Е92 М3 и Ауди РС4 размисли

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31

Мнение от Bavarishe » 09 Юли 2007, 2:26

и двете са Уникални,а и което и да добарам няма да го върна :twisted:
ТДС - Турбо Див Селянин

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 09 Юли 2007, 9:18

Аз немога да разбера ,какво става тук :help:
Защо са тези ралики в данните които казват Владо и опасно лудото момче :mhihi: :?:

Засега всичко може да се говори, но скоро като излязат в директно сравнение на пистата ще се види истината.Пазя си едно Швейцарско авторитетно списание "Ауто спорт",което си купих от Цюрих преди около 2 години и там има нещо като мастър тест между старата М3-ка и РС4.Предимството на пистата беше отвсякъде на М3-ката,в много от останалите критерии си беше видно,че пак беше по-добра.

Не мога да си представя голямо предимство на Аудито ,просто в опита с този тип спортни автомобили те са далеч зад БМВ ...

Георги Пенчев
Изображение

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 09 Юли 2007, 9:44

OPASNO LUD написа:Нямаше да напиша този пост,ако не бях се поинтересувал сериозно.Първо теглата не са както написа туртурело-факт Аудито е 1650кг-http://www.audi.de/audi/de/de2/neuwagen/a4/rs4/technische_daten.html
БМвто е 1660 имам брошура в мен.

моите данни относно теглото на RS4 ги взех от така наречените Product Selling Points на BMW, мързеше ме да търся. Може и да са сбъркали там. Признавам, НО E92 M3

OPASNO LUD написа:Второ според мен има разлика от 5години гаранция без ограничение на пробега и 5години сервизен пакет до 100000км!!!! -за справка опционен пакет от бмв,де.Ама огромнаа.

и двете фирми имат две години гаранция без ограничение в километрите, не знам какво си решил относно тази гаранция, че е различна?!
http://www.audi.de/audi/de/de2/service/ ... antie.html

OPASNO LUD написа:Аудито сток е брутално,но се поразгледайте в новите лимитирани серии Black edition,White edition,DTM.Забележете колко технология е вложена в спирачките-най-добрите в серийна кола без ограничение на серията.За карбоновите не смятам да отварям уста.Относно еднаквите технически постижения не смятам,че са реални

нормално е да има edition-и на автомобил, който е от няколко години на пазара, сравняваш го с кола, която не е излязла! Пак казвам - изчакай за това сравнение!

OPASNO LUD написа:А8 4,2 тди прави такъв ластик на 745д въпреки,че е по маломощно,да не говорим ,че и на завоите дърпа.В момента гръбнака на фирмата са 35 сериите-те наистина са БМВ клас.Иначе никъде другаде БМВ не дърпа,а ценово М5 е на цената на С8!А 760 и е по скъпо и от С8 и от W12 и доближава 6,3 л на АМГ,за 745д няма да коментирам,че е срам и Мерцедес и Ауди са по-добри.

това няма да го коментирам изобщо, защото освен, че е несериозно твърдение, трябва да си вземем и по пакетче семки и да седнем на някои тротоар, барвайки си през 20 секунди панталоните ("цак-цак") .. Това ми звучи в стил "на брат ми вълчака, ако дойде на батко ти помияра не можем да го съберем" .. :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330i

Мнение от Lubbbo » 09 Юли 2007, 9:50

Абе Ауди и БМВ рулират,Мерцедес да го духа :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от thd » 09 Юли 2007, 9:53

Penchev написа:Не мога да си представя голямо предимство на Аудито ,просто в опита с този тип спортни автомобили те са далеч зад БМВ ...

Със всичкото ми уважение, но ако мислиш така съвсем скоро рискуваш да останеш неприятно изненадан.

RS4ката има времена под 8 мин на ринга, така че ако не равна то ще е поне доста близо до новото m3 и на писта.

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 09 Юли 2007, 10:15

Май споровете са излишни, ще почакаме ще видим, но честно казано съм склонен да се съглася с Георги Пенчев и не вярвам Ауди да изненадат с нещо баварците! ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vutov » 09 Юли 2007, 11:37

Много ясно, че *35д/и са истинските БМВ-та. Всичко друго или няма толкова мощност и/или е много скъпо и харчи като за петролен шейх.

Затова 535и с новата спорт автоматик и всякъкви мини коли с малко врати от типа "стани да седна" да се гледат работата.
Аре РС4-ката има нормално количество врати, ама пък е хем скъпо, хем сигурно харчи адски и сервизирането му е още по-адско.

М-ките са за хора, дето не си знаят парите.

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 09 Юли 2007, 12:02

vutov написа:Много ясно, че *35д/и са истинските БМВ-та. Всичко друго или няма толкова мощност и/или е много скъпо и харчи като за петролен шейх.

Затова 535и с новата спорт автоматик и всякъкви мини коли с малко врати от типа "стани да седна" да се гледат работата.

извинявай, но колко опит имаш с "новите" BMW-та, че можеш да говориш за разход? Мисля, че за разход могат да кажат хора от форума с коли, които карат всеки ден и то нови, останалите мисля, че се чудят каква глупост да напишат ... Мен лично би ме било срам да пиша подобни твърдения, защото лъсват познанията ..

ps. и между другото 535i - НЯМА ТАКАВА КОЛА :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от MaXimal » 09 Юли 2007, 12:06

Офтопик:
325и кабрио - 11 на 100 градско - автоматик - 3.0 бензин :)

Ауди А5/С5/РС5 или каквото там ще има ми харесва на външен вид доста, отвътре е не ми харесва хич, докато Е92 дали обикновено или М3 ми харесва и отвътре и отвън.

Вече за характеристики и тн нищо не може да се каже май...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vutov » 09 Юли 2007, 12:26

Turturelo написа:
vutov написа:Много ясно, че *35д/и са истинските БМВ-та. Всичко друго или няма толкова мощност и/или е много скъпо и харчи като за петролен шейх.

извинявай, но колко опит имаш с "новите" BMW-та, че можеш да говориш за разход? Мисля, че за разход могат да кажат хора от форума с коли, които карат всеки ден и то нови, останалите мисля, че се чудят каква глупост да напишат ... Мен лично би ме било срам да пиша подобни твърдения, защото лъсват познанията ..

ps. и между другото 535i - НЯМА ТАКАВА КОЛА :mhihi:

Като оставим разхода, който не че е малък де, но я кажи и как са цените. Високи са.

А 535и след време де. Засега 535д с М-пакет е всичко което му трябва на човек.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от thd » 09 Юли 2007, 12:33

vutov написа:Като оставим разхода, който не че е малък де, но я кажи и как са цените. Високи са.

А 535и след време де. Засега 535д с М-пакет е всичко което му трябва на човек.

Абе момче, тука коментираме HIGH performance executive sedans.

Ако са ти скъпи и харчат много, можеш в съответния форум да пуснеш тема Panda JTD vs Yaris D4D и да им замерваш разхода и поддръжката. Гарантирам ти, че ще е по-нисък от всяко едно бмв.

p.s. Pandata владеe ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vutov » 09 Юли 2007, 12:49

Просто казвам, че според мен са прекалено скъпи за това което предлагат. Някакси не ми се връзва малко двуврато купе за над 150к лева.
Виж цената на М5 и на М6 смятам, че е реална, за това което са, но на 335и ( 100к за 3-та серия) и на М3 смятам, че са ненужно скъпи.
Въпреки, че бяло М3 е невероятно красива кола де, но за мен това не е колата.

ентусиаст
Аватар
Кара: '99 E46 318i; '01 E53 3.0i

Мнение от Joro_Paveto » 09 Юли 2007, 13:30

Дааам поста ми не е верен..."четирите НУЛИ" планират спиране производството на RS4 седан, а да оставят кабриото и комбито, но не се знае докога. Причината е RS6.
Между другото четейки и гледайки съответно автопресата и автопредаванията, в повечето случаи BMW се представя като еталон за управление и подчинение, особено произведенията на М подразделението.
Та от цялата работа е, че ако Ауди направят добър автомобил то това е по-ското изключение, тъй като BMW изкарват М3, а другите се опитват да направят негов конкурент...BMW изкарва М5, другите се опитват да правят конкурент...
Простата думичка я поменах ЕТАЛОН!
Лека нощ, добър ден, пак съм с моя...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 09 Юли 2007, 13:34

след като няма алтернативен продукт, нормално е да са скъпи ;)
плюс това са марки от премиум сегмента, какво очакваш ;) вътре има толкова технология, че някой марки и след 10 години няма да ги използат (конкретно имам предвид 335и и 335д)... колата не е една лъскава опаковка както повечето хора си мислят (това, че оценяш м3 като невероятно красива... те и алфа са красиви и са се страрали ма са си оставили ръцете :shock: :shock: но това е друга тема). това което е под капака, шасито, структурата на купето са неща, които не се виждат, но правят една кола - кола :)

с нетърпение чакам да видя сравнение на двете коли от 1 година насам (защото едва ли скоро ще имам възмовжност да се повозя да не говорим да карам такива ;)). наистина съм впечатлен от ауди-то, стават все по-добри... и все пак бмв-то трябва да има предимство на бързи писти. от това което съм гледал, аудито си недозавива стабилно на бързите завои...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от MaXimal » 09 Юли 2007, 13:34

Още един офтопик... РС4 кабрио не трябва ли да стане РС5?
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум