казус за безколан и акт

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Мнение от tsvet40 » 04 Авг 2005, 12:19

Искаш ли аз да ти дам пример?
Един приятел в момента е жив само защото нямаше колан.... Ще питаш как? Ми ето как - пича вижда, че ще се маже здраво и няма какво повече да направи, отваря вратата и напуска кораба.... На неговото място после имаше дърво... И не, не караше той, той беше до шофьора...
Подкрепям BOBSI на 100 % и мноог пъти съм го казвал - разбирам актове за скорост, светофар и какво ли още не, ама за колан :shock: Аз и само аз си решавам КАК ще си пазя живота :idea:

ентусиаст
Аватар

Мнение от //M_Power » 04 Авг 2005, 15:16

Да така е,и аз познавам един приятел който само заради това,че е бил без колан е жив защото е изпаднал от колата.Колата е лтяла яко по некви дерета и е била смлна яко.
Три Бири и Турбото да сссвири
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: мел
Мечтае да кара: танк

Мнение от XaMaB » 04 Авг 2005, 16:05

Аз пък познавам един дето оцеля щото беше пиян и се заби в дървото пред прелеза а не се нацепи пред влака.
Давайте сега заради някакви единични случаи да се прибираме пияни до козирката.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330d
Мечтае да кара: M550d

Мнение от LANA » 04 Авг 2005, 17:08

Според мен всички случки с оживяли пътници без колан са просто частни случаи. Може би в 80 - 90% от катастрофите, колана би свършил работата за която е там. Да, има и случаи когато той пречи, но просто са много малко.
p.s. Ако ти е писано да се удавиш, не можеш да се обесиш :!:
Изображение

поклонник на E36
поклонник на E36
Аватар
Местоположение: София, София, София, София, София, София, София, София, София, София:
Кара: Mercedes, BMW, Subaro

Мнение от Терзийски » 05 Авг 2005, 2:57

Georgieff написа:
BOBSI написа:
че коланите са за да се слагат, недай си боже да се налага да служат...

Най-много да ти помогнат да се до удушиш... :evil: за мен е тъпо ... и неправилно някой да ти налага забрани за нещо което се касае до личността всеки има право сам да избере...но това е друга тема :!: :roll:

А ти като ти е толкова тъпо виждал ли си как изглежда някой дето е излетял през предния прозорец от пасажерската седалка при челен удар и преди това е разбил стъклото с глава?

"Най-много да ти помогнат да се до удушиш..." - Ще те помоля да дадеш пример за това, което казваш.

Никой не може да се разпорежда как да живееш и какво да правиш и на коя страна да пикаеш с извинение ... :evil: :evil: ааааее стига писа глупости като те кефи слагай си :idea: :!: ..АЗ КОЛАН НЕ СЛАГАМ И НЯМА И ДА СИ СЛОЖА ... :!: :!: :!: Въпрос на лично виждане ..... така, че си запази примерите за себе си ! ! ! Това, че на мнозина ви го навиха, че колана е супер удобно нещо и без него не може и така е по белите Държави е отделен въпрос... :idea: :!: А това, че лятото се чувстваш като копърка в собствен сос ... :mhihi: Ама ко ви казвам предполагам знаете... :idea: който иска да си слага ...аз предпочитам да се пазя от околните с други методи не да се омотая с каиши като в лудницата... ;) :shock: :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: мел
Мечтае да кара: танк

Мнение от XaMaB » 05 Авг 2005, 13:00

Ако с колана си като копърка в жегата ми е чудно как би се почувствал след произшествие и омотан целия в бинт и гипс.
Защото дори и ти да караш както трябва не се знае кога някои ще ти се нацепи отпред, отзад или от страни.

Сутринта за малко да се нацепя с един изкачащ от странична пресечка на по-главна улица. Аз бях по наклон надолу и мокри павета за настилка. Добре че карах с 30 и успях да спра. Онзи изскача насреща поне с 40км/ч като "главната улица" от 2 колони паркирали коли има място само за една кола.
Как ще се опазиш от такива околни?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 05 Авг 2005, 13:48

ще ги прескача... :mhihi: (шегувам се)

Явно до консенсус неможе да стигнем. всеки с вкуса си, като не искаш да си сложиш колан, аз не съм тоя, който ще ти каже или ще те накара да го направиш.

пийс братушки... :winky:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Flat 6 » 05 Авг 2005, 17:17

Един приятел в момента е жив само защото нямаше колан.... Ще питаш как? Ми ето как - пича вижда, че ще се маже здраво и няма какво повече да направи, отваря вратата и напуска кораба.... На неговото място после имаше дърво... И не, не караше той, той беше до шофьора...

Абе как се скача от кола при движение с повече от 80км/ч да речем.... :roll:

поклонник на E36
поклонник на E36
Аватар
Местоположение: София, София, София, София, София, София, София, София, София, София:

Мнение от Терзийски » 05 Авг 2005, 17:38

XaMaB написа:Как ще се опазиш от такива околни?
щ

Ако сам не си се научил да се пазиш аз ли да те уча . . . :idea: и при тази ситуация с 30 км. Колана ще те оправи божеееееееееее стига глупости :!:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Niky Georgiev » 05 Авг 2005, 17:39

Две гледни точки:
По спомен от медиите:
Двама загинаха след ПТП край Дунавци Видинско. При опит да избегне челен сблъсък лек автомобил Fiat Uno излиза от пътя и след преобръщане се запалва. Шофьора и спътника му на 28 и 26 г. умират в пламъците поради невъзможността да се освободят от предпазните колани.
Сестра ми пък е жива и здрава след челен удар (с Audi 100) в бетонна преграда със 130 км/ч в Сърбия. Единственото спасило живота й е това, че е била с колан. Шофьорката на колата се размина със счупен крак и сътресение на мозъка (отново с колан). Причината - заспиване на волана. Сестра ми също е спала при удара...
Извънградско карам винаги с колан, дано е за добро!?
Niky Georgiev

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от The_Wizard. » 12 Ное 2005, 2:26

:OT: Стига безсмислени спорове :confused: Коланът е задължителен, но няма да седна да обяснявам на хора, които го отричат! Просто да се замислят какво е при удър с 130км/ч, примерно, да разбиеш волана с гърди, или да изхвърчиш през предното стъкло (или и двете). Няма смисъл и от оправдания, че се чустваш като "копърка в собствен сос"?!? Да не би да има такава голяма разлика?!?! Не мисля, но това си е мое мнение. Аз предпочитам да си сложа колан! Не е голямо усилието и неудобството, а сигурността ми е по-голяма ;)

P.S.
Не искам някой да приема мойто мнение за заяждане, но мисля, че съм прав!
Последна промяна The_Wizard. на 12 Ное 2005, 2:41, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от The_Wizard. » 12 Ное 2005, 2:35

Аааа забравих да кажа на колегата, че за такова нещо няма да го "огрее" ;) Съжалявам, но правилата са си правила! Ако си искал да се утървеш, на момента е трябвало да действаш! Не каза точно какво е станало, така че... А дори и да си извадиш медицинско със задна дата, няма да ти помогне особено! Синината (не каза точно каква е и доколко е сериозна) не те освобождава от задължението да си с колан. Но ако имаш желание пробвай. "От опит глава не боли", но може джоба да ти олекне малко :mhihi:

поклонник на E36
поклонник на E36
Аватар

Мнение от Терзийски » 12 Ное 2005, 2:59

А ти да не съживяваш мъртъвци а ???

:arrow: последно мнение Пуснато на: 05 Авг 2005, 16:39

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от The_Wizard. » 12 Ное 2005, 11:02

Терзийски написа:А ти да не съживяваш мъртъвци а ???

Това не го разбрах, какво точно искаш да кажеш :roll:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Sve » 12 Ное 2005, 11:47

Първо по темата:

Винаги има смисъл да обжалваш. В повечето случаи актовете са съставени некомпетентно, и не издържат в съда.

Относно носенето на колани:
Дайте ми поне една ОСНОВАТЕЛНА причина да не носите предпазните колани!!!!
Повечето хора не ги ползват САМО защото са задължителни. Стига безмислена бунтарщина. В колата се умира по-трудно отколкото изглежда, но и това не е изключено. Но да се нацепиш с 40км/ч и след мозъчно сътресение да останеш инвалид/идиот за цял живот е ТЪПО, колеги. Разбирам че разума идва с възраста, но поне се замислете защо така любимите ни инженери от Мюнхен слагат колани в нашите коли? А защо глупавите германци задължават носенето на колани И на задните седалки?

Последно: в моята кола моля и хората на задната седалка да се "връзват", защото не желая ако се се случи (не дай боже) нещо такова, нечии 80кг. да се "прехвърлят" през седалката и да ми счупят врата.

ЦЕНЕТЕ си живота, не го оценявайте толкова евтино!!!!
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум