BMW 118d – „зелен“ автомобил на годината
Модератор: Общи модератори
35 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
AHTuBuPyC написа:Това ще дойде като перфектната градска кола![]()
- Код: Избери целия код
Макс. мощност в kW (к.с.) при об/мин 105 (143)/4,000
Макс. въртящ момент в Nm при об/мин 300/1.750-2.500
Разход на гориво
Градско (л/100 км) 5.4
Извън-градско (л/100 км) 4.0
Смесен цикъл (л/100 км) 4.5
CO2 емисии (г/км) 119
Обем на резервоара в литри (приблизително) 51
тези 5.4 градско просто ги забравете

ако не ползвам старт стопа, градско гори около 8 а когато го ползвам пада до 7.3 но никога не е падала под този разход

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
REMUS написа:AHTuBuPyC написа:Това ще дойде като перфектната градска кола![]()
- Код: Избери целия код
Макс. мощност в kW (к.с.) при об/мин 105 (143)/4,000
Макс. въртящ момент в Nm при об/мин 300/1.750-2.500
Разход на гориво
Градско (л/100 км) 5.4
Извън-градско (л/100 км) 4.0
Смесен цикъл (л/100 км) 4.5
CO2 емисии (г/км) 119
Обем на резервоара в литри (приблизително) 51
тези 5.4 градско просто ги забравете![]()
ако не ползвам старт стопа, градско гори около 8 а когато го ползвам пада до 7.3 но никога не е падала под този разходтова с ръчна кутия. Автомата слага 1.5 литра отгоре
Все пак е 2 литров двигтел и градски разход от 5,4 е нереален.Хубаво е че не намаляват обема на двигателите и така въртящия момент е във красиви граници

- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
помпа-дюзата миришеше бензина , а във варианта със 150 коня изобщо не беше маломощен двигател ..
по-добре да го мирише,че ако го смукне и ще пукне
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
- Evelin Cotsev
- старши ентусиаст
-
REMUS написа: тези 5.4 градско просто ги забравете![]()
ако не ползвам старт стопа, градско гори около 8 а когато го ползвам пада до 7.3 но никога не е падала под този разходтова с ръчна кутия. Автомата слага 1.5 литра отгоре
Стига бе колега 8 градско не е ли много , 530хд ми гори 9.5 нафта.
It`s party time !
- vitamincpp
- ентусиаст
-
- Кара: e46 330Ci convertible
Ами то това с разхода е като с времето за готовност на ГСМите, едно го дават по спецификация , реално съвсем друго излизза 

- OPASNO LUD
- младши ентусиаст
Бмв не оптимизира дизелите си за градски разход(тва с новите системи е пълна глупост,защото са си кг+).Общо взето разхода на 3,0д в София е равен с този при движение с максимална скорост 

- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
Като се замисля БМВ с добър разход в София май няма. Извънграда нещата са розови, а в града - черни. То това движение ли е 

BMW only!
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
amd написа:Като се замисля БМВ с добър разход в София май няма. Извънграда нещата са розови, а в града - черни. То това движение ли е
Главанта причина да се радвам , че не съм в София

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
acho.rs написа:Като се замисля БМВ с добър разход в София май няма. Извънграда нещата са розови, а в града - черни. То това движение ли е[/quot
Главанта причина да се радвам , че не съм в СофияА иначе според мен разхода зависи 50% от здкурмилното устройство - като се правиш на изпитател със 6 цилиндров двигател , ще си плащаш като поп
Ясно е че даже и дизел да пришпориш със 5-6 000 оборота , разхода ще скочи до небето . Така че ако някой мисли за намаляване на разхода , първо да започне да работи върху стила си на каране.Във града няма смисъл да изрязваш , като ти е мания - има си магитрали , хем е по-безопасно , хем по-бързо се движиш ... лично мнение .
луд ли си, как да няма смисъл да се изрязваш в града, иначе хората от спирката как ще чуят СТРАХОВИТИЯ звук на 6-ка

И все пак, тъй като не караш ежедневно в Столицата няма как да имаш добра оценка на това, как се шофира и какъв разход дава даден автомобил. А той е 15/100 литра при 80-90% от случайте. Тези, които им харчи 10/100 "градско" да се скрият някъде. (бензин/газ, за дизел не знам)
И вече по темата: хората са дали среден разход, всеки да го разбира както си иска. Може пък това 5.4 е в най-големите задръствания в Мюнхен.

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
Съгласен съм със всичко освен за 10 на сто - има някой дизелчета които го постигат.А тези които им харчат 6 цилиндровите двигателчета, 11-12 литра бензин и завиждам , че живеят в УТОПЯ
. То това колко ти харчи колата стана като - колко си изпил на панаира,колко вдигна на магистралата и каква риба опусна...Абе има си хора които си вярват , въпроса е дали ние им вярваме ...

Evelin Cotsev написа:Стига бе колега 8 градско не е ли много , 530хд ми гори 9.5 нафта.
Толкова е, интересно ми бише и го засичах по какъв ли не начин

Задкормилното устройство в случая не играе

Аз не съм и очаквал да гори 5.6, но поне за максимум 7 се надявах, но уви

acho.rs написа:Съгласен съм със всичко освен за 10 на сто - има някой дизелчета които го постигат.А тези които им харчат 6 цилиндровите двигателчета, 11-12 литра бензин и завиждам , че живеят в УТОПЯ. То това колко ти харчи колата стана като - колко си изпил на панаира,колко вдигна на магистралата и каква риба опусна...Абе има си хора които си вярват , въпроса е дали ние им вярваме ...
Е93 325и - 11-12 на 100 градско в Пловдив

REMUS написа: Толкова е, интересно ми бише и го засичах по какъв ли не начин![]()
Задкормилното устройство в случая не играеПробвал съм да го карам със съвсем малко газ и да сменям винаги когато и на която предавка си поиска и минимума до който съм падал е 7.8 градско, като си го карам нормално да ми е хубаво стига до 8.3 (това по борд компютър, реалното е малко отгоре
) иначе извън града ако се кара бавничко до 120 минимума, който е давало е 5.6. Така че тея приказки от 1001 нощ може и да са вярни, но с немска нафта в някакви идеални условия, но не и в реална пътна обстановка
![]()
Аз не съм и очаквал да гори 5.6, но поне за максимум 7 се надявах, но уви
Моето 118д е падало под 7 при наистина НОРМАЛНО каране.
35 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3