Зверска катастрофа с БМВ на магистрала Тракия
Модератор: Общи модератори
- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
Victor Stefanov написа: та всъщност реалната скорост, с която е станала катастрофата е не повече от 80-90 км/ч.
Опита с плейстешън ли ти показа, че удар с 90 може така да пречупи едно БМВ?
Евала на БНТ, че дават суров материал. Нека всеки види, какво го чака при висока скорост и да не мисли, че на него не може да му се случи.
Мрете, но не влачете и други в гроба!
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Ае и тия от БНТ кви ги говорят - не колата е прелетяла през мантинелата, ми автобуса е минал директно през нея след удара с BMW-то (поне този пич от БНТ така каза).... само че нещо не ми е ясно как автобуса се е завъртял толкова, че да мине през мантинелата, след като са се движили в една посока....
Още не съм прочел цялата тема, напредвам но не се стърпях първо да пиша.
Оня идиот карал бързо, карал, то винаги ще ги има тия.
Ама аз питам, същото което питах и в пежо форума, КВО Е ПРАВИЛ ТОЯ БУС В ЛЯВАТА ЛЕНТА, някой знае ли, ако е написано някаде в темата се извинявам щото още не съм я прочел още.
И държа да отбележа не оправдавам оня с баварката, не искам да ме разбирате неправилно както в пежо форума.
Оня идиот карал бързо, карал, то винаги ще ги има тия.
Ама аз питам, същото което питах и в пежо форума, КВО Е ПРАВИЛ ТОЯ БУС В ЛЯВАТА ЛЕНТА, някой знае ли, ако е написано някаде в темата се извинявам щото още не съм я прочел още.
И държа да отбележа не оправдавам оня с баварката, не искам да ме разбирате неправилно както в пежо форума.
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
серсем специално заради теб прочетох цялата тема в пежо форума( локната пак заради теб ,ставаш звезда там) и си изгенерирал такива неземни простотии , не искам и тука да ги чета!
Айде още една катастрофа с BMW
Младеж заби BMW-то си в ТИР и загина
BMW и ТИР катастрофираха на бул. “Симеоновско шосе“ в София малко преди полунощ - около 23.30 ч. 21-годишният шофьор на BMW-то е загинал при удара, а камионът се е запалил.
Очевидци твърдят, че BMW-то (още не е ясно дали става въпрос за джип) се е движело с висока скорост и се е ударило в ремаркето на потеглящ ТИР. Според БГНЕС младежът загубил контрол над возилото, тъй като навлязъл в участък залят с вода с висока скорост. Другият пътуващ в автомобила - 24-годишен мъж, е ранен, но без опасност за живота. Ударът е станал в платното от Симеоново към центъра на София, предаде БТА. Само от началото на месеца досега тежките катастрофи в страната са над 350, ранени са над 500 души и са загинали около 50 души. От януари досега тежките катастрофи в България са близо 3350, загиналите са 420, а ранените над 4000 души.

Младеж заби BMW-то си в ТИР и загина
BMW и ТИР катастрофираха на бул. “Симеоновско шосе“ в София малко преди полунощ - около 23.30 ч. 21-годишният шофьор на BMW-то е загинал при удара, а камионът се е запалил.
Очевидци твърдят, че BMW-то (още не е ясно дали става въпрос за джип) се е движело с висока скорост и се е ударило в ремаркето на потеглящ ТИР. Според БГНЕС младежът загубил контрол над возилото, тъй като навлязъл в участък залят с вода с висока скорост. Другият пътуващ в автомобила - 24-годишен мъж, е ранен, но без опасност за живота. Ударът е станал в платното от Симеоново към центъра на София, предаде БТА. Само от началото на месеца досега тежките катастрофи в страната са над 350, ранени са над 500 души и са загинали около 50 души. От януари досега тежките катастрофи в България са близо 3350, загиналите са 420, а ранените над 4000 души.

Ами ок, за последно ще напиша, добре е преди изпреварване поне малко да покарате зад този който ще изпреварите за да сте сигурни, че ви е видял, както правя аз,преди подаване на ляв мигач да погледнете дали вече не ви изпреварва някой или ви наближава твърде бързо.
Ползвайте лявата лента само за изпреварване щото не знаете кой ще долети отзад и дали ще го видите навреме.
Доста от инцидентите стават заради неправилно изпреварване.
Много рядко вдигам повече от 140, след 160 не се чувствам комфортно макар, че колата ми се чувства.
За тоя с баварката съм го казал.
Но никой не може да ми убеди, че тоя с буса няма никаква вина.
Засичали са ме с 30,80,100.
ОМРЪЗНА МИ ДА МЕ ЗАСИЧАТ

Ползвайте лявата лента само за изпреварване щото не знаете кой ще долети отзад и дали ще го видите навреме.
Доста от инцидентите стават заради неправилно изпреварване.
Много рядко вдигам повече от 140, след 160 не се чувствам комфортно макар, че колата ми се чувства.
За тоя с баварката съм го казал.
Засичали са ме с 30,80,100.

ОМРЪЗНА МИ ДА МЕ ЗАСИЧАТ

- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
sersem написа:...
...
явно си нямал произшествия.
няма ли те на мястото (кома, линейка, почупен, загинал) - ти си виновен, гаранция, каквото и да е станало. България.
оттам нататък въпросите са ти излишни, който и да го е засякъл - човека не е сред нас за да оспори и ще го изкарат какъвто си искат. дори да е карал. с 90. само дето той за да прескочи тая мантинела и да шибне така автобус - явно не е.
- Фидел Кастро
- младши ентусиаст
-
Загиналите жени са известни столични адвокатки, ако не се лъжа едната на 44, а другата на 57. Следствието проверява и версията за гръмване на гума, както съм посочил в един от първите постове.
Това е сайта на кантората им: http://www.popovandpartners.com/ От морални съображения не съобщавам имената.

Това е сайта на кантората им: http://www.popovandpartners.com/ От морални съображения не съобщавам имената.
За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
- Benedetto
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 compact
sersem написа:КВО Е ПРАВИЛ ТОЯ БУС В ЛЯВАТА ЛЕНТА, някой знае ли, ...
Ами изпреварвал е. На тази магистрала си има ограничение на скороста. Някой се движи със 120, друг с 80. Буса в случая няма абсолютно никаква вина.
Викаш да карам малко след този когото ще изпреварваме. - това трябва да се отнася към тези които летят с 180+, не за тези които карат в ограничението. И запомни - щом решиш да караш с такива скорости - основно правило трябва да ти е - Ти пазиш другите (и съответно се пазиш от тях), не другите пазят теб. За да не влизаш в статистиките и да не вкарваш там други хора
Фидел Кастро написа:Загиналите жени са известни столични адвокатки, ако не се лъжа едната на 44, а другата на 57. Следствието проверява и версията за гръмване на гума, както съм посочил в един от първите постове.
Ужас. Тази кантора са ни клиенти...

- Victor Stefanov
- Потребител
-
- Кара: e39 525da touring
BMW_POWER написа:Victor Stefanov написа: та всъщност реалната скорост, с която е станала катастрофата е не повече от 80-90 км/ч.
Пич, изказа се много неподготвен. На 32 г. съм и от три години работя като съдебен лекар във Варна, тъй че - не, опита ми не е от Playstation-a, а от реалния живот. Автобуса също се е движел и неговата скорост се добавя към скоростта на автомобила ударил се в него. Дори и да не са точно 80-90 км/ч, ако BMW-то се е движело с ~240 км/ч и има повече от 200 м спирачен път, с каква скорост според теб се е движело по време на сблъсъка с автобуса?
Victor Stefanov написа:BMW_POWER написа:Victor Stefanov написа: та всъщност реалната скорост, с която е станала катастрофата е не повече от 80-90 км/ч.
Пич, изказа се много неподготвен. На 32 г. съм и от три години работя като съдебен лекар във Варна, тъй че - не, опита ми не е от Playstation-a, а от реалния живот. Автобуса също се е движел и неговата скорост се добавя към скоростта на автомобила ударил се в него. Дори и да не са точно 80-90 км/ч, ако BMW-то се е движело с ~240 км/ч и има повече от 200 м спирачен път, с каква скорост според теб се е движело по време на сблъсъка с автобуса?
200 метра спирачен път - само дето по-голямата част от тези 200 метра са прелетяни ....
200 метра нормален спирачен път са едно
200 метра спирачен път въртейки се през таван и прелитайки през мантинелата са друго
Ето ти едно интересно сравнение и просто нямам какво повече да допълня:
Един интересен тест поне според мен на който попадна в немския Ауто Билд.
200-0 km/h топли 143,9 m 155,1 m 147,0 m
http://audibg.com/index.php?showtopic=3967
- Victor Stefanov
- Потребител
-
- Кара: e39 525da touring