ИМАТЕ ПРОБЛЕМИ С КАТ - ние ще ви помогнем !
Модератор: Общи модератори
- bau.bg
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Bugatti Veyron
Re: ИМАТЕ ПРОБЛЕМИ С КАТ - ние ще ви помогнем !
Lubbbo написа:Здравейте драги bau,имам следните въпроси:
Днес си върнах книжката след дълги спорове и отлагания.Резултата- 6 месеца лишаване,и -50 контролни точки.
След като изтече срока,какво трябва да направя за да имам книжка отново?
И ако ме хванат да карам без книжка през тези 6 месеца, и евентуално ми напишат акт,какви са последствията?
Благодаря
След изтичане на 6-те месеца:
1. Заплащаш всички неплатени глоби, издават ти документ и ти слагат печат че ти е изтекло наказанието.
2. Психотест в ДАИ
3. Курс Червен кръст за първа помощ
4. Записваш се на нов курс за шофьори кат. Б, изкарваш го и държиш изпити - листовки и кормуване.
5. Присъстваш на тържественото връчване на твоята нова книжка в КАТ.
6. Черпиш

общ период - 6 месеца + 2 месеца или 3 ... както дойде по дати за курсове, изпити и т.н.
За парите няма да ти пиша, сам ще разбереш .... но излиза около 1000 лв. без дължимите от теб глоби ако имаш такива
Ако караш без правоспособност /това е различно от без книжка/ глобата може да е 1000 лв...
Горе долу си върнат в първи клас.
ШОФИРАЙ ЖАДЕН, ОСТАВИ ЕДИН ПОЛИЦАЙ ГЛАДЕН !!!
А като имам минус 50 точки?
После да не съм с минус 11 

- bau.bg
- младши ентусиаст
-
Lubbbo написа:А като имам минус 50 точки?После да не съм с минус 11
Започваш с нова книжка....пълен размер точки !
Проблемна кола с проблемен шофьор....
а съм на 22
То не е за хвалене ама .....бута ме отвътре какво да направя
И понеже съм завършен идиот и няма да си гледам Субаруто в двора 9 месеца....най-много да ме арестуват в крайна сметка

То не е за хвалене ама .....бута ме отвътре какво да направя

И понеже съм завършен идиот и няма да си гледам Субаруто в двора 9 месеца....най-много да ме арестуват в крайна сметка
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Няма да те арестуват, спокойно. Първия акт за без книжка (при положение, че си имал и е отнета) е 300 лв. Нататък чакам да разбера, но общия случай е да се спазариш с полицаите на всяка цена. Понякога не става и последствието боли
Плащаш си глобите, по които ти е връчено постановление само до 2 години назад. Другите и не ти ги търсят, но да си знаеш. Системата е направена така, че 6 месеца наказание реално няма как да са под 10-12. След като изтече наказанието трябва да си платиш всичко, слагат ти печат на постановлението за отнемане на книжката, чак тогава записваш час за психотест в ДАИ. Най-близката дата е 2 месеца напред в добрия случай. После е въпрос на късмет или връзки да си уредиш бързо останалите документи + изпитите за книжка. След това подаваш заявление за книжка в КАТ, където чакаш още около месец.

Never mistake motion for action...
- Bavaro
- кандидат ентусиаст
-
значи на мен ми се случи следното : показват ми стоп палката аз съм с колан но приятеля ми от дясно е без и посяга да го слага пред очите на полицая , идва при мене униформения и ме вика при полицейската кола при което свалям колана си и отивам, а те ми пишат акт за без колан ( 50 лв и -8 точки мисля 4е е ) почнаха да увартат за пари но не им искарах щото нямам намерение да плащам за тва че съм бил с колан
тва става на 05.03.2010 мога ли да направя нещо в тоя случай като се има в предвид че в акта съм писал че нямам възражения

тва става на 05.03.2010 мога ли да направя нещо в тоя случай като се има в предвид че в акта съм писал че нямам възражения

- bau.bg
- младши ентусиаст
-
Не подлежат на обжалване НП до 50 лв включително, съда отказва да ги разглежда и ги оставя без движение.
- Bavaro
- кандидат ентусиаст
-
а по принцип има ли няква тежест тва че си писал в акта че нямаш възражения и можеш ли да обжалваш въпреки тва
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
"... лицето управлява лек автомобил БМВ 320и с рег. ном. СА **** ** негова собственост, като форсира двигателя на автомобила..."
колко пари и колко точки? благодаря предварително

колко пари и колко точки? благодаря предварително

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- bau.bg
- младши ентусиаст
-
На това с форсирането не знам дали да се смея или да рева
)
А дали си имал гърнета ?
Да не си правил 500db шум....
А като го форсираше докара ли го до 8 000 оборота
Нямам идея какво ще ти напишат, това ще е някой хлъзгав член за който в момента не се сещам

А дали си имал гърнета ?
Нямам идея какво ще ти напишат, това ще е някой хлъзгав член за който в момента не се сещам

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
bau.bg написа:На това с форсирането не знам дали да се смея или да рева)
А дали си имал гърнета ?
гърнета си имам, даже не са спортни

децибелометъра ми не работи и не знам какъв шум съм вдигнал , ама явно са подразнени
стигнах 6000 rpm

чл. 5 ал. 2 т. 2
интересува ме глобата в какъв размер е, горе-долу какво да очаквам
а, че е за смях е ясно, винаги е забавно с господата полицаи

You said: "Time will change!" What if it changes you?
Здравейте, искам да ви попитам. Имам акт от 22.02.2010 за липса на синия талон на книжката и непредставяне на полицата за гражданска отговорност. Представил съм талона на гражданската отговорност, а също видяха на стъклото, че имам стикер, просто случайно е била полицата. Както и да е. Въпроса ми е, след колко време трябва да излезе решнието на КАТ относно акта ми. Аз знам, че трябва в рамките на 1 месец от датата на съставяне на акта, но днес ходих и не фигурира никакъв акт и излязло решение. Някой да знае колко може да бъде акта ми и искам да попитам, бях чел в единм от форумите, че човек, на който са му съставили акт е чакал почти 3 месеца да му излезе решението и то все още не е било излязло и така той подал жалба за забавянето а решението и след това акта му е отпадна, защото решение не е било взето в законовия срок, следователно акта е бил нелигитимен. Ще ви бъда много благодарен да ми разязните, ако сте запознати тъй като ще излизам да работя в чужбина, а тези приятелчета от КАТ си почесват само задниците и ме псотавяпт в голямо неведение.
- bau.bg
- младши ентусиаст
-
Един месец е срока по закон, но закона не се спазва. Може да излезе след 2 или повече месеца решението , в случая Наказателното постановление.
Какви ще са санкциите зависи от това което е написано в акта.
За неносене на синия талон глобата обикновенно е 10 лв.
Но за гражданската - може да е от 50 лв до 600 лв.
после иди доказвай че нямаш сестра.
Самия акт не е наказание, той е предложение за такова. Не съм сигурен че давностния му срок е 3 месеца, по скоро е 6 месеца.
Какви ще са санкциите зависи от това което е написано в акта.
За неносене на синия талон глобата обикновенно е 10 лв.
Но за гражданската - може да е от 50 лв до 600 лв.
после иди доказвай че нямаш сестра.
Самия акт не е наказание, той е предложение за такова. Не съм сигурен че давностния му срок е 3 месеца, по скоро е 6 месеца.
- Bavaro
- кандидат ентусиаст
-
мене ме интересува, сега както несам си платил данъка, като отида да си плащам акта за колана ще искат първо да си платя данъка, нали така ???