Зверска катастрофа с БМВ на магистрала Тракия

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Diablo » 21 Юни 2007, 10:37

AGD написа:Проблема е че когато всички говорят само и единствено за превишената скорост , а не за причините за нея , същите тези деца , които споменаваш че четат форума , започват да си мислят , че когато карат с разрешена скорост не представляват никаква опасност за останалите участници в движението. И тогава като засекат някого , не дадат предимство или си дрифтят по завоите ще кажат - е к'во не съм превишил скоростта.

А ти си прихично болен кулега :winky: . Чесна пионерска, че даже кумсумолска :!: :idea:
БОЛЕН :!:

След цялата тема 3а скорости над 200, след си4ките катастрофи от миналата седмица дет се ра3ма3аха само и единствено 3аради преви6ени скорости ти ИДВА6 и твърди6, 4е проблема е в тия дето карат бавно и 3аси4ат :!: :?: :idea:

Колега Феанор, я ра3кажи на тийнеджъра къде му е тийн проблема плс, 6тото 3а мен тоя е от невменяемите :mhihi: :lol:

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 21 Юни 2007, 11:01

Diablo написа:Tук 4етат и по малки деца от теб, които след подобни и3ка3вания си мислят, 4е като са "внимателни и си носят отговорността" (цитат :!: ), могат да са по бър3и и добри от си4ките бавни 4и4ки по улиците.
Ако бе6е толкова съвестен и внимателен, 6те6е да се сету6, 4е и3ка3вания като твоите не помагат на никой друг освен на егото ти.

Само дето освен че съм съвестен и внимателен, лесно се и дразня. :mhihi:
О'кей, прав си, има го и тоя момент, но дяволът не е толкова черен, колкото го изкарват. Не ми харесва как цялата вина се хвърля само и единствено върху скоростта, затова понякога се изказвам доста крайно в подкрепа на друга гледна точка. В спора се ражда истината, нали знаеш. ;)
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Diablo » 21 Юни 2007, 11:10

Феанор, склонен си на диалог и си ра3съдлив и 3а това все о6те пи6а в тая тема.
Бидейки в БГ и оцелявайки всекидневно си мисли6 след време, 4е си един от добрите и 4е това е нормално.
Бидейки в Германия и виждайки как всекидневно ти правят място да се престрой6, и3превари6, как спира6 3а колелета и пе6еходци (а то по то4но те не спират 3аради теб, 6тото колата е БЕ3 предимство), вси4ко това в БГ си е касапница и късмет. Не 6тото ти не може6 да кара6 примерно :!: :arrow: 6тото не 3нае6 тоя пред теб дали може и до къде му стига акъла.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 21 Юни 2007, 11:35

Абсолютно съм съгласен с това. Средната култура на шофьорите тук е ужасно ниска. Пак ще се изкажа крайно, но на половината от тях не трябва никога да им се дава волан в ръцете, даже да няма кола на другия му край. :mhihi:
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

Потребител
Аватар

Мнение от sersem » 21 Юни 2007, 11:56

3а да кара6 бавно се иска сила, да си "бър3" е най лесно.

Никой не се сеща за това, а е така с повечето от нас.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: m52 e36
Мечтае да кара: е38 ;)
Детайли за колата: е36

Мнение от t0sh » 21 Юни 2007, 11:59

Diablo написа:...
След цялата тема 3а скорости над 200, след си4ките катастрофи от миналата седмица дет се ра3ма3аха само и единствено 3аради преви6ени скорости ти ИДВА6 и твърди6, 4е проблема е в тия дето карат бавно и 3аси4ат :!: :?: :idea:
...

явно не те е засичал кретен на магистрала, както караш със 130, а той с изгнилата трошка с 70-80, и изведнъж на 20 метра пред теб да врътне волана без мигач.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 xDrive30d N57T
Мечтае да кара: 911 Turbo

Мнение от AGD » 21 Юни 2007, 12:00

Diablo написа:
AGD написа:Проблема е че когато всички говорят само и единствено за превишената скорост , а не за причините за нея , същите тези деца , които споменаваш че четат форума , започват да си мислят , че когато карат с разрешена скорост не представляват никаква опасност за останалите участници в движението. И тогава като засекат някого , не дадат предимство или си дрифтят по завоите ще кажат - е к'во не съм превишил скоростта.

А ти си прихично болен кулега :winky: . Чесна пионерска, че даже кумсумолска :!: :idea:
БОЛЕН :!:

Колега Феанор, я ра3кажи на тийнеджъра къде му е тийн проблема плс, 6тото 3а мен тоя е от невменяемите :mhihi: :lol:

Явно можеш да четеш и пишеш, но да разбереш смисъла на написаното не ти е силата. По принцип за възрастовата група , в която причисляваш мен е характерно да избягва аргументите и да опитват да засегне събеседника. Не се хаби , на хора като теб не обръщам внимание , просто явно е бил необходим предишния ти пост , за да знам аз в коя група (по интелект) да те сложа.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Diablo » 21 Юни 2007, 12:15

t0sh написа:
Diablo написа:...
...

