"Кой е по-спортен?" Audi, BMW, Mercedes - autobild

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 24 Авг 2007, 14:51

И (понеже не съм чел статията) какви са критериите за "спортност"?
Ако е представяне на двигателите, ше ги помоля да ме извиняват Мерцедес да е накрая в таблицата, ако и само в категорията на ML да са сложили ML с по - голям двигател от конкурентите си, на другите места е по - малък. Там пък хитрината е друга, в един сегмент са по -скоро GL, Q7 и X5, а те са нашили ML. Респект към бмв, ама ще извинява старият двигател на тройката с най - новата С класа....

Тия статии се плащат, скъпи колеги.... Имат си и тарифа. Рядко са просто "статии". Например: Канят се журналисти на т.нар. ланчове мисля че ги наричат, където да кажем ги качва човек от Ауди и им дава да шофира БМВ и Мерцедес за "сравнение", после ги черпят, плащат им и журналистите пишат "статия", голямата част от която всъщност е била готова предварително.

Иначе е пределно ясна работата. Мерцедес не се бори за спортен, а за луксозен сегмент, не случайно нарича колите си "класи".
По скоро битката за младежки, спортен, дори бих казал техничарски сегмент е БМВ-Ауди.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от WilliamsF1Team » 24 Авг 2007, 15:06

D3BEP написа:....

Не съм съгласен с абсолютно нищо, което написа...

Може би само това за платените статии е истина... :idea:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от MaXimal » 24 Авг 2007, 15:24

В статията пишеше нещо от сорта, че за спорт мерцедес са на последно място на класацията, но ако класацията е по други критерии мерцедес ще е на първо място.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///Vasko » 24 Авг 2007, 17:01

MaXimal написа:В статията пишеше нещо от сорта, че за спорт мерцедес са на последно място на класацията, но ако класацията е по други критерии мерцедес ще е на първо място.

Във всеки случай, ако трябва да избирам между ауди и мерседес, бих взел мерседеса без да се замисля и за част от секундата, а те да си карат по спортното ауди :mhihi:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 24 Авг 2007, 21:44

аз пък не знам колко са куци аутобилд, но за мене класацията по "спортност" е точно такава...

бмв - баланс
ауди- баланс - ама отпред
мерцедес - баланс във всеки един момент на различно място

:)
алекс
трабант 601с
разни други возила

Аватар
Кара: E34

Мнение от ivan. » 25 Авг 2007, 1:11

кат се ка4и 4овек на дадена кола,по4ти винаги си обарква представите от преди.ас сам присрастен за това не пиша пове4е,поне не много
Последна промяна ivan. на 25 Авг 2007, 1:20, променена общо 1 път

Аватар
Кара: E34

Мнение от ivan. » 25 Авг 2007, 1:19

MaXimal написа:В статията пишеше нещо от сорта, че за спорт мерцедес са на последно място на класацията, но ако класацията е по други критерии мерцедес ще е на първо място.
тези класации ги пишат жирналисти,които карат може би дале4 от истинските коли и те мислят 4е са обективни.ас ли4но не им вярвам.те си противоре4ят сами и затова 4е имат категориа Б,ние трябва да им вярваме :D изклу4вам журн.с бмв-щтото те могат да сравняват

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 25 Авг 2007, 9:58

Не съм съгласен с абсолютно нищо, което написа...

То си е твое право. Точно в тази област ми е професията.
И всъщност аз не правя чак такива констатации. По скоро питам:
"Какво значи по - спортна"?
Който е чел статията, моля да изреди поне основните критерии за сравнение...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 26 Авг 2007, 16:19

И аз прочетох статията и според мене много точно са си написали хората. Особено заключителния коментар, че колкото и да се опитват МБ и Ауди са далеч от БМВ. :winky:
Но в предходната статия дето сравняват А5 ТДИ с 330д не ми стана ясно защо не го сравняват с 335д :roll: Нали и то е 3.0 дизел :?:
А и в компактния клас не можах да разбера аргументите им защо 1цата е след А3 :roll: По- бърза е , повече завива :help:
Най-ме изкефи това : Какво им трябва на АУДИ за да станат конкуренция на БМВ - Редиви 6таци и задно предаване :mhihi: :mhihi:
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mk4 » 08 Сеп 2007, 1:33

абе не знам защо спорите, то е ясно коя е най-спортната кола след ферари - БМВ. Споровете просто са излишни!
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 08 Сеп 2007, 1:55

mk4 написа:абе не знам защо спорите, то е ясно коя е най-спортната кола след ферари - БМВ. Споровете просто са излишни!

това ламборгини, лотус, корвет, вайпър, разни там хонди, мазди и тн... викаш такива коли няма...
алекс
трабант 601с
разни други возила

главен сектант :)
Аватар
Кара: E36 325i
Детайли за колата: Септември 1991
M50B25 - Без VANOS
GAZ Gold Coilover Kit
Eibach 28мм Предна Стабилизираща Щанга
М3 Ево 20мм Задна Стабилизираща Щанга
325мм предни спирачки от Е46 330i
294мм задни спирачки от Е46 328i
Zimmermann Дискове, Carbone Lorraine накладки, Goodridge маркучета

Мнение от WeiSTD » 08 Сеп 2007, 4:19

БИАД Авто-Пазар Тийм

You can take the people out of Bulgaria, but you can never take the Bulgarian out of people.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330i

Мнение от Lubbbo » 12 Сеп 2007, 15:24

///Vasko написа:

Във всеки случай, ако трябва да избирам между ауди и мерседес, бих взел мерседеса без да се замисля и за част от секундата, а те да си карат по спортното ауди :mhihi:
Ти кви Аудита си карал бе 316 повер :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 LCI 530 xd MT

Мнение от sikar » 12 Сеп 2007, 18:11

MaXimal написа:
Turturelo написа:не беше конкретно за теб .. изчакай малко мнения по темата :mhihi:

Така може :)

ОБаче това Ауди А5 нещо ми е влезло под кожата :)

Един приятел си го взе преди около месец(мисля, че е първото такова в Пловдив).Първо се возих, а после го и карах-това Ауди А5 3.0 куатро дизел наистина върви много :!:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330i

Мнение от Lubbbo » 12 Сеп 2007, 22:59

sikar написа:
MaXimal написа:
Turturelo написа:не беше конкретно за теб .. изчакай малко мнения по темата :mhihi:

Така може :)

ОБаче това Ауди А5 нещо ми е влезло под кожата :)

Един приятел си го взе преди около месец(мисля, че е първото такова в Пловдив).Първо се возих, а после го и карах-това Ауди А5 3.0 куатро дизел наистина върви много :!:
Да бе понавървяват..един приятел си взе 3.0тди ръчни и сега като стане на 15000км. ще го чипне

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум