Цена за работа на час

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Re: Цена за работа на час

Мнение от павката » 24 Дек 2011, 22:29

BadAngel написа:от смяна на масла и накладки не се печели много, макар че пък се печели константно, така че е въпрос на търговска тактика

:D ,точно от масло се печели идеално,особено за официални представителства.лесен ремонт,скъпи консумативи,малка ставка за механика.и старото масло се продава по 80ст/л
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 24 Дек 2011, 22:56

павката написа:
BadAngel написа:от смяна на масла и накладки не се печели много, макар че пък се печели константно, така че е въпрос на търговска тактика

:D ,точно от масло се печели идеално,особено за официални представителства.лесен ремонт,скъпи консумативи,малка ставка за механика.и старото масло се продава по 80ст/л

това е така

но официален сервиз означава доста разходи и ако само сменяш масла, не ти излиза сметката
No bling at the Ring

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 24 Дек 2011, 23:27

Macros написа:В най-големия дилър за България на BMW (да не правя реклама) трудът се заплаща 60лв/час. Естествено си има зададено време за всяка процедура- механикът може да я направи за 1 или за 10 часа, но се заплаща за зададеното от BMW Group време нужно, за да се извърши операцията. Като цяло всичко се дели на интервали по 5 мин- примерно 1 час е 12 петминутки...

П.С : И недейте да мрънкате, че механикът може да смени маслото не за 30, а за 15 минути, че ако нямаше такъв стандарт щяхме да плащаме по 12 часа работа като знаем как е всичко тук :mhihi:

дам в дару е точно така. всичко се води разделено на единици по 5 минути и там си го има почти всички предвидени ремонти в системата им. 1 единициа = 5.50лв

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330 CI + e36 M3
Мечтае да кара: e30 M3

Мнение от AMERICANO » 25 Яну 2012, 9:59

Цените от Чикаго бяха около 140 долара когато бях последно там, но все пак в Детроит беше около 260 долара на час последно като сам ходил и това беше преди 3 години :smoke:
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 26 Яну 2012, 22:00

AMERICANO написа:но все пак в Детроит беше около 260 долара на час последно като сам ходил и това беше преди 3 години :smoke:

такива цени няма за сервиз- дори за ламбо/ферари. може толкова да е на дино час да тунинговаш, но иначе ..тц...
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от slav4o1 » 24 Мар 2012, 17:10

Да и повечето нагли сервизи(от опит с обикновени сервизи, не дилъри - сигурно и при тях е така , незнам) като сменяш примерно гарнитура глава , водна помпа, ангренаж и прочие обичат да таксуват отделно водна помпа - 3ч, сваляне на глава 6ч и прочие ,ангренаж 4ч.. нищо че като се разглоби всичко е ясно че ще стигнеш до водната помпа. Отделно времената са абсурдни, абе на запад да хванеш човек да ти върши каквато и да е работа е ясно че ще те дере..

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 24 Мар 2012, 17:15

ето как се движат цените в порше

не разбирам дали е с или без ДДС

но ми се струва дискриминативно за порше ГТ цените да са по-скъпи
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
No bling at the Ring

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320d E46 2002г.
Мечтае да кара: 2010 e92 335i

Мнение от makaveli316 » 28 Мар 2012, 13:32

Е то ако караш Порше, точно тия 150 евро няма да са ти проблем или пък цената на бензина :D
Мен тези цени за БМВ "steal-ърите", както казват, хич не ме трогват, щом в Eichstetten, едно забутано село, турчина ми каза, че тъйкато съм приятел на негов приятел, ще ми сложи прилична цена, а иначе работел за 80 евро на час.
И говорим за гаражно сервизче в село.
За това когато ходих в БМВ да си взема една част, информативно питах Гюнтер за едно нещо по колата и той взе че почна да отваря капака да оглежда, обажда се на някакви други да пита, пък те му звъняха обратно и аз си виках дано не ме таксува и за тва инфо, че тоя половин час ще ми излезне солен :mrgreen:
Изображение

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 28 Мар 2012, 17:49

makaveli316 написа:Е то ако караш Порше, точно тия 150 евро няма да са ти проблем или пък цената на бензина :D

точно тези, които ти си мислиш, че парите са им през пръсти, са най-пресметливи
No bling at the Ring

Предишна

Назад към Основен Форум