явно не те е засичал кретен на магистрала, както караш със 130, а той с изгнилата трошка с 70-80, и изведнъж на 20 метра пред теб да врътне волана без мигач.

130 минус 80 :arrow: 50.
210 минус 100 :arrow: 110. В дъжд. Като бях на 21.
От тогава съм на мнение, 4е съм отговорен и 3а гре6ките на другите и не се е повтаряло.

Потребител
Аватар

Мнение от sersem » 21 Юни 2007, 12:30

Много грешим обаче в тая наща държавица бе, много книжки от агънца се движат по пътищата.
Мисля, че поне 5-6 години ще ни трябват за да си променим мисленето на пътя.
Боря се и аз със себе си ама е трудничко.
Имам един приятел който като взе книжка знаеше само знак стоп, сега шофира що годе добре ама колко пъти съм го удрял в главата.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 xDrive30d N57T
Мечтае да кара: 911 Turbo

Мнение от AGD » 21 Юни 2007, 12:59

Diablo написа:От тогава съм на мнение, 4е съм отговорен и 3а гре6ките на другите и не се е повтаряло.

Ти си като Христос , бе колега. И като ти налети някой отстрани от път без предимство , ще включиш вертикалното излитане , нали.

Защо толкова много хора отказват да разберат , че трябва да се намали броя на всички катастрофи , за да намалее и този на катастрофите с висока скорост. Или вие си ревете за тези умрелите , защото при другите катастрофи в статистиката пише просто "пострадали" и там не можете директно да посочите скоростта като причина за инцидента. Давате ли си сметка колко от тези пострадалите умират по-късно или остават инвалиди.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '99 E46 318i
Детайли за колата: M43B19TU

Мнение от TheKiller » 21 Юни 2007, 14:12

Според мен не е толкова важна скороста,колкото концентрацията и съсредоточеноста :roll:

Потребител
Аватар

Мнение от sersem » 21 Юни 2007, 20:43

Концентрацията и съсредоточеността могат да ти дадат от 0.5 до 1 секунда по малко време за реакция и малко по правилна преценка на ситуацията, но не могат да ти дадат по малък спирачен път.
Освен това има ситуации в който дори -2 секунди за реакция не могат да те спасят.

ентусиаст
Аватар
Кара: 2005 E61 525d
Мечтае да кара: просто да кара...
Детайли за колата: <3

Мнение от |`oTuH » 21 Юни 2007, 21:57

понякога просто не е достатъчно сам да се пазиш, нито Господ да те пази...
нямам търпение да се прибера в България... още 37 дни живот и здраве
нямам търпение да се кача на хубавицата и да се разходим
но никога няма да карам с 240, правил съм го веднъж, сам, за проба...
няма да превишавам скоростта в града
ще спазвам законите

и за това не е виновна само дисциплината
и форумът има принос
ако половината от жертвите бяха членове, това нямаше да се случи
сигурен съм

но както и да е
мир на праха им... амин...
4 8 15 16 23 42

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 22 Юни 2007, 4:27

Защо са ви виновни пътища и мантинели в тази ситуация немога да разбера. Че не са китка - не са. Че в Германия е по-добре, по-добре е. Е добре, ходи да живееш в Германия тогава, какво правиш тука ? Ако сме тръгнали да се оправдаваме така, то е ясно какъв ни е манталитета. Аз реших да я упъна колата ама той пътя скапан бе деа, ама дупки бе, ама тва онова. Добре като е така къде си тръгнал да караш бързо ?

Че магистралата е развалина, развалина е, ама има знаци дето са сложени, точно защото е развалина и не е аутобана, има ПРАВИЛА за спазване. Щом решаваш да прекрачиш ограниченията свързани със сигурността и да караш с 200+, поемаш цялата отговорност, че освен да те събират от асфалта, могат да събират някой други, каращи си кротичко и мислещи си колко хубаво е времето да отидат с децата на разходка... Ето откъде идва проблема, ние сме безотговорно стадо и ги "умеем" тия работи да караме като на F1. Можем си ги. Някои казват късмет, че било рейс. Еми господа ето го случая от Перник само че сега не е рейс насреща, ами 3ма без глави. За отрицателно време... Жертви на пиян шофъор. Да ама преди алкохола стои пълна безотговорност и безмислие. THINK :!:

В Германия другите те пазят както имаше предишен пост, тука хората САМИ не се пазят, камоли другите да пазят...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Aurora » 22 Юни 2007, 9:00

Всичко е до акъл упира: правилна прецена и прогнозиране на ситуация, преценка на собственно състояние и способнсти (за пинали), знание на законите на физика и прилагането им в шофиране, наличие на отговорнастта дори.
няма ли акъл - лоша работа: тоя тъпанар ако знаеше елементарни закони на физика дали би влязал в завоя с такава бясна скорост, и понеже е с промит мозък, и си е мислел, че като с 750 "морето му е до коляно", и неговата скъпа и мощна творба на гениалния германския инженер може всичко и от всякакви ситуации намира изход. АМА НЕ.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум