Човека си личи когато е на път...

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Мнение от Space » 18 Фев 2008, 17:34

Така трябва да бъде! :)
_!_

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Снегорин

Мнение от vlado666 » 18 Фев 2008, 17:56

Pavlinius написа:За мен е нормално да се пускаме шофьорите и затова ме мързи да пускам аварийки като ме пуснат. Аз като пускам също не очаквам някакви особени благодарности. Просто това е начина да се кара :!: .

Не си прав ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 18 Фев 2008, 18:54

Pavlinius написа:За мен е нормално да се пускаме шофьорите и затова ме мързи да пускам аварийки като ме пуснат. Аз като пускам също не очаквам някакви особени благодарности. Просто това е начина да се кара :!: .

е точно това като пусна някои и после да не ми благодари ме дразни адски!толкова ли е трудно да кимнеш??или е по лесно да бъдем темерути всички?
даже жена ми гледам е прехванала от мен,оня ден се возим в колата на една неина приятелка че аз си пиинах :uups: и нас ни пусна една кола на едно кръстовище и моита и вика пусни аварииките за малко така се прави:D

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 18 Фев 2008, 20:47

аз аварийки не пускам, ама па си вдигам палеца или :wave:
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

Потребител
Аватар

Мнение от murder » 18 Фев 2008, 21:09

:bowdown:
Винаги се цели в Луната, дори да не успееш, то поне ще си сред звездите !

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 528i
Мечтае да кара: M6
Детайли за колата: Light travels faster than sound. This is why some people appear bright until you hear them speak

Мнение от Svetlio.Angelov » 18 Фев 2008, 21:17

Значи точно липсата на каквато и да било реакция е дразнещото - все едно съм ти длъжен. А въпроса е на елементарна култура - щом някой ти дава от своето (макар и в случая да е толкова незначително) е нормално да благодариш. Вдигаш ръка и пускаш аварийките за секунда - две. Това е моят пример, дано всички го последват. Така ще станем поне по-спокойни на пътя и по-толерантни!

Знае ли някой дали има нещо от тази тема в другите форуми? Някой линкнал ли е темата?

Хайде колеги - подкрепете толерантността и добрите маниери на пътя!

ентусиаст
Аватар
Кара: харабийската
Мечтае да кара: Е36 М3 Cabrio, E93 M3
Детайли за колата: Пълно шукаритети!

Мнение от Richmond » 19 Фев 2008, 1:41

Svetlio.Angelov написа:

Значи точно липсата на каквато и да било реакция е дразнещото - все едно съм ти длъжен. А въпроса е на елементарна култура - щом някой ти дава от своето (макар и в случая да е толкова незначително) е нормално да благодариш. Вдигаш ръка и пускаш аварийките за секунда - две. Това е моят пример, дано всички го последват. Така ще станем поне по-спокойни на пътя и по-толерантни!

Знае ли някой дали има нещо от тази тема в другите форуми? Някой линкнал ли е темата?

То си зависи какъв е човека, също така е въпрос и на навици... :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от eraziel » 19 Фев 2008, 2:43

Svetlio.Angelov написа:

Надявам се, не си пуснал темата с надеждата да стане известна по "другите форуми" ... Ама от много надяване може и да взема да се надяна някой път ... :roll:
In Ban We Trust!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 528i
Мечтае да кара: M6
Детайли за колата: Light travels faster than sound. This is why some people appear bright until you hear them speak

Мнение от Svetlio.Angelov » 19 Фев 2008, 10:41

eraziel написа:
Svetlio.Angelov написа:

Надявам се, не си пуснал темата с надеждата да стане известна по "другите форуми" ... Ама от много надяване може и да взема да се надяна някой път ... :roll:

Колега eraziel, целта на темата е ясна от първия постинг още.... а ако стане известна тема и доведе до това, че хората са по-толерантни на пътя - какво по-хубаво от това,??? Поне нещо ще е направено и то ще произлезе от Нашият форум!!!

Не разбирам постинга ти и особено пък второто изречение. Какво всъщност искаш да кажеш ?

луд с палатка
Аватар
Кара: Хората да залягат
Детайли за колата: кихащо кабрио

Мнение от ТУРБО » 20 Фев 2008, 21:00

Подкрепям те напълно.И аз обикновенно карам не много по правилата,но винаги изказвам благодарност било то с авариини или вдигане на ръка.Забелязал сън също така,наистина по другите градове са доста егоистично настроени.Скоро бях до пловдив и чакам да се включа на по-главен път и виждам,че има лека пролука в движението,и решавам да мина,обаче на един бусаджия не му хареса,че ще мина пред него и се засили направо,ако не бях спрял сигурно щеше да ме удари :shock: .Направо откачих :evil: .И на още няколко места се опитах да се престроя,с много мъка успявах :confused: .
Изображение

великият шестак
Аватар
Кара: няколко и киселее

Мнение от Turbo_Ted » 20 Фев 2008, 23:12

откакто съм взимал книжка - винаги благодаря с вдигане на ръка, или аварийки - зависи колко са ми затъмнени стъклата :mhihi: но колегиалността на пътя е хубаво нещо и трябва всички да са на този принцип... :bchug:
Изображение
оооо велики шестако :bowdown: да пребъдат сегментите ти ... все у високи обороти да стоиш :bowdown: и да живее шпера ти :bowdown: АМИН :bowdown:

великият шестак
Аватар
Кара: няколко и киселее

Мнение от Turbo_Ted » 20 Фев 2008, 23:14

ТУРБО написа:Подкрепям те напълно.И аз обикновенно карам не много по правилата,но винаги изказвам благодарност било то с авариини или вдигане на ръка.Забелязал сън също така,наистина по другите градове са доста егоистично настроени.Скоро бях до пловдив и чакам да се включа на по-главен път и виждам,че има лека пролука в движението,и решавам да мина,обаче на един бусаджия не му хареса,че ще мина пред него и се засили направо,ако не бях спрял сигурно щеше да ме удари :shock: .Направо откачих :evil: .И на още няколко места се опитах да се престроя,с много мъка успявах :confused: .

ТУРБО, принципно софиянци лесно свикват на каране в пловдив :) все пак начина на каране в софия е малко по-екстремен ;)
Изображение
оооо велики шестако :bowdown: да пребъдат сегментите ти ... все у високи обороти да стоиш :bowdown: и да живее шпера ти :bowdown: АМИН :bowdown:

ентусиаст
Аватар

Мнение от lubeto » 21 Фев 2008, 1:03

аз винаги благодаря с ръка или аварийки и ми е много неприятно,когато не ми благодарят на мен като ги пускам.Ама всякакви хора има,аз не правя жеста за да ми благодарят,а защото ако няма колегиалност движението ще е ужасяващо :!:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mk4 » 21 Фев 2008, 17:56

И аз използвам тези жестове, но както казаха някои колеги: това е начинът да се кара, и вдигането на ръка или аварийките са безмислени... Ако всеки си кара както знае и не пуска никой няма да съществува движение в по-натоварените градове :P
Изображение

триногата
Аватар

Мнение от Andronoff » 21 Фев 2008, 22:27

Вдигане на ръка, пускане на аварийки или 1-2 подсвирвания с клаксона - това са начините по които аз се отблагодарявам и го правя винаги.
Колегата е пуснал хубава тема и аз ще я използвам за един призив:
Моля, святкайте си дългите, след като се разминете с насрещните коли!
И е крайно време да разберете, че ИМА по-силни фарове от тези на Жигули и Москвич, не си мислете, че още живеем в онези години, когато фаровете тип "попски свещи" бяха най-силните! Като ви заслепяват, спрете, намалете или каквото и да е там, но не карайте на дълги, щото аз няма да си махна ксенона заради такива, които или ми карат на дълги, или ги святкат 10 метра преди да се разминем!!
Сбогом, Сами! Сбогом, Писта!
Никога няма да бъдете забравени!

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум