Човека си личи когато е на път...
Модератор: Общи модератори
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
Pavlinius написа:За мен е нормално да се пускаме шофьорите и затова ме мързи да пускам аварийки като ме пуснат. Аз като пускам също не очаквам някакви особени благодарности. Просто това е начина да се кара.
е точно това като пусна някои и после да не ми благодари ме дразни адски!толкова ли е трудно да кимнеш??или е по лесно да бъдем темерути всички?
даже жена ми гледам е прехванала от мен,оня ден се возим в колата на една неина приятелка че аз си пиинах

- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
аз аварийки не пускам, ама па си вдигам палеца или 

Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
- Svetlio.Angelov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 528i
- Мечтае да кара: M6
- Детайли за колата: Light travels faster than sound. This is why some people appear bright until you hear them speak
Pavlinius написа:За мен е нормално да се пускаме шофьорите и затова ме мързи да пускам аварийки като ме пуснат. Аз като пускам също не очаквам някакви особени благодарности. Просто това е начина да се кара.
Значи точно липсата на каквато и да било реакция е дразнещото - все едно съм ти длъжен. А въпроса е на елементарна култура - щом някой ти дава от своето (макар и в случая да е толкова незначително) е нормално да благодариш. Вдигаш ръка и пускаш аварийките за секунда - две. Това е моят пример, дано всички го последват. Така ще станем поне по-спокойни на пътя и по-толерантни!
Знае ли някой дали има нещо от тази тема в другите форуми? Някой линкнал ли е темата?
Хайде колеги - подкрепете толерантността и добрите маниери на пътя!
- Richmond
- ентусиаст
-
- Кара: харабийската
- Мечтае да кара: Е36 М3 Cabrio, E93 M3
- Детайли за колата: Пълно шукаритети!
Svetlio.Angelov написа:Pavlinius написа:За мен е нормално да се пускаме шофьорите и затова ме мързи да пускам аварийки като ме пуснат. Аз като пускам също не очаквам някакви особени благодарности. Просто това е начина да се кара.
Значи точно липсата на каквато и да било реакция е дразнещото - все едно съм ти длъжен. А въпроса е на елементарна култура - щом някой ти дава от своето (макар и в случая да е толкова незначително) е нормално да благодариш. Вдигаш ръка и пускаш аварийките за секунда - две. Това е моят пример, дано всички го последват. Така ще станем поне по-спокойни на пътя и по-толерантни!
Знае ли някой дали има нещо от тази тема в другите форуми? Някой линкнал ли е темата?
То си зависи какъв е човека, също така е въпрос и на навици...

Svetlio.Angelov написа:
Надявам се, не си пуснал темата с надеждата да стане известна по "другите форуми" ... Ама от много надяване може и да взема да се надяна някой път ...

In Ban We Trust!
- Svetlio.Angelov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 528i
- Мечтае да кара: M6
- Детайли за колата: Light travels faster than sound. This is why some people appear bright until you hear them speak
eraziel написа:Svetlio.Angelov написа:
Надявам се, не си пуснал темата с надеждата да стане известна по "другите форуми" ... Ама от много надяване може и да взема да се надяна някой път ...
Колега eraziel, целта на темата е ясна от първия постинг още.... а ако стане известна тема и доведе до това, че хората са по-толерантни на пътя - какво по-хубаво от това,??? Поне нещо ще е направено и то ще произлезе от Нашият форум!!!
Не разбирам постинга ти и особено пък второто изречение. Какво всъщност искаш да кажеш ?
- ТУРБО
- луд с палатка
-
- Кара: Хората да залягат
- Детайли за колата: кихащо кабрио
Подкрепям те напълно.И аз обикновенно карам не много по правилата,но винаги изказвам благодарност било то с авариини или вдигане на ръка.Забелязал сън също така,наистина по другите градове са доста егоистично настроени.Скоро бях до пловдив и чакам да се включа на по-главен път и виждам,че има лека пролука в движението,и решавам да мина,обаче на един бусаджия не му хареса,че ще мина пред него и се засили направо,ако не бях спрял сигурно щеше да ме удари :shock: .Направо откачих :evil: .И на още няколко места се опитах да се престроя,с много мъка успявах :confused: .
- Turbo_Ted
- великият шестак
-
- Кара: няколко и киселее
откакто съм взимал книжка - винаги благодаря с вдигане на ръка, или аварийки - зависи колко са ми затъмнени стъклата
но колегиалността на пътя е хубаво нещо и трябва всички да са на този принцип... 

- Turbo_Ted
- великият шестак
-
- Кара: няколко и киселее
ТУРБО написа:Подкрепям те напълно.И аз обикновенно карам не много по правилата,но винаги изказвам благодарност било то с авариини или вдигане на ръка.Забелязал сън също така,наистина по другите градове са доста егоистично настроени.Скоро бях до пловдив и чакам да се включа на по-главен път и виждам,че има лека пролука в движението,и решавам да мина,обаче на един бусаджия не му хареса,че ще мина пред него и се засили направо,ако не бях спрял сигурно щеше да ме удари.Направо откачих
.И на още няколко места се опитах да се престроя,с много мъка успявах
.
ТУРБО, принципно софиянци лесно свикват на каране в пловдив

- Andronoff
- триногата
-
Вдигане на ръка, пускане на аварийки или 1-2 подсвирвания с клаксона - това са начините по които аз се отблагодарявам и го правя винаги.
Колегата е пуснал хубава тема и аз ще я използвам за един призив:
Моля, святкайте си дългите, след като се разминете с насрещните коли!
И е крайно време да разберете, че ИМА по-силни фарове от тези на Жигули и Москвич, не си мислете, че още живеем в онези години, когато фаровете тип "попски свещи" бяха най-силните! Като ви заслепяват, спрете, намалете или каквото и да е там, но не карайте на дълги, щото аз няма да си махна ксенона заради такива, които или ми карат на дълги, или ги святкат 10 метра преди да се разминем!!
Колегата е пуснал хубава тема и аз ще я използвам за един призив:
Моля, святкайте си дългите, след като се разминете с насрещните коли!
И е крайно време да разберете, че ИМА по-силни фарове от тези на Жигули и Москвич, не си мислете, че още живеем в онези години, когато фаровете тип "попски свещи" бяха най-силните! Като ви заслепяват, спрете, намалете или каквото и да е там, но не карайте на дълги, щото аз няма да си махна ксенона заради такива, които или ми карат на дълги, или ги святкат 10 метра преди да се разминем!!
Сбогом, Сами! Сбогом, Писта!
Никога няма да бъдете забравени!
Никога няма да бъдете забравени!