AutoBild-сравнение между AUDI,MERCEDES и BMW .......?

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

8910 фен
Аватар
Кара: 01`530i touring

Мнение от CONAN » 25 Апр 2008, 0:23

skyfish написа:хубу де,да приемем,че журналистите от аутобилд са хора на фауве,що тогава бмв са и зад мерцедес? :mhihi:
и от щутгарт ли пращат пари на списания вече или МБ са минали под шапката на фауве без да забележим :mhihi:

Тук не става въпрос само за фенщина или заяждане,ясно е ,че конкурентните марки също си имат положителни страни.По скоро необективното и предубедено представяне на теста ме накара да пусна темата защото нито БМВ е толкова лошо нито пък ауди и мерцедес са толкова добри .Бмв със сигурност е наравно с тях ,че и много по добро според мен.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36, E87, F25

Мнение от xts » 25 Апр 2008, 0:53

Niikoo_1 написа:От статията се разбира, че се сраняват Базовите модели с най-ниското ниво на оборудване и най-малкия мотор, който се предлага за даден модел.

Именно това мисля и аз. Audi реализират най-базовите модели под други марки и в концерна те са най-луксозните. Съответно те ще конкурират BMW. Докато BMW са достатъчно силни, за да могат да си позволят да пускат по-семпли базови автомобили и така да направят колите си по-достъпни. В цялата статия предполагам става дума и за цени, така сравнението би било по-правилно.
Мен ще ми е интересно да прочета преди 10 години как е изглеждал същият този тест.

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 25 Апр 2008, 9:10

Niikoo_1 написа:....
В списанието има тест и м/у Ауди А3 и Киа Сийд и Киа-та печели :idea: по точки ама това не значи, че по-добра.

Щом КИА-та бие А3, значи побеждава и 1-ва серия... Но това е според точките, голяма част от които са заради разликата в цената. Но не виждам как някой ще реши, че корейският модел е по-добър от ауди или БМВ- по-изгоден е разбира се, но едва ли по-добър.
А и в крайна сметка надали са много хората които вярват на 100% на статиите в което и да е списание. Всеки като купува кола поглежда офертите на повечето фирми, тества, преценява и купува според нуждите си- независимо дали нова или стара е колата...
Това, че тук сме сектанти не го броим- ние подбираме по модел, двигател и екстри, а не избираме каква марка кола да си купим ;)

Учудвам се, че още има хора които се дразнят от статиите в АутоБилд- от край време тея хора за мен са най-НЕобективните журналисти и изобщо не се трогвам на резултатите от тестовете които правят ;)
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: e39 525dA
Мечтае да кара: м6

Мнение от moni76 » 25 Апр 2008, 10:33

....и после, що имало пребити журналисти :roll: ....все ще се намери някой фен да го докопа :mhihi: :mhihi:
My BMW history:
'91 E36
'97 E36
'00 E46
'01 E46
'99 E39
'03 E39

Изображение
http://www.youtube.com/watch?v=plxNfU-PA2c&NR=1 8)

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 25 Апр 2008, 10:36

ми лесно ще определя Киа-та за победител, ако имам 30 хилки за харчене и искам нова кола, а всъщност не съм почитател на класните автомобили, просто няма да се замисля. За тия пари ще си наблъскам една КИА с екстри, а Аудито сигурно и централно няма да има :mhihi:
Общо взето точно цената е много определяща, а също и класът оборудване, но няма кво да се залъгваме в пристрастието на едно от най-корумпираните немски авто издания ;)

П.С. Знам че съм си ламер, ама като не съм виждал кола 150коня на живо, кво да праа, ша ме прощавате :winky:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 25 Апр 2008, 16:11

да не забравяме че модела на БМВ е с 2 години по стар от конкуренцията .. сравнението не е много коректно но изводите са правилни - другите 2 марки като съвкупност от качества са по добри ,това не е тайна вече за никого

старши ентусиаст
Аватар
Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31

Мнение от Bavarishe » 26 Апр 2008, 1:06

колеги залагаме на големи обиди.Ауди си е премиум клас кола точно,колкото Меро и БМВ.Но и 3-та марки залагат на различни философий.
За мен нещата по класове седят така:
1.БМВ Серия 1
2.АУДИ а4(тая кола наистина е страшна)
3.И 3-те са перфектни
4.Тази генерация на С-класата смазва и 7-та и 8-та
ТДС - Турбо Див Селянин

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 26 Апр 2008, 9:39

Билд е символ на нещо народно, масово, средностатистическо, не го забравяйте... В тези тестове цената, достъпния багажник и добрата видимост назад играят много по-голяма роля от хендлинга и управляемостта при свръх-завиване! Вижте например как А-класата спечели само с добрия обзор и високата си стойка след като изброиха 20 недостатъка... Да не говорим, че хората са обективни по отношение на базовите модели - 116 е немощна (потвърдено и от големи БМВ-ентусиасти, ако не вярвате на мен), 318 също се задъхва (Е36 ис-а ми се задъхваше, та тази ли...), а БМВ не са от най-щедрите на екстри, които след това могат да ти продадат на цената на луксозна холна гарнитура (че съм на вълна обзавеждане)... На масовия германски, европейски, а вече и български читател това са му важните неща. Ние в този форум едва ли някога ще разберем подобно отношение към колите, така че не се палете излишно ;)
Never mistake motion for action...

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 26 Апр 2008, 9:48

колега прочетох го това горе и няма как да не се разпала те колите с базов модел ги правят с по малко екстри за да са на по-достъпна цена а които иска екстри да си поръчва не си мисли че няма екстри :evil: :evil: :evil: :evil:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 28 Апр 2008, 13:58

що не преименуват списанието на Аудибилд по-автентично ще е
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

8910 фен
Аватар
Кара: 01`530i touring

Мнение от CONAN » 28 Апр 2008, 16:25

ineedmoney написа:що не преименуват списанието на Аудибилд по-автентично ще е

:D :D :D :D браво,много точно го каза, ще му подхожда .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: лоша F30-ка

Мнение от kozela » 28 Апр 2008, 23:30

Тия от Билда са много тенденциозни - нищо ново под слънцето, част от работата ми доскоро беше да гледам информацията която излиза за БМВ в Българския печат и тия сладури един пут, ама един пут не са казали че БМВ са с нещо по-добри....то не бяха новите модели, то не беше дизайн, дори колите на старо А4 била невероятно запазена откудето и да я купиш а БМВ е46 постоянно скърцала и имала яки проблеми със шасито и т.н. та искам да кажа, че тези мастите разбирачи или са на допълнително заплащане под бюрото или са яки промити.....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: лоша F30-ка

Мнение от kozela » 28 Апр 2008, 23:32

Съжалявам за правописа, ама се възпалих :mhihi: :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pepo_ood » 29 Апр 2008, 0:32

от няколко години съм забелязал че "АуДибилд" толерират скапаните олимпийки!За мен Ауди 100% си плащат за тази реклама!
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

Мнение от Anthony_J » 29 Апр 2008, 0:47

Леон е много прав. В Аутобилд залагат на неща, които нас не ни вълнуват много. Ако на Ауди багажника е с 10 литра по-голям от на БМВ, значи е по-добра кола. Или ако има поставка за чаши. Просто имат различен критерий. А при БМВ всичко се продава допълнително. Даже пепелниците вече са в екстрите. Пакет пушачи :)

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум