ИМАТЕ ПРОБЛЕМИ С КАТ - ние ще ви помогнем !

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E53 3.0D

Re: ИМАТЕ ПРОБЛЕМИ С КАТ - ние ще ви помогнем !

Мнение от CHUKANSKI » 12 Мар 2010, 19:57

Яро написа:
bau.bg написа:
Яро написа:
bau.bg написа:
Яро написа:Лепнал съм се аз за едни сладури, че карат стегнато и да ми правят "заслон" и в село Подслон изпреварвам на непрекъсната линия с 70км/час (ма може и 90 да са били) и в тоя момент гледам една камерка ме "светва". Викам айде, папараците ме лепнаха. Знак за радар май не видях, за камера пък да не говорим. Какво мога да очаквам и мога ли "да окажа съпротива"?
Благодаря предварително!

Как разбра че са те "светнали" с камерата ?

Ми видях как светкавицата на камерата /предполагам, че е било светкавица де/

Чакай че се обърках !

Искаш да кажеш че някъде около някакво село има подвижна камера оборудвана със светкавица ?????
Това вече ме разби !?
Радара на извънградско не може да те хване коректно на по малко от 300 метра.
Още издирваме техническата характеристика на камерите ....на колко метра могат да те зумват, защото като си видиш снимката все едно са те щракнали от 10 метра е много интересно да се знаят параметрите на камерата.
А каква ще е тая светкавица дето ще те освети на 300 метра...нямам идея :))) това е все едно да те ослепи ...?!!!!
Увлякох се....но ми стана весело.

Без лоши чувства, ако намериш тази камера дай я насам за да я видим какво е това техническо чудо....в Български институт по метрология...не са чували за такъв звяр на техниката.

Ама знае ли човек.... това е МВР.... може и имат някой скрит Бонд...Джеймс Бонд :)

:mhihi: Камерата си е стационарна, и в момента в който я видях нещо в нея присветна. Не знам дали е било светкавица, ма кво друго да е я? И едва ли съм бил на повече от 100-150 метра от нея.
Изображение е такава беше камерката

http://vbox7.com/play:b5553de0 -инфо за камерата на с.подслон!

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Bugatti Veyron

Мнение от bau.bg » 12 Мар 2010, 21:51

Имах предвид да я видим отвътре ...кутията е ясна, такива кутии са ги нацъкали на 50 места ....някои са пълни други празни.....ама техническите им параметри ги крият здраво....
Ще взема да пиша до Комисията за защита на потребителите , да изследват чудото ....:))

И да установят има ли то почва у нас !
ШОФИРАЙ ЖАДЕН, ОСТАВИ ЕДИН ПОЛИЦАЙ ГЛАДЕН !!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E53 3.0D

Мнение от CHUKANSKI » 13 Мар 2010, 1:19

http://vbox7.com/play:b5553de0 - в тоя клип полицая обяснява как работи камерата!линка работи вече!
Последна промяна CHUKANSKI на 13 Мар 2010, 11:02, променена общо 2 пъти

Потребител
Аватар
Кара: BMW e46
Мечтае да кара: BMW

Мнение от batgecko » 13 Мар 2010, 2:16

Да пипитам!! Ако напишат акт за изтекла Гражданска на мен а колата е на др.име каде трябва да отида и какво да направя за да ми падне акта както е написано на 1ва страница????

Благодаря !! :bowdown:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bau.bg » 13 Мар 2010, 10:46

batgecko написа:Да пипитам!! Ако напишат акт за изтекла Гражданска на мен а колата е на др.име каде трябва да отида и какво да направя за да ми падне акта както е написано на 1ва страница????

Благодаря !! :bowdown:

Два варианта.

Вариант 1 :

Идваш при нас, ние се разправяме нататък с нещата.....

Вариант 2 :

Наемаш си способен адвокат по административно право, той знае какво да прави.....

Това са най-късите възможни насоки.
Ако започна да ти пиша, какво се пише, как, защо, ще отнеме много време а ефекта за теб ще е никакъв.
Всеки случай е строго специфичен, рядко се случват 2 напълно идентични.

В случая трябва да си спестиш плащането на 400 лв....или 600 ....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bau.bg » 13 Мар 2010, 10:50

CHUKANSKI написа:http://vbox7.com/play:b5553de0- в тоя клип полицая обяснява как работи камерата!

Не е важно как обяснява че работи, важно е какви са техническите характеристики на чудото написани от производителя на същото. Иначе обяснения много.... линка не работи.

Потребител
Аватар
Кара: BMW e46
Мечтае да кара: BMW

Мнение от batgecko » 13 Мар 2010, 17:32

Благодаря ви много bau.bg живи и здрави :yes: :bowdown:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36S50B30,Mini Cooper S
Мечтае да кара: S50B30 turbo
Детайли за колата: модифицирани

Мнение от VT5602AK » 14 Мар 2010, 15:57

някой има ли инфо колко време трябва да мине актовете да загубят давност,или как точно стоят нещата благодаря предварително

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bau.bg » 14 Мар 2010, 18:53

VT5602AK написа:някой има ли инфо колко време трябва да мине актовете да загубят давност,или как точно стоят нещата благодаря предварително

Актовете нямат давност, те не са наказания а предложение за наказание.
Наказателните постановления са наказания.
Максималната давност е не повече от 3 години.... но има изключения в смисъл по малка давност.

поздрави

ентусиаст
Аватар
Кара: e70 3.5xd 2010 M packet

Мнение от Toneloker » 14 Мар 2010, 22:15

Ако си регистрирам колата в държава в, която е разрешено затъмняването на предните стъкла. Могат ли в България да ми направят проблем? :roll:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от uBkoo » 15 Мар 2010, 2:03

Много интересен въпрос, и аз ще чакам за отговор за стъклата.Струва ми се обаче че ще излезе доста по-скъпо от към данъци да я си я караш,Грешни пари само за да можеш да си със затъмнени стъкла( те данъците ще надвишат парите за фолио и труд).Няма ли някъде кадето могат да ги тонират (заводски или нещо от типа,дано сте ме разбрали),та като те спират за проверка куките ще видят че не е фолио и би трябвало да те пуснат

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bau.bg » 15 Мар 2010, 10:22

Toneloker написа:Ако си регистрирам колата в държава в, която е разрешено затъмняването на предните стъкла. Могат ли в България да ми направят проблем? :roll:

Закона определя метода за тониране /затъмняване/ на стъклата на автомобилите. Проблема в закона е че не е достатъчно прецизен в определенията си, което поставя в ролята на съдия всеки служител със стоп палка в ръка.
В момента подготвяме текст за промяна на закона в частта му - затъмнени стъкла.
В много държави затъмнението на стъклата е възможно ако не намалява видимостта на водача с повече от 5%.
Тук обаче говорим че при такъв процент прозрачността на стъклата отвън навътре може да е 80%.... или да бъдат напълно непрозрачни.

Нека изчакаме няколко месеца за да видим какво ще реши Парламента.

ентусиаст
Аватар
Кара: e70 3.5xd 2010 M packet

Мнение от Toneloker » 15 Мар 2010, 14:42

bau.bg написа:
Toneloker написа:Ако си регистрирам колата в държава в, която е разрешено затъмняването на предните стъкла. Могат ли в България да ми направят проблем? :roll:

Закона определя метода за тониране /затъмняване/ на стъклата на автомобилите. Проблема в закона е че не е достатъчно прецизен в определенията си, което поставя в ролята на съдия всеки служител със стоп палка в ръка.
В момента подготвяме текст за промяна на закона в частта му - затъмнени стъкла.
В много държави затъмнението на стъклата е възможно ако не намалява видимостта на водача с повече от 5%.
Тук обаче говорим че при такъв процент прозрачността на стъклата отвън навътре може да е 80%.... или да бъдат напълно непрозрачни.

Нека изчакаме няколко месеца за да видим какво ще реши Парламента.

А ако да кажем в страна, в която е разрешено си затъмня мойте при положение, че с българска регистрация? Едва ли знаете отговора, но все пак да попитам.

А за България значи ще е разрешено външно да си ги затъмня 80%, но не трябва от вътре да се намалява видимоста с повече от 5%?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330i

Мнение от Lubbbo » 15 Мар 2010, 18:56

Здравейте драги bau,имам следните въпроси:
Днес си върнах книжката след дълги спорове и отлагания.Резултата- 6 месеца лишаване,и -50 контролни точки.
След като изтече срока,какво трябва да направя за да имам книжка отново?
И ако ме хванат да карам без книжка през тези 6 месеца, и евентуално ми напишат акт,какви са последствията?
Благодаря :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 740 li

Мнение от bg20010 » 15 Мар 2010, 19:02

В продължение на въпроса за тонираните стъкла....На една от колите ми фабрично са тонирани всички прозорци,съвсем леко е,но 2 пъти са се заяждали с мен.За пореден път ми се случва да ме спира катаджия и да ми казва,че съм говорил по телефона и това е причина за спирането,имам чувството,че са готови на каквито и да било лъжи само и само да изкрункат пари.Какво би било адекватното поведение в този случай според вас?

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум