs написа:Е колко сериозни автомобили производители залагат на задното .
Само БМВ,Мерцедес,Ягуар,Инфинити,Лексус,Акура,Кадилак ... :dummy:

Всъщност задното използват още доста.. ;)

Porsche - всички са със задно с излючение на 911 Turbo и Cayenne (които са AWD)..

Chevy - Camaro, Corvette

Toyota - Supra, и MR2...

Nissan - със задно са спортните им coupe-та.. Z-какво беше там.. :roll:

Mazda - RX-7, MX-5 Miata, и забележителната RX-8 с ванкеловия двигател..

Maserati - Всички модели :mhihi:

Lotus - също

Cadillac - CTS и SRX..

Jaguar-ите Всички са със задно, с изключение на X-type..

Lexus - почти Всички са със задно мисля.. IS, GS, LS, SC

Infiniti - също.. M45,G35, M35, Q45

Chrysler - 300C/M

Dodge - Magnum, Charger & Challenger..

Hyundai - Луксозните им лимузини (Genesis, но мисля имаше и други) и спортните им купета Genesis Coupe.

Доста компании използват задното за не малко свои модели.. ;)
Само АЛди, и за лимузини и за спортни седани и за купета - FWD.. :mhihi: А, да и AWD, .. ама то оставаше и А8/S8 да не е AWD, а само с предно :mrgreen:
А на онова ''спортно'' недуразомение ТТ, и задно да му бяха сложили... пак си остава нещо между хлебарка и жаба.. :mrgreen:

В твоя случей колега пуснал темата - Аз коли със задно не карам = Аз коли със задно не умея да карам. - Някак си така звучи. ;)
А колата която BMW може да пуснат на пазара с FWD, ами... политика. Определена концепция, (малка градска въшка) за определени клиенти, с цел сваляне на разходите, печалби чрез заемане на позиция в съответния клас спрямо конкуренцията.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 17 Юни 2012, 19:07

С един колега (не от форума), преди доста време минаваме покрай един CL63. Аз цъкам, възхищавам се на звука и викам - "Бая голям капак има отпред". А той - "Ми така е като използват остаряла технология - задно предаване. Моята Панда е наполовина на тоя Мерцедес, а си има бая място вътре, щото е с предно! Ще се сетят някой ден да ползват и те предно." :shock: :banghead: :mhihi:

Не го храних човека, такива са му разбиранията :dunno: Ухилих му се и си замълчах :mrgreen:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 17 Юни 2012, 19:11

А на онова ''спортно'' недуразомение ТТ, и задно да му бяха сложили... пак си остава нещо между хлебарка и жаба.. :mrgreen:

ТТ си е много успешно - хубави ламарини върху евтината платформа на Голф . Получава се мечтата на жената на зъболекаря ... като има леко объркване на това , кое е предница и кое задница ама карай . Поне сложиха един спойлер от както няколко човека се прибиха , повярвали че може да има спортна кола със 70:30 :mhihi:
Всъщност задното използват още доста.. ;)

- сигурно ги знам тия , но имах друг в предвид :winky: Поздравления за труда да ги изброиш и да ги преповториш :lol: .

В интерес на истина Ауди имаха подобно на Ай3 автомобилче - малкия кенеф А2 който беше с алуминиева каросерия . Сега БМВ пускат автомобил с изцяло КАРБОНОВА рама , превърщайки го в първия масов автомобил с толкова широко използване на карбон и то в ниския ценови клас .
За целта БМВ развиха мощности за производство на огромни количества от ценния материал , като може да означава само че в бъдеще ще виждаме все по-широко използване на материала в останалите серии :idea:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 17 Юни 2012, 19:12

Nickelback написа:С един колега (не от форума), преди доста време минаваме покрай един CL63. Аз цъкам, възхищавам се на звука и викам - "Бая голям капак има отпред". А той - "Ми така е като използват остаряла технология - задно предаване. Моята Панда е наполовина на тоя Мерцедес, а си има бая място вътре, щото е с предно! Ще се сетят някой ден да ползват и те предно." :shock: :banghead: :mhihi:

Не го храних човека, такива са му разбиранията :dunno: Ухилих му се и си замълчах :mrgreen:

:OT:
:shock: :shock: :shock: Кво да го храниш , той достатъчно се самонаказва с Пандата :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Sea Eagle » 17 Юни 2012, 23:44

[/quote]
- сигурно ги знам тия , но имах друг в предвид...[/quote]

Знам че ги знаеш друже, наясно съм. ;) изброих ги повечето, не за теб, а за автора пуснал темата в случей че не се е замислял човека, че всъщност използването на RWD далеч не се ограничава до 2-3 компании.
А и защото някъде из FWD форум четох нещо от сорта: - ''то само BMW и Mercedes останаха да правят четириместни автомобили със задно, ама ше се светнат и те кое е по-правилното''... :mhihi:

Относно примера на колегата за човека с Fiat-чето... ще споделя:
Във Варна, има един (може и повече да са, не знам) Mercedes SLS... Четох за ''немският супер автомобил'' какво ли не, и преди няколко седмици го видях. Беше спрял в една малка уличка, и аз вървейки минах покрай него. Няколко дни го чувах и виждах как ускорява по булевардите - брутален звук... Обаче не всички с които разговарях за тая кола бяха впечетлени... Даже едни мадами, ми я определиха като "грозилище" :mhihi: , 2-3ма авери пък баха замаяни от тая SLS. Ами.. аз лично не я харесвам чак толкова, но не и оспорвам качествата на тая машина.

Да, всеки вижда различни неща в един автомобил, в една концепция. Едни не признават нищо в евтините мъници, други пък гледащи само практичността не оценяват стойността на някой истински спортни шедьоври (било то немски, италиански британски, японски или американски)...
Малко се отплеснах... :lol:

Интересно ми е защо BMW ще се хрърлят в клас където... продажбите вървят добре - за евтините смешни градски сапунерки...., как я смятат реализцията на продажбите с кола която 90% ще бъде по-скъпа от всичко в тоя клас FWD сапунерка/и.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от гумата » 06 Юли 2012, 23:50

Няма нищо лошо да се направи БМВ с предно предаване. Зависи какъв сегмент от пазара е целта.ако излезе БМВ с предно предаване,пак ще е по- качествено от цялата гама на ВАГ. Новата първа серия ще предлага и 4х4. Мерцедес предлагат новата А класа с предно предаване и тя прилича много на БМВ първа серия. Това е борба за пазарна ниша във всеки сегмент.
Тъпото в случая е, че някой мисли, че не знаем какви модели ще излязат от БМВ и ни подлага гръмко заглавие, за да го видим как се излага. С навлизането на хибридите и електрическите коли, инженерите ще търсят оптимално разпределение на центъра на тежестта и БМВ не са изключение.
Предстоят ни години на промяна на концепциите за колите и е неуместно да се твърди, че всичко ще остане ,както си е в момента по отношение на окачването и предаването на движението.

Потребител
Аватар
Кара: BMW e39 520i
Мечтае да кара: Bmw e38 728i,730d

Мнение от Colder » 11 Юли 2012, 12:35

Бмв с предно предаване,ще има!Харесва ли ви или не това е факт!Отделно се предвиждат три цилиндрови двигатели за някой модели?Информацията е от AutoBuild България.Сещам се радоста на Бмв фенове който се радваха за напускането на Бенгъл...Довиждане "грозен"
дизайн!Здравей предно и три цилиндров мотор...Не знам кое е по-зле!Къде отидоха редовите шестаци и този невероятен звук?Предпочитам "грозните" 5-ци и 7-ци на Бенгъл пред Бмв с 3 цилиндъра или Бмв с предно (колко грозно звучи)!Мое мнение,не се обиждайте. Мир!
Най-лесното нещо на света е да откажеш цигарите.Аз самият съм го правил хиляди пъти!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 11 Юли 2012, 22:50

Colder написа:Бмв с предно предаване,ще има!Харесва ли ви или не това е факт!Отделно се предвиждат три цилиндрови двигатели за някой модели?Информацията е от AutoBuild България.Сещам се радоста на Бмв фенове който се радваха за напускането на Бенгъл...Довиждане "грозен"
дизайн!Здравей предно и три цилиндров мотор...Не знам кое е по-зле!Къде отидоха редовите шестаци и този невероятен звук?Предпочитам "грозните" 5-ци и 7-ци на Бенгъл пред Бмв с 3 цилиндъра или Бмв с предно (колко грозно звучи)!Мое мнение,не се обиждайте. Мир!

Колега, доколкото разбирам, а е и логично с предно да бъдат разни градски въшки... Едва ли ще направят(скоро :roll: ) дори 3-та серия предняк :mhihi: По-скоро от 3-та серия нагоре ще станат AWD и задното също ще се запази :roll:
Същото се отнася и за трицилиндровите двигатели -> пак са предвидени за малки колички. Така че спокойно :ok: Освен ако не си в тая таргет група :dunno: Аз лично нямам намерение в близко бъдеще да карам такъв клас колички били те БМВ, така че съм спокоен... :yes: ...за сега :paranoid:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 12 Юли 2012, 6:09

Colder написа:Бмв с предно предаване,ще има!Харесва ли ви или не това е факт!Отделно се предвиждат три цилиндрови двигатели за някой модели?Информацията е от AutoBuild България.Сещам се радоста на Бмв фенове който се радваха за напускането на Бенгъл...Довиждане "грозен"

Колега, V12 умря отдавна, V6 уби V8 при масовите марки. От V8 се минава на турбинирана редова шестица. При все по-високите цени на петрола, звука на V8 и V12 скоро ще се чува само на празник и при слънчево време.

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 13 Юли 2012, 16:48

ааааа
то много неща не са като едно време ама не винаги е повод за радост :idea:

нали не смяташ, че тука някой ще се радва, че колите стават все по-малко коли
и все повече някакви маркетингови и сейфти недоносчета

сори ама не ме кефи ...
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум