Mercedes се мъчи да достигне BMW
Модератор: Общи модератори
64 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Re: Mercedes се мъчи да достигне BMW
Изкажи ги на госпожата , че говорят глупости 

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
McQueen79 написа:Ами значи доста хора говорят доста глупости тогава.
Явно е, че се мъчиш по някакъв завоалиран начин да ни обясниш предимствата на предното предаване ...
Направи го направо - дай преимуществата на предното
чакам да ни светнеш как сме се преe*али с това задно дето еле пък зимата не може и да се кара

пп аз пък съм чувал, че 4х4 е най добре за зимата

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
Няма такова нещо. Аз наистина не знам. Просто попитах, но бях насочен към търсачката, с която открих тази тема.
Карам Волво, но искам да карам БМВ - затова влизам тук. И затова няма да те убеждавам как си се "преебал".
След като прочетох доста от постовете, които ми се видяха смислени в темата, разбрах, че задното има повече предимства, които са описани. Но пак не разбрах това, което ме интересува: защо тогава все още се правят коли с предно предаване - по-евтино ли е, някаква традиция ли се следва, защо ли? На трите ми въпроса за това има ли поне едно предимство предното предаване, тук получих само остроумия.
Та като знаеш, че монетата има две страни и търсиш отговор, непременно ще попаднеш и във форумите за коли, които са с предно предаване. Така може да видиш други гледни точки, да се обогатиш, нали?
Та от цялото четене насам-натам, на мен тоя пост ми се видя най-ясен. Може да не е съвсем верен, но със сигурност не е писан от някой, който си мисли, че неговото си е само хубаво,а чуждото е само лошо.
http://audibg.com/forum/index.php?showt ... st&p=58553
Карам Волво, но искам да карам БМВ - затова влизам тук. И затова няма да те убеждавам как си се "преебал".
След като прочетох доста от постовете, които ми се видяха смислени в темата, разбрах, че задното има повече предимства, които са описани. Но пак не разбрах това, което ме интересува: защо тогава все още се правят коли с предно предаване - по-евтино ли е, някаква традиция ли се следва, защо ли? На трите ми въпроса за това има ли поне едно предимство предното предаване, тук получих само остроумия.
Та като знаеш, че монетата има две страни и търсиш отговор, непременно ще попаднеш и във форумите за коли, които са с предно предаване. Така може да видиш други гледни точки, да се обогатиш, нали?
Та от цялото четене насам-натам, на мен тоя пост ми се видя най-ясен. Може да не е съвсем верен, но със сигурност не е писан от някой, който си мисли, че неговото си е само хубаво,а чуждото е само лошо.
- peters75
- младши ентусиаст
-
- Кара: E 60 530d
- Мечтае да кара: Нещо с голям мотор
Emooo написа:Ще се радвам, когато видя че БМВ са първи по надежност, а не първи по продажби. Те и ферари продават по-малко от фиат но трябва ли да направим извода, че ферари е < от фиат?
Че не са ли първи...???? Кой е по здрав и надежден от БМВ ,Мерцедес или Ауди....май никой от двамата.Мерцедес от доста време е само име,а за Алуди не ми се говори.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
McQueen79 написа:Няма такова нещо. Аз наистина не знам. Просто попитах, но бях насочен към търсачката, с която открих тази тема.
Е вече формулира точен пост . Най-хубаво обаче си отвори отделна тема - тоя въпрос е адски изтъркан , дето го бистриш и така да се насадиш в тема за БМВ и Мерцедес , някак си не е подходящо

- бих коргирал написаното в АКБ - при слаби коли -до 100кс на тон , предното прави по-добър старт , защото няма толкова сила инерционна сила да измести динамичния център на тежеста ... всъщност ако не си състезател , първите 20 метра нямат никакво значение .
- зимата задното катери по-добре , бих казал доста по-добре
- тия загуби на трансмисията и от там икономия , може да не ги смяташ , защото се компенсират други неща .
Като цяло помоли някой с БМВ да ти даде да покараш и ще прецениш за себе си .
Айде поздрави и полека с оф топика

Отворих си - при нас нямаше такава тема:
http://mercedes-bulgaria.com/forum/svob ... #msg111860
Според цитата от Уикипедия, където смятам информацията е била винаги обективна, и едните и другите имат горе долу по равно предимства и недостатъци, като при задното предаване по-високата цена компенсира по-ценните качества.
Но колите с предно предаване се държат по-добре и ускоряват по-бързо на мокри, заснежени и заледени повърхности. Вярно, по нанагорнище, мнещата вече се изравняват, но все пак. Т.е. хората не говорят глупости. И ако живееш в Англия например, много сериозно трябва да се замислиш кое ще ти е по-кеф да караш.
http://mercedes-bulgaria.com/forum/svob ... #msg111860
Според цитата от Уикипедия, където смятам информацията е била винаги обективна, и едните и другите имат горе долу по равно предимства и недостатъци, като при задното предаване по-високата цена компенсира по-ценните качества.
Но колите с предно предаване се държат по-добре и ускоряват по-бързо на мокри, заснежени и заледени повърхности. Вярно, по нанагорнище, мнещата вече се изравняват, но все пак. Т.е. хората не говорят глупости. И ако живееш в Англия например, много сериозно трябва да се замислиш кое ще ти е по-кеф да караш.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
Ако беше карал поне 100 метра БМВ, избощо нямаше да пълниш темата с постове,които нямат нищо общо със нея 

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
McQueen79 написа:...
извинявам се ако съм бил рязък или остроумен, но в тая тема подобна дискусия
изглежда като опит за провокация

описаното в ауди форума е достоверно до голяма степен
не мога да се съглася с по ефтината подръжка на предното
концепцията на задното предаване предполага по дълга употреба и по-ниски разходи
за мен нещата са такива:
предното има предимство в потеглянето в дълбок сняг и наклон
иначе задното зимата не е проблем
за мен преимущестата на задното са по ценни от неговите минуси
ако искаш да караш, а не да се возиш БМВ е сред най-добрите да не казвам най-добрата концепция

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
питаш защо има задно- както ти каза едно от нещата е традиция. а тя идва от факта че едно време двигателите са били големи и дълги и трансмисиите са били същите и затова задното е било по-лесно за изпълнение. всички по-стари (до 1945 че и малко след това) коли са със задно.
когато нещата са напреднали и предното е било алтернатива защото двигателите и трансмисиите са станали по-малки са установили, че предното за нормалните коли е удачно защото двигателя тежи отпред и дава по-добро сцепление на мокро/заледено. също така предния двигател с предно предаване прави колата да недозавива което е желателното поведение (по лесно овладяемо) за един обикновен автомобил и шофьор.
и така.
когато нещата са напреднали и предното е било алтернатива защото двигателите и трансмисиите са станали по-малки са установили, че предното за нормалните коли е удачно защото двигателя тежи отпред и дава по-добро сцепление на мокро/заледено. също така предния двигател с предно предаване прави колата да недозавива което е желателното поведение (по лесно овладяемо) за един обикновен автомобил и шофьор.
и така.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
Отначало се учудих на постовете Ви, но после видях, че целия раздел с Лафчето при нас е забранен за гости и може би не сте видели в темата. Направих го публичен, така че може да видите уики-инфото.
<<<< ТУК >>>>
Съгласен съм, че задното е с малко /не чак толкова/ по-ценни предимства и го написах. По-доброто поведение при спиране е много ценно също.
Странно, че моите хора от Волво не са го въвели, те са традиционни маниаци на тема спиране и сигурност.
<<<< ТУК >>>>
Съгласен съм, че задното е с малко /не чак толкова/ по-ценни предимства и го написах. По-доброто поведение при спиране е много ценно също.

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
Лека полека темата отиде на кино 

да. имаше лирическо отклонение... сега- по-темата...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
Предвид излизането на новите масови 1чка(Ф25) и 3ка(Ф30) се очаква още по-силен скок на продажбите в скоро време .
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
alx написа:бмв се опитва да се превърне във волксваген (за всекиго по нещо) а фв/ауди - във бмв (кола за каране).
да точно това ми прави впечатление и на мен. очаквам, че при тази генерация ще има още по-голяма разлика между 3ка купе и седан.
а мерцедес отчаяно се нуждаят от интериорен дизайнер (както е било през последните 20-30 години). ауди и бмв ги правят смешни,
докато те продължават да се чудят от къде да крадат и интериора им е няква безумна смесица между ауди, бмв и кадилак.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
64 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5