Дреме му на някой.......

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

Мнение от jul » 01 Юли 2008, 21:45

ja написа:по повод плащаните данъци...!!
Аз пък всичко си плащам както си трябва. И не мрънкам, когато ми се налага да ползвам медицинска помощ, защото знам че нямат нужния ресурс за да помогнат качествено, нямат дори и най елементарна клинична база която да отговаря на стандартите на 2008-ма година. Не мръкам, защото знам, че много хора не си плащат пълния рзмер на здравната осигуровка както би трябвало да бъде... Всички сме настроени срещу здравната система, но истинския проблем е точно в това, в дребните измами, които прави всеки работодател за да спести смешни суми на месец.

Давам пример със здравните осигуровки, но е така почти във всяка област където има проблеми...

Ето тук не си прав! АМА МНОГО колега. Понеже буташ към здравната тема ето и моето мнение.
Аз се осигурявам ща не ща - тва е факт. Миналата година обаче като се наложи да ползвам т-нар. здравна система просто се отказах и си платих около 1000 лв. за да ми е мирна главата.
Последния пример. От февруари ме мъчеше гърло. Най-накрая се замъкнах при личния лекар. Вика налепи - пий антибиотици и другите там лайна /с извинение/ платих 10 кинта обаче за прегледа /да подчертая, че съм осигурен/, а не потребителската такса от май е 2 лв. Ама не ми минава гърлото. От там в ИСУЛ - 30 кинта под масата и човека вика - ще те уморят бре - ти имаш рефлукс /стомаха не се свива докрай и връща киселини/ които ти дразнят гърлото.
И какво като се осигурявам - качеството е потрес. А личните лекари взимат не лоши пари, да ме прощаваш.
И тук идва най-интересното.
Всеки вероятно е пътувал в чужбина. Последно се мъкнах в Германия служебно и за 3 дни застраховката /до 10 000 евро/ ми сруваше не помня - 5 или 7 лв. Което означава гарантирана здравна услуга до 10 000 срещу 2 лв. на ден. Айде сега да те питам къде отиват моите 40 лв. на месец здравни. В гушата на крадците политици, алчните лекари и НЗОК. Сори - тва е истината. Поне за мен.
Последна промяна jul на 01 Юли 2008, 21:58, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 01 Юли 2008, 21:53

bobi_maxo написа:
SKISA написа:по повод плащаните данъци...!!
аз съм го казвал и в една друга тема или в тая ли беше не помна...!
мойте отношения с държавният апарат/защото аз не го идентифицирам като държава/ са като с бизнес-партньор!!тва е положението! не ми пука коя е държавата...!! отношенията са следните:аз плащам некви пари във вид на данъци и такси -от другата страна искам извършени определен вид услуги от нея!! тва са пътища,полиция,здравеопазване и образование!! тва са държавните услуги!! и като платя искам да бъдат свършени! като не бъдат свършени-не плащам!! изобщо не ме интересува в кой джоб бъркам като съм се съгласил да взимам повече ,а да ме осигуряват на по-малко!! ма хич не ми дреме!!защото ако тия пари,които са разликата до истинската ми заплата ги дам във вид на данъци -не ги виждам нито на пътя,нито като сигурност,нито като здравеопазване!после пак си правя сам колата от дупките,сам си се пазя и си плащам на докторите ,за да ме лекуват! тогава-сори!няма бизнес-отношения с държвата! след като опитах и платих пълният данък за една година и нищо не стана и окрадоха пак всичко-са ше требва да се потрудят и то известно време ,да видя ,че не крадат,че се харачта за тва дет требва и тогава може да платя пак!!иначе-ше ме фанат за .....!!

Е, това се опитах и аз да кажа! Ще им давам на тия крадци и боклуци това което съм го изкарал с пот на челото, и то без да правят нещо за да подобрат условията в който живеем!

До колегата ja, колегат ти имаш ли деца? Знаеш ли колко зъба имат право да правят на година, а знаеш ли колко са детските?

Имам син, колега. Незнам колко са детските щото още не съм получавал :) Незнам и майчинството колко е щото работодателите на жената са от тия с договорите на минимална заплата...

Имам късмета обаче да изкарвам достатъчно с това което работя напълно законно и не ми се налага да очаквам нещо от държавата, което не ме е накарало нито да спра да плащам осигуровки нито да шикалкавя с данъците...

Вижте сега, тръгвате с нагласата "Ще им давам на тия крадци и боклуци това което съм го изкарал..." Ама не трябва така. Не давате на тия когато си плащате данъците и осигуровките ами давате на себе си. Тези пари трябва да влязат в ремонти на уиците, в обурудване на болниците и т.н. Тея дето им викаме буклуци са просто изпълнителите. Това е работата им а ние сме им работодателите. И това е така само ако ние сме изрядни платци, ако не сме нямаме право да искаме.

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 01 Юли 2008, 21:56

има един стар изпитан метод ,който върши работа много добре!! метода на моркова и сопата!! подаваш на магарето морков да тръгне напред и леко го удряш и със сопата!! и стаа раотата!! тука в наща татковина ,обаче моркова е изцяло забравен!!никакъв моркво не ни подава държавата ,за да тръгнем...!!да не говорим ,че и сопата е лабава!!!те не съдат убийци и крадци за милиарди-ше ми съдат некой за данъци!!добреее...!!! ма да не казват на никой...!!! и понеже нито сопата ,нито моркова са налични-магарето-народ ис праи кво си иска ,рита и не върви напред!! тва е!! и се търкаля в калта и се чуди накъде да фане!!!
и като дойде прекрасният батБойко ,дето неска чака да му додат прекрасните нови автобуси ,за да може още на мига да дигне цената на билетчето ше видим тогава само сопа ,ма пак без морков!! щото от популисти ми е дошло до гуша!!!а па щом и оня кърлеж жорж ганчев изпълзя от неква дупка и той да спасява рОдината,начи сме наистина на дъното...!! щото за некъв клоун гласуваха 39% навремето ,па са се чудим що сме прост народ!! еми е за тва...!! и щото 47% пак гласуваха за некъв непознат ,който обеща да ги опраи 800 пъти ....и то отзад!! и ги опраи ,де!!па опраи и сички други покрай тях!! па зе и имоти ,дето са наши и когато дедо му е слезъл с един мукавен куфар на гарата в софия да става цар не вервам да си е носил у тоя куфар половин Рила и Мусала и Боровец и Враня и другите имоти...!!! били му по наследство!!!кое наследство ,бе тулуп!!! ебати нещастниците сме...!! и да ви кажа малко ни е -още требе!! да ни наебе още некой ,да ни окраде -то на такъв прост народ тва му требе-бой ,ебане и сръбска музика....

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 01 Юли 2008, 22:00

jul написа:
ja написа:по повод плащаните данъци...!!
Аз пък всичко си плащам както си трябва. И не мрънкам, когато ми се налага да ползвам медицинска помощ, защото знам че нямат нужния ресурс за да помогнат качествено, нямат дори и най елементарна клинична база която да отговаря на стандартите на 2008-ма година. Не мръкам, защото знам, че много хора не си плащат пълния рзмер на здравната осигуровка както би трябвало да бъде... Всички сме настроени срещу здравната система, но истинския проблем е точно в това, в дребните измами, които прави всеки работодател за да спести смешни суми на месец.

Давам пример със здравните осигуровки, но е така почти във всяка област където има проблеми...

Ето тук не си прав! АМА МНОГО колега. Понеже буташ към здравната тема ето и моето мнението.
Аз се осигурявам ща не ща - тва е факт. Миналата година обаче като се наложи да ползвам т-нар. здравна система просто се отказах и си платих около 1000 лв. за да ми е мирна главата.
Последния пример. От февруари ме мъчеше гърло. Най-накрая се замъкнах при личния лекар. Вика налепи - пий антибиотици и другите там лайна /с извинение/ платих 10 кинта обаче за прегледа, а не потребителската такса от май е 2 лв. Ама не ми минава гърлото. От там в ИСУЛ - 30 кинта под масата и човека вика - ще те уморят бре - ти имаш рефлукс /стомаха не се свива докрай и връща киселини/ които ти дразнят гърлото.
И какво като се осигурявам - качеството е потрес. А личните лекари взимат не лоши пари, да ме прощаваш.
И тук идва най-интересното.
Всеки вероятно е пътувал в чужбина. Последно се мъкнах в Германия служебно и за 3 дни застраховката /до 10 000 евро/ ми сруваше не помня - 5 или 7 лв. Което означава гарантирана здравна услуга до 10 000 срещу 2 лв. на ден. Айде сега да те питам къде отиват моите 40 лв. на месец здравни. В гушата на крадците политици, алчните лекари и НЗОК. Сори - тва е истината. Поне за мен.

За това говоря колега. Твойте и мойте пари влизат в касата, но на повече от 50% от хората не влизат или влизат по договор на минимална работна заплата.
И всички дето плащаме както си трябва, срадаме един път от това че некой не си гледа работата в парламента и втори път от това че съседа ти минава метър с плащането.

Сори за двойния пост.

Аватар

Мнение от SKISA » 01 Юли 2008, 22:04

ja написа:
bobi_maxo написа:

Имам син, колега. Незнам колко са детските щото още не съм получавал :) Незнам и майчинството колко е щото работодателите на жената са от тия с договорите на минимална заплата...

Имам късмета обаче да изкарвам достатъчно с това което работя напълно законно и не ми се налага да очаквам нещо от държавата, което не ме е накарало нито да спра да плащам осигуровки нито да шикалкавя с данъците...

Вижте сега, тръгвате с нагласата "Ще им давам на тия крадци и боклуци това което съм го изкарал..." Ама не трябва така. Не давате на тия когато си плащате данъците и осигуровките ами давате на себе си. Тези пари трябва да влязат в ремонти на уиците, в обурудване на болниците и т.н. Тея дето им викаме буклуци са просто изпълнителите. Това е работата им а ние сме им работодателите. И това е така само ако ние сме изрядни платци, ако не сме нямаме право да искаме.

ма аз ти обясних ,че не тръгвам така!!аз давах...!!обаче тва ,което викаш ,че трябва да влиза по дупките на улиците и за болниците не отива там...!!!тва е разликата!!и ония наистина сме им работодатели ,само че сме лош работодател ,защото ни крадат...!! и не виждам защо вече като съм се убедил ,че са крадци -аз първо да стана изряден и после да ги чакам пак тех да стната и те...!!ми няма време!аз ги чакам от 89та!!айде перди тва го мани...!! и не стават!! ако некой го преебат един път не е глупак-глупак става ако са го преебали и пак ходи да го преебат!! е ми аз не искам да съм глупак!!аз не искам тия 10 или 40% да останат за мен!да -аз съм ги изкарал и са мои и съм съгласен да ги дам като данък или като осигуровки и такси ако се похарчат пак за мен!т.е. ако влязат в пътната мрежа,ако се направят хубави болници/ а не да се чудим къде и как да спасим некоя клиника в пирогов/ ,ако е чисто и живеем сигурно!! ми аз ако си дам тия пари -изкарани от мен за данъци с кво да си купя пистолет ,за да се пазя от бандитите ,с които полицаите си пият бирата,с кво да даря на болница,за да мога после да ходя да се лекувам там, с кво да си поддържам колата ,която се чупи 10 пъти повече ,отколкото е нормално...!?!? кажи ми с кво!?!? е ми не мога да ги дам!! съжалявам!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 01 Юли 2008, 22:16

SKISA написа:
ja написа:
bobi_maxo написа:

ма аз ти обясних ,че не тръгвам така!!аз давах...!!обаче тва ,което викаш ,че трябва да влиза по дупките на улиците и за болниците не отива там...!!!тва е разликата!!и ония наистина сме им работодатели ,само че сме лош работодател ,защото ни крадат...!! и не виждам защо вече като съм се убедил ,че са крадци -аз първо да стана изряден и после да ги чакам пак тех да стната и те...!!ми няма време!аз ги чакам от 89та!!айде перди тва го мани...!! и не стават!! ако некой го преебат един път не е глупак-глупак става ако са го преебали и пак ходи да го преебат!! е ми аз не искам да съм глупак!!аз не искам тия 10 или 40% да останат за мен!да -аз съм ги изкарал и са мои и съм съгласен да ги дам като данък или като осигуровки и такси ако се похарчат пак за мен!т.е. ако влязат в пътната мрежа,ако се направят хубави болници/ а не да се чудим къде и как да спасим некоя клиника в пирогов/ ,ако е чисто и живеем сигурно!! ми аз ако си дам тия пари -изкарани от мен за данъци с кво да си купя пистолет ,за да се пазя от бандитите ,с които полицаите си пият бирата,с кво да даря на болница,за да мога после да ходя да се лекувам там, с кво да си поддържам колата ,която се чупи 10 пъти повече ,отколкото е нормално...!?!? кажи ми с кво!?!? е ми не мога да ги дам!! съжалявам!!

SKISA, сигурен съм , че много голяма част от хората мислят като теб и това е оправдано до някъде от действията на всичките корифеи които се изредиха в парламента. Но така, с това мислене, държава не се гради. А нашето поколение е това което трябва да я гради.

Ние сме хванали и комунизъм и преход и демокрация. Лъгани сме много и ограбвани в същото време, но това не означава, че трябва да загърбиме България и да бегаме, като се спасяваме по отделно.

Революция с пушки не е нужно да правиме, нужно е да промениме себе си и първата крачка е да станеме коректни към държавата и да си плащаме таксите. Тогава ще се научиме и как да изискваме от правителството и от депутатите, които сме пратили ние там...

Аватар

Мнение от SKISA » 01 Юли 2008, 22:37

ja написа:
SKISA написа:
ja написа:
bobi_maxo написа:

Иявам!!

SKISA, сигурен съм , че много голяма част от хората мислят като теб и това е оправдано до някъде от действията на всичките корифеи които се изредиха в парламента. Но така, с това мислене, държава не се гради. А нашето поколение е това което трябва да я гради.

Ние сме хванали и комунизъм и преход и демокрация. Лъгани сме много и ограбвани в същото време, но това не означава, че трябва да загърбиме България и да бегаме, като се спасяваме по отделно.

Революция с пушки не е нужно да правиме, нужно е да промениме себе си и първата крачка е да станеме коректни към държавата и да си плащаме таксите. Тогава ще се научиме и как да изискваме от правителството и от депутатите, които сме пратили ние там...

не !съжалявам! аз се начаках...! бих се 90та по улиците и по палатките,ревах като заклан след некои избори...!! имах едни гащи и един касетофон !тва ми беше целото имане!! и се начаках...!! няма да направя вече първа крачка!!!аз я направих-отсреща нищо!! повече нема!! първо да се променя аз ,па после те!!е да ,ама не!! не става ,бе!! аз чаках истинската демокрация макс 5г след падането на комунизма-нема я!чаках я и до 10г!па я нема...!! са си праим сам ивокрация!! и наистина ще се спасявам поединично,щото аз докато чакам да се опраим то живота си мина...!!той и дедо ми и баща ми чакали така да дойде светлият комунизъм ,па си останали у социализъма...!!аз неам намерение да праим тая грешка...!!ако требва и ше се махам!преди много години не го напраих ,а тогава немах нищо-една раница на гърба и бех готов!не знам защо не го напраих!! са имам доста за губене ,ма ако требва сичко ше разпродам и ще се махна...!!! нямам намерение да ме праат на маймуна и нямам намерение да се самозалъгвам ,че накрая ше дойде некой читав...!и аз ще му дам нужните данъци и той ще земе да не ги открадне и ше ги похарчи пак за мене...!е...!без мене...!!
п.с. и държвата ни е изградена отдавна...не е нужно ние да я градим!просто трябваше да я опазим !е...!не можахме...!! не били виновни комунистите,не били виновни некви други...!!ми добре!аз съм виновен!!щот съм тъп и не ща да ме крадат и за тва не плащам нужните данъци!! ми добре...!! айде нека аз съм виновен!! нека избият сички като мене и ще се опраи държавата....ако остане некой !

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 01 Юли 2008, 22:59

SKISA написа:
ja написа:
SKISA написа:
ja написа:
bobi_maxo написа:

Иявам!!

не !съжалявам! аз се начаках...! бих се 90та по улиците и по палатките,ревах като заклан след некои избори...!! имах едни гащи и един касетофон !тва ми беше целото имане!! и се начаках...!! няма да направя вече първа крачка!!!аз я направих-отсреща нищо!! повече нема!! първо да се променя аз ,па после те!!е да ,ама не!! не става ,бе!! аз чаках истинската демокрация макс 5г след падането на комунизма-нема я!чаках я и до 10г!па я нема...!! са си праим сам ивокрация!! и наистина ще се спасявам поединично,щото аз докато чакам да се опраим то живота си мина...!!той и дедо ми и баща ми чакали така да дойде светлият комунизъм ,па си останали у социализъма...!!аз неам намерение да праим тая грешка...!!ако требва и ше се махам!преди много години не го напраих ,а тогава немах нищо-една раница на гърба и бех готов!не знам защо не го напраих!! са имам доста за губене ,ма ако требва сичко ше разпродам и ще се махна...!!! нямам намерение да ме праат на маймуна и нямам намерение да се самозалъгвам ,че накрая ше дойде некой читав...!и аз ще му дам нужните данъци и той ще земе да не ги открадне и ше ги похарчи пак за мене...!е...!без мене...!!
п.с. и държвата ни е изградена отдавна...не е нужно ние да я градим!просто трябваше да я опазим !е...!не можахме...!! не били виновни комунистите,не били виновни некви други...!!ми добре!аз съм виновен!!щот съм тъп и не ща да ме крадат и за тва не плащам нужните данъци!! ми добре...!! айде нека аз съм виновен!! нека избият сички като мене и ще се опраи държавата....ако остане некой !

Ей, аз съм оптимист и мисля, че България върви на добре. Има много неурдици и мизерия, но главния проблем са хората. Грешката е, че чакаме некой да ни оправя а то въщност трябва да изолирамме гашниците и ще се оправиме. Едно общество като си изхвърли мършата и започва да просперира. Така мисля аз. Нема по лесно да избягаш и да плюеш че некой трябва да ни оправя. Номера е да намериме изход щото и децата ни тука ще живеят.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 01 Юли 2008, 23:03

децата ни тука ще живеят.

Те ще живеят тук,но лошото е че в училище ще учат цигански за майчин и български за 2-ри чужд език!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: на 1,6 бара
Мечтае да кара: 911

Мнение от bmwdriver » 01 Юли 2008, 23:05

Добре де,говорите си двамата.Защо е нужно постоянно да пускате цитат :?:
За SKISA и ja става въпрос.
'91 Е36 32?i 24V- тия с детските болести и многото екстри 8)
Изображение
Driver's Racing Team
KBDremap

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 01 Юли 2008, 23:17

Щото някой ако не следи темата да прочете цитатите а не да се връща назад.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 520i, E30 318

Мнение от ivan1590 » 01 Юли 2008, 23:33

Ние не заслужаваме да имаме държава.Такова крадене и беззаконие спрямо обикновенния гражданин никога не е било.Даже през мутренските години беше по добре.То не са акцизи, такси усигоровки, ддс и пр., а народа търпи ли търпи, даже е виновен, че малко плаща.Плащайте братя, те един ден ще спрат да крадат и да ни е.т и всичко ще се оправи и ще дойде светлото бъдеще.По прост и робски народ едва ли има някъде по света от нас българите.Всичко в тази държава се манипулира и медиите и съда и полицията, а народа си е прост и стои и чака светлото бъдеще, вместо да вземе сопата и да ги насере тия крадливи дебили от бои и с шутове да ги изкара от парламент, съд, общини и пр.Ако така се държи власта в една нормална държава и един ден няма да изкара.Само слух за проектозакон изкарва хиляди на улицата, а тука и 1000 закона за геноцид да се приемат не могат да съберат и сто човека. Аз съм се отчаял, вече не вярвам, че българина има сила и смелост да се вдигне и да си потърси правата и достойнството.Евала на педалите, повече хора събраха отколкото някои синдикати.Такава ни е съдбата -да се родим и умрем в робска държава

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 01 Юли 2008, 23:47

Недей така бе, много отчаяно говориш. Ами таксите и данъците никъде не са малко. Искаш ли качествена държава ще плащаш.

Аватар

Мнение от SKISA » 02 Юли 2008, 7:40

щото да е ясно за кво и на какво си отговаряме...,бмвдрайвър-за тва се цитираме.
ия,няма човек на света-дори и най-стиснатия,който ако му е по-удобно да не си плати и да си живее спокойно! всек иби си платил данна към държавата ако му изнася и нема да се праи на тарикат и ще си живее спокойно. просто тук при нас в тоя момент не се получава. тва е целата истина. напраиха данък печалба 10% ,което според повечето хора е достатъчно малко и хората ще почнат да го плащат.ако направят и осигуровките върху доходите 10% може би също ще почнат да плащат!просто ,защото горе-долу за толко работят държавните институции....! не знам дали и тва виждаме влъжено в инфраструктура и здраве,ма айде-да кажем ,че е толко.
как да си платя на държава,която ме кара да наредя снощи 3 камиона пред кат,да загубя два дена в оправане на документи и бумащини/които тя е измислила и създала/,да се боря с корумпирани гамени по каналите,да загубя съня на трима човека,които спаха в колите ,за да може евентуално да сме първи днес и да минем и на всичко отгоре да и плащам данъци!!!???!? е как да стане!?!? ми тя ми отнема два работни дни ,в които тия коли и шофьори ще изкарат пари!! а после иска данъци!! ставам банален ,ма знаеш ли за колко време семинава цуласунг в германия и то без да знаеш и пет думи на кръст на немски....!???? за 1ч !!!толкова!!!тук същата работа се върши за два дни....!!!! и как точно да им ги изкрам ,аз да им ги дам тия пари!?!?те не са мои-на шефа са тия ,ма и аз да съм на негово място-нема да ги дам..!!щото нема кога да ги изкарам! днес ме забавили кат-ок!!утре се строшил камиона от прекрасните ни "алеи на славата-наречени път"-ок!!другиден се разболял работник-не може да го оправат в болницата-търсиме връзки да го оправим-ок!! е мноо ок станаха....!!!!!нема ли да им се напукат петите от ок!?!?!? и човек си казва-ебал съм ги в тъпаците-нема да им дам парите,ще си ги пазя в мене и като се наложи ше ги извадя и ше ги похарча по-правилно от тех!!кой ше даде на работниците,кой ше плати на доктор,кой кола ше стегне...!!няма друг начин!!
казваш-требва да гледаме позитивно!!!???ми те и наще гледаха позитивно!!!45г гледаха....!!! и дочакаха таратанци...!! аз не мисля да правя същата грешка!! живота си тече!!мина ми младежкият ентусиазъм да се боря със зъби и нокти и да чакам....!! са ше ме почакат те...!!! и съм се отчаял наистина ,щото и като гледам народа как се лашка от единият край на другият и ми се доповръща...!! гласуват не с мисъл ,а за който говори най-добре,който се представя най-добре на тиливизора!!! гледат да има цирк и палячовци и айде за него...!!е ми за тва ше си живеем в цирк!!всеки народ си заслужава управниците и ние също...!!!кат сме прости ще си имаме прости управници!!! кат немаме капка мозък в главата и избираме хора или дето се кекерчат по предизборните кампании или такива ,дето са крали и бащите им и са и те да крадат-ми тва е положението...!!!никой не ни е виновен!! след като някой може да се изтъпани ,да похарчи некой милион за кампания,да ти говори глупости без никаква обосновка и да ти обещава да свали луната на земята и ти да му верваш без да си направиш грам труд да се замислиш бе ,аджеба,тва мое ли да стане или не мое....!!! е ми такъв човек тва заслужава за управление....!!! може и да съм черноглед , ма тва ми е опита в живота и тва съм видел...!!!
п.с. и -да!искам качествена държава...!!и ще плащам....!!!но когато видя,че тва дет плащам не изчезва в нечий джоб,щот аз не съм много по-прост от него и предпочитам като знам ,че ше изчезне да си остане в моят джоб...!!!!

Аватар

Мнение от SKISA » 02 Юли 2008, 7:52

"глупавите" японци немат осигурителна система и пенсионна!!!просто немат такава държавна!!! не плащат за пенсия никъде насила и квото си съберат през живота или си внесат некъде в некой фонд-тва си харчат кат остареят!ако са били тъпи да отупат сичко-нема да харчат и ше мрат....!!!некой виждал ли е колко японски бабички с розови шапки и фотоапарати млатат по чукарите в гърция на екскурзия!?!?? или където и да е по света!?!? японските пенсионери са едни от най-многото туристи по сички дестинации по света!!! аз по-прост ли съм от японец!!!???ми не вервам!! се си мисла ,че мое и да не съм толко прост!!! и понеже тука при нас и да ги внеса в некой пенсионен фонд парите си - ше фалира фонда и ше ги отнесат като куцо пиле домат!!...щото фонда ше е я на жената на некой бивш комсомолски секретар/са не е е нужно да давам примери,щото дзвера го нема и не ми се доказва.../ ,я на некой син на министър...!и ше ги гепат като стой ,та глей....!!аз ше съм си фонда!! седат си при мене и си ги пазя и си ги инвестирам и като стана за пенсия ше си ги извада и ше си ги харча!нямам вяра на пенсионната система !тва е!! некъв министър викаше-дайте ни ги те са ваши пари,ние ше ви ги пазим и ше ви ги върнем после кат остареете....!!!щооо....!?!?аз да не съм по-прост от тебе!!???да не мога да си ги паза сам!!! щото като пазихте парите на баба ми и на майка ми и кво!?!?са им ги давате!?!?!?ареее-делегация!!! гледат само кок да ги уморат по-рано ,за да не плащат толко пенсии!!!и гледат болниците да се крепат колко да не е без ич и тва е!!за да си направят ремонт са на правителствена болница ,дето не моеш да припариш без човек и кинти ,за да си се лекуват само те...!!ареее....!! не са познали!!аз ,като по-тъп,сметам ,че моа да си се оправа и сам!!когято ме излъжат или прецакат в грамажа или нещо ми направят в никой магазин -ни стъпвам повече там...!!!има магазинче в старата махала ,което ми е на 20 крачки от вратата...!!излъгаха ме...!! 10г не стапих там...!!млатех като идиот на пет преки по-далече...!!магазинчето фалира!!може да не е заради мене,ма фалира!!! тва е!!ако иска и държавата може да фалира!!!тя и без тва вече е почти...!!!

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум