ROAD.BG - Нека бъдем колеги на пътя!

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

главен сектант :)
Аватар
Кара: E36 325i
Детайли за колата: Септември 1991
M50B25 - Без VANOS
GAZ Gold Coilover Kit
Eibach 28мм Предна Стабилизираща Щанга
М3 Ево 20мм Задна Стабилизираща Щанга
325мм предни спирачки от Е46 330i
294мм задни спирачки от Е46 328i
Zimmermann Дискове, Carbone Lorraine накладки, Goodridge маркучета

Мнение от WeiSTD » 28 Яну 2008, 20:32

Turturelo написа:Ако искате идея - направете една подробна карта с полицайте в страната .. със сигурност ще ви вдигне посещаемостта. ;) В Англия си има карта на всички speed камери ..

http://road.bg/camera/ ;)
БИАД Авто-Пазар Тийм

You can take the people out of Bulgaria, but you can never take the Bulgarian out of people.

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 29 Яну 2008, 12:36

DrivinGGoD написа:
Reportera написа: ...Единственото нещо което ще помогне е КАТ с взимане на книжки с по читави закони...

За съжаление както виждаш това въобще не помага...

То не е до законите проблема, а до полицията!
Законите ни са добри, ама като навсякъде се минава с по 10лв, значи няма закони!

Имаше една тема във Извън темата за един пич дето в щатите го хванали с превишена скорост и се чудел кво да прави. Ами що не им даде 10$, та да видиш чудо тогава, щото в Америка полицията си е на мястото и си върши работата и като те спира се насираш, а тука като ти вдигне палката понеже си карал с 200 или си минал на червено си викаш ебаси отидоха ми 10-те лева. Проблема ни е именно в това!
Докато не се изтръгне корупцията в КАТ няма да намалеят убийствата по пътищата ни! Та полицаите са най-нахалните шофьори, те са абсолютно безнаказани, как искат да се кара като те самите дават такъв пример?
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: мел
Мечтае да кара: танк

Мнение от XaMaB » 29 Яну 2008, 13:19

Turturelo написа:Иначе часта с пътната информация мисля, че е полезна, защото често някой пътува и вижда неща, които няма как да ги разбереш .. затворени участъци, катастрофи .. гореща линия за да съобщава какво се случва и някой от вас, който е най-близо до компютъра да го актуализира.

Нещо такова ли?
http://www.sba.bg/cgi-bin/pobst
Кой ми затри подписа, за неспазване на правилата, при условие че подписа ми беше по-стар от правилата

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от AHTuBuPyC » 29 Яну 2008, 21:40

Dimo написа:
То не е до законите проблема, а до полицията!
Законите ни са добри, ама като навсякъде се минава с по 10лв, значи няма закони!

Колега НЕ СИ прав и ще ти кажа защо!

Колко маркирани места си виждал, че те дебне в храстите радар? При цялата купчина нарушения които се правят ежедневно, той ми седнал да ми засича скорост, а какво да говорим, за предреждането на лентите засичанията и т.н. всеки полицай, да си хареса едно кръстовище и да си седи на него и да си изкарва заплатата, така съм ЗА!

Извинянав, но проблема ми не е че карам с 70 или 80 в града, и то където го позволява, щото колкото и слешно да звучи, същите киломентри трябва да караш и извън града, което е смешно, на места с влака ще си по-бърз. Законите са изцяло и морално остарели, всикчки водачи са в едно или друго нарушение. Отдавна не се карат само лади и москвичи. Едно е 100км/h. с лада, същото усещане придобивам чак на 220 с BMW.

Както и да е, темата е хубава а инициативата още повече, дано някой ме вкара в графа "добрите шофиори" когато рискувам задните си брони, за НЕправилнопресичащите пешеходци за да НЕ загинат и святкам на половината град да си пусне фаровете ПО-ТЪМНО! :twisted:
bmw

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Bustter » 30 Яну 2008, 4:23

Turturelo написа:Ако искате идея - направете една подробна карта с полицайте в страната .. със сигурност ще ви вдигне посещаемостта. ;) В Англия си има карта на всички speed камери ..

В Англия е забранено да те снимат без да те известят, затова камерите им са в ярко жълто (светлоотразително) и има занци преди тях!

Иначе успех в начинанието, може да някои да го види саита и да се засрами, пък и да намали скороста...

Bustter

Предишна

Назад към Основен Форум