„Петицата” ще получи най-силния дизел на BMW

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46

Re: „Петицата” ще получи най-силния дизел на BMW

Мнение от neonman » 20 Авг 2011, 1:38

BadAngel написа:
колега, просто ти казвам, че човека, който купува М5 няма да се колебае дали да не вземе дизела..

тия сметки 0-100,200 и т.н. са интересни само на магистралата и не са показателни за фактора каруемост

а колкото до старта... хората, който биха се интересували от яки стартове биха си взели нисан гтр, вместо дизелово бмв седан :)

ачо в сметките си сложи и екстра теглото от дизела и от х-драйв системата..

аз лично предполагам, че това са едни 200 кг. отгоре

:) Кой е тоя човек ? - ти ли :D .... всеки говори от своя гледна точка , нали ;) не обобщавай търсенията на потенциалните клиенти на БМВ ;)
АЗ определено ще предпочета 550МД , защото знам какво е да имаш смазващ торк почти в целия диапазон от обороти - МНООГО приятно е уверявам те !
Ами хайде кажи ни кое е показателно за фактура ''каруемост'' :shock: - за първи път го чувам м/у другото .!
А хората с М5 не биха ли се интересували от яки стартове - не съм съгласен с теб !
ОК дори 200 кг ( макар дизела да е със 6 с/у 8цилиндъра на бенз-а ) да са ... това колко са спрямо ~1800 кг предполагаемо тегло - към 10% ....... не мисля , че ще парира позитивното влияние при старта на Х-драйва !

Уочнение : всички тези предположения са ми базирани на разлика в конете не повече от 10-15 % бенз/дизел !
Последна промяна neonman на 20 Авг 2011, 1:45, променена общо 1 път
if your car isn't scary - it's just not fast enough!

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 20 Авг 2011, 1:44

пич, ти не улавяш главната идея

м5 не е най-бързата кола

м5 не е най-удобната кола

м5 не е най-икономичната кола

но е една интересна съвкупност от неща, които я правят уникална

казах ти, че ако някой има 200 бона и търси ултра тупалка, която да прави яки стартове и да я гони по магистралата

ще си вземе нисан гтр.. а на фона на гтр-а 550д бледнее като характеристики

пак ти казвам, ценното на М5-цата не е това, което пише на хартия
No bling at the Ring

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от neonman » 20 Авг 2011, 1:52

BadAngel написа:пич, ти не улавяш главната идея

м5 не е най-бързата кола

м5 не е най-удобната кола

м5 не е най-икономичната кола

но е една интересна съвкупност от неща, които я правят уникална

казах ти, че ако някой има 200 бона и търси ултра тупалка, която да прави яки стартове и да я гони по магистралата

ще си вземе нисан гтр.. а на фона на гтр-а 550д бледнее като характеристики

пак ти казвам, ценното на М5-цата не е това, което пише на хартия

И кво каза сега :shock: интересна съвкупност .... ми кажи ги кои са тия неща де... тайна ли са - или само за посветени :mhihi:

Ми ако някой има 200 бона и търси съвкупност от бързина , лукс, удоволствие от каране на кола с 900Нм и много приемлив разход - уверявам те - ще си вземе 550Д :idea:
:idea: Иииии....познай : според мен ! продажбите на 550МД ще са повече от М5 :mhihi: - така мисля аз ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 20 Авг 2011, 1:57

зависи каква ще бъде цената на 550д, това макар и ние като кибици да го пропускаме си е важно

като се тегли чертата накрая :)

за разхода не съм сигурен ква е ситуацията, според мен тази кола няма да може да падне под 10,
както се писа по-напред в темата

по каталог може и да го докара, но ако влиза в обороти и турбините помпят.. забрави :)

но като гледам цените на 335д и М3, предполагам, че дизеловата петица ще е към 200 бона наистина

ценово трябва да е позиционирана по такъв начин ,че нито да яде от продажбите на 535, нито от м5-цата

честно казано сега като се замислих по темата.. май аз съм човека, който би си купил гтр пред М5 и 550..
No bling at the Ring

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от neonman » 20 Авг 2011, 2:02

BadAngel написа:зависи каква ще бъде цената на 550д, това макар и ние като кибици да го пропускаме си е важно

като се тегли чертата накрая :)

за разхода не съм сигурен ква е ситуацията, според мен тази кола няма да може да падне под 10,
както се писа по-напред в темата

по каталог може и да го докара, но ако влиза в обороти и турбините помпят.. забрави :)

но като гледам цените на 335д и М3, предполагам, че дизеловата петица ще е към 200 бона наистина

ценово трябва да е позиционирана по такъв начин ,че нито да яде от продажбите на 535, нито от м5-цата

честно казано сега като се замислих по темата.. май аз съм човека, който би си купил гтр пред М5 и 550..

Той и аватара ти подсказва кое фаворизираш :mhihi: - което няма лошо разбира се ;)
Исках само да кажа , че :
Ако са с подобни мощности М5 и М5д ( +- 10% ) и
Д-то е 4*4 , а бенз-а е само задно .....
....то динамичните характеристики ще са им мнооого близки ( поне до 150 км/ч ) това е !

Колкото за разхода , смятам ( на база на наблюдения в/у моята и чужди коли ) , че при подобно каране би имало разлика от поне 4-5 литра /100 средно при двата вида гориво ;)
Разбира се това е само мое мнение - не задължавам никого с ннего ;)
Последна промяна neonman на 20 Авг 2011, 2:05, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 20 Авг 2011, 2:05

не се ли притесняваш, че допълнителното тегло

и х-драйва... и дизела... и скоростите...

няма да доставят удоволствие от шофирането?

извън магистралата, там сметката е проста - играят роля само конете и челното съпротивление
No bling at the Ring

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от neonman » 20 Авг 2011, 2:08

BadAngel написа:не се ли притесняваш, че допълнителното тегло

и х-драйва... и дизела... и скоростите...

няма да доставят удоволствие от шофирането?

извън магистралата, там сметката е проста - играят роля само конете и челното съпротивление

Ами със сигурност ще има компромис с удоволствието спрямо М5 бенз ;) но..... аз(а и не само ) бих го преглътнал , за сметка на торка и разхода :D
Аз просто се размазвам от кеф , като колата има момент с кофи , и не ми се налага да свалям няколко скорости за да тръгне ! А и има хора които искат да им върви колата , без да слушат неистови обороти на мотора :paranoid: ( Май и Алх е от тях :mhihi: )
Последна промяна neonman на 20 Авг 2011, 2:13, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 20 Авг 2011, 2:09

ето за това ти казвам, че М5 клиентите няма да се поблазнят от дизела..

те няма да са готови да жертват едното за сметка на разхода... и торка..

а и мен лично малко ме плашат експоатационните разходи на този дизел..

замисли се - цели 3 турбини, които могат да пръцнат

секви глупости по х-драйва...

в допълнение и редовните проблеми за печките - лоша нафта, запушен фап и т.н. :)
No bling at the Ring

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 20 Авг 2011, 2:13

V10 дизела в Туарег и Фаетон се провали , В12 дизела в Кю7 нич не е добре и той . Говорите за мощен дизел , сякаш е нещо невиждано до сега . На първо време може да се сетите , че след като ще се казва 550 ще е около 400-450 кс , не 500 . Осъзнали са се , че им трябва конкурент на 4.2 ТДИ и 420 ЦДИ , като първия от 2 години е 350кс и 800 НМ .
И какво означава през целия диапазон - торка на дизела е от 1500-1800 до към 3500 оборота . На М5 е от 1500 до 6500 .
И за 3ти път - ако се чудите как ще вървят 550д и 550и , сравнете 335д и 335и - там поне нещата са пределно ясни .

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 20 Авг 2011, 2:15

acho.rs написа:V10 дизела в Туарег и Фаетон се провали , В12 дизела в Кю7 нич не е добре и той . Говорите за мощен дизел , сякаш е нещо невиждано до сега . На първо време може да се сетите , че след като ще се казва 550 ще е около 400-450 кс , не 500 . Осъзнали са се , че им трябва конкурент на 4.2 ТДИ и 420 ЦДИ , като първия от 2 години е 350кс и 800 НМ .

нали бмв имаха в8 дизел... в 7цата го слагаха и самите те го спряха..

за мен лично това беше показателно, че големите дизели нямат място на пазара

мен малко ме притеснява литровата мощност на този мотор, доста изсилен ми се струва с 500 коня.. само от 3 литра
No bling at the Ring

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от neonman » 20 Авг 2011, 2:23

acho.rs написа:V10 дизела в Туарег и Фаетон се провали , В12 дизела в Кю7 нич не е добре и той . Говорите за мощен дизел , сякаш е нещо невиждано до сега . На първо време може да се сетите , че след като ще се казва 550 ще е около 400-450 кс , не 500 . Осъзнали са се , че им трябва конкурент на 4.2 ТДИ и 420 ЦДИ , като първия от 2 години е 350кс и 800 НМ .
И какво означава през целия диапазон - торка на дизела е от 1500-1800 до към 3500 оборота . На М5 е от 1500 до 6500 .
И за 3ти път - ако се чудите как ще вървят 550д и 550и , сравнете 335д и 335и - там поне нещата са пределно ясни .

В10 и В12 , макар и мощни са мудни мотори ;) въобще не могат да се сравнят според мен с яко надут 6 -так!
Аз също мисля че реално ще е около 400кс - ттогава място за спор в динамиката НЯМА :idea:
За Вм.... ами Ачо диапазона е голям на бенза-да , но : аз съм карал 335и и..... мотора няма сила да ти кажа в ниските :shock: ..въпреки 400Нм .... като се качих в моята 330д( вярно чипната ) ,просто разбрах , че Не искам 335и макар и малко по-бърза ! 700Нм те удрят в гърба като влак братле , а 335и си сваля скорости като лудо за да тръгне :!:
Може би теб обаче да те кефи песента на оборотите - хората са различни ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 ///M5
Детайли за колата: Eisenmann Exhaust

Мнение от B.Tunchev » 20 Авг 2011, 4:26

Защо не изчакате първо официална информация, потвърдена от BMW и тогава да спорите кое колко и как ще върви и тн.?
Ще видите, че тъй нареченото тук "М5д"... за бога, не го споменавайте това пак, че чак ми е смешно... така де М550д, нито ще е 500 коня, нито ще върви повече дори и от 550xi, пък кво остава за М5. Спора е абсолютно безсмислен!

Както казах по-рано, тоя мотор ще е в отговор на бъдещия дизелов v-образен, 6-цилиндров мотор на Audi, който ще излиза сега през септември.. 313кс, 700нм ли, кво беше забравих, който се очертава да върви адски брутално, но по-всяка вероятност, мотора на BMW ще е по-добър, по-брутален, но за този клас! Не за коли в класа на ///М power, RS, AMG и тн.!! Релаксирайте, няма да има М-ка с дизелов мотор, 5000кс, 100000нм и тем подобни измишльотини!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 20 Авг 2011, 7:04

Торка е велика сила, в което съм се убедил. Тука темата прерастна в спор на кого кое му харесва :mhihi: То няма лошо, ама тоя дизеляк още не е излязъл, и тия данни дето ги четем са май само теоретични. Пък колко ще се купува, и от каква маса хора... не вярвам повече от 1% от хората в тоя форум да могат да си позволят подобен автомобил, хеле пък чисто нов. Така че това освен като информация и интерес към развитието на БМВ, като нищо друго не би трябвало да ни вълнува.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 20 Авг 2011, 8:09

neonman ти твоята печка как я докара на 700 нютона след като сток е около 400 .. от изказванията ти си личи че си мислиш че новия мотор след като и той ще е 3.0 ще има подобен вървеж на 330/530д с чип .. според мен нищо общо няма да има

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 20 Авг 2011, 8:49

Както казах по-рано, тоя мотор ще е в отговор на бъдещия дизелов v-образен, 6-цилиндров мотор на Audi, който ще излиза сега през септември.. 313кс, 700нм ли, кво беше забравих, който се очертава да върви адски брутално

313кс 650НМ ще е мотора на Ауди и той вече си има конкуренция в лицето на последната верси на 3.0 би-турбо на БМВ - 313кс и 680НМ :yes:
По темата за 3литрови дизели - Х3 3.0Д се ускорява до 40 км/ч за 1,3 сек :shock: :shock: :shock: До 200 км/ч взима на Кю5 3.0 ТДИ , цели 5 секунди :driving:
(около 300 метра :mhihi:)

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум