„Петицата” ще получи най-силния дизел на BMW

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

автомобилен поклонник
Аватар

Re: „Петицата” ще получи най-силния дизел на BMW

Мнение от Turturelo » 21 Авг 2011, 15:46

опасявам се, че говорим за един и същ модел и неговото наименование е M550d xDrive както написах по-горе. Този двигател ще се появи в още два модела, но за съжаление не мога да споделя кои са за момента. Относно конските сили също е рано да се коментират публично ..

т-т-т-тузар
Аватар

Мнение от GaD » 21 Авг 2011, 15:49

Обявиха, че ще има F10 550d, който ще е 400 коня.

Това къде го прочете? Аз четох някъде (биммерпост), че 50д двигателя ще е 354 коня.
Последна промяна GaD на 21 Авг 2011, 21:02, променена общо 1 път

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 21 Авг 2011, 16:32

Turturelo написа:опасявам се, че говорим за един и същ модел и неговото наименование е M550d xDrive както написах по-горе. Този двигател ще се появи в още два модела, но за съжаление не мога да споделя кои са за момента. Относно конските сили също е рано да се коментират публично ..

е, то си е ясно, че такъв мотор няма да е само за Ф10, а ще го метнат и в големите джипки, а няма да се учудя и в 7-ма серия да го наместят- мотор с кофи нютони си е тъкмо за лимузина... пак няма да си признаеш (поне не и без бой :mhihi: ), ама да попитам по друг начин- под или над 450коня се очаква да е тоя мотор :?:
Изображение
Изображение

The Ultimate Driver
The Ultimate Driver
Аватар
Кара: хората да се учат с ProDrive.bg
Мечтае да кара: BMW ///M, Ferrari, Porsche, Land Rover
Детайли за колата: 2003-2005 - '90 BMW E30 318is
2005-2006 - '97 Audi A4 2,6 Avant
2006-2008 - '90 BMW E30 325i Cabrio
2008-2009 - '98 BMW Z3 Roadster
2009-2009 - '96 BMW E34 525tds Touring
2009-2011 - '96 BMW M3 Evo Race Car
2009- - '92 BMW E36 320i
2011- - '98 BMW E36 323Ci

Мнение от DrivinGGoD » 22 Авг 2011, 10:06

Turturelo написа:
DrivinGGoD написа:но да обсъждаме обективната бързина на евентуалното М550d xDrive преди още въобще да се знае дали наистина ще го има и какво ще бъде е меко казано безмислено :roll:

:paranoid: Аз продължавам да се чудя на хора, които живеят 20 години назад във времето. Живеем в различен свят, променяме се самите ние, технологиите се променят. Едновремешният дизел, които съществува в представите на хората откъснати от реалния свят е тракащ, шумен, нединамичен и изпълнен с вибрации. Всички помни характерния къркащ звук на дизелов Mercedes или 324d ... Това, обаче беше преди 26 години. Сигурен съм, че има хора, които коментират в момента с негативно отношение на по-малко години, от колкото е 324d като технология. Без да слагаме времето, в което е бил подготвян за серийно производство. Масата в момента карат 15 годишни автомобили с 20 годишна технология под капака. Мисля, че е време да минем в бъдещето.
Съгласен съм с мнението за хард-кор М феновете. Да, едно време М GmbH се кълнеше в задно предаване, атмосферни мотори и неподражаемо поведение на пътя. Автомобилите бяха по 1000 кг, защото нямаше климатик, бяха тесни, без кой-знае колко висока безопасност и комфорт. Светът се промени .. Ако продължим да правим автомобили следващи единствено и само това полезрение ще останем в миналото и компанията няма да има възможност да произвежда E92 M3 GTS.
Още един пример - Porsche .. години наред правеше един много добър за времето си автомобил. В един момент се оказа пред сериозна финансова криза. Направиха Boxster - света ги оплю, но стъпиха финансово на крака. Направиха Cayenne, на базата на VW, света го разграби. Сложиха дизелов двигател, сложиха 4х4, направиха дизелова лимузина с 4х4. Анатема за хард-кор феновете, НО фирмата ИМА пари да прави CGT, GT2RS и брилянтното GT3RS.
Това, което харесвам в М автомобилите е, че са бързи, уникални за шофиране на фона на останалите конкуренти и пазят духа си независимо от промените на света и изискванията на клиентите. Всеки един от Вас, който е имал щастието да кара Е30 М3 и е имал възможността да покара повечко автомобили, навъртял повечко километри би следвало да е достатъчно обективен пред себе си, че трудно може да се ползва като всекидневен автомобил. Друг е въпроса, че е кощунство. Не ме възприемайте погрешно - питайте gazzzar колко голяма усмивка имах, докато разтрих неговото преди време. НО всяко едно 330d xDrive с М пакет ще му раздаде такива шамари, че не е истина. Технологиите днешно време ни дават възможност да правим бързи, икономични, комфортни и безопасни автомобили, с които да пътуваме хиляди километри без умора. Просто, защото света се промени. Имал съм щастието да карам М1 - това е кола, която днешно време е напълно неприложима за модерния начин на живот. Това е ценност, която ако имам един ден щастието да притежавам ще я вадя неделя в 4 сутринта, когато съм сигурен, че всички идиоти са се прибрали напити с баракудите си и ще и се наслаждавам по не повече от 10 километра на укенд, но никога няма да изкарам по друго време на денонощието. Не мисля и да обиколя Европа с нея, защото има огромно количество автомобили по-удобни за пътуване с багаж и в нормални условия.

За финал бих попитал - На какъв носител слушате музика в автомобилите си? Плоча? Касетка? Плочите дават особено натурален мек аналогов звук? Истинският звук ...

ps. Да благодаря на DrivingGod, на когото още Март споделих горе-дискутираната информация, че я запази за себе си ...

Да, ще има M550d xDrive - F10 и F11

:winky:
------------------------------------------------------
Are you ///M enough?... - DrivinGGoD's Blog
There's one thing you won't like about your BMW and that's that at some point you'll have to get out!
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин застанеш пред него и се боиш да го отключиш."-Walter Röhrl
Happiness is not around the corner. Happiness is the corner.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kickdown » 17 Сеп 2011, 22:51

Turturelo написа:
DrivinGGoD написа:Още един пример - Porsche .. години наред правеше един много добър за времето си автомобил. В един момент се оказа пред сериозна финансова криза. Направиха Boxster - света ги оплю, но стъпиха финансово на крака. Направиха Cayenne, на базата на VW, света го разграби. Сложиха дизелов двигател, сложиха 4х4, направиха дизелова лимузина с 4х4. Анатема за хард-кор феновете, НО фирмата ИМА пари да прави CGT, GT2RS и брилянтното GT3RS.
да изкарам по друго време на денонощието. Не мисля и да обиколя Европа с нея, защото има огромно количество автомобили по-удобни за пътуване с багаж и в нормални условия.

.......................

Да, ще има M550d xDrive - F10 и F11

Порше такава кола нямат...иначе да сме се обзавели с такава :mhihi:

А за M550d Xdrive пак съм ЗА с две ръце!!!

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 17 Сеп 2011, 22:56

вярно е това, панамера дизела е само със задно предаване
No bling at the Ring

младши ентусиаст
Аватар
Кара: турбото да му се завива свят....

Мнение от vesko4114 » 02 Яну 2013, 21:45

И ето, че дискутираният М550Д XDrive се появи с невероятните 3 турбокомпресора и внушителните 381 конски сили. Няма да изпадам в детайли какво съм чел и видял, ще споделя само, че имах удоволствието да изпробвам това чудо на съвременното автомобилостроене. Искам да изразя възхищението си :bowdown: :bowdown: :bowdown:
Автомобилът в брилянтен. Този екземпляр, който подкарах беше с почти пълния пакет екстри, а те придават чувство на уют, сигурност и темперамент.
381-те конски сили брутално теглят 2-тонния звяр смело напред при всякаква скорост и предавка. Лаг не усетих, но и да го има е толкова незначителен, че дори професионалист ще изпита трудност да го определи като такъв. А звукът от Аудио системата .... потапя всички в купето в една незабравима ///М атмосфера, която с думи и да искам, не мога да опиша!
...............................

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 02 Яну 2013, 22:10

То всичкото хубаво, ама това:
vesko4114 написа:... А звукът от Аудио системата .... потапя всички в купето в една незабравима ///М атмосфера, която с думи и да искам, не мога да опиша!

:mhihi:
Все повече заживяваме като в Матрицата.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: в шоуто на тройките

Мнение от swh_bmw » 03 Яну 2013, 9:19

^ какво ти пука, слагаш си месото в устата и го усещаш като месо в устата :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 03 Яну 2013, 15:55

Толкова зор , разработка и дъндания за 6-7лева/100км икономия ... на автомобили със средна цена 200 - 250 000 лв :mhihi:
^ какво ти пука, слагаш си месото в устата и го усещаш като месо в устата

само че Нео вижда матрицата :lol:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: дизели
Мечтае да кара: по хубави пътища
Детайли за колата: прави фокуси

Мнение от ylaine » 04 Яну 2013, 0:42

Наистина ли тая печка ускорява до 100 за 4.7? И има среден разход 6.3? За разхода ясно, че няма да е толкова де, но ако е близо до този си е :kuku: Печка не печка.. сериозно постижение, както и да го погледнеш.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 04 Яну 2013, 2:55

ylaine написа:Наистина ли тая печка ускорява до 100 за 4.7? И има среден разход 6.3? За разхода ясно, че няма да е толкова де, но ако е близо до този си е :kuku: Печка не печка.. сериозно постижение, както и да го погледнеш.

Ауди РС3 ускорява за 4.1 секунди ! В днешно време 0-100 е въпрос на АВД и лоунч контрол . Порше доста са напреднали в разработката на ЛК и от 2 години са налице брутални ускорения 0-100 км/ч . 911 Турбо С 3.0сек само с 530кс , Панамера Турбо С 3.6 сек от 550 кс на 2000кг .

Реалния разход на 550хд е безкрайно далеч от 6,3 ... не че на М5 реалния е близо до 9,9/100 де , но все пак са си 200 коня отгоре .

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 04 Яну 2013, 8:00

Дизеловата "М-ка" си е с Х-драйв, което значително помага за 0-100. Важни са цифрите от 100 нагоре. Едва ли, който си купува 2 тона кола се интересува точно от 0-100. Лично аз изобщо не виждам смисъла на тези цифри в каквато и да е спортна кола, каму ли лимузина, но ето, че има достатъчно впечатлени.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 04 Яну 2013, 13:35

acho.rs написа:Реалния разход на 550хд е безкрайно далеч от 6,3 ... не че на М5 реалния е близо до 9,9/100 де , но все пак са си 200 коня отгоре .

а какъв им е разхода на M550d и M5? Много ме кефи как убедително се изказваш за неща, които не си пробвал.. Разбирам да си навъртял и на двете по 10 000 км в различни условия и да кажеш "реалния разход при еди-какво-си каране е такъв, при магистрално - толкова, при градско с много трафик толкова ... " Аз съм правил 10/100 на М5 при нормално шофиране по ограниченията.

http://twitpic.com/bsc652

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 04 Яну 2013, 14:43

Turturelo написа:
acho.rs написа:Реалния разход на 550хд е безкрайно далеч от 6,3 ... не че на М5 реалния е близо до 9,9/100 де , но все пак са си 200 коня отгоре .

а какъв им е разхода на M550d и M5? Много ме кефи как убедително се изказваш за неща, които не си пробвал.. Разбирам да си навъртял и на двете по 10 000 км в различни условия и да кажеш "реалния разход при еди-какво-си каране е такъв, при магистрално - толкова, при градско с много трафик толкова ... " Аз съм правил 10/100 на М5 при нормално шофиране по ограниченията.

http://twitpic.com/bsc652

10/100 на М5......при загрял мотор, и извънградско с равномерна скорост около 80км/ч без спиране и изпреварване...може и да става...ама нормално каране - 50%/50% градско/извънградско и с хиляда и един сфетофара, кръстовища, спиране и тръгване....дори и тези с по 2 литра мотори ще се радват.

но общо взето не виждам смисъл да се говори за разход и спортни автомобили на едно място. просто едното изключва другото.

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум