Слух: BMW X6 M50d 0-шестдесет и две mph за 4.9 секунди и 545
Модератор: Общи модератори
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Re: Слух: BMW X6 M50d 0-шестдесет и две mph за 4.9 секунди и
BMWPOWERRR_ACM написа:Имам един познат, който едно време караше една такава "кола" на една покойна мутра от старата генерация. Става дума за чочоне-то де. По неговите думи си е вървяла стабилно по магистралата, стрелката на резервоара доста, доста бързо падала, сравнимо с всичко друго, което е виждал. Голям гурел си била, тежка и т.н.
За поведение по завоите предполагам е била малко по-добре от първите Ес-класи.![]()
Иначе темата позамряла гледам, но мотора се появи и във Ф10, като в последния брой на авто-билд го препоръчват като опция спрямо истинското М5 заради разликата в цената от 50 000 и не толкова лошата динамика в...скоростта докато не стане три цифрена.![]()
![]()
От тази стойност нагоре започва да отнася солидно количество бой от М5, ама солидно като до 200 секундите стават множко, което в колони от тирове ще рече горе-долу колкото са на Калотина когато митничарите искат да изкарат повечко рушвет.
А пък в АМС препоръчват 530д пред Алпина Д5,535д и 550д - кво излезе - 530д е за препоръчване пред М5

Малко да допълня темата - тестов среден разход на М550д Хдрайв - 9,2 /100 или с 42% над официално обявения . Градския разход на 550д е 15/100 - късмет на тия с идеята за тънкана .
ПС:двигателя с 3 турбо компресора работи на 3 бара и достига 5400 оборота - звучи доста надеждно

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
До 100 000 едва ли ще има проблем, а после...кой го интересува? 

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Охоооо , има вече един М550d в София - няма да кажа какъв цвят е , табелка отзад няма , само една лепенка финна на задното стъкло , на която пише ,че това е първия 550 дизел в България
Със собственика имаме допирни точки по бизнес , каза ми ,че тепърва ще има много изненади по пътищата
Георги Пенчев

Със собственика имаме допирни точки по бизнес , каза ми ,че тепърва ще има много изненади по пътищата

Георги Пенчев
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Жоре, аз видях една такава преди 3-4 седмици пред КАТ, ама си имаше надпис М550д
и имаше и БГ регистрация. Беше тъмно синя и беше супер брутална
и имаше и БГ регистрация. Беше тъмно синя и беше супер брутална

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
^ Ами значи са две поне , неговата я е взел на в средата на май месец и даже в околните страни не са били докарвани още такива автомобили.Това на тези изтъркани , хлъзгави настилки как ще отлепва само леле мале
Георги Пенчев
Георги Пенчев
сега всички слаби дизели ще ги налепят с лепенки 550 М 

No bling at the Ring
- NetRider78
- Потребител
-
Мале тая кола е просто жестокаа

- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
acho.rs написа:. ПС:двигателя с 3 турбо компресора работи на 3 бара и достига 5400 оборота - звучи доста надеждно
къде го пише това?
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- Alex 320i Cabrio
- Храбрият Свинар
-
- Детайли за колата: Porsche 911 GT3 CS, Porsche 928 GTS 5spd, Porsche 928 RSR, Porsche 944 Turbo Cup, BMW540iA Touring, BMW E46 M3 SMG, Golf 3 GTI 16v, BMW Z4M Coupe (sold), BMW E61 M5 Touring (stolen),
plradev написа:
10 479 произведени "чочонета" (това е жаргонното име на В124 Е500) на фона на 12 249 бройки Е34 М5 ,не е баш като да не съществува или да не е имало бройки в Бг дориВозил съм се в такава 124-ка,виждал съм още 2-3 ,не бих казал ,че е нещо свръхестествено ,но определено е бил впечатляващ автомобил за времето и сегмента си .
Друг е въпроса,че наистина трудно би бил конкуренция на М5 и то в частност на такава с с38б36,защото с б38 нещата стават грозни
След последното изречение ни можах да са сдърша...
Аз пък имах щастието да карам Чочоне, купено от бащата на един приятел, на връх Бъдни Вечер в далечната 1991, директно от фабриката в Цюфенхаузен. Колата беше на 255000км и не беше стъпвала в друг сервиз освен този на Мерцедес в Щутгарт, като пари за подръжка не са били жалени никога.
Та въпросният звяр го качихме на Ринг-а с 4 човека вътре и много малко коли ни задминаха. Да, шасито на Е34 М5 ти дава усещане за разговор с пътя, докато Чочонето стои малко изолирано, но... V8 с въртящ момент на корабен дизел, най-добрата за времето си автоматична кутия и шаси все пак настроено от АМГ/Порше говорят сами за себе си. От 50км/ч до 250км/ч никакво Е34 М5 няма шанс по Аутобана. За да сбориш Чочоне, ти трябва S38B40, но там има само 4-5 бройки направени...
Извинете ме за отклонението...
Power is Nothing Without Insanity
Alex 320i Cabrio написа:Извинете ме за отклонението...
няма смисъл, колега, тук повечето хора дори не знаят за този бенц

самия факт, че до ден днешен автомобилната гилдия се прекланя пред чочонето
е достатъчен атестат за качествата на автомобила

No bling at the Ring
- bavaromobila
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: M3 GTS
Чочонето не излиза ли 1992г ? Как така 91г сте го карали и е било на 255 хиляди километра? Ако греша ме поправете
Не влизам в сайтове с характеристики за да гледам колите, но по спомен мисля, че беше горе споменатата година.
В състезание да речем до 200 АЗ пък ти казвам, че това чочоне ще гледа от далеч аварийните на Е34 М5!
BadAngel - приятелю в този форум има ли тема в която да не си писал нещо? От какъв опит говориш ти ? Имал ли си подобен автомобил ? Карал ли си ? Изобщо познаваш ли човек с такъв автомобил ? Возил ли те е ? Я престани вече, не пиша редовно тук, но за сметка на това чета редовно! Просто прекаляваш не усещаш ли ? Прекланяли се
Ама то и пред М5 се прекланят
Нужно ли е да го казваме
Не знам как те търпят тук! Този форум е за феновете на БМВ, не за АНТИФЕНОВЕТЕ. Изобщо толкова си далеч от истината, че просто няма смисъл да продължавам. Не знам на колко години си, но вземе вече се вгледай в философията на БМВ и Мерцедес и ще разбереш това и това защо е така. Такъв негативизъм като твоя няма никъде. Избиваш комплекси върху марката БМВ и това е ясно на всеки тук. Какво ти е ''причинила'' тази марка не зная, но ако не харесваш БМВ, то с ръка на сърцето ти казвам, че ГУБИШ много!

В състезание да речем до 200 АЗ пък ти казвам, че това чочоне ще гледа от далеч аварийните на Е34 М5!
BadAngel - приятелю в този форум има ли тема в която да не си писал нещо? От какъв опит говориш ти ? Имал ли си подобен автомобил ? Карал ли си ? Изобщо познаваш ли човек с такъв автомобил ? Возил ли те е ? Я престани вече, не пиша редовно тук, но за сметка на това чета редовно! Просто прекаляваш не усещаш ли ? Прекланяли се

- Alex 320i Cabrio
- Храбрият Свинар
-
- Детайли за колата: Porsche 911 GT3 CS, Porsche 928 GTS 5spd, Porsche 928 RSR, Porsche 944 Turbo Cup, BMW540iA Touring, BMW E46 M3 SMG, Golf 3 GTI 16v, BMW Z4M Coupe (sold), BMW E61 M5 Touring (stolen),
bavaromobila написа:Чочонето не излиза ли 1992г ? Как така 91г сте го карали и е било на 255 хиляди километра? Ако греша ме поправетеНе влизам в сайтове с характеристики за да гледам колите, но по спомен мисля, че беше горе споменатата година.
Колата е купена от бащата на моя приятел нова, а аз когато я карах през 2007 беше вече на 255 хиляди. Това за аварийките сънува ли го или просто понеже е БМВ, не може да е по-бавно? Аз съм карал всички модели на М Power с изключение на М1, 1М и Е12 М535i. Гаражът ми е 1600кс между 4 коли - 2 х 500 и 2 х 300, сигурно мога да преценя дали Мерцедесът е по-бърз от Е34 М5. Как мислиш, а?
Power is Nothing Without Insanity
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Ако чочоне е 124ка Е500 326кс , М5ца си го пори като шаран .
- bavaromobila
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: M3 GTS
Имах в предвид Е500 разбира се! Мисля, че е леко несериозно да сравняваме кола 340коня с кубатура на двигателя 3800сс с такава която е 381 коня и 6000сс и то на доускорение от 50 до 250 и т.н. Но няма да се учудя ако все пак ги сравните де
Те Мерцедес само така надбягват конкурентите си - когато сложат с 2000-3000сс по-голям двигател. Не искам да започвам темата БМВ срещу Мерцедес, но на всеки му е ясно, че когато килограмите и мощността са еднакви със сигурност Мерцедес НЕ печели. В много случай това се отнася и за БМВ, но..... не чак толкова колкото при вечният конкурент
Както и да е - карайте си ги, хубави коли са, но дотам. Карал съм, имал съм, ПРОДАЛ съм и ще кажа - НЕ мерси 

bavaromobila написа:Имах в предвид Е500 разбира се! Мисля, че е леко несериозно да сравняваме кола 340коня с кубатура на двигателя 3800сс с такава която е 381 коня и 6000сс и то на доускорение от 50 до 250 и т.н. Но няма да се учудя ако все пак ги сравните деТе Мерцедес само така надбягват конкурентите си - когато сложат с 2000-3000сс по-голям двигател. Не искам да започвам темата БМВ срещу Мерцедес, но на всеки му е ясно, че когато килограмите и мощността са еднакви със сигурност Мерцедес НЕ печели. В много случай това се отнася и за БМВ, но..... не чак толкова колкото при вечният конкурент
Както и да е - карайте си ги, хубави коли са, но дотам. Карал съм, имал съм, ПРОДАЛ съм и ще кажа - НЕ мерси
e500 чочоне е наричан от феновете, което на италиански значи дебеланкото, казват му така заради раздутите калници и тежката стойка
мотора е 5-литра 326 коня, сглобявана е по всеместност в заводите на порше и мерцедес в цуфенхаузен от 1991 до 1995та година, като окачването и шасито са изцяло благодарение на порше, мотора и скоростите са бенц
по това време такова кръвосмешаване е било актуално, за което свидетелства и факта, че легендарното ауди РС2 авант също е било сглобявано в производствените мощности на порше
тази кола с 6-литровия мотор е Е60 амг и е много рядка, със сигурност е животно, но не зная много за този модел
в днешни дни е трудно да се прецени в реални условия какво би станало наистина, когато се срещнат е500 и М5, но ако се разровите по медиите ще видите.. доста разочароващи за М5-цата резултати, при условие, че мерца е по-тежък, автомат е.. и като цяло не е спортно ориентиран

сметката 320 коня за мерца и 340 коня за БМВ-то -->> БМВ-то бие аз лично не знам как да я коментирам
е500 е обявен, че прави 0-100 за 5.5 секунди, в същото време 3.6 литровата М5-ца е 6.3 секунди, а 3.8 е 5.9 секунди..
след 100 км/ч всички знаем че бенца е по-здрав

No bling at the Ring