"Кой е по-спортен?" Audi, BMW, Mercedes - autobild
Модератор: Общи модератори
38 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
И (понеже не съм чел статията) какви са критериите за "спортност"?
Ако е представяне на двигателите, ше ги помоля да ме извиняват Мерцедес да е накрая в таблицата, ако и само в категорията на ML да са сложили ML с по - голям двигател от конкурентите си, на другите места е по - малък. Там пък хитрината е друга, в един сегмент са по -скоро GL, Q7 и X5, а те са нашили ML. Респект към бмв, ама ще извинява старият двигател на тройката с най - новата С класа....
Тия статии се плащат, скъпи колеги.... Имат си и тарифа. Рядко са просто "статии". Например: Канят се журналисти на т.нар. ланчове мисля че ги наричат, където да кажем ги качва човек от Ауди и им дава да шофира БМВ и Мерцедес за "сравнение", после ги черпят, плащат им и журналистите пишат "статия", голямата част от която всъщност е била готова предварително.
Иначе е пределно ясна работата. Мерцедес не се бори за спортен, а за луксозен сегмент, не случайно нарича колите си "класи".
По скоро битката за младежки, спортен, дори бих казал техничарски сегмент е БМВ-Ауди.
Ако е представяне на двигателите, ше ги помоля да ме извиняват Мерцедес да е накрая в таблицата, ако и само в категорията на ML да са сложили ML с по - голям двигател от конкурентите си, на другите места е по - малък. Там пък хитрината е друга, в един сегмент са по -скоро GL, Q7 и X5, а те са нашили ML. Респект към бмв, ама ще извинява старият двигател на тройката с най - новата С класа....
Тия статии се плащат, скъпи колеги.... Имат си и тарифа. Рядко са просто "статии". Например: Канят се журналисти на т.нар. ланчове мисля че ги наричат, където да кажем ги качва човек от Ауди и им дава да шофира БМВ и Мерцедес за "сравнение", после ги черпят, плащат им и журналистите пишат "статия", голямата част от която всъщност е била готова предварително.
Иначе е пределно ясна работата. Мерцедес не се бори за спортен, а за луксозен сегмент, не случайно нарича колите си "класи".
По скоро битката за младежки, спортен, дори бих казал техничарски сегмент е БМВ-Ауди.
- WilliamsF1Team
- старши ентусиаст
-
D3BEP написа:....
Не съм съгласен с абсолютно нищо, което написа...
Може би само това за платените статии е истина...

MaXimal написа:В статията пишеше нещо от сорта, че за спорт мерцедес са на последно място на класацията, но ако класацията е по други критерии мерцедес ще е на първо място.
Във всеки случай, ако трябва да избирам между ауди и мерседес, бих взел мерседеса без да се замисля и за част от секундата, а те да си карат по спортното ауди

кат се ка4и 4овек на дадена кола,по4ти винаги си обарква представите от преди.ас сам присрастен за това не пиша пове4е,поне не много
Последна промяна ivan. на 25 Авг 2007, 1:20, променена общо 1 път
тези класации ги пишат жирналисти,които карат може би дале4 от истинските коли и те мислят 4е са обективни.ас ли4но не им вярвам.те си противоре4ят сами и затова 4е имат категориа Б,ние трябва да им вярвамеMaXimal написа:В статията пишеше нещо от сорта, че за спорт мерцедес са на последно място на класацията, но ако класацията е по други критерии мерцедес ще е на първо място.

- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Не съм съгласен с абсолютно нищо, което написа...
То си е твое право. Точно в тази област ми е професията.
И всъщност аз не правя чак такива констатации. По скоро питам:
"Какво значи по - спортна"?
Който е чел статията, моля да изреди поне основните критерии за сравнение...
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
И аз прочетох статията и според мене много точно са си написали хората. Особено заключителния коментар, че колкото и да се опитват МБ и Ауди са далеч от БМВ.
Но в предходната статия дето сравняват А5 ТДИ с 330д не ми стана ясно защо не го сравняват с 335д
Нали и то е 3.0 дизел
А и в компактния клас не можах да разбера аргументите им защо 1цата е след А3
По- бърза е , повече завива
Най-ме изкефи това : Какво им трябва на АУДИ за да станат конкуренция на БМВ - Редиви 6таци и задно предаване

Но в предходната статия дето сравняват А5 ТДИ с 330д не ми стана ясно защо не го сравняват с 335д

А и в компактния клас не можах да разбера аргументите им защо 1цата е след А3

Най-ме изкефи това : Какво им трябва на АУДИ за да станат конкуренция на БМВ - Редиви 6таци и задно предаване

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- WeiSTD
- главен сектант :)
-
- Кара: E36 325i
- Детайли за колата: Септември 1991
M50B25 - Без VANOS
GAZ Gold Coilover Kit
Eibach 28мм Предна Стабилизираща Щанга
М3 Ево 20мм Задна Стабилизираща Щанга
325мм предни спирачки от Е46 330i
294мм задни спирачки от Е46 328i
Zimmermann Дискове, Carbone Lorraine накладки, Goodridge маркучета
БИАД Авто-Пазар Тийм
You can take the people out of Bulgaria, but you can never take the Bulgarian out of people.
You can take the people out of Bulgaria, but you can never take the Bulgarian out of people.
Ти кви Аудита си карал бе 316 повер///Vasko написа:MaXimal написа:В статията пишеше нещо от сорта, че за спорт мерцедес са на последно място на класацията, но ако класацията е по други критерии мерцедес ще е на първо място.
Във всеки случай, ако трябва да избирам между ауди и мерседес, бих взел мерседеса без да се замисля и за част от секундата, а те да си карат по спортното ауди

- sikar
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е60 LCI 530 xd MT
MaXimal написа:Turturelo написа:не беше конкретно за теб .. изчакай малко мнения по темата
Така може
ОБаче това Ауди А5 нещо ми е влезло под кожата
Един приятел си го взе преди около месец(мисля, че е първото такова в Пловдив).Първо се возих, а после го и карах-това Ауди А5 3.0 куатро дизел наистина върви много

Да бе понавървяват..един приятел си взе 3.0тди ръчни и сега като стане на 15000км. ще го чипнеsikar написа:MaXimal написа:Turturelo написа:не беше конкретно за теб .. изчакай малко мнения по темата
Така може
ОБаче това Ауди А5 нещо ми е влезло под кожата
Един приятел си го взе преди около месец(мисля, че е първото такова в Пловдив).Първо се возих, а после го и карах-това Ауди А5 3.0 куатро дизел наистина върви много
38 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3