Ксенонови светлини
Модератор: Общи модератори
52 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
marti the pi4 написа:не съм слагал кит това е цена на 2 нови фара face lift модел 2003г на хела
http://www.hella.com/produktion/HellaCO ... es_E39.jsp
ето ви малко инфо за фара
Значи, за да е ясно аз още не съм купил кит Angle eyes + Xenon, а само проучвам офертите! 2200 лв няма да дам, та ако ще да светна като Айфеловата кула!!!

2. (До) МАРТИ ПИЧА ми е дал адрес, на който не намерих рингове за Е39 (моята петица), а само за Е36, Е46 (това за адрес 1). Вторият адрес е на Хелла но там не видях цени, пьк и нали и тук имат представителство? Цените им са ~ еднакви.
PS. Все пак аз трябва да сменя и стъклата с мигачите и фаровете *рефлекторите* и крушките и стартерите, а бе трябва ми целият скапан кит *пълният комплект*
Затова цената набъбва токлкова много.
Ако някой вече е правил това "Упражнение" с Е39 '96-'00, моля да го сподели с тук Търся най-ниската цена, но за комплект HELLA!!!
ICE написа:cokey написа::OT:малко офтопик, но не съм съгласен че всички бмв без ксенон се едно нямат фарове,...ICE написа:Е ТЕ ТОВА СЪС СИГУРНОСТ Е СЛАБАТА СТРАНА НА БМВ (поне на тези, които са без ксенон.
Cokey ставаше дума само за Е39 '96-'00, а не за всички BMW-та! Това е мнението и на други собственици на Е39.
ОК?!?
ок де, ама ти каза че е слабата страна на БМВ, а не само на Е39, виж си цитата

и да не съм пак офтопик, аз ше си взема от ebay.de - харесваш си, бидваш си, печелиш го, пращаш го на приятел в германско, и той ти го носи като се прибира
така според мен е най-добре

- marti the pi4
- младши ентусиаст
-
хела НЕ ПРОДАВАТ само рингове те продават цели фарове а само рингове някой от колегите беше написал.... както съм написал по горе чакам отговор дали ще мога да ти взема като мойте фарове на тази цена и момента който имам отговор ще ти пиша така ,че не бързай да купуваш....
- ICE
- Ледения
-
Ксенонови фарове
Предлагам истински ксенонови и биксенонови китове за всички цокли по поръчка. Цената на нормалния ксенон кит (само къси) е 900лв, на биксенона за цокъл H4 е 1100лв. Предлагат се в 4 цветови температури: 6000К (бял цвят), 7500К, 8000К и 8500К (бяло-син цвят). Възможен монтаж. GSM 0888 676 466
- M5
- младши ентусиаст
-
- Кара: '97 520i - продадена
- Мечтае да кара: M5
- ICE
- Ледения
-
КСЕНОН= къси ксенонови, а дълги - конвенционални, т.е. халогенни
БИКСЕНОН= къси ксенон, дълги пак ксенон
ПП. А вече в се предлагат и ксенонови системи и за халогените (малките фарчета за мъгла, монтирани в бронята)!!! Да, да, точно го четеш, не е грешка.
БИКСЕНОН= къси ксенон, дълги пак ксенон

ПП. А вече в се предлагат и ксенонови системи и за халогените (малките фарчета за мъгла, монтирани в бронята)!!! Да, да, точно го четеш, не е грешка.

6000келвина е син цвят...около 20% по-малко светлина от заводксите ксенони които работят на около 4400Келвина (бяла светлина)
7000К и нагоре става синкаво-виолетов цвят и съответно загуби от по 30-40%...тези ксенони са повече за стил от колкото за светлина, но това не им пречи да са по-добри и от най-добрата халогенна крушка.
п.с: Баластарата (трансформаторите) палят ксенона на 22 000волта...след което се подържа напрежение от около 85волта. Ксеноновите крушки са на 35вата (55вата за Халогена) тоест има по-малко консумация на ел.енергия и съответно по-малък разход.
7000К и нагоре става синкаво-виолетов цвят и съответно загуби от по 30-40%...тези ксенони са повече за стил от колкото за светлина, но това не им пречи да са по-добри и от най-добрата халогенна крушка.
п.с: Баластарата (трансформаторите) палят ксенона на 22 000волта...след което се подържа напрежение от около 85волта. Ксеноновите крушки са на 35вата (55вата за Халогена) тоест има по-малко консумация на ел.енергия и съответно по-малък разход.

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
за цветна температура става въпрос тук ...
примерно .. http://www.sizes.com/units/color_temperature.htm
примерно .. http://www.sizes.com/units/color_temperature.htm
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- ICE
- Ледения
-
В БГ работата е безплатна, а цената за новите ксенони (т.е. ФейсЛифт-а за Е39) е около 2000лв. от представителите на HELLA и D&W за БГ.
Еее, един път и у нас да е по-евтино. 

52 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4