Купуване на кола от Германия
Модератор: Общи модератори
Re: Купуване на кола от Германия
Аз пък чета в немските сайтове,че са валидни за територията на цяла Европа.Ако може да цитираш някой закон?Защото без законова разпоредба,чул бил от някъде,така ми казаха-не е сериозно.
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Наистина няма да е лошо да си подкрепиш думите с някаква извадка.
До преди седмица нямаши никакви проблеми да си се движиш из БГ с такива номера (една седмица се развозвахме с един МЛ с такива).
До преди седмица нямаши никакви проблеми да си се движиш из БГ с такива номера (една седмица се развозвахме с един МЛ с такива).

Валидна ли ти е застраховката и номера - няма проблем да се движиш из БГ аз преди дни се пребрах от Германия на Русе полицая зе да ми вкарва някви изречения от рода как се предвижвам с тия номера до тука.
смях малко
всеки месец карам от там до тука жълтия номер има и само за Германия има и за EU който е предружен с Зелена карта за 5 дни 

- BMW323i
- младши ентусиаст
-
- Кара: 328i
И аз вчера докарах кола с жълти номера от Германия,без никакви проблеми,полицаите в БГ нищо не ми казаха спираха ме два пъти.
Минах през Сърбия,като това ми струваше 23евро рушвети.
Минах през Сърбия,като това ми струваше 23евро рушвети.
Опитаи смъртта но не умираи
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
И за какво ги искат тия рушвети? На "застраховката" имаше ли и SRB като включена държава с покритие?
На Калотина какво ти казаха?
На Калотина какво ти казаха?
Румънците винаги с техните циганий все за тях има нещо нередно... ама с 20 евра всичко се корегира 

- makaveli316
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d E46 2002г.
- Мечтае да кара: 2010 e92 335i
Колеги, един бърз въпрос.
Тъйкато ще слагам немските номера, нужно ли е да я отписвам първо в Бг или немците ми прибират бг номерата?
Сори за офтопика.
Тъйкато ще слагам немските номера, нужно ли е да я отписвам първо в Бг или немците ми прибират бг номерата?
Сори за офтопика.

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
- Павел
- Потребител
-
- Кара: 525D Touring, B4 Avant
ограничения за пари в брой ?
Здравейте,
Планирам ходене до Германия за Е61. Имате ли представа какви са ограниченията за носене на пари в брой и разплащания в брой в Германия. Става въпрос за сума над 10 000 EU. Ще се ходи със самолет, вероятно с прекачване във Виена, ако това има значение.
Знаете ли за алтернативни варианти за плащане при който комисионните за трансфера са поносими ( напр. банков превод или подобни) ?
Има ли вариант да ми откажат сделката (например в автокъща) ако плащам такава сума в брой ?
Планирам ходене до Германия за Е61. Имате ли представа какви са ограниченията за носене на пари в брой и разплащания в брой в Германия. Става въпрос за сума над 10 000 EU. Ще се ходи със самолет, вероятно с прекачване във Виена, ако това има значение.
Знаете ли за алтернативни варианти за плащане при който комисионните за трансфера са поносими ( напр. банков превод или подобни) ?
Има ли вариант да ми откажат сделката (например в автокъща) ако плащам такава сума в брой ?
Имате ли представа какви са ограниченията за носене на пари в брой и разплащания в брой в Германия. Става въпрос за сума над 10 000 EU
Последното, което ми е известно беше за 10 евра, обаче може и да са вдигнал малко сумата.
Като цяло, ако парите ти са законни не виждам причина, поради, която да пропуснеш декларирането им.
Разрови сайта на митниците, там съм се интересувал как стоят нещата с ценности.
Успех !
- makaveli316
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d E46 2002г.
- Мечтае да кара: 2010 e92 335i
Re: ограничения за пари в брой ?
Павел написа:Здравейте,
Носи си разпечатка за парите, да се знае от къде ги имаш за всеки случай и предполагам, че ще трябва да ги декларираш, щото да не ти направят проблем, но трудно тъйкато немците са разбрани хора, все пак няма да минаваш през Сърбия или нещо от сорта.
Даже като се замисля, бих се притеснявал на летището в София повече от колкото на това в Германия.
За плащането в брой, само луд би ти отказал.

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"
- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
За Германия не се притеснявай, в БГ ти е проблемът:
"Пренасяне на парични средства през границата на страната за или от държава - членка на Европейския съюз
Чл. 11б. (Нов - ДВ, бр. 96 от 2011 г.) (1) Пренасянето на парични средства в размер на 10 000 евро или повече или тяхната равностойност в левове или друга валута през границата на страната за или от държава - членка на Европейския съюз, се декларира при поискване от страна на митническите органи.
(2) При пренасянето на парични средства за или от държава - членка на Европейския съюз, се прилага и чл. 11а, ал. 4." Е те това 'при поискване' не знам какво значи точно...
Банковият превод не е скъп, но не е и бърз, поне 2 дена ще трябва да чакаш да стигнат парите до немската автокъща(това е от личен опит).
"Пренасяне на парични средства през границата на страната за или от държава - членка на Европейския съюз
Чл. 11б. (Нов - ДВ, бр. 96 от 2011 г.) (1) Пренасянето на парични средства в размер на 10 000 евро или повече или тяхната равностойност в левове или друга валута през границата на страната за или от държава - членка на Европейския съюз, се декларира при поискване от страна на митническите органи.
(2) При пренасянето на парични средства за или от държава - членка на Европейския съюз, се прилага и чл. 11а, ал. 4." Е те това 'при поискване' не знам какво значи точно...
Банковият превод не е скъп, но не е и бърз, поне 2 дена ще трябва да чакаш да стигнат парите до немската автокъща(това е от личен опит).
I love the sound of V8 in the morning...
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
А някой чувал ли е да правят проблем там за банкнотите от по 500 евро? Защото някой ми каза, че в магазините не ги искали, при което останах втрещен! 

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
BMWPOWERRR_ACM написа:А някой чувал ли е да правят проблем там за банкнотите от по 500 евро? Защото някой ми каза, че в магазините не ги искали, при което останах втрещен!
Ти се радвай ако 100чка ти вземат

BMWPOWERRR_ACM написа:А някой чувал ли е да правят проблем там за банкнотите от по 500 евро? Защото някой ми каза, че в магазините не ги искали, при което останах втрещен!
нищо не става с 500 евра
дори в италия официално не ги приемат за касови плащания
No bling at the Ring