Audi или BMW - Кой е по-спортен? - AutoBild

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 13 Дек 2006, 19:15

Alehandro написа:[ ... при мен например едната го натиска точно отгоре, а на другата двг е пред предния мост и ...

На бас ,че втората е аЛди :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Alehandro » 13 Дек 2006, 19:36

И и и и ... отново нямаме познал :mhihi:

alx - благодаря за разумния тон ... колите ми са в класа на 5-та серия А6, Е класа ако така ще ви улесня ... макар че мразя това тъпо разделяне на класове ...

zAcK - прехода продължава и през 90-те и до днес ... кажи една марка, която да се е върнала към задно, след като е използвала предно ... Опел, ФВ, Ауди ... всички са преминали ан предно или слагат 4х4 ... Мерцедес както казах слага предно на R-klasse, А-класа и Б-класа ... добре, те са им шир потреба, но съм сигурен, че скоро и БМВ ще започне да слага - я на първа серия, я на някое друго ... другото си е шувинизъм

WilliamsF1Team - карал съм доста много коли - и с предно и със задно, живял съм доста време в чужбина и съм преминал през 10-ки автомобили вкл и БМВ ... просто не е user friendly задното и това е ... впечатленията ми са, че тия инженери са го правили за да се кара перфектно на писта, само че в истинския живот писти няма ...
Lope De Vega

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 13 Дек 2006, 19:38

... кажи една марка, която да се е върнала към задно, след като е използвала предно ...

крайслер, буик като за начало. и тенденцията е към връщане и на други фирми. опел омега е традиционно със задно...

просто не е user friendly задното и това е

къде пише, че добрия автомобил трябва да е юзър френдли ;)
като пример от реалния живот - професионалните неща никога не са лесни за употреба... хвани един иксус фотоапарат на канон и бебе може да снима с него, но вземеш ли един от професионалната серия няма да минеш без четене на упътването и пак няма да можеш да го ползваш.

п.с. р-класата не са предно, а 4х4
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от WilliamsF1Team » 13 Дек 2006, 20:03

Alehandro написа:WilliamsF1Team - карал съм доста много коли - и с предно и със задно, живял съм доста време в чужбина и съм преминал през 10-ки автомобили вкл и БМВ ... просто не е user friendly задното и това е ... впечатленията ми са, че тия инженери са го правили за да се кара перфектно на писта, само че в истинския живот писти няма ...

Виж сега, има си различни видове хора. Това, че ти обичаш предното означава, че ти обичаш да се превозваш. А това, че ние предпочитаме задното, означава че обичаме да караме и да диктуваме сами посоката на движение, ако ме разбираш какво искам да ти кажа. Карал съм А4 автоматик. Е от това по голяма скука в шофирането няма, просто няма. :help:
А що се отнася до това, че БМВ-тата са правени за писта...Не можеш да ме убедиш, ако щеш 3 дни да ми обясняваш, че е така. Просто не съм на това мнения. БМВ-тата са за хора, които могат да карат, не се плашат от адреналина, хора които са свикнали живота им да тече настрани. А Ауди-тата са за по-улегнали (да не кажа пенсионери защото ще обидя феновете на Мерцедес), хора чиито стил на каране е "бавно но славно". Е мерси, ама предпочитам Е30 пред А4. Може да отстъпва като интериор, но е кола... ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от MaXimal » 13 Дек 2006, 20:09

Що бе БМВ имат модел с предно предавне - Мини.
Тя единицата е с предно предаване* :mhihi:

* Това го изръсиха едни разбирачи на една бензиностанция.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330Cd
Мечтае да кара: F10 M5
Детайли за колата: Stock.

Мнение от dinko_sd » 13 Дек 2006, 21:17

А един разбирач тука с ник на герой от латиноамерикански сериал изръси
БМВ - XSI

:mhihi: :mhihi: :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330Ci convertible

Мнение от vitamincpp » 13 Дек 2006, 21:33

Единствената причина за преминаване към предно е спестяване на пари и сваляне на цената на автомобила. Затова и МБ го слагат на евтините модели. Става също и за коли без претенции за спорт каквито в крайна сметка са повечето модели на повечето марки. Това че масово двигателите почнаха да преминават 100кс бариера не означава че масово си имаме работа със спортни коли. БМВ и те биха сложили предно за да поевтинят единчката ако това не противоречеше на философията на марката :bowdown: Спорът като цяло е безсмислен - има толкова много източници на информация и теория по въпроса че единственото което може да е каже поддръжник на предното задвижване е единствено "на мен то повече ми харесва".

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от MaXimal » 13 Дек 2006, 21:47

Точно за това единицата е уникална, аз лично не се сещам за друга кола като нея. ( сега ще ме изкарате сектант на тема първа серия) :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от The_Ancient » 13 Дек 2006, 21:50

авуди ли спечели теста бе? к'во стана?

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 13 Дек 2006, 22:10

Вероятно да :mhihi:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от pinko » 13 Дек 2006, 22:15

The_Ancient написа:авуди ли спечели теста бе? к'во стана?

Купете си утре броя и ще прочетете.

Лично мен материала много ме забавлява, докато го подготвях.

Никаква тайна не е (оригинала го има в немското списание и на интернет-сайта), че резултата е 6:3 за БМВ.

Заради Z4 vs. TT, M3 vs. RS4 и 7ма серия vs. A8

Аз лично за А8 и ТТ не съм съвсем съгласен, но RS4 наистина е извънземно

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 13 Дек 2006, 23:10

Dimo написа:Вероятно да :mhihi:

:gives:

pinko написа:....
....резултата е 6:3 за БМВ.

:hitit:

Да не сискаш да кажеш,че РС4 те кефи повече от бъдещото М3 с което трябва да бъде сравнявано???
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от pinko » 13 Дек 2006, 23:17

vld написа:
Dimo написа:Вероятно да :mhihi:

:gives:

pinko написа:....
....резултата е 6:3 за БМВ.

:hitit:

Да не сискаш да кажеш,че РС4 те кефи повече от бъдещото М3 с което трябва да бъде сравнявано???

В тестовете на Аутобилд не се сравняват бъдещи модели. Не се сравняват технически данни на хартия, колите се карат.

Догодина, като излезе бъдещото М3, резултата вероятно ще е друг.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от The_Ancient » 13 Дек 2006, 23:30

Може да ми се смеете, обаче според мен аутобилд работят за ВАГ :mhihi:
1. Опел вс ФВ винаги е за ФВ, с което съм съгласен за моделите до 2003, но не и след това.
2. В сравненията на колите от по-висок клас естествено МБ е 1 място, защото не могат да кажат на черното бяло, но класиранията на А4 пред БМВ 3 серия и А8 пред 7мицата са най-малкото несериозни. Вярно е че Ауди много израснаха през последните 15 години, но за мен си остават ширпотреба автомобили.
Обикновено представителите на ВАГ печелят чрез субективни оценки като оформление на таблото, субективно усещане за комфорт и др такива... Списанията не са пред мен за да се подкрепя с по-сериозни факти, но ако има и други редовни читатели на списанието съм сигурен че знаят за какво говоря.

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330Ci convertible

Мнение от vitamincpp » 14 Дек 2006, 1:46

Тъпото е че сравняват RS4 със старото М3 което пак е по-добро като спортна кола но отспъпва като динамика заради 420те коня на аудито. Нека излезе новото М3 и да видим тогава. А да не би да искате да кажете че ТТ бие Z4 понеже гледах на Fifth Gear как ТТ би единствено на старт на морко заради това че е 4х4 - най-скъпата версия с V6 мотор, също видях и жалките опити за дрифт при два от които си обърна задницата по посока на движение :) и веднаж мина през тревата :mhihi: А8 пък какъв кошник е просто нямам думи за него. То тая кола дали излиза от сервиз за да може да демонстрира някакво движение камоли спортно. Така че явно резултата е 6:1 заради това че текущото М3 е отпреди 6 години. Но не могат да го напишат така нали все пак и Ауди е немска фирма нищо че е с предно :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум