Слух: BMW X6 M50d 0-шестдесет и две mph за 4.9 секунди и 545
Модератор: Общи модератори
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
Re: Слух: BMW X6 M50d 0-шестдесет и две mph за 4.9 секунди и
не може да няма поне един клип на такава гонка.
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Съпоставяни са от големите медии . М5 до 200км/ч дъпра "само" 3 секудни или половин влакова композиция , другото са форумни лафове 

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Според мен едно истинско дизелово М5 трябваше да е с по-голям обем, поне 4 литра и две турбини за да се сравнява до някаква степен с М5. Сега са като кон и магаре, но и цената е с драстична разлика.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- bavaromobila
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: M3 GTS
BadAngel написа:е500 е обявен, че прави 0-100 за 5.5 секунди, в същото време 3.6 литровата М5-ца е 6.3 секунди, а 3.8 е 5.9 секунди..
6-литровата Е-класа е 5,5-6с до 100, Е500 е 6,1с до 100

И как така ги изчисли нещата, че след 100 М5цата не става не знам! До 200 разликата в полза на М5 е доста смазваща

bavaromobila написа:BadAngel написа:е500 е обявен, че прави 0-100 за 5.5 секунди, в същото време 3.6 литровата М5-ца е 6.3 секунди, а 3.8 е 5.9 секунди..
6-литровата Е-класа е 5,5-6с до 100, Е500 е 6,1с до 100![]()
И как така ги изчисли нещата, че след 100 М5цата не става не знам! До 200 разликата в полза на М5 е доста смазващаНяма дисциплина в която е500 да бие М5
провери си уикипедията за числата, колега

"These models were called the "E 60 AMG". The car's engine produced 376 bhp at 5,500 rpm and 428 lb/ft at 3,750 rpm allowing the car to accelerate 0–62 mph in 5.2 seconds"
и такива изказвания, че нема по-убаво от М5 няма да доведат до дискусия, да знаеш

No bling at the Ring
- Alex 320i Cabrio
- Храбрият Свинар
-
- Детайли за колата: Porsche 911 GT3 CS, Porsche 928 GTS 5spd, Porsche 928 RSR, Porsche 944 Turbo Cup, BMW540iA Touring, BMW E46 M3 SMG, Golf 3 GTI 16v, BMW Z4M Coupe (sold), BMW E61 M5 Touring (stolen),
Типичното за Българина - ти му говориш, оно рупа ли рупа...
Пак питам - колко от вас са карали Чочоне и колко са карали Е34 М5, че давате компетентни мнения?
Пак питам - колко от вас са карали Чочоне и колко са карали Е34 М5, че давате компетентни мнения?
Power is Nothing Without Insanity
- bavaromobila
- кандидат ентусиаст
-
6,1с си е до 100км/ч проверил съм! Ей сега ще променя инфото за М5 в уикипедията и ще я направя да ускорява колкото Зонда
И къде видя, че съм писал че по хубаво от М5 няма ? Едно е да е по-бърза и съвсем друго да е по-хубава/добра
П.С. Май от Балкан Стар Ви плащат за да пишете постоянно за Мерцедес в БМВ Форума! И BadAngel подмина ми поста в който пишех за теб, без да напишеш и думичка за въпросите ми към теб! И така няма как да има дискусия! Още повече като ми преписваш някакви си думички, които коренно променят смисъла на едно мнения.

И къде видя, че съм писал че по хубаво от М5 няма ? Едно е да е по-бърза и съвсем друго да е по-хубава/добра

П.С. Май от Балкан Стар Ви плащат за да пишете постоянно за Мерцедес в БМВ Форума! И BadAngel подмина ми поста в който пишех за теб, без да напишеш и думичка за въпросите ми към теб! И така няма как да има дискусия! Още повече като ми преписваш някакви си думички, които коренно променят смисъла на едно мнения.

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
Alex 320i Cabrio написа:Типичното за Българина - ти му говориш, оно рупа ли рупа...
Ти къде ги мери

Защото тия дето са ги карали със сигурност и са ги мерили , дават на С50Б38 0-200км/ч за 22,5сек а Е500 326кс 25 сек . Та си мисля че многото НМ в ниски обороти на Ве8ка може да поизкривят представите ти, защото дори чисто теоритично бензинова кола с 50 коня на гумите повече , не може да падне от аналогична , която е и 100кг по-тежка ...
- bavaromobila
- кандидат ентусиаст
-
Точно това щях да напиша
Въртящият момент си е доста повече при чочонето
Затова по тестове го дават, че е магистрален цар и т.н. Разлика в полза на М5цата е доста голяма. Не става въпрос за някакви си стотни, а за секунди, и то не 1 а цели 3, а това при скорост от 200км/ч е леко казано ОГРОМНА разлика. И какво значение има дали сме карали ? Ние и да сме карали, то колите ще са били по на 15-20г и тогава пък за обективно мнение за вървеж и дума не може да става.

по принцип не съм такъв тип човек, но специално за шкода клуба потърсих една статия от 1992ра година,
където сравняват М5 и Е500 и ауди С4
не знам от къде черпите информация вие, но това което е изписано са данните, които са записани при истинско каране на колите
и тези прекрасни технически характеристики излизат на фона на 4-степенен автоматик, по-тежко купе и несравним комфорт за времето си
пък и като цяло колата не е спортна, това си е магистрален крузер
искам да обърнете внимание на теста за спирачки, пак да вземете под внимание факта,
че е500 е по-тежка от М5-цата и като цяло не е спортно ориентирана
където сравняват М5 и Е500 и ауди С4
не знам от къде черпите информация вие, но това което е изписано са данните, които са записани при истинско каране на колите

и тези прекрасни технически характеристики излизат на фона на 4-степенен автоматик, по-тежко купе и несравним комфорт за времето си
пък и като цяло колата не е спортна, това си е магистрален крузер
искам да обърнете внимание на теста за спирачки, пак да вземете под внимание факта,
че е500 е по-тежка от М5-цата и като цяло не е спортно ориентирана

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
No bling at the Ring
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
Само дето там пише 310 бхп а ние говорим за 340кс М5ца . Иначе и аз да потвърдя че ми дойде до гуша във всяка тема да чета как ти си се кефил на дачиии , фордове , мерцедеси , лисани и всичко останало НО НЕ И БМВ .
ПИСНА НИ ДА ТИ СЛУШАМЕ ГЛУПОСТИТЕ
ПИСНА НИ ДА ТИ СЛУШАМЕ ГЛУПОСТИТЕ

acho.rs написа:Само дето там пише 310 бхп а ние говорим за 340кс М5ца . :
по времето, когато са ги тествали е нямало 3.8 литрова М5-ца..
но нещата не са много по-различни, защото и при мерца има 2ра фаза, тази на широката лайсна
No bling at the Ring
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
широката лайсна 6л-вата ли е?
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
- bavaromobila
- кандидат ентусиаст
-
BadAngel написа:acho.rs написа:Само дето там пише 310 бхп а ние говорим за 340кс М5ца . :
по времето, когато са ги тествали е нямало 3.8 литрова М5-ца..
но нещата не са много по-различни, защото и при мерца има 2ра фаза, тази на широката лайсна
На днешно време сме свидетели на какви ли не тестове с какви ли не резултати за ускорение, та ти ми ми разправяш за тогава

bavaromobila написа:На днешно време сме свидетели на какви ли не тестове с какви ли не резултати за ускорение, та ти ми ми разправяш за тогава![]()
в днешно време куцо и сакато правят тестове и си прав, че в известна степен нямат тежест
но списание като кар & драйвър.. според мен е достатъчно авторитетно за махленския ни спор
наистина дискусията с теб е безинтересна, защото просто не си се поинтересувал от автомобила, който обсъждаш

No bling at the Ring