ИМАТЕ ПРОБЛЕМИ С КАТ - ние ще ви помогнем !
Модератор: Общи модератори
- vanci88
- ентусиаст
-
- Кара: 98 325 tds M пакет touring
- Мечтае да кара: M6
- Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...
Re: ИМАТЕ ПРОБЛЕМИ С КАТ - ние ще ви помогнем !
bau.bg написа:Bavaro написа:и въпреки това ми е много лубопитно кво би следвало![]()
Чл. 178. (1) (Предишен текст на чл. 178 - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.)
Наказва се с глоба от 100 до 1000 лв.:
9. (нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) който не изпълни дадено му по реда на чл. 165, ал. 1, т. 3
разпореждане;
а относно мойто запитване

Spoony написа:БМВ_120 с това типично българско мислене не сме за никъде. Значи ти караш като луд със 180 и катаджията ти виновен, че тръгнал да те спира. Че какво искаш медал ли?
И какво трябваше да направя според теб да спра ли? Предполагам ше кажеш "не, трябваше да караш по-бавно"
Карах бързо защото беше прав участък с наклон и без други автомобили и след като видях табелата тръгнах да намалявам, но галфона седеше 30-ина метра след нея....
Бау.бг ще ми отговориш ли на въпроса. Мерси
- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
Я сега да ми кажете как днеска в кат ми връчиха готов написан акт със снимка с кола, която няма нищо общо с мен документално. Води се на фирма, а аз в тая фирма не съм никакъв.
В акта ми бяха написани всички данни (имена, егн, адрес,...). Единственото общо с фирмата ми е адреса, но не е регистрирана на мое име.
А и какво ми е наказанието по акта. Гледам карал съм според него с 75км/ч при 50км/ч ограничение. Аз бях в кат да подавам книжка за нова категория, но тия дето ми връчиха акта рекоха, че сега няма мога си извадя новата книжка ами даже ще ми вземат старата и изпита за новата категория ще трябва пак да го карам ?!
В акта ми бяха написани всички данни (имена, егн, адрес,...). Единственото общо с фирмата ми е адреса, но не е регистрирана на мое име.
А и какво ми е наказанието по акта. Гледам карал съм според него с 75км/ч при 50км/ч ограничение. Аз бях в кат да подавам книжка за нова категория, но тия дето ми връчиха акта рекоха, че сега няма мога си извадя новата книжка ами даже ще ми вземат старата и изпита за новата категория ще трябва пак да го карам ?!
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола
- Ogi
-
Плевен тийм
-
- Кара: 323ti
- Мечтае да кара: 332ti
- Детайли за колата: сива
аз имам още няколко въпросчета на които много ще се радвам да ми отговориш
Май месец ще си пускам документите за нова книжка понеже ми я отнеха... доколкото знам ще трябва да си платя всички глоби за да ми дадат...
1. в момента имам 3-4 постановления които седят в кварталния и чакат да ги взема... ако успея да се покрия до момента в който ще трябва да си платя глобите ще мина ли без да платя тези постановления които все още няма да съм взел и се водят "не връчени"
2. Кои глоби се заплащат... имам актове които са ми съставени 2006 година но постановленията на тези актове са ми връчени 2009 г. т.е. според дата на съставяне или според дата на връчване на постановлението се изчислява давноста на глобата?
3. Имам 3 фиша ( от новите ) доколкото знам не се водят държавно задължение... длъжен ли съм да ги платя ? доколкото виждам в разпечатката на актовете фишовете не фигурират... но колежките в КАТ се опитаха да ме преметнат и искаха да им платя фишовете за да ми дадат разпечатката на актовете... аз разбира се вдигнах скандал и ми дадоха разпечатката и ме изгониха
4. говореха че неплатени фишове ще се образуват в актове но тази система май още е недействаща ?

Май месец ще си пускам документите за нова книжка понеже ми я отнеха... доколкото знам ще трябва да си платя всички глоби за да ми дадат...
1. в момента имам 3-4 постановления които седят в кварталния и чакат да ги взема... ако успея да се покрия до момента в който ще трябва да си платя глобите ще мина ли без да платя тези постановления които все още няма да съм взел и се водят "не връчени"
2. Кои глоби се заплащат... имам актове които са ми съставени 2006 година но постановленията на тези актове са ми връчени 2009 г. т.е. според дата на съставяне или според дата на връчване на постановлението се изчислява давноста на глобата?
3. Имам 3 фиша ( от новите ) доколкото знам не се водят държавно задължение... длъжен ли съм да ги платя ? доколкото виждам в разпечатката на актовете фишовете не фигурират... но колежките в КАТ се опитаха да ме преметнат и искаха да им платя фишовете за да ми дадат разпечатката на актовете... аз разбира се вдигнах скандал и ми дадоха разпечатката и ме изгониха

4. говореха че неплатени фишове ще се образуват в актове но тази система май още е недействаща ?
- bau.bg
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Bugatti Veyron
BMW120 написа:Имам един въпрос. Карах с 180, и 20м след табела с ограничение 60 ми изкочи един лешпер с палка аз тръгнах да намалявам обаче си викам тоя директно ми къса книжката и просто я настъпих и след 10км някъде свих от пътя по друг второстепенен път за Дряново.
Въпросът ми е в такава ситуация ако ме спре какво следва и ако не спра и после ме подгонят какво следва.
Мисълта ми е така ли иначе с 120 над ограничението следва жестоко наказание, та в такава ситуация не е ли по-добре да се пробваме да избягаме...
Чл. 178. (1) (Предишен текст на чл. 178 - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.)
Наказва се с глоба от 100 до 1000 лв.:
9. (нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) който не изпълни дадено му по реда на чл. 165, ал. 1, т. 3
разпореждане;
ШОФИРАЙ ЖАДЕН, ОСТАВИ ЕДИН ПОЛИЦАЙ ГЛАДЕН !!!
- bau.bg
- младши ентусиаст
-
vanci88 написа:Възникна един спор във форума.
Обратен завой на кръстовище със секция за ляв завой. Как да се тълкува законът?При случая без допълнителни знаци. Според катаджиите е забранено...
Раздел VIII.
Завиване в обратна посока. Движение назад
Чл. 38. (1) Завиването в обратна посока се извършва наляво от най-лявата пътна лента
по посока на движението.
(2) При завиване в обратна посока водачът пропуска насрещно движещите се пътни
превозни средства.
(3) При недостатъчна широчина завиването в обратна посока може да започне и от
друга част на платното за движение, но водачът на завиващото пътно превозно средство
е длъжен да пропусне и попътно движещите се от лявата му страна пътни превозни
средства.
(4) При завиване в обратна посока на кръстовище не се разрешава движение назад.
Чл. 39. Завиването в обратна посока е забранено на пешеходна пътека, железопътен
прелез, мост, надлез, в тунел, в подлез, при ограничена видимост или при намалена
видимост под 50 метра.
- bau.bg
- младши ентусиаст
-
Sharo написа:Я сега да ми кажете как днеска в кат ми връчиха готов написан акт със снимка с кола, която няма нищо общо с мен документално. Води се на фирма, а аз в тая фирма не съм никакъв.
Чл. 186.
(4) (Нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) При маловажни случаи на нарушения, установени с
техническо средство или системи, заснемащи или записващи датата, точния час на
нарушението и регистрационния номер на моторното превозно средство, за които е
предвидена глоба в размер до 50 лв. включително, на собственика, на когото е
регистрирано превозното средство, а когато то е собственост на юридическо лице - на
управителя му, се изпраща покана с препоръчано писмо с обратна разписка да се яви в
съответната служба за контрол в едномесечен срок от получаването й, за да му бъде
издаден фиш или за да посочи лицето, на което е предоставило управлението на
моторното превозно средство, с което е извършено нарушението. При неявяване в
определения срок или при непосочване писмено на лицето, на което е предоставено
управлението на моторното превозно средство, на собственика или на управителя на
юридическото лице - собственик на моторното превозно средство, се издава фиш в
негово отсъствие, който се смята за връчен от датата на издаване на фиша.
Здравйте отново от мен, дали има отговор по моя въпрос? 

- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
bau.bg написа:Sharo написа:Я сега да ми кажете как днеска в кат ми връчиха готов написан акт със снимка с кола, която няма нищо общо с мен документално. Води се на фирма, а аз в тая фирма не съм никакъв.
Чл. 186.
(4) (Нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) При маловажни случаи на нарушения, установени с
техническо средство или системи, заснемащи или записващи датата, точния час на
нарушението и регистрационния номер на моторното превозно средство, за които е
предвидена глоба в размер до 50 лв. включително, на собственика, на когото е
регистрирано превозното средство, а когато то е собственост на юридическо лице - на
управителя му, се изпраща покана с препоръчано писмо с обратна разписка да се яви в
съответната служба за контрол в едномесечен срок от получаването й, за да му бъде
издаден фиш или за да посочи лицето, на което е предоставило управлението на
моторното превозно средство, с което е извършено нарушението. При неявяване в
определения срок или при непосочване писмено на лицето, на което е предоставено
управлението на моторното превозно средство, на собственика или на управителя на
юридическото лице - собственик на моторното превозно средство, се издава фиш в
негово отсъствие, който се смята за връчен от датата на издаване на фиша.
To това добре ама акта е написан на мен, а не на Юридическото лице. То от своя страна няма как да е представило мойте данни в кат, защото не е ходило в този период в кат.
Сроковете съшо са интересни. Акт-а е от 19.05.09, а нарушението от 17.05.09.
И 25км/ч превишение към маловажните нарушения ли спада ?
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
- bozukov_a
- Малката Базука
-
- Кара: e46 e30
Ogi написа:Май месец ще си пускам документите за нова книжка понеже ми я отнеха...
Това само за теб ли се отнася или за целия тим

За фишовете превръщашти се в актове м/у другото системата по мои лични наблюдения е НЕ-работеща

- rottweiler
- ентусиаст
-
- Кара: шлеп
bozukov_a написа:За фишовете превръщашти се в актове м/у другото системата по мои лични наблюдения е НЕ-работеща
и по мой. Имам фиш от около 6 месеца и не съм го платил. 2 пъти проверявах за наказателни и нищо.

- Ogi
-
Плевен тийм
-
- Кара: 323ti
- Мечтае да кара: 332ti
- Детайли за колата: сива
bozukov_a написа:Ogi написа:Май месец ще си пускам документите за нова книжка понеже ми я отнеха...
Това само за теб ли се отнася или за целия тим![]()
За фишовете превръщашти се в актове м/у другото системата по мои лични наблюдения е НЕ-работеща
Целия тийм разбира се

а относно фишовете... като отидох да си взема разпечатката ( за която платих близо 5 лв. ) касиерката ми каза "Трябва да си платиш 3-те фиша на обща стойност 90 лв. и тогава ще ти дадем разпечатката" заради това си мисля че няма по какъв друг начин да ми вземат глобите от фишовете и за това са измислили тази простотия...
другото интересно е че фишовете са ми писани преди повече от 1 година... доколкото си спомням по вестниците пишеше че ако в 7 дневен срок не се плати даден фиш той се преобразува в акт на стойност 50 лв. и 7 точки... къде е логиката? ако се бяха преубразували в нещо нямаше ли да дължа 150 лв. за тези 3 фиша а не 90 ?
- bau.bg
- младши ентусиаст
-
Тази тема с превръщатите се в НП фишове е направо магическа
)) особенно за катаджийте !!
Как така все става че чули недочули и говорят глупост след глупост.
ето текста на закона
§ 93. (1) Наложените глоби по чл. 186 от Закона за движението по пътищата се събират
по реда на Данъчния процесуален кодекс.
(2) Незаплатени глоби по издадени до влизането в сила на този закон фишове по реда на
чл. 186 от Закона за движението по пътищата се заплащат в 6-месечен срок от
влизането в сила на този закон в данъчното подразделение по местоживеене, без да се
изпраща покана за доброволно изпълнение. След изтичането на 6-месечния срок
издаденият фиш се счита за влязло в сила наказателно постановление и наложената
глоба се събира по реда на Данъчния процесуален кодекс.
Съответно, реда на събиране отива по реда на Данъчния процесуален кодекс !!!
КАТ няма нищо общо, както и точките за отнемане .... споко
)

Как така все става че чули недочули и говорят глупост след глупост.
ето текста на закона

§ 93. (1) Наложените глоби по чл. 186 от Закона за движението по пътищата се събират
по реда на Данъчния процесуален кодекс.
(2) Незаплатени глоби по издадени до влизането в сила на този закон фишове по реда на
чл. 186 от Закона за движението по пътищата се заплащат в 6-месечен срок от
влизането в сила на този закон в данъчното подразделение по местоживеене, без да се
изпраща покана за доброволно изпълнение. След изтичането на 6-месечния срок
издаденият фиш се счита за влязло в сила наказателно постановление и наложената
глоба се събира по реда на Данъчния процесуален кодекс.

- bau.bg
- младши ентусиаст
-
)

- Prekysvach
- ентусиаст
-
- Кара: е36 32*<0>5
днеска попаднах на мн добро екземплярче , но се оказа че вчера са му дали табелите в кат и е бракувано някой знае ли как седят нещата при регистрация на бракувана кола .... вероятно всички документи са в наличност, какво се прави и на какви пари
помагайте искам я тая кола
помагайте искам я тая кола