Общината незаконно вдигна данъците върху колите в София

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 525 TDSA '95
Мечтае да кара: X6 M

Мнение от E34PSH » 02 Мар 2008, 10:55

dobri_bozhilov написа:И на мен ми писна от фантоми и ментета в политиката, затова не си гледам бизнеса, който ми носи бая пари всеки месец, а съм се захванал с политика. Ще им го "начукам" отвсякъде, обещавам Ви. И то не само по тоя проблем. Няма да знаят на кой свят са накрая...

:!: :!: :!: насреща съм и аз, омръзна ми от сляпо и поголовно приемане на всяка простотия от управляващите ни, всеки следващ с неговите си номера и всичко на наш гръб :!: :!: :!:

младши ентусиаст
Аватар

Re: Общината незаконно вдигна данъците върху колите в София

Мнение от TazzMann » 02 Мар 2008, 15:37

dobri_bozhilov написа:Общината незаконно вдигна данъците върху колите...
Е в крайна сметка кви данъци ще се плащат 2008 година ??? Имаме ли познал точните резултати... :lol: :lol: :lol:
Powered By BMW !!!
Sounded By Pioneer & Hertz !!!

ентусиаст
Аватар
Кара: харабийската
Мечтае да кара: Е36 М3 Cabrio, E93 M3
Детайли за колата: Пълно шукаритети!

Мнение от Richmond » 02 Мар 2008, 15:40

TazzMann написа:
Е в крайна сметка кви данъци ще се плащат 2008 година ??? Имаме ли познал точните резултати... :lol: :lol: :lol:

Няма да се плащат :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TazzMann » 02 Мар 2008, 15:47

BMW_F1Team написа:
TazzMann написа:

... и така още 10 години :lol: :lol: :lol:
от твойта уста в божийте (на кмета :mhihi: :mhihi: :mhihi: ) уши :winky:
Powered By BMW !!!
Sounded By Pioneer & Hertz !!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BBN » 02 Мар 2008, 17:02

има ли някой да каже как могат да се избегне плащеането на данаци на мпс/мпс което си купил/мпс което искаш да продаде..мерси

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 02 Мар 2008, 18:56

BBN написа:има ли някой да каже как могат да се избегне плащеането на данаци на мпс/мпс което си купил/мпс което искаш да продаде..мерси

Просто не го регистрираш в данъчното и когато тръгнеш да го продаваш търсиш нотариус(познат),който няма да иска да му представиш бележка за платен данък...нищо сложно ;)
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BBN » 02 Мар 2008, 19:07

///MapTo написа:
BBN написа:има ли някой да каже как могат да се избегне плащеането на данаци на мпс/мпс което си купил/мпс което искаш да продаде..мерси

Просто не го регистрираш в данъчното и когато тръгнеш да го продаваш търсиш нотариус(познат),който няма да иска да му представиш бележка за платен данък...нищо сложно ;)

10x брат , е@#л сам ги и алчните

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от marione » 02 Мар 2008, 20:01

конкретно за 520 97година 150коня колко ще е данака на пример

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от twin spark » 04 Мар 2008, 12:55

Провери има ли право община да слага коефициент за всяка група отделно, защото ако има, напъна ще е напразно.
Схемата е общ.бюджет=собст. приходи + държавна субсидия. Т.нар методи за приравняване са на принципа, ако не стигат собст.приходи, държавата дава повече субсидия. Тъпото е че община иска повече пари от собствените си граждани, а при повече собст. приходи следва по-малка субсидия. Просто казано скубеш гражданите - държавата дава по-малко, не скубеш държавата дава повече.
Цялата схема е неправилна и несправедлива, но това е много дълга тема. Данъка трябва да е процент в/у стойността на колата.
В едно от интервютата чух, че приходите от този данък ще отидат за нови детски градини!?!?!?!?!
За юнаците, които не са регистирали колата в общината - много се радвам за такива тарикатчета, вече има комп. връзка, глобите чакат, няма мърдане. Вече общините събират всяка стотинка.

ентусиаст
Аватар

Мнение от ivan1979g » 04 Мар 2008, 21:05

BBN написа:
///MapTo написа:

10x брат , е@#л сам ги и алчните

Тоя номер с нерегистрацията в общината ще свърши--"На заседанието стана ясно, че от КАТ все още не са предоставили списък с регистрираните коли в столицата и това пречи да се увеличи събираемостта на данъка върху автомобилите. Според зам.-кмета по финансите Минко Герджиков в София имало 200 хил. нерегистрирани автомобила."
От мутрата бойко май никви пари не могат да се скрият. По-добре Маргина да го бяха избрали за кмет.

ентусиаст
Аватар

Мнение от ivan1979g » 04 Мар 2008, 21:08

twin spark написа:...За юнаците, които не са регистирали колата в общината - много се радвам за такива тарикатчета, вече има комп. връзка, глобите чакат, няма мърдане. Вече общините събират всяка стотинка.

:1: :1: :1: А аз се радвам на ганьовци, за които е важно на другите да им е зле. В случая другите да плащат. Твоето положение с нищо няма да се подобри от това, че другите ще плащат. Пътищата по който се движиш няма да станат по добри, задръстванията в които седиш няма да намалеят. Единственият резултат от увеличаването размера и събираемостта на данъците ще е повече откраднати от мутробойко пари, но ти се радваш...

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 04 Мар 2008, 23:40

ivan1979g написа:
twin spark написа:...За юнаците, които не са регистирали колата в общината - много се радвам за такива тарикатчета, вече има комп. връзка, глобите чакат, няма мърдане. Вече общините събират всяка стотинка.

:1: :1: :1: А аз се радвам на ганьовци, за които е важно на другите да им е зле. В случая другите да плащат. Твоето положение с нищо няма да се подобри от това, че другите ще плащат. Пътищата по който се движиш няма да станат по добри, задръстванията в които седиш няма да намалеят. Единственият резултат от увеличаването размера и събираемостта на данъците ще е повече откраднати от мутробойко пари, но ти се радваш...

Абе да не сте пили нафта бре, ква връзка имат кви 5лв, не говорете глупости. Аре чакам да ме потърсят що не съм си плащал данъка толкова години като СЪМ РЕГИСТРИРАН :mhihi: па и един фиш ми виси още от миналия събор в Хисаря :mhihi:
Тия немат връзка с главния мозък, камоли един с друг :mhihi:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от dobri_bozhilov » 04 Мар 2008, 23:54

Общината официално призна, че е приела незаконна Наредба. Сега ще я променя и новият данък ще е 25% над стария. Малка победа, но ще се стремя към по-голямата - да бутна цялата Наредба и данъкът да остане стария. Има юридически аргументи за това...
Вселената е твърде добре подредена, за да е просто еволюция... герб България в България президент

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330Ci convertible

Мнение от vitamincpp » 04 Мар 2008, 23:58

Димо като тръгнеш да я продаваш някой ден колата или да я сваляш от регистрация :mhihi: ще те накарат да си ги платиш за всичките години за които не си плащал че и с лихви. Дано да греша де, да не ме помислите от гадньовците :mhihi:

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Мнение от bmwfena » 05 Мар 2008, 0:46

TazzMann написа:
BMW_F1Team написа:
TazzMann написа:

... и така още 10 години :lol: :lol: :lol:
от твойта уста в божийте (на кмета :mhihi: :mhihi: :mhihi: ) уши :winky:
и аз така направих едно време 7 години неплащах и сега за 2 години им платих 700 и сега им дължа още 1500 :mhihi: :mhihi: :mhihi: заради една Е28 528-да ми е сладко :mhihi:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум