Застраховка КАСКО
Модератор: Общи модератори
50 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- gazzzar
-
кавалер-монтьор
-
- Кара: леки BMW-та :):):)
- Мечтае да кара: Ferrari F12 Berlinetta
В Армеец......6,9%.......+3% за разсрочени вноски! Предценявайте сами

ВСЕКИ ИСТИНСКИ BMW ЕНТУСИАСТ РАНО ИЛИ КЪСНО СИ КУПУВА Е30 ///M3....

"The main thing is to be yourself. Many times its through a mistake that you learn. And the main thing is to make sure you learn through your mistakes and get better.”
Ayrton Senna

"The main thing is to be yourself. Many times its through a mistake that you learn. And the main thing is to make sure you learn through your mistakes and get better.”
Ayrton Senna
- CheGevara
- Weißwurst-Fresser
-
- Кара: F40

абе вие ме шокирахте бе хора ... повечето шофиори, които познавам цял живот не са имали каско щета (катастрофа по тяхна вина) а вие ги правите по няколко на година ... е как искате да паднат цените им в БГ, като вие смучите през няколко месеца пари оттях ... аз също съм плащал каско и то доста пари, но знам, че ако имам щета по него ще ми го вдигнат още повече ... няма оферта да го правя ... доколкото знам и в БГ е така от тази година - карайте бързо и лудо ама що пък требва да правите катастрофи!?!?

- 5етко 5етицата
- кандидат ентусиаст
-
Щети в доверен сервиз
На нашите аудито е в Армеец. Препоръчвам ти ги не само защото е ниска застраховката - 6,9% но и защото с тях нямах грижи при щета. Предложиха ми или да ми платят по тяхна оценка или да ми я оправят в техен сервиз.

в техен сервиз

За кола '81

Щети в доверен сервиз се оправят само за автомобили до 10г. и то с валутно каско.
В Армеец по-различно ли е?
Моля те, препиши ми изречението от условията, при които си сключил договора, за да се убедим, че е така.
Мерцедес е БМВ-то на пенсионера! http://www.blitz.bg/news/article/183677
BMW: "It's the impeccable choice for all who not only understand but care about what makes a good car great."
BMW: "It's the impeccable choice for all who not only understand but care about what makes a good car great."
Гледах малко бнт тия дни, та в събота (т.е. утре - 14 май) 12:20 ще има частен случай, пича ще обяснява за някакви кофти случки със застрахователите дето си застраховаш колата оценена на 10000 евро примерно, крадат ти я, те ти дават 2500 евро, ти ги съдиш и съда потвърждава, че правилно са ти дали 2500 ...
поне така го обясниха в анонса. мисля, че се сещам за какво ще се говори, но все мисля да го гледам ...
та да споделя само - в случай, че на някой ще му е интерестно ...
не че карам кола за 10000 евро, ама ми е интерестно какви врътки са измислили да ебават клиентите ...
поне така го обясниха в анонса. мисля, че се сещам за какво ще се говори, но все мисля да го гледам ...
та да споделя само - в случай, че на някой ще му е интерестно ...
не че карам кола за 10000 евро, ама ми е интерестно какви врътки са измислили да ебават клиентите ...
- 5етко 5етицата
- кандидат ентусиаст
-
"как искате да паднат цените им в БГ"
как искате да паднат цените им в БГ
Цените на каско и особено на ГО ще растат всяка година, не защото ние се блъскаме нарочно, а докато се изравнят с тези в ЕС. Това е заложено в предприсъединителния договор, защото ако останат на това си ниво, 2007 всички европейци ще си правят застраховка в БГ.
И се надявам да не се приеме щатската система за liability, при която примерно до 10% от застрахователната сума си е за твоя сметка, независимо от вината (да, вкл. паркинг, разбито стъкло при кражба).
В САЩ ако отидеш за одраскан калник до 1000$ си ги плащаш сам, ако си катастрофирал и ремонта е 5000$, застрахователят ти плаща само 4000$.
От др. страна си мисля, че тогава ербапите, които карат идиотски, ще са много по-внимателни, защото, дори колата да е служебна, при счупен стоп, от чия заплата мислите ще се удържи новия. Не от тази на шефа, във всеки случай.
Btw, Че ти какво караш в Куба?
Ще е интересно да научим за ситуацията там: застраховки, кражби, катастрофи, полиция, радари, подкупи, състояние на пътищата, автопарк...
- 5етко 5етицата
- кандидат ентусиаст
-
На някой откраднали ли са му колата след смяна на Бул?
На някой откраднали ли са му колата след смяна на Бул
Или е само градска легенда...
И на познат да е, моля дайте детайли: модел, година...

Или е само градска легенда...
И на познат да е, моля дайте детайли: модел, година...
- gazzzar
-
кавалер-монтьор
-
Re: Щети в доверен сервиз
5етко 5етицата написа:На нашите аудито е в Армеец. Препоръчвам ти ги не само защото е ниска застраховката - 6,9% но и защото с тях нямах грижи при щета. Предложиха ми или да ми платят по тяхна оценка или да ми я оправят в техен сервиз.
![]()
![]()
в техен сервиз![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
За кола '81![]()
Щети в доверен сервиз се оправят само за автомобили до 10г. и то с валутно каско.
В Армеец по-различно ли е?
Моля те, препиши ми изречението от условията, при които си сключил договора, за да се убедим, че е така.
Няма значение коя година е колата. Минималната премия, с която може да се ползва ремонт в доверен сервиз е 345лв, ако премията ти излезе да кажем 250лв, за да ползваш доверен сервиз трябва да си доплатиш 95лв (250+95=345)

Ayrton Senna

Ayrton Senna
- gazzzar
-
кавалер-монтьор
-
Значи казано с други думи ако колата е със застрахователна сума над 5000лв ползва ремонт в доверен сервиз.... (5000.6,9%=345лв)
без никво доплащане, за коли под 5000лв трябва да се доплати за да се ползва тази екстра...
Надявам се да съм бил полезен!

Надявам се да съм бил полезен!
Последна промяна gazzzar на 13 Май 2005, 14:05, променена общо 1 път

Ayrton Senna

Ayrton Senna
- Гост
-
Гледах малко бнт тия дни, та в събота (т.е. утре - 14 май) 12:20 ще има частен случай, пича ще обяснява за някакви кофти случки със застрахователите дето си застраховаш колата оценена на 10000 евро примерно, крадат ти я, те ти дават 2500 евро, ти ги съдиш и съда потвърждава, че правилно са ти дали 2500 ...
и аз дочух нещо за това и ще го гледам ... 12.20 вечерта ли беше тфа предаване ?
- Niky Georgiev
- младши ентусиаст
-
Като купуваш евтино, винаги ти излиза по-скъпо.
ДЗИ - перфектни, няма да ги сменям скоро.

Niky Georgiev
bam-bam написа:Гледах малко бнт тия дни, та в събота (т.е. утре - 14 май) 12:20 ще има частен случай, пича ще обяснява за някакви кофти случки със застрахователите дето си застраховаш колата оценена на 10000 евро примерно, крадат ти я, те ти дават 2500 евро, ти ги съдиш и съда потвърждава, че правилно са ти дали 2500 ...
и аз дочух нещо за това и ще го гледам ... 12.20 вечерта ли беше тфа предаване ?
Ако беше 12:20 вечерта тогава в програмата щеше да е обявено 15 май неделя 00:20

Cheers
Ïåòêî 5, ãîâîðåõ çà Àóäèòî íà íàøèòå - Â4. Îöåíåíî å íà 6000 â àðìååö è êàêòî ãàçàðà å íàïèñàë îòãîâàðÿ íà óñëîâèÿòà çà äîâåðåí ñåðâèç. Òúïîòî å, ÷å ñëåä ïúðâàòà ùåòà, êîÿòî áåøå îöåíåíà íà îêîëî 800 ëâ - çà åäíî çàäèðàíå íà âðàòàòà è êàëíèêà, îò çàñòðàõîâàòåëíàòà ñóìà 6000 ëâ ñå âàäÿò òèÿ 800 ëâ è âå÷å êîëàòà ìè å çàñòðàõîâàíà çà 5200. Òàêà ïðè ñëåäâàùèÿ óäàð ùå òðÿáâà àç äà ñè ïëàòÿ â äîâåðåíèÿ ñåðâèç ðàçëèêàòà îò 15%, çà äà ìè áúäå ðåìîíòèðàíà òàì êîëàòà. Àêî ñè èñêàì ïàðèòå ïî åêñïåðòíà îöåíêà, ïàê ìè óäúðæàò 15 % èëè òàì êîëêîòî ïðîöåíòà å 800 îò 6000. Çàòîâà å íàé äîáðå àâòîìîáèëà äà ñå äîçàñòðàõîâà. Òàêà ïðè ùåòà çà 2-3000 ëâ íÿìà äà ñå íàëîæè äà ñå áúðêàì çà 400-500 ëâ, ñ êîèòî äà ñè ïëàòÿ 15%. Òàêà ÷å å ïî äîáðå äà ñå äîçàñòðàõîâà çà ñòîòèíà ëåâà, ïúê äà òè å ìèðíà ãëàâàòà. Èíà÷å çà ïúðâèÿ óäàð ñúì äîâîëåí îò ñåðâèçà. Çàòîâà ãè è ïðåïîðú÷àõ.
À ÁÌ òî íå ñúì ãî çàñòðàõîâàë, íå âÿðâàì äà ãî ãåïÿò, à è íà òîëêîâà ñòàð àâòîìîáèë íÿìà äà ìó ïëàùàò 100 ïðîöåíòà ùåòèòå, à ñàìèÿò àç ñèãóðíî ùå ïëàòÿ íàä 200 ëâ çà êàñêî. Å, ñòèãà ìè äàíúê 100 ëâ è 120 ãðàæäàíñêà. Àç è áåç äðóãî íàäàëè íàâúðòàì ïîâå÷å îò 4-5000 êèëîìåòðà ãîäèøíî!
À ÁÌ òî íå ñúì ãî çàñòðàõîâàë, íå âÿðâàì äà ãî ãåïÿò, à è íà òîëêîâà ñòàð àâòîìîáèë íÿìà äà ìó ïëàùàò 100 ïðîöåíòà ùåòèòå, à ñàìèÿò àç ñèãóðíî ùå ïëàòÿ íàä 200 ëâ çà êàñêî. Å, ñòèãà ìè äàíúê 100 ëâ è 120 ãðàæäàíñêà. Àç è áåç äðóãî íàäàëè íàâúðòàì ïîâå÷å îò 4-5000 êèëîìåòðà ãîäèøíî!
Застраховам там където ми оценяват колата за най-много пари. Все пак това е лекарството за спокоен сън
. Става дума за Бул инс . Само искам да спомена че сервизите им не са много стока. Ако имате дребни проблеми си ги оправяйте на собствени начала 

Приятелите идват и си отиват, а враговете се натрупват.
- DEFLEPPARD
- ентусиаст
-
- Кара: BMW F30 335I xDrive
- Мечтае да кара: M12 nasca, e31 850CSI, e30 M3
naskoksan написа:...
това всички си го знаем, не си открил топлата вода и не се правим на разсеяни, НО никой нищо не може да направи по въпроса, а тия които могат - не искат... така че това е тъжната ни реалност
а иначе доколкото знам от Бул Инс не се краде, щото... не знам що ама не се краде

а за щетите при катастрофи - досега само за Орел съм чувал че давали пари сравнително лесно, но... кой луд дава лесно пари в днешно време?
П.С. за бул инс знам че ако застраховат колите над 7000лв. сами им правят ремонтите и че дават по-ниски цени от реалната стойност на колата, за кражба май плащали към 80% от застрахованата цена

50 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4