казус за безколан и акт
Модератор: Общи модератори
52 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
Искаш ли аз да ти дам пример?
Един приятел в момента е жив само защото нямаше колан.... Ще питаш как? Ми ето как - пича вижда, че ще се маже здраво и няма какво повече да направи, отваря вратата и напуска кораба.... На неговото място после имаше дърво... И не, не караше той, той беше до шофьора...
Подкрепям BOBSI на 100 % и мноог пъти съм го казвал - разбирам актове за скорост, светофар и какво ли още не, ама за колан
Аз и само аз си решавам КАК ще си пазя живота 
Един приятел в момента е жив само защото нямаше колан.... Ще питаш как? Ми ето как - пича вижда, че ще се маже здраво и няма какво повече да направи, отваря вратата и напуска кораба.... На неговото място после имаше дърво... И не, не караше той, той беше до шофьора...
Подкрепям BOBSI на 100 % и мноог пъти съм го казвал - разбирам актове за скорост, светофар и какво ли още не, ама за колан

- XaMaB
- ентусиаст
-
- Кара: мел
- Мечтае да кара: танк
Аз пък познавам един дето оцеля щото беше пиян и се заби в дървото пред прелеза а не се нацепи пред влака.
Давайте сега заради някакви единични случаи да се прибираме пияни до козирката.
Давайте сега заради някакви единични случаи да се прибираме пияни до козирката.
- LANA
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 330d
- Мечтае да кара: M550d
Според мен всички случки с оживяли пътници без колан са просто частни случаи. Може би в 80 - 90% от катастрофите, колана би свършил работата за която е там. Да, има и случаи когато той пречи, но просто са много малко.
p.s. Ако ти е писано да се удавиш, не можеш да се обесиш
p.s. Ако ти е писано да се удавиш, не можеш да се обесиш

- Терзийски
-
поклонник на E36
-
- Местоположение: София, София, София, София, София, София, София, София, София, София:
- Кара: Mercedes, BMW, Subaro
Georgieff написа:BOBSI написа:че коланите са за да се слагат, недай си боже да се налага да служат...
Най-много да ти помогнат да се до удушиш...за мен е тъпо ... и неправилно някой да ти налага забрани за нещо което се касае до личността всеки има право сам да избере...но това е друга тема
![]()
А ти като ти е толкова тъпо виждал ли си как изглежда някой дето е излетял през предния прозорец от пасажерската седалка при челен удар и преди това е разбил стъклото с глава?
"Най-много да ти помогнат да се до удушиш..." - Ще те помоля да дадеш пример за това, което казваш.
Никой не може да се разпорежда как да живееш и какво да правиш и на коя страна да пикаеш с извинение ...

- XaMaB
- ентусиаст
-
- Кара: мел
- Мечтае да кара: танк
Ако с колана си като копърка в жегата ми е чудно как би се почувствал след произшествие и омотан целия в бинт и гипс.
Защото дори и ти да караш както трябва не се знае кога някои ще ти се нацепи отпред, отзад или от страни.
Сутринта за малко да се нацепя с един изкачащ от странична пресечка на по-главна улица. Аз бях по наклон надолу и мокри павета за настилка. Добре че карах с 30 и успях да спра. Онзи изскача насреща поне с 40км/ч като "главната улица" от 2 колони паркирали коли има място само за една кола.
Как ще се опазиш от такива околни?
Защото дори и ти да караш както трябва не се знае кога някои ще ти се нацепи отпред, отзад или от страни.
Сутринта за малко да се нацепя с един изкачащ от странична пресечка на по-главна улица. Аз бях по наклон надолу и мокри павета за настилка. Добре че карах с 30 и успях да спра. Онзи изскача насреща поне с 40км/ч като "главната улица" от 2 колони паркирали коли има място само за една кола.
Как ще се опазиш от такива околни?
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
ще ги прескача...
(шегувам се)
Явно до консенсус неможе да стигнем. всеки с вкуса си, като не искаш да си сложиш колан, аз не съм тоя, който ще ти каже или ще те накара да го направиш.
пийс братушки...

Явно до консенсус неможе да стигнем. всеки с вкуса си, като не искаш да си сложиш колан, аз не съм тоя, който ще ти каже или ще те накара да го направиш.
пийс братушки...

You said: "Time will change!" What if it changes you?
Абе как се скача от кола при движение с повече от 80км/ч да речем....

- Терзийски
-
поклонник на E36
-
- Местоположение: София, София, София, София, София, София, София, София, София, София:
щXaMaB написа:Как ще се опазиш от такива околни?
Ако сам не си се научил да се пазиш аз ли да те уча . . .

- Niky Georgiev
- младши ентусиаст
-
Две гледни точки:
По спомен от медиите:
Двама загинаха след ПТП край Дунавци Видинско. При опит да избегне челен сблъсък лек автомобил Fiat Uno излиза от пътя и след преобръщане се запалва. Шофьора и спътника му на 28 и 26 г. умират в пламъците поради невъзможността да се освободят от предпазните колани.
Сестра ми пък е жива и здрава след челен удар (с Audi 100) в бетонна преграда със 130 км/ч в Сърбия. Единственото спасило живота й е това, че е била с колан. Шофьорката на колата се размина със счупен крак и сътресение на мозъка (отново с колан). Причината - заспиване на волана. Сестра ми също е спала при удара...
Извънградско карам винаги с колан, дано е за добро!?
По спомен от медиите:
Двама загинаха след ПТП край Дунавци Видинско. При опит да избегне челен сблъсък лек автомобил Fiat Uno излиза от пътя и след преобръщане се запалва. Шофьора и спътника му на 28 и 26 г. умират в пламъците поради невъзможността да се освободят от предпазните колани.
Сестра ми пък е жива и здрава след челен удар (с Audi 100) в бетонна преграда със 130 км/ч в Сърбия. Единственото спасило живота й е това, че е била с колан. Шофьорката на колата се размина със счупен крак и сътресение на мозъка (отново с колан). Причината - заспиване на волана. Сестра ми също е спала при удара...
Извънградско карам винаги с колан, дано е за добро!?
Niky Georgiev
- The_Wizard.
- кандидат ентусиаст
-

P.S.
Не искам някой да приема мойто мнение за заяждане, но мисля, че съм прав!
Последна промяна The_Wizard. на 12 Ное 2005, 2:41, променена общо 1 път
- The_Wizard.
- кандидат ентусиаст
-
Аааа забравих да кажа на колегата, че за такова нещо няма да го "огрее"
Съжалявам, но правилата са си правила! Ако си искал да се утървеш, на момента е трябвало да действаш! Не каза точно какво е станало, така че... А дори и да си извадиш медицинско със задна дата, няма да ти помогне особено! Синината (не каза точно каква е и доколко е сериозна) не те освобождава от задължението да си с колан. Но ако имаш желание пробвай. "От опит глава не боли", но може джоба да ти олекне малко 

- Терзийски
-
поклонник на E36
-
Първо по темата:
Винаги има смисъл да обжалваш. В повечето случаи актовете са съставени некомпетентно, и не издържат в съда.
Относно носенето на колани:
Дайте ми поне една ОСНОВАТЕЛНА причина да не носите предпазните колани!!!!
Повечето хора не ги ползват САМО защото са задължителни. Стига безмислена бунтарщина. В колата се умира по-трудно отколкото изглежда, но и това не е изключено. Но да се нацепиш с 40км/ч и след мозъчно сътресение да останеш инвалид/идиот за цял живот е ТЪПО, колеги. Разбирам че разума идва с възраста, но поне се замислете защо така любимите ни инженери от Мюнхен слагат колани в нашите коли? А защо глупавите германци задължават носенето на колани И на задните седалки?
Последно: в моята кола моля и хората на задната седалка да се "връзват", защото не желая ако се се случи (не дай боже) нещо такова, нечии 80кг. да се "прехвърлят" през седалката и да ми счупят врата.
ЦЕНЕТЕ си живота, не го оценявайте толкова евтино!!!!
Винаги има смисъл да обжалваш. В повечето случаи актовете са съставени некомпетентно, и не издържат в съда.
Относно носенето на колани:
Дайте ми поне една ОСНОВАТЕЛНА причина да не носите предпазните колани!!!!
Повечето хора не ги ползват САМО защото са задължителни. Стига безмислена бунтарщина. В колата се умира по-трудно отколкото изглежда, но и това не е изключено. Но да се нацепиш с 40км/ч и след мозъчно сътресение да останеш инвалид/идиот за цял живот е ТЪПО, колеги. Разбирам че разума идва с възраста, но поне се замислете защо така любимите ни инженери от Мюнхен слагат колани в нашите коли? А защо глупавите германци задължават носенето на колани И на задните седалки?
Последно: в моята кола моля и хората на задната седалка да се "връзват", защото не желая ако се се случи (не дай боже) нещо такова, нечии 80кг. да се "прехвърлят" през седалката и да ми счупят врата.
ЦЕНЕТЕ си живота, не го оценявайте толкова евтино!!!!
52 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4